trump

Foto: NASA/Bill Ingalls

Utrikes

Enormt tryck när Trumps nya app lanserades

Publicerad 2/21/2022
Annons

Strax innan midnatt på söndagskvällen amerikansk tid kunde Donald Trumps nya app Truth Social laddas ned från Apples App Store.

Då trycket var hårt hade vissa användare svårigheter med att registrera sig och sattes i stället på en väntelista. Hittills har appen testats av speciellt inbjudna personer, men är nu alltså öppen för allmänheten.

Sajten drivs av Trump Media & Technology Group (TMTG) och Devin Nunes. Ambitionen är att bli en plattform med yttrandefrihet som ledstjärna i en tid då andra stora jättar som Twitter och Facebook alltmer ägnar sig åt censur och tystande av oliktänkande, framför allt konservativa.

”Jag skapade TRUTH Social och TMTG för att stå upp mot Big Techs tyranni. Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, men din amerikanska favoritpresident har tystats. Detta är oacceptabelt”, sa Trump i ett uttalande i oktober.

Comeback för Trump?

Det spekuleras i om den nya appen kan innebära Trumps comeback till sociala medier efter att ha stängts av av de stora plattformarna, och den före detta presidenten ska redan ha ett konto med ett första uttalande.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
557Knarkpåverkad gängkriminell körde ihjäl cyklande 11-åring – kan INTE utvisas
Annons