➤ ÅLDERSKONTROVERS Amir Nabizadeh hävdar att han är 18 år gammal, men på vad som påstås vara hans egen fem år gamla blogg står det att han är född 1994 och skulle alltså i år fylla 23.

För ett par dagar sen tog Samhällsnytt upp fallet med Amir Nabizadeh som polisanmält Mattias Karlsson för att denne lagt ut en bild på sitt Facebookkonto där Nabizadeh poserar tillsammans med Fatemeh Khavari – talesperson för afghanernas sittstrejk – och en polisman, där Karlsson spekulerar kring terrorattentatet på Drottninggatan för ett halvår sen och följderna av detta.

Karlssons utspel resulterade i en polisanmälan från Nabizadeh.

Nabizadeh säger sig vara 18 år gammal och har kommit till Sverige som ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn” från Afghanistan.

På fredagskvällen twittrar Hanif Bali (M) ut följande:

Enligt Bali är bloggen Nabizadehs egen från 2012, då han enligt den ålder han påstår sig vara idag skulle varit 12 år gammal. Till stöd för sina uppgifter länkar Bali även till ett konto på Facebook som öppnades kring samma tid och som sägs tillhöra Nabizadeh. Bali skriver även att det finns ett Google Plus-konto kopplat till bloggen. Enligt honom är det omöjligt att förfalska datumstämpel för Google Plus och detta använder han som ett argument för att bloggen är äkta.

Efter Balis tweet har Nabizadeh stängt sitt Twitterkonto för alla utom bekräftade följare.