0
Inrikes

’Ensamkommande’ våldtog 12-årig flicka – trodde sex med barn var tillåtet

Publicerad 4/27/2018
Annons

I veckan föll dom i Uddavalla tingsrätt mot den ’ensamkommande’ syrier som vid två tillfällen våldtagit en 12-årig flicka i Stenungsund. Den unge migranten, som själv uppger sig vara 17 år gammal, har i rätten försvarat sig med att han inte känt till att sex med barn inte är tillåtet i Sverige.

Tingsrätten anser inte att den syriske migrantens förklaring undandrar honom från ansvar för brottet. Domstolen väljer dock att inte ifrågasätta den unge mannens låga åldersuppgift och bestämmer därför påföljden till sex månaders ungdomsvård.

Den unge migranten slipper också utvisning, detta trots att han begått två barnvåldtäkter och dessutom knivhotat rektorn på den skola han gått på samt hotat att ”knulla och döda” en elev på skolan.

Journlisten Joakim Lamotte, som var en av de första att uppmärksamma domen, kallar i en kommentar på Facebook hanteringen av brottsfallet ”skamlig”, den milda påföljden ”ett skämt” och ifrågasätter ”det system vi har inom det nuvarande svenska rättsväsendet” där en brottsling av sådan kaliber får stanna i landet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons