gängskjutning halmstad 17-10-03

Polisen spärrade av den plats där en man på tisdagen sköts i buken.

Inrikes

En person skjuten på öppen gata i Halmstad

Publicerad 17:08
Annons

➤ SKOTTDRAMA Strax före klockan 16 utbröt skottlossning i stadsdelen Andersberg i Halmstad. När polisen anlände till platsen påträffades en man med skottskador i buken.

Den skottskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus. Inga närmare uppgifter om mannens skadeläge har lämnats ut. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

En bil med flera personer som misstänks vara gärningspersoner sågs av vittnen lämna platsen i hög fart. Inga detaljer om fordonet har offentliggjort och inte heller några signalementsuppgifter på de som färdades i bilen.

Polisen kunde hålla ett kort förhör med den skottskadade mannen innan han fördes till sjukhus. Det är oklart vilka uppgifter som framkom vid förhöret eller om mannen överhuvudtaget varit samarbetsvillig, något polisen sällan kan räkna med vid den här typen av brott.

Uppgifter saknas om brottsoffrets härkomst och huruvida mannen är känd av polisen sedan tidigare. Det mest pekar i riktning mot att det rör sig om en uppgörelse eller hämnd med motiv i någon konflikt i den gängrelaterade kriminella miljön. Ingen person har ännu gripits.

Kvällen innan sköts det i ett annat närbeläget område. Polisen tror att det kan finnas en koppling mellan den händelsen och tisdagens skjutning.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons