eric clapton

Foto: Raph_PH, CC BY 2.0

Kultur

Eric Clapton vägrar spela inför publik som tvingas uppvisa vaccinintyg

Publicerad 7/24/2021
Annons

Efter att den brittiske premiärministern Boris Johnson tidigare i veckan uppgett att vaccinpass kommer att krävas för att medges tillträde till nattklubbar och liknande platser med mycket människor, gör artisten Eric Clapton klart att han inte kommer att spela inför en publik som tvingats till detta.

Det var i måndags Boris Johnson kom med beskedet och att bevis för ett negativt test inte längre kommer att räcka. Claptons uttalande gjordes via filmproducenten och arkitekten Robin Monottis konto på appen Telegram, där artisten tidigare också delat med sig av sin ”katastrofala” erfarenhet av att själv vaccineras. Även Monotti har uttryckt skepticism kring vaccinerna och den brittiska regeringens pandemirestriktioner.

I uttalandet skriver Clapton bland annat att han inte kommer att ”uppträda på någon scen inför en diskriminerad publik” och såvida det inte är möjligt för alla människor att delta ”reserverar jag rätten att ställa in framträdandet”. Utspelet ackompanjerades av en länk till Claptons anti-karantänsång med Van Morrison, Stand and Deliver.

Maj 2022

Claptons nästa planerade framträdande i Storbritannien är inte förrän i maj 2022 då han ska spela två datum på Royal Albert Hall i London. I september i år har han några datum bokade för spelningar i Nordamerika.

I en intervju nyligen berättade Clapton om hans erfarenheter med vaccinet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons