I en debattartikel i Göteborgs-Posten ger Arif Sulimani, ordförande för Ensamkommandes förbund Stockholm, uttryck för sin upprördhet över Sveriges mottagning av ukrainare som flyr Putins bomber.

Sedan den ryska invasionen inleddes och Sverige öppnat sina hjärtan för ukrainska flyktingar har invandrare upprörts över att det tycks finnas en skillnad på den ström av företrädesvis unga män från dysfunktionella länder och kulturer som många gånger inte har reella skyddsbehov, och de verkliga flyktingar bestående av mest kvinnor och barn från ett såväl geografiskt som kulturellt närstående land som nu behöver skydd.

Nyligen rapporterade Samnytt om den ilska som riktats mot SL och kollektivtrafiken i Stockholm där ukrainare kan resa genom att använda sina pass som biljett.

LÄS ÄVEN: Invandrare kränkta av Sveriges välkomnande av ukrainska flyktingar

Enligt Sulimani är det hyckleri att vilja stärka gränserna och aldrig vilja ha ett 2015 igen, för att vid ett krig i Europa konstatera att andra regler gäller.

Man kan inte låta bli att undra om det är hudfärg, ögonfärg och hårfärg som påverkar Ulf Kristerssons syn på flyktingar?

Han själv kom till Sverige 2017 och kräver nu att fler ska tas emot.

Ingen öppnade sina sommarstugor för dessa barnfamiljer. Men nu plötsligt har Sverige hur mycket plats som helst och folk springer för att tömma sina sommarstugor för ukrainska flyktingar.

Det enda skälet till att det finns en skillnad mellan 2015 och 2022 måste vara rasism, menar Sulimani.

Jag betonar att det ska finnas plats i Sverige för flyktingar men inte bara för blåögda, blonda och vita flyktingar – utan för alla flyktingar.