Arkivbild.

Arkivbild.

Inrikes

Ett gäng killar sprutade tändvätska på äldre kvinna som sa att de inte fick elda

Publicerad 2/19/2019
Annons

Under måndagen larmades polis till en adress på Söder i Kristianstad, efter att ett gäng killar i 13-15 årsåldern sprutat tändvätska på en kvinna.

Gänget började med att grilla grillade intill ett flerfamiljshus på Söder där lågorna ska ha varit väldigt höga. En kvinna från bostadsrättsföreningen reagerade och gick ut och sa till killgänget att det inte var tillåtet att grilla på platsen, rapporterar Kristianstadsbladet.

De svarade då med förolämpningar. Den 70-åriga kvinnan gick och hämtade en vattendunk för att släcka elden men blev stoppad av gänget.

Samtidigt sprutade någon av tonåringarna tändvätska mot grillen så att lågorna fick fart och slog upp högt över ett bord mycket nära den 70-åriga damen. Hon fick i samband med det även tändvätska på överkroppen.

– Det tog inte fyr i henne som tur var. Men det är en allvarlig händelse, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till tidningen.

Ett vittne larmade polisen men när de kom till platsen hade gänget sprungit därifrån. Händelsen utreds som försök till grov misshandel.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1019”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons