Foto: Polisen

Foto: Polisen

Inrikes

Erik, 20, slog ihjäl 25-årig kvinna – sedan flydde han till Tyskland

Publicerad 1/26/2018
Annons

20-årige Erik Ridderstråle dömdes idag till elva år och sex månaders fängelse för mordet på en 25-årig kvinna i Karlstad förra sommaren. Ridderståle döms även för ett rån som han utförde i maj månad samma år.

Det är fredagskvällen den 2 juni förra året som den 25-åriga kvinnan befinner sig på Sandgrundsudden i Karlstad tillsammans med en kompis. Där träffar hon den då 19-årige Erik Ridderstråle, en ung man hon inte känner sedan tidigare. Vid halv nio-tiden på kvällen tar de två bussen hem till kvinnan tillsammans.

Klockan tjugo i tio skickar kvinnan ett textmeddelande till en väninna:

”Har en random kille hemma nu som fick stilnoct och är helväck”, skriver hon.

I nästa meddelande till väninnan skriver den 25-åriga kvinnan att Erik försöker ta på henne, men att hon då säger ifrån. Väninnan uppmanar kvinnan att skicka hem honom, något hon inte vill göra med tanke på det skick han är i.

”Han tror det är folk här ibland så tar hand om han” och ”Har ju gjort detta förr liksom” skriver hon. Det blir 25-åringens sista meddelanden till väninnan.

Någon gång under natten, troligen runt halv ett-tiden, slår Erik ihjäl den 25-åriga kvinnan. Han mördar henne med ”upprepat kraftigt trubbigt våld mot huvudet” och tillfogar henne så allvarliga skador att hon avlider ”genom yttre förblödning”, står att läsa i domen från Värmlands tingsrätt.

Efter mordet flyr Erik från Sverige, men grips i Tyskland i samband med en biljettkontroll efter att ha åkt med ett tåg utan giltig biljett.

Under torsdagen dömdes Erik Ridderstråle till elva års och sex månaders fängelse för mordet på den 25-åriga kvinnan. Något motiv till mordet har aldrig kunnat klarläggas.

Förutom mordet dömdes Erik även för ett brutalt rån mot ett par i Karlstad den 24 maj förra året.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons