svt-erdogan

Holger.Ellgaard, CC BY-SA 4.0 / Cancillería del Ecuador, CC BY-SA 2.0

InrikesUtrikes

Erdogan: SVT-intervjuer med terrorister hinder för Nato-medlemskap

Publicerad 6/9/2022
Annons

Så länge statlig svensk tv sänder intervjuer med terroristledare säger sig Turkiets president Recep Tayyip Erdogan inte kunna stödja ett svenskt Nato-medlemskap.

Den turkiske presidenten fortsätter att sätta käppar i hjulet för ett svenskt Nato-medlemskap. Tidigare har han kallat Sverige ett vandrarhem för terrorister och vid en pressträff tillsammans med Venezuelas president Nicolas Maduro i Ankara på onsdagen var det SVT han riktade in sig på.

LÄS ÄVEN: PKK-terrorister utlämnas – Erdogans krav för svenskt Nato-medlemskap

– Så länge som terroristledares tal sänds av den svenska statliga televisionen kan vi inte välkomna dem [Sverige] till Nato, sade Erdogan enligt den turkiska regeringspublikationen Daily Sabah.

Sannolikt syftar Erdogan på SVT:s intervju med det kurdiska partiet PYD:s ledare Salih Muslim som publicerades i maj.

”Löpt amok i Sverige”

Förutom att den statliga televisionen ska sluta sända intervjuer med terrorledare listade Erdogan en rad ytterligare krav som Sverige måste tillmötesgå för att Turkiet ska släppa in landet i Nato.

LÄS ÄVEN: Erdogans Nato-krav till Magdalena: Sparka Peter Hultqvist

– PKK, YPG och PYD är terrororganisationer. Dessa terrorgrupper har löpt amok i Sverige och även i deras eget parlament finns terrorister.  Och så länge dessa terrorister är i deras parlament, och så länge som dessa terrorgrupper demonstrerar på Stockholms gator med foton på terrorledare, och så länge som de genomför dessa demonstrationer med försäkringar, säkerhet och överseende av den svenska polismakten, och så länge som intervjuer med terrorledare sänds på deras statliga television, så kan vi inte säga till dem ”gå vidare och anslut till Nato”, sa Erdogan.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons