Erodgan 94
Utrikes

Erdogans nya besked efter koranbränningar och gaydocka

Publicerad 8/21/2023
Annons

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har gjort ett nytt uttalande om Sveriges pågående Nato-process. Nu kräver Erdogan att Sverige måste ta kontroll över gatorna i Stockholm efter att koranbränningar och Erdogan-dockor avlöst varandra.

Sveriges väg in i Nato har varit allt annat än ett det så kallade ”snabbspår” som utlovades. Turkiet har bland annat krävt krafttag mot misstänkta terrorister och terrorverksamhet i Sverige för att möjligen kunna gå med på att släppa in landet i Nato.

Sedan blev det återigen ett nej till Nato trots Sveriges nya terrorlagstiftning. Turkiet anser att lagen är ”tandlös” och kräver att Sverige även förbjuder PKK-demonstrationer. Vidare har Turkiet ställt krav att koranbränning ska förbjudas och att svenska myndigheter måste ”bekämpa” islamkritiker.

LÄS ÄVEN: HBT-sabotage mot Nato-processen – PKK-flaggor och Erdogan-gaydocka i Prideparad

Vid en ny pressträff meddelade Erdogan att landet ännu inte är redo att släppa in Sverige i Nato och lyfter även att det kan ta lång tid att behandla frågan i det turkiska parlamentet.

Enligt Erdogan beror det helt och hållet på hur Sverige lever upp till att verkställa alla sina löften mot Turkiet. Det rapporterar turkiska TRT Haber.

Den turkiske presidenten uppger att säkerhetsläget på gatorna i Stockholm är besvärande. Detta efter flera koranbränningar och även dockor föreställande Erdogan som både hängts och deltagit i Pridetåget. Samma Pridetåg som statsminister Ulf Kristersson gick i.

– Om de inte skyddar Stockholms gator, om dessa attacker mot våra heligheter fortsätter, borde de inte vara ledsna sen, slog Erdogan fast.

LÄS ÄVEN: Turkiets parlament kan stoppa Sveriges Natomedlemskap

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
824Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons