polis
Inrikes

En skjuten och tre misshandlade vid gängstrid i Göteborg

Publicerad 9/4/2017
Annons

➤ GÄNGKRIG Vid 20:30-tiden på söndagskvällen larmades polis till området Tynnered i västra Göteborg, där en gänguppgörelse pågick. När polisen anlände till platsen påträffades en man med skottskador och ytterligare tre män som blivit misshandlade.

Den skottskadade mannen uppges vara allvarligt skadad och förd med ambulans till sjukhus, medan de tre övriga männen endast ska ha åsamkats lindrigare skador. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsperson.

Närmare uppgifter om den skottskadade mannen saknas. Polisen uppger endast att han är född 1997. Informationen om de tre misshandlade männen är också mycket knapphändig. De ska samtliga vara i 20-årsåldern.

Vittnen uppger att ingen vågade sig fram för att undsätta den skjutne mannen. Detta av rädsla för att skjutandet skulle fortsätta.

Det framgår inte om de skadade personerna har kunnat höras av polisen och om de i så fall velat samarbeta med polisen för att identifiera gärningspersonerna. Vid gängrelaterade brott är det ovanligt att brottsoffren är villiga att peka ut några gärningspersoner, även om de vet vilka dessa är.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök respektive misshandel.

Utredningsarbetet utgår enigt polisen utifrån hypotesen att denna skjutning i likhet med de många tidigare är en del av det gängkrig som sedan en tid tillbaka pågår mellan två falanger i Göteborg. Staden har i många år varit hårt drabbad av gängskjutningar med ett stort antal döda och skadade som följd.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons