En migrant som anlände till Frankrike och sökte asyl som ett ensamkommande barn påstod att han var 16 år gammal. Men när fransk polis kontrollerade migrantens uppgifter visade det sig att han är hela 47 år gammal.

Det var på på onsdagen förra veckan som migranten tog sig till en polisstation i staden Angoulême, cirka tolv mil utanför Bordeaux. Migranten visade upp ett personbevis i vilket det stod att han var född i Guinea år 2002, rapporterar Daily Mail.

Polisen inledde en utredning med teorin att migranten först hade anlänt till Spanien och därefter tagit sig till Frankrike. Därför kontaktade man kollegor i grannlandet med förhoppningen att de skulle veta mer om migrantens identitet.

LÄS ÄVEN: Rättsmedicinalverket: endast en procent av ålderstesten talar för att personen varit under 18 år

Det visade sig att Spanien hade en kopia av mannens pass som han använt för att söka asyl år 2017. Men i passet är ”16-åringen” i själva verket hela 47 år gammal. Mannen fick avslag på sin asylansökan och placerades sedan i ett förvar i staden Rennes.

Dagen innan hade samma polisstation i Angoulême fått besök av en migrant från Mali som också påstod sig vara 16 år. En likadan kontroll med hjälp av Spanien gjordes, vilken visade att migranten var 21 år gammal.

LÄS ÄVEN: Storbritannien: Två av tre granskade ’ensamkommande’ var vuxna