➤ UPPLOPPEN I GÖTEBORG I samband med helgens stökiga motdemonstration mot nazistiska NMR:s manifestation i Göteborg greps ett antal vänsterextrema motdemonstranter och NMR-deltagare, däribland NMR:s ledare Simon Lindberg. Samtliga NMR:are har släppts. Misstankar om brott kvarstår dock mot flera personer. En av de anhållna – ett ’ensamkommande flyktingbarn’ från Somalia – har nu begärts häktad

De flesta misstänks på sannolika skäl – den starkare misstankegraden – för våldsamt upplopp. Minst en person misstänks också för försök till våld mot tjänsteman. Det är oklart om det rör sig om den person som tidigare rapporterats ha sparkat en polis i ansiktet.

Enligt flertalet medier skall samtliga anhållna vara svenskar eller medborgare i något av de nordiska länderna. Samhällsnytt har tagit del av häktningsframställan gällande den person som misstänks för våld mot tjänsteman, och av handlingarna framgår att det rör sig om en (enligt egen uppgift) 17-årig asylsökare, ett s.k. ’ensamkommande flyktingbarn’ från Somalia.

Polisens utredningar fortsätter och man utesluter inte att fler personer kan komma att häktas och lagföras för brott i samband med den gångna helgens motdemonstrationer.