”Ett inflöde av vapen vi aldrig sett tidigare”

Delningar

Både Tullverket och tullfacket är överens om att tullarna måste bli fler.

– Vi har blivit färre men införseln av vapen, alkohol och narkotika har ökat. Vi kan inte vara på alla ställen vi skulle behöva vara, säger Johan Lindgren, ordförande för Tull-Kust till SVT Nyheter Helsingborg.

Enligt Lindgren riskerar den pågående vapenamnestin att bli ett slag i luften ifall inte antalet tullare vid gränsstationerna blir fler.

– Det är ett inflöde av vapen vi aldrig tidigare sett omfattningen av.

I dagsläget kan stationerna på flera håll stå obemannade under vissa tidpunkter, i synnerhet under helgerna då bemanningen är begränsad – ett pussel de kriminella självklart kan lägga, menar Lindgren.

Ytterligare 543 miljoner kronor bedömer Tullverket att man behöver fram till 2020 för att inte behöva säga upp anställda.

Regeringen har lovat att skjuta till 375 miljoner under samma period.

Långt ifrån tillräckligt, anser Lindgren.

– I år kan vi rekrytera 120 nya till Tullverket, men vi har samtidigt ett 80-tal pensionsavgångar plus 20 till 30 som årligen lämnar av andra skäl. Så det blir en liten ökning av personal.

– Våra medlemmar ser kollegor gå hem efter ett långt arbetsliv utan att bli ersatta. Det skulle behöva fyllas på rejält ute i den operativa verksamheten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

300 KOMMENTARER

 1. Tänk att man är förvånad över detta… Med tanke på hur uppgörelserna inom den undre världen bara har ökat. Och det då med illegala skjutvapen.

  Vi har ett antal kriminella gäng som strider om territorierna för att sälja narkotika. Och de strider med illegala, militärklassade skjutvapen. Och först nu har man kommit på att det sker, för att våra gränser står vidöppna.

  Man upphör aldrig att förvånas över ”intelligentian”. Men det var väl gott att de kom på det över huvud taget.

 2. Det här ju faktiskt på grund av den fria rörligheten inom EU som 7-partiet omhuldar så mycket. Då ska svensken tydligen få tåla att många delar av landet allt mer börjar likna ett lågintensivt inbördeskrig i någon bananrepublik. Nästa led i ekvationen är att svenskarna också börjar smuggla in vapen för att överhuvudtaget kunna försvara sig.

 3. 2015 lovade Löfven att stoppa ”importen” av illegala vapen. Därefter har det bara blivit värre. Det enda man gjort är att försöka avväpna jägarna. Sossarna kanske inte ville stöta sig med viktiga väljargrupper.

  Löfven sade följande i sitt sommartal 2015.

  Regeringen har gett tullen i uppgift att prioritera bekämpandet av vapensmuggling, och vi kommer att kriminalisera försök, förberedelse och anstiftan till grovt vapenbrott, och se över straffen för olovlig hantering av explosiva varor som handgranater.
  Det är ett stort, svårt och tidskrävande arbete, men det måste göras. Vapnen ska bort från Sveriges gator!

  https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/politiker/stefan-lofven/tal3/tal-2015/sommartal/

 4. Ja…och svensken lallar lugnt vidare i sin fantasivärld där det är helt ok på alla sätt att bara kriminella och statens stormtrupper har vapen, emedan medborgarna är försvarslösa mot båda kategorier av fiender.

  Majoriteten av er är inte ett folk, de är en fårskock.

  • Inte alla sägs det, har hört ryktas, utan några som helst belägg att vissa levereras med diplomatpost och hamnar enligt obekräftad hörsägen hos folk som har viss erfarenhet, påstås det utan pålitliga källor, att bekämpa ”fienden”

  • ett ytterliggare problem är att vapnen som lämnas in är ofta legala vapen från något dödsbo eller liknande,
   Insmugglade pistoler och automatvapen kommer inte in i den omfattningen som inflödet är.

 5. Har varit med bekanta och köpt öl i Tyskland då och då, man kan då konstatera att man i Tyskland möts av poliser med k-pist när man skall LÄMNA landet!
  I Danmark tas man emot av 20 talet nitiska gränspoliser och ibland även militär som går igenom ID-handlingar, medan man i Sverige i bästa / värsta fall möts av 2-3 tullare som slött konstaterar att man har 90-100 lådor öl med sig, ibland ställs frågan, -Har ni ngt annat än alkohol i bilen?
  Som om den som har skjutvapen då skulle erkänna detta?????
  Visst har vi en viss gränsbevakning men denna påverkar inte införseln av vapen ett skit!

 6. Kostnaderna för s.k. ”ensamkommande barn”, vilka huvudsakligen varit män som ljuger om sin identitet, är ca 30 miljarder per år. Tullverket har problem att rekrytera 120 tulltjänstemän.

 7. Hvilken befolkningsgruppe er det mon der bliver bevæbnet?

  Og hvilken befolkningsgruppe overholder loven og er ubevæbnet og ubeskyttet, hvis der sker noget?

 8. Vapenamnestin är först och främst till för att få in vapen från laglydiga. Dessa vapen kommer bli värdefulla när staten kallar in de lagliga vapnen. Detta kommer att ske när rättsystemet inte klarar att beskydda den laglydiga. På landsbygden är detta redan ett faktum.

  • Svensson begriper inte att de snart måste kunna försvara sig. Istället lämnar de snällt in sina vapen de eventuellt har i någon garderob som varit arvegods från någon morfar eller farfar. Återigen grundlurade av 7-klövern. Fan va dumma vi e`

   • Om inte staten får behålla våldsmonopolet blir det problem med skatteindrivningen. Detta är det enda som räknas. Att skattebetaleren plågas av kriminella är enbart positivt då denne pressas till att jobba ännu hårdare (betalar då ännu mer skatt) Detta för att råd till att flytta till en mer välbeställd plats.

 9. Redan 2015 var det känt att Tullen var underbemannad och att man av säkerhetsskäl inte stoppade bilar, där antalet passagerare översteg antalet tulltjänstemän.

  Inte ett dugg gjordes åt problemet, trots att Löfven lovade ett stopp på vapensmugglingen. Regeringen har bl.a prioriterat import av män som kallar sig barn och återförening av familjer istället.

 10. Vad är det för skämt, det är väl en av dom självklaraste saker som SKALL vara operativt dygnet runt.
  Vi är så förbannat grundlurade, vad får JAG för mina skattepengar.

 11. Kriget kommer och Svensson är försvarslös. Inte ens pepparspray i handväskan som dessutom är strängeligen förbjudet. Likställt med automatvapen.

 12. Att vapen strömmar in i landet – liksom stöldgods förs ut ur landet, och allt har sitt samband, då vi skrev på Schengenavtalet.
  7-klöverpolitikerna sade, då….”Nu behöver vi ingen tull längre…Samma sade de också om försvaret, då Sovjetunionen upphörde.”

  Tullen försvann liksom försvaret.

  De vill ha ett fortsatt förtroende om 7 mån…..
  och c:a 85% av de röstade anser, att de har gjort ett utmärkt arbete. .

  • dom måste väl ha något i retur när dom lämnat av sin vapenarsenal är folk så jävla insnöade att dom inte ser vad som håller på att hända detta land ska vi låta muslimerna ta över det och låta det styras med sharialagar detta måste stoppas nu om inte så är det så vi vill ha det kom inte å gnäll sen

 13. En av mina gamla vänner bor i Kapstaden. Minns hur chockad jag blev när han berättade att han alltid sov med laddad pistol i nattygsbordet. Snart gör jag det också!

  • Vad var chockerande med det?

   Är det den Svenska fredsskadan som gör att det är en så stor grej med vapen i händerna på en laglydig medborgare?

   Inget illa ment, bara ett uttryck av Förvåning/Förskräckelse.

   Dessutom med tanke på majoriteten i sydafrika och deras våldsbenägenhet vore det väl nästan mer förvånande att en Vit man INTE är beväpnad…

 14. En stats främsta uppgift är att värna om den egna befolkningens säkerhet, detta har sverige upphört med sedan länge!
  Idag har våra styrande lämnat gränserna öppna för våldsbejakande islamister samt narkotika och vapen, något som ingen heller vill ta minsta ansvar för!
  Som styrande politiker så borde man kunna ställa sig frågan,
  -Vem har tillsatt oss och vilkas intresse är vi tillsatta för att bevaka?
  HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA?

 15. Vapen-amnesti …. är nog bra, men man kanske bara lämnar i dåliga vapen, smugglarna gnuggar sina händer detta innebär att man nu även kan komma att sälja än mer vapen till Sverige då det kommer att finnas ett underskott av vapen och ett än mer sug efter detta.

 16. I kväll kan man inte se ”Veckans brott” utan att riskera få sura uppstötningar eftersom hycklaren Stefan Löfven är med i programmet för röstfiske. Jag mår dessvärre illa av honom, så tyvärr GW, nästa vecka ”ses vi”

  • Såsom jag har förstått, så får inte tulltjänstemännen inte riskera sin säkerhet och undersöka fordon med fler passagerare än vad de uppskattar att klara av.

   • Så ligger det till för enligt arbetarskyddslagen så blir det ju så för de flesta och då är det kriminella ligor som kontrollerar gränsen i realiteten.

 17. Undrar om våra hjärnslöa politiker skulle vakna om ”nån” satt en trave plugg i väggen på rosenbad…… Tveksamt…..

 18. Först genomför man historiens största befolkningsutbyte. När detta är i full gång har man sett till att avveckla gränserna och tullpersonalen så invällarna kan beväpna sig för att slutföra arbetet med befolkningsutbytet. Men eftersom det handlar om Sverige genomför man den idiotiska vapenamnestin som i år resulterade i ETT vapen från organiserad brottslighet.
  Man kan bli tokig varje dag i Sverige om man är vid sunda vätskor.

 19. Ingen fara vi har ju vapenamnesti då de kriminella lämnar ifrån sig sina pangare, så jag är inte särskilt orolig…Stefan ”värdelös” Löfven har koll.

 20. Vapenamnestin borde leda till att det är straffritt att bära illegala vapen på sig. Den krimineĺla kan alltid svara att han är på väg att lämna in vapnet.

 21. – Det är ett inflöde av vapen vi aldrig tidigare sett omfattningen av

  Med den mängd vapen som passerar gränser utan bevakning kan man misstänka att det inte bara är vapen för att avrätta konkurrerande ligamedlemmar. Utländsk kriminalitet verkar förbereda sig för krig mot Sverige och svenska medborgare.

  I övningsfilmen från MSB var det ju Putin som stod vid gränsen?

  Här bunkrar utländska kriminella så mycket vapen att erfarna tullare aldrig sett något liknande.

  Med hjälp av de två senaste regeringarna, Reinfeldt och Löfven har kriminella fria händer att kanske beväpna en mindre armé. Att ta det på allvar är ju rasism. Precis som att nämna att terrorister bygger celler i Sverige…

 22. Kriminella politiker som inte anstränger sig
  för sitt folks försvar.
  Men sparar ej krafter och pengar för att tvinga på oss ett pärlband av tragedier.
  Våra liv räknas föga men flyktingarnas till
  vilket pris som helst.

 23. såklart inte ni har sett… med Regeringar som förespråkat fritt inträde och blundat för utvecklingen tills nu. Det är illa. Det är det lilla som upptäckts nu men stort för de nyligen väckta och upplysta.

 24. Svenskarna har haft en trygg uppväxt i 80 år nu.
  Vad blir resultatet, jo, ett folk som saknar förmågan att förstå att ett samhälles tygghet och funktion grundar sig på kloka beslut.
  Man tror helt enkelt att det inte går att bryta ner det samhälle dom tycker varit en förebild för hela världen.
  Tänk vad överraskade dom skall bli den dagen dom bryskt tvingas vakna ur sin dröm.

  • Demokratin, tryggheten, ekonomin, samhällets funktion mm, måste skötas om varje dag för att det ska bestå. Ingenting man kan ta för givet.

   • Nej, vi är några som förstår det, men tyvärr visade 87% i förra valet att dom saknar den insikten, och det skall man inte göra om man kan tänka och dra slutsatser.
    Jag förstår inte hur man kan tro att det inte kostar något att ta hit folk som sen lever på bidrag, vi hade redan tidigare arbetslöshet och bostadsbrist, men det verkar 87%arna inte bry sig om eller ens dra slutsatsen att det kostar.
    Det verkar som dom inte kan förstå orsak och verkan, utan förlitar sig på att såhär kommer det alltid att vara, oavsett vad vi beslutar.

 25. OT…..

  SD-toppen vill starta skolor i Syrien – med svenska lärare

  Sverigedemokraterna vill öppna skolor i Syrien och Somalia – med svenska lärare – och ge återvandringsstöd under minst ett år.

  – Vi måste bli bättre på att erbjuda reella möjligheter att återvända, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler, veckans huvudgäst i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”.

  – SD:s förslag är oseriösa, hävdar migrationsminister Heléne Fritzon (S).

  https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-vill-starta-skolor-i-syrien-med-svenska-larare/

  • Ah.., då blir det avgjort mycket BÄTTRE och framförallt BILLIGAR om man istället hyr några gamla Ryska fångläger ifrån sovjettiden av Putin för detta behjärtansvärda ändamål !!!

   • Vettiga svenska lärare kanske kan lära dessa människor att sköta om sina egna länder så att de slipper traska över halva världen för att skapa sig en dräglig tillvaro.

    • Inte Sveriges eller resten av västvärldens ansvar. De ”Behöver” inte traska någonstans, och om de försöker skall de mötas av Gränsmurar/Staket och hård effektiv gränspolis.

     Desertörerna skall tvingas ta ansvar, inga andra alternativ skall finnas.

     • De är inte vårt ansvar, de är sitt eget ansvar.

      De valde att desertera från ansvaret för sitt land

      Vårt ansvar är en säker transport. Sträcker sig inte längre än till främre kanten av fartygets lastramp. När de är i land är de sina egna problem.

     • Ja om man är beredd på den militärdiktatur som måste uppstå först. Fan sätt gränser och tvinga till att anpassa sig så åker de nog självmant! De håller sin sharia kär! De som anpassar sig är inget probkem! Börja med att skita i EU domstolen och utvisa kända terrorister! Vad kan de göra? Se på Polen , Tjeckien tex …de skiter fullständigt i fåniga regler.

     • Svenskingarna, är varken polacker eller tjecker inte ungrare heller. 87% är grönsaker och tillhör ej ”Homo sapiens”. Kålhuvud räknas inte de vägs. Det är på tiden att, räkna bort detta grönsaksland eftersom det inte är tillräkneligt längre. M.a.o. det det existerar inte längre.

  • ”Återvandringsstöd”, ”Skolor”???? Varför i helvete skall svenska skattebetalare stå för det.

   De är själva ansvariga för den röra som uppstått i de länder de Deserterat ifrån.

   De skall transporteras tillbaka på billigast vis och sättas av på stranden om så nödvändigt.

   Därefter skall de ta det ansvar de smet ifrån och bygga upp sina egna länder.

   Utan ett öre i bistånd.

   Det är enda sättet att få dessa länders folk att inse faktum, att de enda som kan hjälpa dem är de själva, och det enda sättet att få en fungerande nation är att bygga upp den själva.

     • Ja fy! Tänk om de svenska jättebebisarna skulle tvingas stå upp och KÄMPA för ert land!

      Guuud så läskigt..

     • Det klarar nog svenskarna om det verkligen skulle behövas men smarta människor kan komma på andra lösningar.

     • ”Smarta” människor sitter och diskuterar tills fienden slår in dörren.

      Jag har ett snyggt ärr på bröst och rygg från den enda gång då den mentaliteten fått styra i föräldrarnas hemland.

     • Inbördeskrig är de värsta krigen, de förstör landet för lång tid framöver. De kunde ju börja med att säga stopp till inflödet! Sluta anpassa Sverige till att tillhöra Kalifatet!

     • Dessa jättebebisar tillhör ej djurriket utan, som de 87% av de andra är en del av växtriket i grönsakslandet. Den stora majoriteten är kålhuvud. Nu skall dessa grönsaker ta hem sina massmördare från Syrien. Skall kålhuvuden ge dem fria bostäder, arbetsbefriad hög lön, svenske flicken blyge lippen kommer att, samlas i tusental för att berikas och eventuellt föda kamelsvin med högre !Q än en grönsak.

 26. Fakta om den sanna verkligheten:
  – 7-klöverns Sverigefientliga och Sverigeförstörande politik är orsaken till att fler tullare och poliser behövs, men det begriper inte 7-klöverns politiker, inte heller
  7-klöverväljarna, vilket är tragiskt och obegripligt.

 27. ja det er så klart våpnene som er problemet.

  LOL og ikke politikken som har ført til denne tilstand.
  det er litt for sent nå, den tungt bevæpnede kolonien er allerede på plass innenfor murene og lever godt på bidrag.

  så det er bare å integrere seg i det nye Sverige, Svenne.

 28. Tillgång och efterfrågan på vapen … stor i Malmö, liten i Vellinge och Lomma.
  Vad skiljer då dessa kommunerna åt, dom ligger alla vid Öresundsbron (samt närhet till kontinenten), den bro som man beskyller den ökande kriminaliteten för.

  Men det är klart, om man är röd i själen kan man kanske inte se den röda tråden !

  • Ironiskt nog avbröt Centerledaren Jahajohoanson sitt samarbete med Göran Persson vid mitten av 1990-talet (som f.ö. räddade sossarna kvar vid makten), i protest mot beslutet att bygga öresundsbron. Nu redan har samma parti gjort helt om med sin ”värdegrund”.

   • Man gör väl det som lönar sig för stunden. Folket skiter man högaktningsfullt i…utom månaderna före valet. Då lovar man bort våra skattepengar. Det är inte svårt att servera valfläsk om man inte behöver betala själv. Betalar gör valboskapen.

 29. Om Polisen inte kan/orkar/får/vill skydda medborgarna – vad är det som återstår då?
  …eller ska vi villigt lägga oss på slaktbänken och tacka för våra mördare.

 30. De kan säkert köra in vad som helst i Sverige. På Öresundsbron går det till så här. En bil kör först över från Danmark, han kommer till Sverige ser att ingen tull är där. Ringer den andra bilen som är kvar i Danmark att det är fritt fram att köra över nu. Man borde stänga bron! Sverige har förfallit med bron öppnande!

  • Öresundsbron var ett dyrt misstag. Det ska vara trögt att ta sig in och ut ur Sverige. Men, folk har inte ens tålamod att vänta några sekunder på en stillastående buss — de måste köra om innan de ens kollat att vägen är fri. Hellre en bruten nacke än några ”förlorade” sekunder.

 31. En enkel sak kan lösa problem: politiker ska ”befrias” säpovakter. Vill de ”skydda demokrati” så får de betala själva.
  Dagen efter kommer nya vapenlagar o förordningar, domstolar får utvidgade befogenheter, polisen får mångmiljardanslag, militärer ska delta i ordningsåtgärder, folk ska kunna bilda medborgargarden etc.

 32. Hårdare regler för, och fler indragna, legala vapen och lite fler fritidsgårdar kan nog lösa problemen i allmänhet.

  Skjutningar är dessutom nästan uteslutande ett manligt problem. De flesta innehavarna av vapenlicens är medelålders och äldre vita män. Förbjud altså denna målgrupp att inneha vapen så försvinner problemen huxflux!

 33. Ang vapendirektivet.
  Citat..
  Efter en skottlossning, vill de alltid ta vapnen ifrån de människor som inte gjorde det.
  – William Burroughs.

 34. Och detta tar det tio år att komma fram till? Ett barn hade för länge sedan förstått att tullen behöver mer resurser och befogheter men det som alltid saknats är den politiska viljan. Glöm inte stt det var alliansen som drog ner på tullens resurser.

 35. Knarkkrigets Mexiko, södra Italien – och Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige.
  När det kommer till antal granatattacker respektive dödsskjutningar per invånare är den jämförelsen i sin ordning, enligt svenska forskare.
  – Sverige kommer upp i samma siffror som knarkkartellernas Mexiko, säger en av forskarna bakom studien och fortsätter:
  – Det är uppseendeväckande med tanke på att de har en närmast krigsliknande situation med narkotika, som vi inte vill jämföra oss med i Sverige, tydliggör han.
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/valdet-i-sverige-omfattande-jamfors-nu-med-mexiko/
  Sverige och det svenska folket måste senast vid valet i år få helt nya besluts- fattande politiker och landet måste föras i en helt annan politisk riktning för att återskapa det svenska folkets trygghet och säkerhet till liv och hälsa.

 36. Några utökade resurser till tullen blir det inte frågan om. Allt handlar om att underlätta för sjuklöverns invällande lönnmördare. Perfekt med vapenamnesti också. Klanerna kan utan risk langa in sina ”smutsiga” skjutjärn till fjollpolisen och plocka in nya rena vapen för nya spännande projekt. Töntsvensken står handlingsförlamad, orkar inte ens packa resväskan och lämna sina förtryckare och banemän.

 37. I föräldrarnas hemland (som de bor nu i alla fall) kan vi, om läget så kräver, ha en ”Triumfvagn” på plats på baksidan av huset inom 10 minuter från samtalet (Och om man sade det till ”Kuskarna” skulle de vilja ”Trimma” tiden).

  Hur lång tid tar det i Sverige att ens få en polisbil på plats?

 38. Ge Tullen även befogenhet att stoppa stöldgods som forslas ut ur landet av organiserade ligor som åker hit och länsar bostäder och båthamnar. Tulltjänstemännen & kvinnor(är bäst att lägga till 😉 Eller heter det Tulltjänstehen?? De står ju som fån och bara ser på när de kriminella åker vidare ut ur landet om Polisen inte hinner fram.

  • Staten är avsiktligt organiserad för att inte kunna fungera. Spelar ingen roll hur skicklig den enskilde tulltjänstemannen är, när ordern är att släppa in alla terrorister och kriminella utan åtgärd. Det är som att jobba som fågelholk: Stå stilla rätt upp och hålla tyst genom att gapa stort medan statens gök lägger ägg i ens mun.

  • Och varför är detta inte redan förbjudet sedan länge i Sverige frågar man sig? Det här landet är i akut avsaknad av sunt förnuft och självbevarelsedrift Vilket gör att det inte ser ljust ut.

 39. Vapenamnestin samt det faktum
  att Dan Eliasson tillträder som chef
  för MSB gör inte att framtiden känns
  direkt tryggare.

 40. Funderar själv på att köpa ett vapen. Kommer behövas då den polisiära säkerheten är nedmonterad av moderater och sossar. Tänker inte dö utan strid.

 41. 120 nya tulltjänstemän på ett år……….. 120.000 nya muslimer på ett år
  Sverige är nu officiellt universums största sinnessjukhus.

  • Exakt varför talar vi aldrig om kvantitet i Sverige? Lägg till en nolla , dvs 1200, så börjar det likna nåt. Det är bara att hosta upp pengarna det kostar om vi önskar en starkare nattväktarstat, om det så innebär skattehöjningar. Det finns inga genvägar.

 42. Jag tror att det inte blir ordning på torpet förrän Sverige har gått igenom en period på ungefär tio år med undantagstillstånd; polis och militär byggs upp OCH ANVÄNDS för att hitta och kasta ut dem som ska kastas ut. Undantagstillstånd kan t ex innebära att ALLA hinder for utvisning försvinner om man hittar vapen hos en familj. Löjligt långa och löjligt detaljerade rättegångar förkortas till att vara i timmar, inte i dagar, och handla om viktiga frågor. Beslut verkställs omgående. Överklaganden finns inte.

  När det har gått tio åt, och vi har blivit av med närmare en miljon personer kanske man kan återgå till att vara en normal stat i fred.

   • Som i landet där ön jag nu befinner mig på tillhör.

    Som min vän säger, ”inbördeskriget var hemskt, men det hade det goda med sig att vi fick ordentligt gallrat bland kommunisterna”

    ”Diktatorn” återförde sedan ordningen i landet.

 43. Jag läser nyheter söderifrån och där så ser man klart var vapnen är på väg norröver och gruppen som smugglar är oftast bosnijaker!

 44. Vid mer än en MENA-man i fordonet, så får inte tullarna stoppa fordonet. Klart att smugglarna vet detta och kör på för fullt. Politikerna vet också om detta, men vill inte göra något åt detta. Skandal.

 45. Är de inte medvetna om att tullen är nedlagd? Det har inte funnits någon tull överhuvudtaget de senaste tio åren.

 46. 1. Det är inte buset som lämnar in vapnen utan det är gammalt mög som hittats på vinden här och där. Samhället blir inte säkrare.
  2. Som EU-vän gillar jag inte detta, men Sverige måste lämna Schengen och återta kontrollen över våra gränser.
  3. Ingen mer kvotinvandring, återförening eller annat. Nu är det stopp i 20 år.
  4. Stoppet gäller inte ensamkommande unga kvinnor som vill fly MENA-kultur. Jag räknar med stöd av Fi, V och MP… Just kidding… Feministerna bryr sig inte om kvinnor.

  • 1. Självklart, det är bara en form av pinnjakt, som att storsatsa på de som kör för fort istället för de som slänger handgranater på varandra.
   2. Jag är inte och har aldrig varit EU-vän (ett projekt som självklart aldrig kommer att fungera…det är som mångkultur eller kommunism, det går emot hur människor fungerar), så det är klart att jag är emot öppna gränser för världens sämsta individer.
   3. Ett stopp är en bra början, men vi måste göra oss av med 1-1½ miljoner individer som redan har kommit in också, annars är landet rökt oavsett.
   4. Femenazisterna bryr sig mycket riktigt inte om kvinnor, men ett stopp är ett stopp och ensamkommande unga kvinnor från öknen kommer vara en enorm börda för vårt samhälle, så nej…inga sådana heller. Det är inte vårt ansvar att rädda alla i världen som bor i ett uselt samhälle (då samhället är uselt pga de människor som bor där).

   • EU skulle kunna fungera men då skulle det behöva inskränka sig till en grupp ganska homogena stater, typ Västeuropa. Misstaget var att lyfta in Balkanländerna. Not good!

    • Jo, men hela idén med EU är att olika länder, med olika folk/kulturer och olika ekonomier ska ha samma grundläggande system. Det är så dumt att…Margot Wallström var EU-parlamentariker.

     Visst, Sverige/Norge/Danmark/Nederländerna/Tyskland/Storbritannien etc hade kunnat fungera under samma system. Och troligen hade Ungern/Tjeckien/Polen också fungerat i den gruppen, efter att de hade kostat ofantligt då kommunismens arv måste bort (i.e. länderna måste byggas upp). Men att baka in Rumänien, Spanien, Italien och Grekland i samma grupp som ovan nämnda…det finns inte en chans att det kan fungera, något jag insåg på 90-talet och såklart röstade nej till EU.

     Och Carl Bildt vill väl fortfarande ha in Turkiet också…tjena på den!

   • Det gäller att fylla sin vapengarderob smart inför den stundande sammandrabbningen. Snart kommer bara buset få vara beväpnad så sök i tid.

    • Jag planerar att sticka inom 4 år istället. Det folk jag växte upp med, eller i vilket fall det jag trodde att jag växte upp med, hade jag varit villigt att riskera mitt liv för. Det folk som idag betraktas som det ”svenska” skulle jag inte pissa på om det stod i brand (kanske annars). Jag har noll respekt för den genusneutrala hönsflocken/cucksen, jag vill inte ens att de ska överleva. Så fram tills dess att detta folk visar att de inte är vad jag tror att de är (och som de konsekvent visar att de är) så är min plan att hitta ett land som har ett folk som jag kan respektera.

     • Vart lutar det åt? Det blir väl att ta till flykten om det går tillräckligt illa. Men det bär verkligen emot att lämna Sverige. Man får mentalt ställa in sig på att Sverige inte längre kommer finnas.

     • Jag har ingenting till övers för detta folk längre, så för mig handlar det främst om att avsluta allt på (för mig) bästa sätt.

      Helst hade jag velat sticka till typ Ungern eller Tjeckien, men de har inte direkt arbetsmöjligheter för mig (då jag vill jobba med sådant jag är utbildad till), så det måste bli ett relativt (för stunden) välmående i-land. Australien och USA är intressanta, då även om de har problem med inkräktare så är det en helt annan sak om det inte är ens eget land som drabbas. Men egentligen så spelar det ingen större roll, vilket land jag än hamnar i så kan det inte vara sjukare än Sverige.

     • Jag kan förstå Dig och vet många fler som känt och känner så, men jag orkar bara inte bara hata hela tiden. Jag är för snäll för det. Det kommer antagligen att sluta illa för många i de länderna i norr om de inte vänder på hjärnan ut och in till slut.

 47. Om man har en AK47 bak i kofferten så ska man ju köra i röd fil som bilden ovan visar. Inte konstigt att landet översvämmas av vapen när man inte kan läsa skylten!

 48. Inflöde av vapen samtidigt med en ohämmad invandring av mestadels män i vapenför ålder. Tror ni fortfarande att det är ryssarna som är problemet. Att ta in dessa massor av folk samtidigt som vi rustar försvaret mot en fiende som inte existerar är landsföräderi. Hoppas att ni kommer ihåg vilka de skyldiga är när ni begraver era nära och kära. Löfven svammlar om att eventuellt sätta in armen i problemområdena precis som Kadaffi gjorde. Hade inte den nya världsordningen slagits tillbaka av Trump så skulle Sverige kunnat bli ett nytt Libyen.

 49. Gränspolisen Göran Larsson intervjuas i Granskning Sverige.intervjun är från 2015 men än mer aktuell idag med tanke på de horder av grovt kriminella från världens värsta dysfunktionella länder som väller in i Sverige och välkomnas av sjukkklöverligan och alla deras medlöpare med extrem brottsvurmande signalpolitik som saknar motstycke i hela Skandinavien,gammelmedia bär stor skuld till det katastrofala farliga tillståndet svenska folket och Sverige nu befinner sig i.

  ”Gränspolisen Göran Larsson från Göteborg hade fram till 2009 en grupp som arbetade mot människosmuggling. Men polisledningen lade ner gruppen, under förevändning att det var för dyrt, trots att det inte kostade mer än två högriskmatcher att utreda och krossa de nätverk, som smugglar människor till Sverige.

  Det har, enligt Göran Larsson, varit locket på. Media har mörkat. Politikerna har vägrat ta ord som människosmuggling i sin mun och polisledningen har förbjudit sina anställda att utreda brottet människosmuggling.

  Det framkommer att det i dag kan finnas så mycket som 100 smugglarnätverk i Sverige och att SÄPO inte har någon kontroll över vilka som kommer till Sverige. IS-krigare kan komma in, utan problem. Sverige är idag ledningscentral för den människosmuggling som sker i Europa. Göran Larsson har försökt anmäla sina chefer för tjänstefel, eftersom de inte följer lagen. I sex år har han dock möts av tystnad. Sommaren 2015 fick han lite uppmärksamhet i DN och GP. ”

  https://www.youtube.com/watch?v=Za-fM8AOoVM

 50. ”Steffe”: ”nu tillför vi mer resurser och skall kunna kontrollera var 100-rade bil i stället för var 500-rade tidigare. Vi kommer därmed att få stopp på smugglingen”.

  Hur många stulna bilar, bildelar, båtar, båtmotorer har ”lämnat landet” de sista 10-20 åren?
  Staten utövar ingen gränskontroll.

  Försäkringsbolag och kunder har stått för notan.
  Tullverket/staten har sparat in på personalkostnader.

  Vapen, knark, ciggar, alkohol mm har vällt in i landet under samma tid med ökad brottslighet som följd.
  Men som ”Steffe” framhåller: ”vi skall vara ett öppet land, Vi sätter inte upp hinder”

  Just det.

  Vi svenskar gläds åt vår egen undergång?

 51. Tullen får säkert inte stoppa en bil med araber eller afrikaner. Det kallas för rasprofilering. Underbart ord. Vem hittar på alla dessa nya uttryck och ord.

  • Alla dessa nya ord är viktiga verktyg för att stoppa kritiker och kunna göra juridiska hinder för dessa kritiker ! !

   Ordet rasprofilering för människors räkning uppfanns väl av sossarna på 20 & 30-taletskulle jag tro , annars så handlar väl detta bara om djur ! ?

 52. Det BORDE vara enkelt att kontrollera gränsen till Sverige och Norge. Vi är ju omgivna av mestadels vatten. Placera ut rörelsedetektorer och annat. Men vi bjuder istället in fienden och ger dem en snabb passage i form av Öresundsbron.

   • Vilken skillnad det skulle vara då med bro jämfört mot alla färjor och hydrofoils som gick förr i tiden Malmö-Köpenhamn. Tänk innan ni skriver.

    • Betydligt allvarligare misstag var att släppa in Palme i politiken och låta honom bli minister. Större delen av våra problem är resultat av hans politik och omformningen av samhället han eftersträvade

     • Jag tror inte att din uppfattning om vänstersossen Olof Palme är korrekt. Vid tidpunkten för Palmes frånfälle såg inte Sverige ut som idag. Det vi ser i dag är främst högersossars och Alliansens korruption genom monopolkapitalet.

     • Har du aldrig öppnat en bok om politisk historia. Det är Palmes ”reformer”, omvandling till den stora staten och invandringsfilosofi vi ser resultatet av idag. Finns dessutom inget monopolkapital utom i sällskapsspelets sedlar

     • En död vänstersosse, sannolikt mördad av en mycket välkänd moderat i riksdagen, sannolikt på uppdrag av Henry Kissinger kan knappast göras ansvarig för efterföljande EU-medlemskap, påföljande högersossars och Alliansens utförsäljning av Sverige eller för EU-medlemskapet och resulterande massinvandring av totalt makabra sekteristiska kulturer in i Sverige.

      Palme ville på 1970-talet INTE ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam, enligt Petterssons blogg, med motiveringen att:

      ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

      /Olof Palme

     • Du är helt otrolig i dina fabler och modifiering av historien. Jo Palme är den som la grunden för dagens problem

      Flyktingarna kom från *det ockuperade Syd Vietnam tacka fasen för att Palme inte vill ha hit dom så dom kunde berätta verkligheten om den Nordvietnamesiska invasionen

     • Jag har besökt Vietnam och läst boken Chicken Hawk skriven av en amerikansk helikopterpilot. Jag har talat med dem om hur deras demokrati fungerar. Jag har besökt American War Crime museum i Saigon. Amerikanska krigsförbrytare poserade med avhuggna huvuden och de skapade ett missbildat folk genom besprutning med Agent Orange. Invasionen var av USA som stöttade en diktator (som vanligt). 80% av folket stödde Ho Chi Minh. Det är inte svårt att förstå när man ser vad USA höll på med.

     • Förvånar mig inte att du besökt dom Nordvietnamesiska propagndatemplen. Har du sett nån demokrati i området? Om du verkligen tror Ho Chi Minh hade det stödet är du ohyggligt naiv. Du såg inte några bilder på terrorn mot folket i Syd från kommunistförbanden från norr som uppförde sig lika charmerande som talibanerna

     • The purpose is obvious: to obscure the fact that the United States
      did attack South Vietnam and the major war was fought against South
      Vietnam. The real invasion of South Vietnam which was directed largely
      against the rural society began directly in 1962 after many years of
      working through mercenaries and client groups. And that fact simply does
      not exist in official American history. There is no such event in
      American history as the attack on South Vietnam. That’s gone. Of course,
      It is a part of real history. But it’s not a part of official history.

      And most of us who were opposed to the war, especially in the early
      ’60’s — the war we were opposed to was the war on South Vietnam which
      destroyed South Vietnam’s rural society. The South was devastated. But
      now anyone who opposed this atrocity is regarded as having defended
      North Vietnam. And that’s part of the effort to present the war as if it
      were a war between South Vietnam and North Vietnam with the United
      States helping the South. Of course it’s fabrication. But it’s “official
      truth” now.

      https://chomsky.info/198210__/

      Deras beteende mot lokalbefolkningen:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Platoon_(film)

     • Vänsterlibertarianen Chomsky var inte någon objektiv källa och inte så sanningsenlig heller. Vet inte om du är totalt okunnig eller rent ohederlig i vad du tar upp i sammanhanget eftersom du inte med ett ord nämner den ryska och Kinesiska inblandningen i vad som i praktiken var ytterligare ett av periodens krig mellan den imperialistiska kommunismen och den fria världens försvarskrig. Ett förhållande som på många sätt liknar korstågens försvarskrig eller kanske en framtida utveckling av dagens islamistiska expansion

     • Troligen tvärtom skulle bygget och medlemskapet blivit av snabbare eftersom vänstern som helhet inte skulle fått samma support som Palme gav dom. Däremot skulle samhället troligen tagit en betydligt mer betydligt mer Europa normal kurs jämfört med den vänsterradikalism som genomsyrat Sverige sedan dess. Ansvariga tjänstemän och meriter förtjänster skulle bara det varit troligare i det här ytterligt hypotetiska resonemanget

 53. Klart att det ar ett enormt inflode av vapen. De lagrar upp vapen och ammunition i moske’erna infor den stora dagen. Att tor nagot annat ar nog ganska naivt. Sen kommer ju en dle vapen att anvandas redan nu i kriminellt syfte.

 54. Att finansiera gränsskyddet har vi inte råd med.
  Men att lägga nåra tiotal miljarder mer på sk ensamkommande går bra.

  • Utjämningsstödet uppgar till ca 100 miljarder. Det är till för att kommuner ska kunna tillhandahalla ”jämförbar service” oberoende av innevanarstruktur. Vill man veta vad invandringen kostar kann man börja med storleken pa utjämningsstödet. Alltsa satsas 0,275% av invandringskostnaden pa tullen.

 55. Där jag brukar vistas bor det även lite nordbor. Inte så många men en del. De uttrycker verkligen sin glädje och slappnar av och mår bra den tiden de är där och jobbar och bor. De säger de aldrig skulle klara de 6-7 månader annars de bor i Norden. Färsk fisk direkt från båten 25 kr/kg. Oxfilé för 50:-/kg och en liter vin för 8 kr. Vänliga människor och hjälpsamt folk och nybakat bröd direkt till dörren när man vill på dygnet. Inga låsta dörrar på dagen hos grannarna och ett lugnt liv utan stress. Trevligt lugnt umgänge och en trygg miljö. Fy fan för Sverige.

 56. Senaste annars var väl att tullen skulle börja prioritera att kontrollera Svenssons paket från Kina. Svenska myndigheter och politiker vet alltid var dom behöver lägga resurserna. Ungefär som att myndigheterna tar krafttag och gör det svårare för Svensson att få/ha licens på jaktvapen för att stävja vapenvåldet

   • Ja inte gör vapenlagarna nån nytta vad gäller alla våra gangsters vapen användning. Har bara förstärkt förhållandet att Sveriges ordningsmakt är tandlös, folket får inte ha några skyddsmedel och gangsters och maffia klaner fortsätter beväpna sig och terrorisera i lugn o ro

 57. Det är inte vapnen som är det värsta utan MENA kriminella för stoppar man inte asylbedragarna hjälper det inte att stoppa vapnen. Fokusera o prioritera rätt får man bukt med detta vansinne.

 58. Bästa tullverket, polisen och inblandade aktörer 75% av vapnen går direkt till kriminella resten smygs ut till svennar som beväpnar sig då ni inte sköter jobbet.
  Tips för att stoppa dom illegala vapnen.
  1. Höj straff för riktiga vapenbrott mao pickor o autovapen utan licens.
  2. Inför ett pricksystem tre brott av grövre typ så tredubbla straffet o slopa villkorlig frigivning.
  3. Sista och det jobbiga för att stoppa rekrytering så utvisa alla som kommer hit och begår brott. Samt sluta vara blyga mot våldtäktsmän och stenkastare, till slut så står dom med en picka i handen o knallpulver pistolen i brallan.
  Markera hårt markera brutalt
  Så vinner ni.
  Ps ge fan i vanliga människor o deras småsynder det kostar resurser.

 59. Uj, uj, vad överraskande! -Tänkte inte på det HELLER, då vi öppnade alla massinvandringskranar. Vi trodde ju att alla är lika goda som vi själva. Uj, uj. Konsekvensanalys, vad är det? Uj, uj, så det kan bli då ren idioti får råda.

 60. Vapenflödet kan absolut inte sättas i samband med stor invandring. Svenskarna har alltid haft intresse av automatvapen och handgranater.
  Svensken är av naturen våldsam.

  • Visst är det så, en gammal svensk tradition är att kasta handgranat på polisstationer. Det ligger nedärvt i våra gener. På samma sätt är det med stenkastning på brandkår, polis och sjukvårdspersonal.

 61. 87 % svenskar röstade för kaoset .

  Nu är de dhimmi som får inte ha vapen , medan muslimerna får ha vilket som helst vapen i sina territorier som tillhör inte Sverige numera :

  ” Att vara en dhimmi innebär att man inte har samma rättsliga status som en muslim, exempelvis behöver inte en dhimmi tjänstgöra i försvaret, men har rätt till liv, egendom och att utöva sin religion. Han måste framför allt betala en speciell skatt (jizya) och medan muslimer endast betalade en lägre jordskatt, ushr, fick judar och kristna betala en högre skatt på egendom och mark, som kallades för kharaj. Det var alltså ekonomiskt lönsamt för muslimska riken att en viss andel av befolkningen inte övergick till islam. I takt med att omvändningen ökade förändrades därför skattesystemet och den religiösa åtskillnaden mellan olika jordskatter försvann.

  En annan viktig historisk skillnad är att olika lagstiftningar gällde för de abrahimitiska religionerna, där kristna och judar fick lyda sina egna lagar i interna angelägenheter, såsom arv och rättstvister. Ännu en skillnad är att en muslimsk man enligt sharia får gifta sig med upp till 4 kvinnor, som kan vara antingen muslimer, kristna eller judinnor, medan ett äktenskap mellan en muslimsk kvinna och en icke-muslimsk man straffades med döden.

  Andra restriktioner för dhimmi var t.ex. förbud mot att bära vapen eller att äga finare riddjur. Det fanns också restriktioner för klädedräkten och att icke-muslimer skulle bära något slags kännetecken. Judiska och kristna religiösa byggnader fick inte vara större och ståtligare än muslimska religiösa byggnader.[1]

  Inom islamisk rättsskipning, motsvarar 1 muslimsk mans vittnesmål värdet av 2 muslimska kvinnors eller 2 dhimmi-mäns vittnesmål. 4 dhimmi-kvinnors vittnesmål har samma värde som 1 muslimsk mans vittnesmål. Samma system gäller även rätten att ärva. Detta har tillämpats på olika sätt i olika islamiska samhällen genom historien”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Dhimmi

  • ”Får” är ett djur. man gör vad som krävs, och om ”Lagen” är ett hot mot den privata säkerheten så får man prioritera.

 62. Inget kommer förändras med sjuklövern i regeringsställning. Kanske inte ens med SD. Måste till ett nytt rättsväsende. Som kan utvisa brottsbenägna invandrare. Det är det enda som hjälper.

  • Nu har ju Australien det lite lättare än oss. De har till exempel inga broar till andra länder och inga landgränser att bevaka.

   • Däremot precis som vi en helsikes massa kust och vatten att bevaka vilket är besvärligt. Öresundsbron är däremot väldigt lätt att ha koll på om dom som ska göra det har en ledning och personal förhållanden som stämmer mot behoven och arbetsuppgifterna.

   • En bro är ju rimligtvis lätt att bevaka. Om viljan finns. Bevakar man den tror jag väldigt få kommer via kusten. Gränsen i norr låter sig också bevakas som det gjorts i alla tider.

 63. ”Ett inflöde av vapen vi aldrig sett tidigare”
  Verkar som att nån förbereder sig på en väpnad kupp för att ta över makten i Sverige..IS ser ju ut att misslyckas med sitt kalifat i mellanöstern så kanske dom vill prova med Sverige istället ?

 64. Därav vapenamnestin. Migrantbrottslingarna har fullt i sina lager och behöver sortera ut det sämsta för att ersättas med
  modernare/slagkraftiga vapen och polisen får nu vara springpojkar åt brottslingarna och sköta om skrotandet.

 65. Fullt möjligt att det planeras för att ta över sk. utanförskapsområden. Både rättsväsende och polis kommer att stå sig slätt mot fd IS krigare.

  • Tur vi har lite folk som har erfarenhet från skarpa situationer i Afghanistan mfl insatser där vi deltagit, inte bara skrivbordskrigare och erfarna från övningsfältet

   • Hoppas du har rätt men dessa krigare var väl oftast välskyddade och förberedda. Terrorism har inga hämningar och är svår att vara förberedd på.

    • Inget skyddar fullt mot små grupper av beväpnade som gör plötsliga överfall eller sätter ut vägbomber eller placerar laddningar på civila områden som bussar och marknadsplatser. Krävs ganska rejäla styrkor för att verkligen kunna hålla ordning och säkerhet såpass att folk har förtroende nog för att tro på det och inte skrämmas till tystnad av maffia/terrorister. Du måste kontinuerligt kunna störa deras verksamhet så allvarligt att dom ger upp . Samma gäller för Afghanistan som Sverige att resurserna är fullständigt otillräckliga. ”Bad guys” ska aldrig kunna känna sig säkra på att det inte finns en patrull i närheten som inte tvekar att vara verkningsfulla.

 66. Märkligt. Asylbedragarna får miljarder men för att sätta stop för smugglingen har regeringen väldigt svår att få fram pengar????

 67. Svenskene er ubevæpnede, mens muslimer og andre kriminelle er væpnet til tennene…..

  Det beste Sverige kan gjøre nå er å bevæpne den reelt svenske befolkningen og visse velkomne ikke-muslimske immigranter. For den andre siden får de nå uansett ikke kontroll på uten befolkningens hjelp.

  Gjør ikke Sveriges regjering dette,vil det ennå en gang bekrefte deres status som forrædere.

 68. Detta är inget nytt och Tull-Kust har under många år påpekat detta men tyvärr har inget hänt. Problemen är långt värre än vad som beskrivs här. Även om det är Tullpersonal vid gränsen när någon misstänk eller rent av efterlyst passerar kan man inte göra något man är obeväpnad (vilket många smugglare inte är). Skulle man ta en bil/buss/lastbil så finns det inte resurser att göra fler kontroller.

  Många gränspassage är helt obevakade,för att inte tala om alla små flygplatser där finns det ingen koll alls inte heller i hamnarna helt öppet att ta in vad du vill.

  Tidigare fanns det försök med kameror som läste av nummerplåtar och larmade om något var misstänk men pengarna tog slut så det la man ner. Däremot anställer man organisationsutvecklare, kommunikatörer m.m. Chefer finns det både kors och tvär man har nämligen en dubbelorganisation.

LÄMNA ETT SVAR