Ett nytt lågvattenmärke i DN:s agendajournalistik

Delningar

➤ KRÖNIKA Samhällsnytts journalistik gör skillnad. Det vet vi nu med säkerhet efter en ny smutskastningskampanj riktad personligen mot mig.

Idag publicerade vänsterextrema tidningen Arbetaren en märklig artikel där det hävdas att jag skulle ha ljugit till mig svenskt medborgarskap. För att belägga påståendet används två anonyma vittnen. Artikeln är polisanmäld för grovt förtal och jag hoppas att även journalister i regimkritisk media kan räkna med hjälp av rättsväsendet.

Samma dag går Dagens Nyheter ut med en publicering som gör anspråk på att granska undertecknad. Tidningens stjärnreporter Mattias Carlsson presenterar uppgifter som han samlat efter en kartläggning av mig under ”en lång tid”.

När man dissekerar hans påståenden visar det sig att artikeln är ett typiskt exempel på falska nyheter – något som har blivit tidningens signum på senare år. Artikeln hänger ut min vän och företagspartner som har flyttat till Sverige på familjanknytning. Relationen mellan honom och hans flickvän sprack bara efter några månader: den före detta flickvännen gick till en annan man och födde barn med honom. Sådant händer. Men detta används av Mattias Carlsson för att kasta en skugga på min företagspartner och påstå att detta skulle vara ett bevis på att han skulle ha fuskat till sig svenskt medborgarskap. Enligt guilt-by-association är jag också då skyldig enligt Carlsson.

Det som Carlsson medvetet utelämnar i sin artikel är att efter att relationen spruckit ändrade min vän sin status i Sverige och ansökte om ett uppehållstillstånd på grund av arbete. Han satsade hårt på sitt företag, arbetade i princip utan lediga helger och betalade hundratusentals kronor i skatt. Efter flera år fick han – välförtjänt – ett permanent uppehållstillstånd i Sverige och svenskt medborgarskap på den grunden. Så vem är ohederlig nu – min vän som gjorde rätt för sig och för sitt nya land eller propagandisten Mattias Carlsson som vilseleder läsarna?

En annan märklig uppgift som är central i artikeln och presenteras som ett slags sensationellt avslöjande är att jag har bytt mitt namn. Ja, det stämmer, jag har gjort det. Efter det organiserade mediala drevet i Putilovaffären i september 2016 blev mitt namn så smittat att det var mycket riskabelt att använda det utomlands.

Eftersom jag ofta åker till konfliktområden som journalist är det lätt att googla mitt namn i passet – och få upp en hel drös med anklagelser om att vara en spion. I en vägspärr bemannad av någon milis kan det vara en fråga om liv och död. Senaste gången hände det i samband med ett reportage som jag gjorde från flyktingläger i Bekaadalen i Libanon i somras – när den lokala sunni-milisen som stoppat bussen började kolla mitt pass. Som tur är hade man inte tid att översätta länkar från svenska och nöjde sig med min oskyldiga förklaring till uppmärksamheten på nätet. Men det var nära.

Det är en verklighet där riktiga journalister lever – utan uppbackning av stora redaktioner, stater och med knappa resurser. Den är långt från mysiga sitthörnor i DN-skrapan där herr Carlsson tillbringar sin tid som ”grävande reporter”. Men tack vare honom är även det nya namnet numera smittat.

En annan sensation består i att jag ändrade min födelseort i Ryssland eftersom jag fick veta att jag hade fötts i en annan stad. Jag ändrade den även i den svenska folkbokföringen – rätt ska vara rätt. Uppgiften i sig är kanske inte så anmärkningsvärd  – därför lägger Mattias Carlsson till att en polischef på den station som utfärdade intyget hade dött i en eldstrid två veckor efter det. Som om det vore relevant på något sätt.

Detta är en välkänd manipulationsteknik som framkallar konjunktionsbias – om det inte är möjligt att koppla flera händelser, plussar man bara ihop dem – i förhoppningen om att läsarna ska göra kopplingen själv. Och det gör de ju – det är så här den mänskliga hjärnan fungerar.

Den kanske mest relevanta frågan är  varför det är så angeläget för tidningen att ”granska” en journalist från alternativmedia – inte någon politiker, hög tjänsteman eller näringslivstopp? Dagens Nyheter publicerar till och med mitt gamla ryska pass  – detta utan någon förklaring till vilken relevans detta överhuvudtaget har. Skalan av intrånget i den privata sfären och förlusten av proportioner är enorm.

Indicier plussas ihop och som kronan på verket kommer en kommentar från en ”säkerhetsanalytiker” om att detta låter ju skumt. DN döljer inte ens att deras främsta motiv är en aktivistisk kamp och personförföljelse mot dem som försöker att göra skillnad i dagens Sverige och bli den förljugna tidningens motvikt i debatten. Dagens Nyheter är rädda – och det med all rätta. De är på väg att förlora sin mediala makt – och den processen kan inte stoppas längre. Även om jag personligen kan stoppas – till exempel fysiskt – kommer det många fler efter mig.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

820 KOMMENTARER

 1. Håkan Juholt hade verkligen rätt. Demokratin är på väg att avvecklas och motståndarna utsättes för hatpropaganda och hot. Skrämmande tid som kommer framöver.

 2. Aftonslaskan…. ” SD-desinformatören ”…..
  jojo,babyface lindberg är i farten….
  Det är nog fler än dn´s red. som är livrädda nu.
  HUR dum får man vara när man trots 110% överbevisning..fortfarande
  kör samma spår…
  Väntar bara på vad arnstadh har att säga i frågan…

 3. Beklagar de falska anklagelserna, MEN det är ett kvitto på att de fruktar dina artiklar.
  Sanningen gör de mera desperata och blottar deras ynklighet.

 4. ”konjunktionsbias – om det inte är möjligt att koppla flera händelser, plussar man bara ihop dem – i förhoppningen om att läsarna ska göra kopplingen själv.”

  Jävligt bra klarläggande.

 5. Nämen, tänk att en så ”förnämlig och aktad tidning” som DN lägger kraft och tid på att skriva om en så ”oväsentlig” journalist och medarbetare till ett så ”skruttigt” webbalster som Samhällsnytt 🙂

 6. Personangrepp är bara ett tecken på att argumenten är slut. Att häva ur sig sådant är ett annat sätt att erkänna sig överbevisad

  • Enligt aftonbladet finns det fler än två kön, och löneskillnaderna mellan män och kvinnor beror på ”Diskriminering” så du kanske inte skulle lägga någon vikt i vad som står där överhuvudtaget….

 7. Det var länge sedan Dagens Nyheter var värd att läsa. Tyvärr (nästan) detsamma med Svenska Dagbladet nuförtiden. Kvällstidningarna är inte ens värda att nämnas i sammanhanget, så de utelämnas här.

 8. Dumsverige är mer lättstyrt än vad ni tror…
  I sin iver att spara pengar,använder i princip alla msm´s red. vad som kablas ut från
  TT !
  Läs valfri tidning och se var deras s.k fakta kommer från….rätt gissat, TT.
  Detta TT borde faktagranskas närmare,t.ex av Egil.
  VAD/VEM ger TT dess ”information” om vad som ska kablas ut…??…
  DEN som styr TT styr DUMSVERIGE !!

  • TT är MSM egen lilla styrhytt. Där sitter det folk som har
   ’särskilda egenskaper’ på att hantera lögner och förvrida
   huvudet på svenska lokalpressens läsare.
   En gång i tiden var TT ett aktat företag – nu är dom för
   oss pursvenskar blott en stor spottkopp.
   Så kan det gå! Tragiskt för lokalpressen, men dom har
   sig själva att skylla som trodde dom skulle överleva
   med TT’s hjälp.

 9. Det är utmärkt att de gamla fulmedia bemödar sig att agera. Att det gör det är ett betyg på att Samnytt och andra liknande medier har blivit en maktfaktor. Om det varit helt tyst så hade jag varit mer bekymrad.

 10. Hur ska man som vanlig svensk medborgare veta vad som är sant eller falskt?
  Sedan Egor Putilov började skriva i Samhällsnytt, uppfattar jag honom som en mycket skicklig grävande journalist. Men att han har en synnerligen oklar bakgrund – går ju inte heller att betvivla.

  Å andra sidan innehåller Sveriges största nyhetstidning, DN tyvärr väldigt mycket fake news.

  https://www.dn.se/nyheter/har-ar-egor-putilovs-nya-identitet/

  Vi får avvakta och se!
  Det ligger i Egor Putilovs egenintresse att förklara sig, dvs visa upp sin sanna livsberättelse och CV.

 11. Det är ett hälsotecken att bli beskylld av DN. Ta det som en hyllning. Är inte Dagens Nyheter en pseudonym också? Det finns en rad uppfattningar om vad som döljer sig bakom den pseudonymen. Bäst att inte bli tydligare. Då riskerar man också att bli hyllad.

 12. Det viktigaste tycker jag att personen i fråga gör ett bra och vettigt jobb … sen bryr jag mig inte ett dugg om personens ursprung i detta fallet. Han jobbar för en god sak.

  • ”sen bryr jag mig inte ett dugg om personens ursprung”

   Det håller jag med dig om. Men om du läser DN-artikeln kan du se att, intervjuades svenska säkerhetsexperter anser att Egor Putilov – medvetet eller omedvetet – kan vara ett redskap för fientligt sinnade krafter vill skada Sverige.
   Det vill jag inte vara med om!

   Självklart röstar jag på SD, hoppas du också gör det.

   • Och vem är denne ”Säkerhetsexpert” och vilka ”Fientligt sinnade krafter” (som är värre än sittande regim) avser du?

    • Har du inte läst?

     ”Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot- och
     terrorismstudier vid Försvarshögskolan, kommenterar de nya uppgifterna:

     – Sannolikt handlar det om att det är lättare att ”smälta in” och få folk att sänka garden, samtidigt som man blir mindre spårbar i olika myndighetssystem och på nätet. Med Rysslands och Putins agerande har folk blivit mer vaksamma, säger han.

     De nya uppgifterna väcker misstankar, enligt Lars Nicander.

     – Hans bakgrund fortsätter att väcka farhågor, vad kan en sån här person göra? Att komma hit på falska grunder är naturligtvis belastande för honom. Hans liv i Sverige har i mångt och mycket handlat om att markera och påpeka svenska sårbarheter, att polarisera. Och det har han fortsatt
     med.

     Det har spekulerats om att han skulle vara en rysk agent, vad säger du om det?

     – Det är möjligt att han inte är medveten om det själv, men jag har en stark känsla av att det är någon annan som styr. Det handlar kanske inte om att inhämta information, utan att ställa till bråk och polarisera.

     Kan samhället agera på den här typen av misstankar?

     – Det är en svår fråga. Så länge det bara är indicier och inget brottsligt går det inte att göra något, möjligen om Skatteverket skulle hitta något konstigt i samband med pengarna för den fastighetsaffär som det talades om i början av den här historien. Det är också ett kännetecken för påverkansoperationer att de är subtila och inte utlöser
     direkta motaktioner.”

     • Jag undrade detsamma rörande dig.

      Denne ”säkerhetsexpert” är alltså en av regimen betald chef, som fått sin position genom att säga de saker regimen vill höra, alltså inte en person som har Sveriges bästa för ögonen, utan en propagandaspridare för regimen.

      Fundera även på vem SÄPO lyder under.

      Jag har jobbat statligt i Sverige, och vet mycket väl hur Chefsposter tillsätts. Det är inte på kompetens utan på Politisk pålitlighet.

      Så den så kallade ”Expert”s yttranden kan du helt bortse ifrån.

      Du uppvisar en rörande naivitet, tilltro till staten och vad du tror är ”auktoriteter” .

     • ”Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, säger att DN:s nya uppgifter inte förvånar, han har stött på liknande i andra sammanhang tidigare.

      – Den berättelse ni lägger fram förvånar mig inte alls. På detta sätt har underrättelsetjänster opererat i hundra år för att få så kallade “mullvadar” att etablera sig i landet och verka. En förutsättning är att man kan sopa igen spåren bakåt i tiden. Att byta namn, födelseländer och födelseplatser är ett etablerat sätt.
      Hur ska man förstå Putilovs agerande?

      – Den här typen av handlingar, när de sker systematiskt, är förenligt med att det finns en främmande underrättelsetjänst som agerar. Men enskilda personer kan naturligtvis agera på likartat sätt utifrån andra motiv, såsom ett önskemål att leva i Sverige och få en ny framtid här. Uppgifterna som kommit fram om Putilov hittills kan inte ensamma anses
      vara belägg för att han skulle vara en agent.”

      Menar du att jag ska tro mer på dig?

     • Jag menar att du inte skall sätta tilltro till en chef som är direkt underställd Fienden.

      Jag menar, vilket du skulle förstått om du ville, att du har tilltro till uppgifter från fiendens egna desinformatörer.

      Tror du på fullt allvar att han är neutral och opåverkad av sin högste chef Stefan Löfven.

      Dessa individer är regimens/fiendens valarbetare, var egentliga uppgift är att motarbeta Sverigevänliga, antiglobalister och EU-skeptiker genom att skrämma de naiva med ”Ryssen”

      För att få bort uppmärksamheten från de verkliga hoten, Islam, EU och Globalismen.

      Tyvärr finns det naiva, freds och janteskadade stackare som fortfarande köper dessa regimens desinformatörers snömos.

   • precis …. SD …. och som jag tolkar det gör han ett bra jobb som ju går i andan för ett bättre åsiktsklimat i sverige.

 13. Attacken mot IGOR PUTILOV och Sam-Nytt bottnar i taktik samt rädsla för vad denna man gräver fram = SANNINGEN

  Många av dina eminenta fakta har varit en gudagåva som fått div Makthavare att fått stått med byxorna nere

  Handhjärta till dig och fortsätt på denna väg

 14. Putilov beskriver sanningen och verkligheten väl. Du har ett stort antal läsare. Det yttersta beviset för detta är ett hat-drev mot person från de som skyr sanningen. Om Putilov haft fel i sak skulle detta blivit bemött, men så är inte fallet, kvarstår personangrepp.

 15. Redan för några år sedan var nationalekonomen Tino Sanandaji mycket hård i
  sin kritik mot Bonnier ägda DN, efter att tidningen på kort tid ertappats med flera agendasättande bluffar och falska nyheter.
  ”Testa att sluta ljuga”, tipsade Sanandaji, som menar att DN missbrukar sina läsares förtroende.
  Han tog bland annat upp de välkända DN-bluffarna och falska nyheterna om att Sandvikens kommun tjänar en halv miljard per år på invandringen, om de rasistiska brandmännen i Boden och lögnen att en rapport från OECD visar att invandringen är lönsam för Sverige.
  ”DN [har] satt i system att missbruka läsares förtroende och maktfullkomligt vägra rätta sakfel i efterhand”, menade Sanandaji, som även passar på att ge DN ett gratistips om hur man kan undvika aggressiv kritik i fortsättningen:
  ”Med den skada DN har gjort på sin trovärdighet så kommer varje ytterligare bluff att vara lättare att avslöja. Om ni inte uppskattar aggressiv kritik, testa att sluta ljuga och rätta de lögner ni har på er hemsida idag. Då kommer ni att märka att kritiken avtar, tipsade han.
  http://tino.us/2014/06/p1-medier-granskar-dn-dn-star-bakom-halv-miljard-i-vinst-i-sandviken-och-kallar-metodkritik-for-asikter/
  Här om dagen trollade den Bonnierägda fake news- och trollfabriken DN åter igen med sanningen och publicerade den falska nyheten att den misstänkte skolskytten i Florida, Nikolas Cruz, var medlem i en milisgrupp med vita nationalister, vilket var falska nyheter.
  https://www.dn.se/nyheter/varlden/19-aringen-var-medlem-av-vit-nationalistmilis/
  http://www.friatider.se/floridaskyttens-vit-makt-kopplingar-var-fake-news

 16. Samma tidning som tycker det är bra att bedragare som ej har skyddsbehov och som inte vill integrera sig i det svenska samhället ska få vara kvar och ska ges den ena rättigheten efter den andra.
  Vad trovärdiga dom är. Du gör skillnad och det blir extra tydligt här 🙂

 17. Om de nu anser att Ryssland är ett så hemskt land, så borde de då också försvara din rätt att fly till Sverige och tom ljuga dig in i landet.
  För detta gör de med alla andra som söker sig hit.
  .
  Hyckleriet är att det nu är viktigt att belysa fusk, det är inte viktigt att belysa fusk kring alla män som åkt hit och sagt att de är 17 år.

  • du glömmer att Sverige ALDRIG hade accepterat 150 000 ensamkommande ryska pojkar i krigsförande ålder … då hade det varit andra bullar !!!

  • Precis min tanke! Det är då fasiken inte något grävande gällande detta!
   Där lurade de Svenska folket in i det längsta om att det handlade om blöj-toddlers.

   Så långt att de bad om och fick julklappar till ”barnen”. Det slog ju mer fel än tomten på midsommar eftersom det inte var cigg och rakhyvlar i paketen. Men ett bra bevis för hur fundamentalt lurade Svenskar var och kanske är.

   Men det är verkligen katastrofalt att DN mfl tar fram våra lagar till att tysta, men medvetet skiter högaktningsfullt i dessa när det är inom deras agenda.

  • Om Ryssland ska anses ”hemskt” eller inte beror ju på vad man har för värderingar. Om man som jag är uppväxt och har levt i ett fritt demokratiskt och välmående land som Sverige, är det svårt att gilla det autoritära ryska styret, som inte tillåter yttrande-, tryck- och mötesfriheter, dvs själva hörnstenen i en demokrati.
   Det är svårt att gilla ett land som under de senaste åren byggt upp världens största och modernaste krigsmaskineri, som – vid behov – kan krossa Sverige på en timme. Och som dessutom kommer med upprepade hot.

   • Jag talar inte utifrån mig själv utan jag talar utifrån de som kritiserar Egors lust att ta sig hit.
    Eller ta en vanlig person från Ryssland som vill till Sverige för att arbeta eller leva.
    Vilket som.
    Ena stunden belyser de ju Ryssland som något hemskt.
    Ja om det nu enligt dem är hemskt, så ska väl då Egor få ljuga sig in i landet likt alla andra som de värnar om?
    Förstår du min logik?

    • Javisst! Hel ok, bara Egor Putilov inte har dolda motiv och på något sätt utgör en fara för oss svenskar och vår nation. Men det har inte jag någon möjlighet att bedöma.
     Kom ihåg att det är viktigt att ha ett sunt kritiskt sinnelag även mot sånt som man i huvudsak gillar.

     • Varför skulle just Putilov ha dolda motiv, vi springer i vänsterns ledband direkt om dom kommer med uppgifter som kan smutskasta våra företrädare.
      Det räcker med alla vänsterextrema i Sverige, som vill Sverige illa som vi ser varje dag.
      Putilov är så viktig för vår sak så vi kan låta honom gå under radarn, som vi gör med hundratusentals invandrare som bluffat sig in, skillnaden är att dom inte är oposionella, så därför är dom inget problem att ta upp för vänstern.

     • Låtsas du eller menar du allvar? Känner du inte till att Sverige har en betydligt större hotbild riktad mot sig än på många år.
      Med så få kommentarer och ännu färre gillanden är det lätt att tro att du är ett nättroll, t ex bosatt i S:t Petersburg.

   • Vad är det för ”hot” som Ryssland riktat mot Sverige?

    Du får ursäkta att jag inte finner Ryssland skrämmande, men då jag har personlig erfarenhet av deras vapensystem finner jag dem tämligen oimponerande.

    Dock fullt tillräckliga för att i nuläget besegra det Feminiserade, vapenfobiska, kastrerade Sverige.

   • Ena stunden så försvarar ju vänstern allas rätt att fly en hemsk nation.
    Det spelar ingen roll att folk ljuger.
    Lögnen försvarar de.
    Då bör de även nu försvara lögnen.
    Om de nu menar att Ryssland är ett hemskt land.
    Det är detta jag menar.

   • Du läser mycket MSM, är du säker på att rapporteringen från Ryssland är lika trovärdig som den agendasatta rapporteringen vi får från USA, där Trupp utmålas som en dåre.
    ”världens största och modernaste krigsmaskineri,” här har du nog läst MSM igen, Rysslands militär budjet är inte speciellt hög, speciellt inte om man ser till storlek på land att försvara.

    • Nu är det så att jag är väl inläst på Ryssland och även har släktband till Ryssland. Ryssland och rysk kultur fick jag med mig med modersmjölken.

     • Då måste jag fråga dig, de som blir utsatta av regimen, är inte de extremvänster, och vill införa samma sorts demokrati som vi har i Sverige, alltså åsiktsförtryck demokrati av typen DDR.
      Jag anser att Sverige skulle behöva en man med förmågan att rensa ut myndigheter och Bonnier i första hand.
      Det kan låta hemskt men tyvärr är det precis det som sker nu på ett finare sätt.
      Jag kan förstå om Putin är rädd för extremvänstern, trotts att han tillhörde dom en gång i tiden.

 18. Personligen så bryr jag mig inte ett dyft hur Egor kommit in i Sverige. Vad jag bryr mig är att han är en mycket bra grävande journalist.Det som inte längre finns i Sverige. Jag kan förstå att det råder panik på tidningarna. En person som skriver sanningen. Usch vad hemskt!

 19. OT: Finansministern avslöjad om sin lögn för svenska folket:

  I en riksdagsdebatt tidigare i år så nekade finansministern till Carina Ståhl Herrstedts påstående att hon skulle sagt att de ökande kostnaderna för flyktingmottagandet skulle finansieras genom besparingar inom bland annat assistansen

  Igår skrev bland annat SVT att regeringens utredare föreslår precis det, att funktionshindrade barn under tolv år och äldre över åttio år ska inte ha rätt till personlig assistans, en besparing på assistans alltså.

  En och annan minns säkert debatten i riksdagen mellan Carina Ståhl Herrstedt (SD) och finansminister Magdalena Andersson (S) – där finansministern rakt ut ljuger för svenska folket.

  För de som inte minns, här ett klipp från debatten och ett klipp från Kalla Fakta där det framgår tydligt att finansministern faktiskt sagt det som Carina Ståhl Herrstedt påstod:

  https://videopress.com/v/MFVqS6Mr

 20. Egor,
  med din position och ditt förträffliga granskande arbete mot det ”PK-korrupta” samhället kommer man alltid att jaga dig med blåslampa.

  Vi är dock RIKTIGT många som hyllar dina insatser.

  Kämpa på.

  • Helt klart!!
   Detta ses ju mer som ett toppbetyg än något annat, endast de farligaste hoten mot media och de skickligaste fria journalisterna lägger gammelmedia energi på att tysta!!
   Mycket bra jobbat Egor!!

  • Egor kommer aldrig att få ”Guld spaden”. I stället kommer PK-media använda associations metoder.. t.ex. skriva om Egor och på motstående sida publicera en artikel om Ryska spioner.

 21. För mig har det ingen betydelse om Putilov har en bakgrund som han delar med hundratusentals andra invandrare.
  Dessa hundratusentals invandrare kommer inte att bli ifrågasatta, av vänstern, så vida dom inte ägnar sig åt opposition, som Potilov gör så framgångsrikt.
  Försök förstå att detta händer gång på gång, och vi som inte är vänster, ställer genast upp och kritiserar och ställer krav på våra egna förespråkare, vi springer i vänsterns ledband i våran iver att rätt skall vara rätt, men vi är totalt värdelösa på att ställa krav på vänsteraktivister och deras kamrater som ljuger och stöttar de sina i absurdum.
  Potilov är bland dom viktigaste opinionsbildare vi har i Sverige i dag, så jag tänker inte gå vänstern till mötes och försöka få Putilov av banan.
  Strunta helt enkelt i rätt eller fel, och stötta Putilov, oavsett historien.

 22. Tack Egor för din oförtröttliga grävande och avslöjande journalistik av makten och maktens mediala fake news- och trollfabriker.

 23. Den gris- och skandaljournastik som emanerar från DN och den anarkistiska skit blaskan Arbetet visar på den desperation som råder bland vänsterjournalister inom Politiskt Korrekt Media. Det finns inte anledning att sätta någon tilltro till vad DN:s reporter Mattias Carlsson skriver, och inte heller till Arbetarens redaktion. Det som är i högsta grad allvarligt i detta fall är Carlssons nära kontakter med det våldsbenägna AFA-slöddret, som också anarkisterna har. Om det sker något brott får Mattias Carlsson hållas ansvarig för det. Det är som sagt mycket allvarligt, det som kommer från DN. Faktiskt är det allvarligare än den gången Wolodarski skickade en dömd kvinnomisshandlare på en känd författarinna.

 24. Jag kan glädja Egor Putilov och andra här på Samhällsnytt med att skittidningen DN tvingats att höja sitt lösnummerpris ytterligare.

  Nu kostar dretet 38 kr måndag till torsdag, och 43 kr fredag till söndag.

  Detta pris är naturligtvis helt absurt.

  Det verkar inte som om Wolodarskis affärsidé om att försämra kvaliteten och höja priset har blivit någon succé…

   • Du kan läsa bättre och billigare nyheter på https://www.serla.se/sv-se/ eller direkt vid användandet.

    I övrigt så Köper jag ingen papperstidning längre, de få på nätet som är öppna kör jag med reklam blockerare (uBlock origin) då jag inte vill bidra med inkomster till dem då de är lögnare.

    Att få skit från fakeMedia är ett av de bästa betygen man kan får, så man får gratulera dig Egot Putilov då de surnar när du lufter fram sanningar de velat dölja för folket.

   • Kan inte hjälpa dig där 25 år sen sist kan
    inte förstå hur det kan minska i ställen ser
    aldrig någon med en tidning under armen.

    • Jag har nog aldrig köpt en kvällstidning i hela livet faktiskt men jag vet folk som gör fortfarande och det är inte så ovanligt att jag ser folk som tar en i affären.
     Men om DN skulle ta 38-43kr så vore det intressant att jämföra med Aftonbladet, jag vill ju dock inte behöva gå in och kolla på deras hemsida.
     Sist jag såg priset så har jag för mig att den kostade 12kr men det var så länge sen nu så jag kan minnas fel också såklart.

   • Aftonbladet kostar 23 kr och Expressen 22 kr.

    Observera att jag givetvis inte köper skiten utan har kollat priserna på biblioteket.

 25. Att bli ”granskad” av DN i detta fallet är som att få en Guldbagge.
  Dessvärre kan det givetvis göra skada också även om många förstår att det är DN som gör bort sig.
  Egor är en bra skribent, använder språket på ett bra sätt och tillför väldigt mycket här på Samhällsnytt måste jag säga!
  Keep up the good work!

  • Tyvärr tänker dom flesta inte som du på Samnytt. Jag vet inte hur många gånger Trump hyllats bland kommentarerna på Samnytt för att han vill skicka hem hårt arbetade dreamers från USA. Dvs närande människor skall skickas hem oavsett.

   Jag tror inte läsarna gör skillnad på en hårt arbetade Egor eller en hårt arbetade dreamers om dom fuskat.

   Nu vet vi å andra sidan inte om Egor fuskat.

   • Och hur vet du vad dom flesta på samnytt tänker, har du pratat med/läst allas kommentarer här? Att du hatar SD och demokrati och prisar massinvandring är däremot väldigt tydligt i dina inlägg.

    • Jag kan inte veta hur alla tänker. Men men tanke på antalet kommentarer som hyllat Trumps idé om att slänga ut dreamers. Ofta får denna typ än inlägg många likes och inga motkommentarer. Det tolkar jag som att dom flesta tycker Trump gör rätt. Jag har nog aldrig läst en kommentar som försvarar dom jobbande dreamers.

     • Det är deras föräldrar som orsakat deras problem, inte Trump.

      Att de valde att leva som kriminella är orsaken till att de skall kastas ut.

      De arbeten de gör finns det laglydiga Amerikaner som kan göra istället.

      Dåliga val har konsekvenser.

     • Dreamers är ett av alla vänsterpåhittade ord för något helt annat, illegala invandrare. Trump ser till sitt land och sitt folk precis så som politiker borde göra. De sk. politiker vi har gör exakt tvärtom, är det bra tycker du?

     • Nu famlar du efter halmstrån, du har ingen aning om han ”fuskat” sig in i Sverige så den diskussionen kan du lägga ner direkt. Vad som däremot är sant är att Egor jobbar och gör rätt för sig till skillnad från hundratusentals muslimer som vällt in i landet.

   • Det är bara Vänsterliberaler som kallar de KRIMINELLA för ”Dreamers”.

    De saknar rätt att uppehålla sig i USA på grund av deras föräldrars val att vara KRIMINELLA, och nu får de betala priset.

    Och Kriminella är deras föräldrar, som alla illegala invandrare, för att de bryter mot Utlänningslagen.

    Har de ett problem med det bör de ta upp det med sina föräldrar, inte gnälla om Trump.

 26. ”Idag publicerade vänsterextrema tidningen Arbetaren en märklig artikel där det hävdas att jag skulle ha ljugit till mig svenskt medborgarskap”
  Men det är ingen av de jävla svenskhatande vänsterextremisterna som kallar sig ”journalister” som anser att tiotusentals muslimer ljuger till sig svenskt medborgarskap, för att inte prata om alla övervuxna ”barn” som väller in?
  Fy fan vad jag hatar er alla jävla landsförrädande ”journalister” och politiker, jag hoppas ni brinner i ert kommunistiska helvete!

  • Haha. Jasså det vi som påstår det.
   Är det inte så att den siffran Annie sa 30 miljoner är en beräkning hon fick av deras uppdragsgivare!
   En beräkning på landets storlek som enligt renfelten var enorm med massor med obygd mark etc. ”Det nya förlovade landet” i Norr!

  • Lööf kan börja med att ta emot minst 10 st i sin egen familj för att förstå proportionerna.
   Dock har Mp nämnt siffror upp till 200 miljoner, så Frigolit kan ju ta emot 60 invandrare och härbergera dem.

 27. Det har aldrig premierats i Sverige att göra ett fantastiskt bra jobb som du har gjort. Utan det skapar avundsjuka och blir en maktfråga vem har rätten till sanningen. Det blir många år av arbete imotvind för samnytt och dess medarbetare. Kämpa mot överheten.

 28. ”Detta är en välkänd manipulationsteknik som framkallar konjunktionsbias –
  om det inte är möjligt att koppla flera händelser, plussar man bara
  ihop dem – i förhoppningen om att läsarna ska göra kopplingen själv. Och
  det gör de ju – det är så här den mänskliga hjärnan fungerar.”
  Utmärkt beskrivning av den mycket använda teknik, som tillåter en att framföra overifierade slutsatser! Fick mig till att tänka på Guardian-journalisten Luke Hardings senaste bok ”Collusion”, där hela boken stort sett saknar ”hard evidence” och dokumentation, men antaganden kommer efter en sort:”Behöver man säga mera…!”
  Så fort jag hade hört om din ryska härkomst, visste jag, vad skulle komma! Och helt riktigt! Direkt var du rysk infiltratör, imorgon är du säkert rysk spion!
  Nå, det var bara det! Bra försvar och artikel! DN är ett propagandaorgan! Hoppas inte det blir för tufft! Det är valår, och där kommer vara bud efter alt regimkritisk på smutsiga sätt! Även vår Yttringsfrihetsgrundlag står och skakar av rädsla!

 29. All lögnpropaganda samkör journalister och 7-klövern med!
  För de säljer mer tidningar på sina lögner och politikerna tror att de blir mer populära! För väljarna lever på de politiska lögnerna och just därför letar de efter så kallade syndabockar som de har konstruerat och allt går ut på att förnedra SD!

 30. Egor det är bara ta fram sanningen om dessa journalister gräv lite om deras bakgrunder
  men kämpa vidare stå på dig är många här som står bakom dig

 31. Aftonbladet använder ”SD desinformator”. Låt oss låna det och kalls statliga media journalister för ”rosa desinformatorer” från och med nu.

 32. Ja Egor! Verkligheten förnekar sig inte! De personer som är duktiga, framåt och har civilkurage måste förstås bort! Att ”gå emot” det etablerades agenda ska ju straffas obönhörligen! Vet en del om det, har själv varit ”utsatt” och att spelet om makten är helt skoningslöst, om man träffar ”rätt”! Men du står på dig!!

 33. Egor Putilov skriver: ”Den kanske mest relevanta frågan är varför det är så angeläget för tidningen att ’granska’ en journalist från alternativmedia – inte någon politiker, hög tjänsteman eller näringslivstopp?”

  Svaret är, vilket Egor Putilov förstås vet, att DN, som leds av hycklarnas mästare Peter Wolodarski, inte granskar makten utan bara folket och alternativjournalister ”som försöker att göra skillnad i dagens Sverige och bli den förljugna tidningens motvikt i debatten”. Dessa förföljs skamlöst av såväl DN som Expressen, båda ägda av Bonnieroligarkerna.

  Jag hoppas innerligt att de onda krafter som har tagit över Sverige aldrig lyckas stoppa Egor Putilov som de stoppade medborgarjournalisten Bechir Rabani! Egor Putilov är Sveriges vassaste och modigaste journalist inom alternativmedia. Tack för dina ovärderliga insatser för Sverige och det svenska folket, Egor Putilov!

  ”Wolodarski orolig för debattklimatet: ’Alla har blivit räddare och tystare’”:

  http://www.friatider.se/wolodarski-orolig-f-r-debattklimatet-alla-har-blivit-r-ddare-och-tystare

  Ingrid Carlqvist: ”Men kom nu ihåg, Aschberg är ingen liten spelare i Sverige.”

  Bechir Rabani: ”Jag skulle vilja ha en stor begravning.”

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218722862929698&id=1443020610&refsrc=http%3A%2F%2Fdisq.us%2Furl&_rdr

   • Nej, vi ska aldrig glömma Bechir Rabani som kämpade för Sverige och folket i detta land och mot den onda makten.

   • Har skrivit ner några viktiga,sanna och träffsäkra meningar som är så typiska för just Bechir Rabani,en mycket modig,klok,klarsynt och handlingskraftig man med starkt rättvisepatos, en man av hög kaliber vilket är extremt sällsynt i dagens Sverige,tyvärr,det går bara en Bechir på tio miljoner människor i Sverige och det säger inte lite det men vi får hoppas att andra tar upp manteln efter Bechir. Ljus och frid över hans själ och minne.

    ”Ert tjafsande sinsemellan kommer att bli eran undergång”.

    ”Vissa föds med pengar andra föddes med stake”.

    ”kommunismen och globalismen är två sidor på samma mynt.Kommunismen används som ett verktyg för att förtrycka folket medans globalismen används som ett verktyg för att plundra folket.” Bechir Rabani 2017

    • det borde väl dom flesta in sett nu dom flesta verkar ju ha snöat in på klimathotet därför måste alla skatter o avgifter höjas när man hör på IS LÖV så blir man mörkrädd

  • Tänk om vi som vill ha hederlig massmedia skulle kunna göra en lista på de företag som stödjer DN, Aftonbladet och Expressen med annonsering och sedan välja ut ett för att visa vad som händer om de fortsätter annonsera.
   Detta valda företag skulle vi alla som vill ha ett hederligt Sverige kunna köpbojkotta. Det drabbar kanske ett oskyldigt företag men det kanske till och med räcker att vi hotar med detta för att påverka företagen, vem vet men det vore intressant att prova ?

   Vet inte vad Wolodarski har för hållhakar på ägarna i DN men det måste vara mycket graverande saker annars skulle han vara på gatan redan efter alla fullständigt löngaktiga artiklar DN tryckt. (ex. vis invandraren som blev mobbad på brandstationen i Boden utan att de ens någonsin haft en invandrare anställd !)

   Money talks var så säkra.

 34. Skamligt av båda tidningarna att ägna sig åt sånt här, som om det ens hade något nyhetsvärde för någon. ”Allmänt intresse” brukar de hävda att det krävs om man ska bild- och namnpublicera misstänkta brottslingar. Men här gäller inga regler eller någon yrkesheder överhuvudtaget. De ska skämmas och jag hoppas att de en dag inser och ångrar vad de sysslade med.

 35. Detta är ett kvitto på att makten,,dvs etablissemanget i Sverige, numera fruktar Egor och hans avslöjade artiklar…PÅ RIKTIGT! Annars hade de aldrig slösat energi på att ”granska” och ”avslöja” honom på detta vis! Egor är en RIKTIG journalist som ägnar sig att verkligen granska makten och göra ifrågasättanden av dess göranden och låtanden. Egor har vårt fulla stöd och det är bara att hoppas att han kan fortsätta sin för vårt land så viktiga gärning. Dock skulle det inte förvåna mig ett dugg om han plötsligt skulle råka ut för en ”olycka”, ”hjärtattack” eller dyl…..det politiska klimatet i demokraturen Sverige har numera blivit så otäckt att ingenting förvånar en längre…

 36. OF. Jag undrar hur många som läser samhällsnytt som är medvetna om att sex och giftesmål och att få barn tillsammans är tillåtet idag mellan halvsyskon. Detta trots att vi vet att inavel är skadligt.

   • Vi donerar idag både ägg och spermier. Vilka som framöver är halvsyskon och kanske också helsyskon kommer de som växer upp framöver inte att ha en aning om. Bröder och systrar kan alltså komma att avla barn tillsammans utan att veta om det. Vilken inverkan detta kommer att ha på mänskligheten vet vi fortfarande inte men ser vi till hur vissa hund och kattraser blivit totalt sönderavlade kan vi nog föreställa oss resultatet. Och allt detta tillåts med regeringars goda minne.

  • Nej det är inte tillåtet i allmänhet men man kan få dispens under speciella omständigheter (ej vuxit upp tillsammans och kände inte till släktskapet när relationen inleddes).

   Kusingifte har inte varit något extremt ovanligt i Sverige men man skall inte överdriva riskerna med sporadiska sådana. Det är när det sker systematiskt som det blir stora problem med recessiva sjukdomsanlag.

   ”Äckligare” känns dock att peddomorbror helt lagligt kan gifta sig med sin brorsdotter när hon är myndig.

 37. Egor, vi är många här som står bakom dig och som tycker att din journalistik behövs nu mer än någonsin! Fortsätt kämpa och fortsätt att skriva!!

 38. Det som behövs i Sverige är några rakryggade journalister som faktiskt vågar ställa folk till svars för vad de hållit på med de senaste åren. Vad undfallenheten, och även uppmuntrandet, av islamisterna har inneburit.

  Vad har ex mucf (fd ungdomsstyrelsen) för ansvar för att ha gett bidrag till dessa organisationer vars enda agenda har varit att prata om ”islamofobi” och brunstämpla alla som försökt motverka islamisternas härjningar. Bah kunke sitter nu som minister, men bär ett ansvar såklart då hon tidigare vAr GD på mucf.
  http://mensanen.blogspot.se/

  Ska samhället ha ngn chans att återvinna medborgarnas förtroende måste medborgarna se att man göra
  rent hus med dårarna som styrde tidigare,
  det går inte att bara låtsas som att inget har hänt.

  Det behövs en sanningskommission och huvuden som ska rulla

 39. Sverige börjar mer och mer likna gamla SSSR man får inte
  ifrågasätta de människor som levererar den enda officiella
  sanningen, man skall heller inte tänka det sköts av partiet.
  Absolut inte ta egna initiativ eller vara i opposition politiskt.
  Bröt man mot sådana regler blev man hämtad av milis för
  befordran till arbetsläger på obestämd tid.

  • Hej du, jag läser just en bok som handlar om en tysk kommunist Margaretha Buber-Neumann som kommer till Moskva med sin man 1937. Båda arresteras av NKVD och i boken ”Fånge hos Hitler och Stalin” beskriver hon tiden i fängelset och den efterfölajnde tiden i arbetslägret i Sibirien. Absurdistan är inte där än, långt kvar.

   • Nej hoppas aldrig att vi kommer dit , men en del människor
    som levt inlåsta bakom järnridån erinrar mig om likheterna
    ibland.

 40. Tidningen Arbetaren och DN kan granska Migrationsverkets metoder hur de gör åldersbestämningar på de ensamkommande ”barnen” från Afghanistan.

  Där kan man göra århundradets scoop.

  Att granska seriöst arbetande journalister och hårt arbetande företagare ger inga höjda upplagor och nya prenumeranter.

  Att inte ägarna av tidningarna lär sig.

  Ohederlig och smutskastande journalistik.

  Är inget svenska folket gillar.

  Hoppas att det blir fällande dom i den kommande rättegången om förtal.

  Ett fett skadestånd ska äskas.

  Putilov är en underbar gåva och tillgång för oss som tänker kritiskt och ifrågasätter makten.

  En riktig journalist.

 41. Vilka puckade politker vi har! De tror att geofensing skall stoppa terrorattaker. Nästa gång åker man fram med personbil till Drottninggatan med bakluckan full med automatvapen. Utanför Åhlens kan man lätt skjuta ned 200 pers. Vad hjälper geofensing då?

  • ”Hål i huvet” skapar nya dimensioner dag för dag.

   Jo jag tror säkert att terrorister väljer en nyutvecklad ’geofensinglastbil’ om de vill köra över folk…

   Man får aldrig sluta förvånas tydligen.

 42. Jag stödjer dig Egor Putilov i din journalistiska gärning. Oavsett vad DN försöker att koka ihop. Dessutom är jag själv svartlistad på DN’s Facebook sida att kommentera.Jag är även blockad hos åtskilliga andra PK media sajter.Det obehagliga är att Dagens Nyheter är ett slags husorgan för Regering och Riksdagsledamöter.Dom läser DN till frukost och tidningen finns på departementen.DN har som strategi att plantera opinioner via artiklars urval och vinkling.Regeringsledamöter PK politiker låter sig gärna påverkas hur lätt som helst.DN inflytande i Regeringskansliet är ett demokratiskt problem.

  • Egor är FARLIG för PK-maffian och därför så tar de varje upptänkelig chans att beljuga honom riktigt ordentligt !!!

 43. Sossarna verkar ha dragit igång sin smutsigaste valkampanj hittills…
  Har man inte sanningen som vän, återstår bara lögner och skjutande av budbärare.

 44. DN skriver att Egor Putilov är en rysk agent som vill så splittring i Sverige inför valet och hetsa mot invandrare.Putilov har också ändrat namn för tredje gången och heter numera Martin Dahlin och är från Luxenburg.

 45. ”Artikeln är polisanmäld för grovt förtal och jag hoppas att även journalister i regimkritisk media kan räkna med hjälp av rättsväsendet.” i Sverige 2018…….skulle inte tro det Egor….

 46. Arbetaren ges ut av syndikalisterna, värre kommunister är svåra att finna, samtidigt bekräftar kommunister återigen att de är första gradens lögnare.

 47. DU är ett hot mot dom, därför så kommer dom att hitta på precis vad som helst.
  Du är en maktfaktor som dom inte gillar.
  Anledningen till att dom inte gillar dig är att du producerar sanningar som rubbar deras ”maktbalans” sinsemellan…

 48. DN…..Agenda journalistik…..maktens lakejer…..fake news fabrik.
  Tack Peter Volodarski för att du gjort det så tydligt att alla med IQ högre
  än en pappkartong begriper vad ni håller på med.

 49. Stå på dej Egor!! Sanningen är alltid illa hörd. jag Klart att Trollpartiet får skrämselhicka och kan tänkas ligga bakom.

 50. Du kan vara stolt Egor. Detta bevisar bara att DN och andra PK-hjärnor anser att du har för stor makt och genomslagskraft. Stå på dig och fortsätt gräv!!!!

 51. Låt oss instifta ett journalist pris

  Putilov Priset.

  Avslöjande av viktig information om politiska, msm och finansiella makten även benämnd ”Eliten”.

 52. Var på din vakt Egor!

  Det händer saker med journalister som närmar sig sanningen,

  Bechir Rabani och Daphne Caruana Galizia

 53. För mej är detta ett tydligt bevis på att Dagens Nyheter och Arbetaren är rasister som ger sig på någon för dens ursprung istället för att föra en saklig debatt om samhällsförfallet som Egor genom samhällsnytt gör.

 54. Läste nånstans anklagelsen att Egor är rysk agent som Putin skickat ”för att skapa oreda i Sverige”. Det var det roligaste jag läst på länge. Oredan i Sverige är redan så total, så det måste vara omöjligt att förvärra den hur gärna man än vill. Oredan fixar nog våra politiker utmärkt utan hjälp utifrån.

 55. Vi är nu straxt där Turkiet och Ryssland befinner sig. Dissidenter ska drevas trakasseras, polisanmälas, åtalas, fällas och fängslas som politiska fångar eller interneras för sluten vård, vilt påhejade av journalister på DN, Arbetaren och Aftonbladet.

  Fy fan!

 56. Du är jättebra Egor! Vad de än skriver så är det DIG som vi obetingat ändå tror på! Så lycka Du till med din undersökande journalistik om ge motståndarlägret på moppo 😉

    • Det var det beteendet jag syftade på. Så det var ju bra att du belyste det.

     Det är inte rationella människor som gör jihad eller anser att de är FI.

     Det är instabila individer som inte förstår sin omgivning. Det är inget att eftersträva!

     Skillnad i samhället gör man genom att se verklighet och hitta på lösningar till allas bästa.

     För att göra det krävs att man inte hamnar på samma nivå som de inbeciller vi ser styra/gapa och förstöra.

 57. Vad samtliga som kommenterar bör överväga är följande,

  I vems intresse är det att smutskasta Egor.

  Vem svarar den så kallad ”Experten” inför och vem hotas av Egors avslöjanden?

  Utgör Egors journalistik ett hot mot Sverige eller ett hot mot Regimen?

  Anser Regimen att allt som är ett hot mot dem är ett hot mot Sverige?

  På vilket sätt är ”Experter” som är beroende av regimens godtycke för sin försörjning och karriär pålitliga?

 58. Egor frågar: ”varför det är så angeläget för tidningen att ”granska” en journalist från alternativmedia – inte någon politiker, hög tjänsteman eller näringslivstopp”?

  Svaret e ju jävligt enkelt: msm media tjänar bara makteliten, de bryr sig inte ett smack om folket!

 59. Egor och övriga samhällsnytt, det är bara att gratulera er för i och med detta så ser DN er som Sveriges största seriösa nyhetsförmedling, annars hade de inte reagerat som de gör.

 60. DN ska inte vara rädda bara för att förlora sin makt. De ska främst vara rädda för att bli ställda inför en folkmordstribunal för delaktighet i folkmordet på svenskarna.

 61. Egor, jag gillar din journalistik här på Samhallsnytt, men med detta sagt så har du agerat väldigt märkligt vid flera olika tillfällen, och alla ursäkter och bortförklaringar blir bara löjliga till slut. Du är sannolikt världens klantigaste spion.

 62. Globalistmedia hatar allt och alla som motverkar Agenda 2030 och införandet av kommunism i västvärlden. Så sträck på dig Egor. De hatar dig för att du gör rätt för folket och för att sanningen kommer fram!

 63. Eftersom dom ”god” är för goda/fina för att gå in och läsa på ”alternativa hat-sajter” ställer jag mig från … varför ser dom han som ett hot … och i så fall HUR har dom tagit reda på detta … då dom inte befattar sig med denna typen av mediala sajter !?

  • Återstår ännu fetare presstöd som kan påverka opinionen. Dessbättre inte lika enkelt numera med tidningar som Nyheter Idag, Fria Tider och Samhällsnytt t ex. Inte undra på att paniken sprider sig i MSM.

 64. Jag skulle vilja se en granskning av Peter Wolodarski och hans släkt som en del påstår komma från Sovjet ursprungligen.
  Familjen Aschbergs deltagande i folkmordet på kristna ryssar i Sovjet har aldrig granskats i pressen och varför vi har ikoner från Sovjet på Nationalmuseum.

 65. Vi kommer att få se ännu mera fulspel från Pk-media…ända fram till valet.
  Desperationen är stor nu hos dom ”goda”….deras lögner avslöjs och växer sig stora.

 66. Det mest fascinerande med hela den s.k. ”Putilov-affären” inom MSM var nog den totala avsaknaden av konkreta bevis och någon form av ens åtal (och än mindre fällande domar). Som bekant så har även Chang Frick på Nyheter Idag råkat ut för ett liknande Fake News-drev ifrån DN https://nyheteridag.se/darfor-kallade-jag-resumes-redaktion-for-horungar/ men nu råkar ju herr Putilov vara etnisk ryss, vilket DN tolkar som en ursäkt för att faktiskt kunna vara direkt rasistiska.

 67. Enligt DN är alla som kommenterar på samhällsnytt och andra alternativa medier allt från ryska spioner, rasister, nazister och hatiska samhällsomstörtare.
  Egentligen alla oliktänkande från DN-normen.
  Ljugmedia är väldigt rädda för granskning. Det finns mycket att finna i den smutsiga mediabyken.

 68. Miljardkoncernen Bonniers resurser används återigen i desperata försök att tysta och förgöra sådana som man anser inte har de politiskt korrekta åsikterna i av dem definierade åsiktskorridoren. Det senaste exemplet med Putilov visar detta med full tydlighet.

 69. Dagens Nyheter är tyvärr inte längre den förtroendeingivande tidning den en gång var.
  Undrar om det inte märks på upplagan också..

 70. Det finns ryska agenter och de är ofta ytterst skickliga. Därför kan man inte utesluta att Egor Putilov är en sådan, som kanske har i uppgift att skapa sig en position där han har förtroende hos de allt flera sverigevännerna. Men jag tvivlar starkt. Om nu namnbytena var sätt att smälta in och undvika uppmärksamhet, varför uppträder han då hela tiden under den väldigt ryska pseudonymen Egor Putilov? Är det verkligen så värdefullt för Ryssland att ha en agent som är känd som ryss, offentligt misstänkliggjord, och som säger saker som vanliga svenskar kunde ha sagt?

  Jag tillhör dem som under hela mitt liv varnat för Ryssen och anser att vi har all anledning att stärka vårt militära försvar och vara ytterst uppmärksamma för att avslöja ryska spioner och agenter. Men jag har svårt att se att Egor Putilov skulle vara särskilt farlig för Sverige. Däremot är han, som en skicklig journalist på Samhällsnytt, farlig för det förljugna PK-etabissemanget. Ärligt talat tror jag att DN och Arbetaren bryr sig mer om att försvara sagda PK-etablissemang än att försvara Sverige och svenskarnas intressen.

  • Egors karriär som infiltratör tog slut för länge sedan när hans alla identiteter röjdes. Man kan nog utesluta att han skulle vara aktiv agent. Han gör ett bra jobb som journalist här numera.

   • Så finns det ju också mäjligheten att Egor är en dissident som han själv påstår, en kanske lite äventyrligt lagd sanningsivrare. Det finns ju bra ryssar också.

    • Näh, det menar du inte – att det finns bra ryssar också?!! Jag trodde det bara var jag som hade en rysk vän … …

  • Det är troligare att de ryska agenterna återfinns inom sosseregimen. Om man vill påverka och destabilisera en stat, varför ta omvägen via en oppositionell sida som Samnytt? Mycket effektivare att värva ett rövhål som Dan Eliasson än att infiltrera alternativmedia, i mitt tycke.

   • Det ena utesluter inte det andra. Ryska agenter försöker nog infiltrera både här och där i det svenska samhället. Och även om ryska medier varnar för islamisering och massinvandring så ska vi inte glömma att ryssen kan tjäna på massinvandringen och den splittring som den för med sig. Vad vore mer lägligt för en rysk invasionsstyrka än om svenska styrkor vore upptagna med att hantera en våldsam islamistisk intifada? Då kunde ryssen rentav utmåla sin invasion – vars egentliga syfte är att placera luftvärn och kärnvapenmissiler på svenskt territorium – som en broderlig kristen hjälp till de hårt ansatta svenskarna. Precis som i Ukraina skulle en del tro dem.

    • Men det spelar nog ingen roll vilken nationalitet främmande agenter har i Sverige … Här kryllar det ju av all världens agenter – politiska och religiösa. F ö var det gott om sovjetiska när det begav sig … på vägarna. Och natonautiska som lekte sälar …

     • Ryssland är det enda land med intresse och förmåga att invadera Sverige med militära medel. USA skulle teoretiskt ha den förmågan men långt innan något sådant blir aktuellt lär Sverige be USA om hjälp och bjuda in den amerikanska militären enligt redan befintliga samarbetsavtal.

      Sedan finns det naturligtvis många stater som har agenter i Sverige av olika anledningar, inte minst sådana länder som Kina, Turkiet och Irak.

      Men det till antalet absolut största antalet fientliga agenter i Sverige är sådana som inte är knutna till någon legitim stat, men väl till terrororganisationer som IS och i de flesta motiverade av muhammedansk fanatism.

    • Tror inte på att Ryssland ligger bakom massinvandringen. Det är helt andra krafter som gör det och detta är väl belagt. Möjligen ler Putin i mjugg över hur dumma och veka svenskarna har blivit, men mer än så är det knappast.

     Även om Sverige blev 100 % islamiserat så betyder inte det att Ryssland kan invadera hipp som happ under förevändning att erbjuda broderlig kristen hjälp. Det hade fortfarande varit enormt kostsamt och riskfyllt. Ungefär som att återupprepa Kubakrisen och uppnå vadå?

     Nej, det är paranoida fantasier. Pengarna som ett sådan invasion och ockupation hade kostat kan istället investeras i fler atomubåtar och/eller hangarfartyg, utan att riskera någonting.

   • Det är sant. Hotet som vi oss(sverigevänner) har att ta oss an kommer inifrån. Ryssland, de tidigare öststaterna samt centraleuropa är våra ideologiska och kulturella vänner.

    • Glöm inte att fiendens fiende inte alltid är en vän. Putins Ryssland har sina geopolitisk intressen, vi har våra, och de är inte särskilt kompatibla. Vi måste rusta oss för ett möjligt tvåfrontskrig, ett mot en yttre fiende – Ryssland – och ett mot en inre – islamister. Det kan bli väldigt blodigt, men vi får aldrig glömma att Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring!

     • well,, jag prioriterar vår inre fiende. En plus-bonus med en eventuell rysk närvaro här är de vackra ryska flickorna.

     • Ryska flickor kan vara väldigt vackra, det håller jag med om, men det betyder inte att jag vill se ryska soldater på Fäderneslandets mark!

  • Tror du Putin är intresserad av dysfunktionella Sverige?
   Finland ligger väl mer pyrt till i så fall, och där har ju Ryssen varit förut.

   • Putin vill inte åt vår stat eller våra invånare, hans intresse ligger i att använda svenskt territorium för att militärt kunna kontrollera in- och utfarterna till Östersjön samt sjövägarna mellan Murmansk och Atlanten.

  • Jag har inget förtroende alls för Dn eller den röda Arbetaren inte heller ”etablerad” media. Särskilt då Svt o Sr som bör läggas ned för det är vänsterns propagandafäste. Personligen är jag öppen för att det kan finnas entrister på många håll även inom den snabbt växande Sverigerörelsen. Därför har jag en kritisk sida riktad även mot denna site och andra sverigevänliga siter trots att jag stödjer mycket – absolut. Alltså även fundersam över Putilov. Det behöver inte betyda spion : ) men vad är det för intressen han tjänar innerst inne? Det finns slagfält inom den Sverigevårdande rörelsen där ämnen som bl a sionism, Ryssland vs Usa/Nato höjs eller sänks till de mest fantastiska nivåer. För mig kommer Sverige alltid först. Kanske kunde fler Sverigevärnande människor tona ned det överdrivna för eller emotet vad gäller bl a nyss nämnda. Det är inte ointressanta ämnen, men, kanske stanna en stund och andas och fråga vad tjänar det oss….Om Putilov ser sig som anklagad ohederligt ska han naturligtvis försvara sig och saken prövas f ö. Det finns en något stegrande hysteri före valet över spioner..typ. Men slappna av, dåliga läskiga påverkare har funnits hela tiden. Bara det att light marxister sått sin destruktivitet under 100 år är värre än vissa spioner t o m : ) I den internationalisering som nu sker finns naturligtvis skumma stater som vill tjäna på oss och det måste bekämpas. Men våra värsta fiender kan finnas bland våra egna. De som lagt ned försvaret bl a och de som är helt religiöst marinerade av olika ismer som bryter ned fundamenten för ett fungerande Sverige.

   • Ja, du sätter fingret på en viktig punkt. Det skrivs mycket här som är kraftiga överdrifter, rena spekulationer och osmakliga ordval,som oavsett ursprungsämnet alltid slutar i PK-folkets sabotage av sverige. Vi ska för vår egen skull höja nivån på inläggen här och inte av ren dumhet och naivitet ge motståndarna gratis ammunition.

 71. Samtidigt som asgamarna till mediaråttor underlåter att granska det enorma asylfusket med påföljande medborgarskapsfusk förtalar de oppositionella journalister med invandrarbakgrund. Kör på nu Egor och sänk dem fullständigt, vi är med dig!

 72. Nätverket #jagärhär börjar mer likna forna öststaters angiveriverksamhet om riksdagen röstar igenom den förkastliga grundlagsändringen om reducering av yttrandefrihet med straffpåföljd om nedsolkning av Sverigebilden sker, då är det adjöss med bloggen.

  Viktig länk!
  https://www.stoppagrundlagsandringen.com/
  Nätverket ligger redan i stratgropen tillsammans med första stämman i änglakören för att snabbt gå till aktion.

 73. Om DN:s ledning och så kallade journalister hade fått en promille av den välförtjänta uppskattningen som Egor får för sina reportage, och som gör stor skillnad borde de vara nöjda! Men jag anser att de är inte vatten värda!
  Egor äger!

 74. SVT: Vid alla de senaste årens terrorattacker har de publicerat saker mycket sent. Oftast efter att i princip hela världen har lagt ut bilder på de muslimer som varit förövarna och dragit kopplingar till liknande. Endast om de på svag väg kan koppla till nazism publiceras bilder och hela historien. Den där sjuka ängsligheten och att de gör skillnad är starkt skadlig för deras förtroende. Men jag tror inte att de bryr sig, då de är ett självutnämnt propaganda, pekpinne och värdegrundsministerium.

  • samma med aftonbladet och expressen … dom hugger direkt … men då det är muslimer får man ingen info alls … är det en icke-muslim vet man på en dag allt om denna, surfvanor, man har intervjuat vänner och allt, opixlat bild och namn osv osv osv

  • Som med senaste skolskjutningen i USA. Då hittade Aftonbladet bara på att han tillhörde vit makt rörelsen. Snacka om fejkade nyheter..

 75. DNs Wolodarski känner nog ett visst behov av att slå tillbaka.
  Många har reagerat på att DN, Svd, Svt och Sr ska granska ”fake news” inför valet. Sandviken rapporten och andra bottennapp envisas med att ständigt dyka upp i olika sammanhang, som bevis för hyckleriet.

 76. Har de lagt ut en skyddad identitet på Egor Putilov?
  Syndikalistiska Arbetaren anger “en källa” och har ingen mer substans.
  Terroristen på Drottninggatan hade flera identiteter, men det ville inte DeepState-media granska.

 77. Lägg ner press stödet och därmed statens propaganda apparat! Journalistik på lika villkor, tack! Vi behöver fler som Putilov med kolleger!

  • vem minns inte när folpartisten har glömt namnet men han är vithårig stod i talarstolen och faljerade äver EGOR att han var spion åt POTIN det var medans han var med i SD en kort tid det var väl det som klämde skon

 78. Vad har den där Mattias Carlsson gjort för gott för Sverige? Vad har DN gjort för gott för Sverige? Pk-ljugmedia har fungerat som regimens hjärntvätt och gjort den vansinniga massinvandringen möjlig. För detta hoppas jag de kommer brinna i helvetet när verkligheten kommer ikapp dem.

  • När det gäller Putilov vet vi ännu inte hur det ligger till. Men Sherakabi skulle definitivt inte ha fått uppehållstillstånd, än mindre medborgarskap. Sherakabi föddes i England, och när han föddes blev alla nyfödda i England automatiskt brittiska medborgare. Alltså måste han ha varit brittisk medborgare när han kom till Sverige.

 79. Egor Putilov är en mer driven journalist än samtliga amatörer på DN som ofta inte verkar ha de mest basala kunskaper i svenska språket inklusive dålig grammatik och bristande ordförråd. Fråga till DN: Tycker ni det känns smickrande att en rysk kille som kom till Sverige 2007 skriver bättre artiklar på svenska än era högt uppburna journalister? Det säger också en hel vdel om det svenska skolsystemet inklusive den svenska journalisutbildningen.

 80. Egor, du får ta det som en komplimang och bekräftelse på att ditt arbete är så viktigt att du skrämt skiten ut MSM. Sanningen svider och ditt arbete är viktigt i kampen mot lögnerna. 🙂

 81. Ingen törs sticka ut i dagens debattklimat ”av skräck för att bli lynchad”, twittrar DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

  Hahahaaa! Det var igår det. Idag släpper Wolodarski fram sin ”stjärnreporter” Mattias Carlsson för att slakta en av regimkritiker som verkligen törs att sticka ut!!

  Vilken pajasblaska DN med sina skjutjärnsjournalister är! Lägg ner skiten.

  • Precis så. När Berlinmuren föll och folket befriades från den kommunistiska diktaturen “gick” Åsa Linderborg m.fl kommunister “sönder”
   Jan Guillou fick betalt av KGB. Vänstern åkte på flotta resor till kommuniststaterna.
   Nu är de inte välkomna längre. De kallar sig liberaler och miljöpartister men strävar mot demokratins sönderfall.

 82. ”därför lägger Mattias Carlsson till att en polischef på den station som utfärdade intyget hade dött i en eldstrid två veckor efter det. ”

  Hahaha 🙂
  Och då ska läsaren få intrycket av att polischefen har skjutits på grund av att Putilov har ändrat födelseort .
  Jag har inte och tänker inte läsa DN-artikeln, men jag kan sätta båda mina armar på att dom får in att Putilov är utskickad av Putin.
  Och det här är alltså den tidningen som ska granska ”Fake news” 🙂

 83. Ett medium i en saga försökte få kontakt med en försvunnen trög groda som tycktes ha gömt sig i en avlägsen fantasi-värld. ”-Var är du, lilla odåga?” frågade spiritisten ”-Där jag befinner mig växer samhällsbyggen som svampar ur jorden & integrationen sköter rosa enhörningar. Man kan bara gå runt & vissla som en liten trädgårds-tomte, lönen forsar in på kontot i alla fall..!” mumlade sagans groda från detta gömsle bortom tid & rum.

  • Vid varje steg grodan tog började tå för tå bli sjuk och oduglig.

   Grodan undrade!? Vad är det för mark jag hoppar och går på?

 84. Ja, och mina pensionärsvänner fick för flera år sedan klart för oss DN:s agenda och sade då upp våra mångåriga prenumerationer.

  ”Blaskan” speglade inte det vi såg i verkligheten.
  Konstigt att en blaska med judisk bakgrund kan falla så djupt.

  Men det gamla ordspråket gäller fortfarande: ”Människan lär sällan av historien”.

  Det verkar EU:s östländer emellertid ha gjort i synen på kommunister och muslimer.
  Men Sverige med över 200 år av fred har inte haft deras upplevelser att ta lärdom av.
  Därför ser Sverige i dag ut som det gör.

  Våra USA-ättlingars omdöme:
  Sweden, Sweden…………….of all countries?

  Om någon av ”drakarna” skall nämnas för någorlunda ”rättvis journalistik” så är det SvD med ”stjärnorna” Pehr Gudmundsson och Ivar Arpi.

  Deras artiklar speglar oftast det vi pensionärer ser i VERKLIGHETEN

 85. Hmm, kan nån förklara. Tino Sanandaji som raggat mycket pengar från oss här på alternativmedia för sin bok går till hårt angrepp mot Egor Putilov på sin FB, denna Egor som jag anser vara en av de bästa journalister inom alternativmedia. Hur hänger detta ihop?

 86. En ovanlg typ, den där Putilov, vad än hans identitet och bakgrund må vara är han en mycket skicklig och effektiv journalist. Han är alltför skicklig och effektiv för makthavarna och deras munstycke, Sveriges mainstream media. De är rädda för honom och vill stoppa honom, men jag tror att de har fått en motståndare i Egor Putilov som de har all rätt att vara rädda för. Jag tror att det kommer inte att vara lätt att stoppa honom. Vi skall se om fjantarna i Sveriges mainstream media klarar av det.

 87. Vad vet Peter Wolodarski om Bonnier-klanens skumraskaffärer…?

  Någon hållhake måste ju Kortbyx-Peter ha på husse.

  Hur skulle han annars ostört få köra det tidigare flaggskeppet DN i botten…

  … kvalitetsmässigt…
  … upplagemässigt…
  … ekonomiskt…
  … moraliskt…

  Och inflytandemässigt…

  Ja, varför…?? Några förslag…?

  • En faktor ej att förglömma är att dessa hussar har en vana i att offra några av sina egna proxies för att vinna något annat. Trepartteknik (söndra& härska) kan gälla att offra några lågstatus av den egna sorten. Ändamålet helgar medlen.

 88. Det fanns en TV-serie som SVT’s Barnredaktion prånglade ut, och som i efterhand har visat sig vara hatad av många barn, och även ha traumatiserat många barn.

  Den hette ”Vilse i Pannkakan”…

  Serien är tack och lov nedlagd.

  Men på DN härjar fortfarande den avskyvärde despoten Kortbyx-Peter.

  Det innebär att serien med övergrepp på sanning och anständighet fortsätter…

  En serie som skulle kunna kallas ”Vilse i Kortbyxan”…

 89. DN har ju tidigare deklarerat att de skall föra agendasättande journalistik. Dvs sådan journalistik som kommunisttidningarna, Norrskensflamman och Mullvaden ägnade sig åt på sin tid. Så, vad annat att förvänta sig. DN är en förtappad tidning numera. Tyvärr.

  • Det är obegripligt att redaktörer öppet kan gå ut med att de ska föra agendasättande journalistik!

   Där borde presstödet ryka? Redan då?

 90. Hej Egor,
  Vi lever i en bisarr värld. Du behöver inte ta åt dig av DNs skurkfasoner, tidningen har journalister som platsar bättre i en svinstia ihop med grisarna. Du gör ett mycket bra jobb. Nu försöker dom att misstänkliggöra dig på grund av din härkomst, löjligt i kubik. Det påminner lite om Trump och Russia Collusion. Trump har hela tiden sagt att det finns ingen collusion, det är en stor hoax skapad av det demokratiska partiets fullspel. Det rullas upp för allmänheten att beskåda. Media i Sverige har nu gjort stort väsen av att Trump har förnekat ryss inblandning i den amerikanska politiken och nu har Mueller bevisat att han har fel, 13 ryssar riskerar åtal om dom påträffas på amerikansk mark. Den förre CIA chefen Wolsey fick frågan på FOX News, gör inte USA samma saker. Svaret blev nja med ett stort leende. Jag kan av egen erfarenhet bekräfta Wolsey. Det ryssarna har gjort är det samma som USA gör. Men jag föredrar att det är USA som bedriver denna verksamhet. Trump har aldrig sagt att ryssarna inte har varit i farten i USA för att påverka saker och ting. Svensk media får detta till att Trump har fått en knäpp på näsan, i själva verket bekräftas åter det Trump har sagt hela tiden. Trump/Russia Collusion is a hoax, det har han sagt många ggr. Så fungerade propaganda under Soviet Kommunismen, nu har detta blivit en del PK och Ljug media i Sverige som DN. För trettio år sedan var DN en anständig tidning. Chefredaktören Peter Wolodarski är inte torr bakom öronen.

  Fortsätt att göra det jobb du gör på Samhällsnytt, du jobbar mycket bra. Varför SD inte valde att ha kvar dig i Sveriges Riksdag är obegripligt, att dom inte stoppade allt nonsens om säkerhetsrisk.

 91. ”Idag publicerade vänsterextrema tidningen Arbetaren en märklig artikel där det hävdas att jag skulle ha ljugit till mig svenskt medborgarskap.”

  ”Men detta används av Mattias Carlsson för att kasta en skugga på min företagspartner och påstå att detta skulle vara ett bevis på att han skulle ha fuskat till sig svenskt medborgarskap.”

  ”och presenteras som ett slags sensationellt avslöjande är att jag har bytt mitt namn.”

  ”En annan sensation består i att jag ändrade min födelseort i Ryssland eftersom jag fick veta att jag hade fötts i en annan stad.”

  Äääntligen!!
  Det här är ju fantastiska nyheter !
  Bra att Arbetaren och DN äntligen har vaknat och numera anser att det är oerhört viktigt att detaljgranska invandrares pass, födelseorter och identiteter.
  Tidigare har det ju varit väldigt främlingsfientligt att ifrågasätta ålder, nationalitet och sättet som dom har fått uppehållstillstånd och medborgarskap på.

  Då ska jag mejla DN och berätta att det finns några tiotusen barn med tveksam ålder som dom kan granska- och att det finns en hel del nyanlända som inte ens kan visa upp ett pass med en felaktig födelseort .
  Så fort DN och Arbetaren har granskat dessa så kan dom ta itu med de ca 50.000 invandrarna som uppehåller sig illegalt i landet.

 92. Ironiskt att DN gör reklam för SN, många insnöade sossar kan faktiskt använda huvudet till viss del och läsa lite på denna sajten, och kanske få en annan syn på saker och ting än vad aftonbladet, dn osv ger dom. Det är bara tacka och ta emot så sätt, trist med häxjakten såklart.

 93. Utmärkt försvarstal. Samhällsnytt ska tacka och bocka för uppmärksamheten från lögnmedier så snart de ger sig in på sin klandervärda verksamhet att dreva mot alternativa journalister. Byt namn till Anders Eriksson eller något liknande och fortsätt ditt viktiga arbete! Det är exakt det som de vill förhindra dig från att utföra.

 94. Väl skrivet. Jag tror på dig, Egor. Och jag förstår precis. Vi backar upp dig. Antagligen lite sent påtänkt, men varför inte: kandidera till Riksdagen !!! Om inte nu så inför valet 2022.

 95. DN förstår inte vad de gör. De som bara läser DN/MSM och inte känner till Egor Putilov lär inte bry sig, och de som vet vem det är har redan vaknat och vet också att DN är den värsta fake news-blaskan av alla MSM-tidningarna, och bryr sig inte av den anledningen.

  Det enda DN möjligen lyckas med är öka intresset för Egor Putilov och Samhällsnytt, vilket är utmärkt inför valet.

  • De är säkert nakna undertill då de verkar lite perversa jämt och ständigt. Ta ner dem till Berlitz så kanske vi kan bjuda på lite gladare toner och uppfostran på det rätta viset ett tag.

 96. Det farliga hotet mot folk och demokrati är alla partier, lobbyister, journalister m.fl som förråder folk och demokrati. Många förstår sig inte på de krafter som länge sedan planerat denna ondska som är pågående. Korruption och utpressning för samarbete har varit metoderna mot dem som tvekat, och lögner, massor av lögner.

  Och folk-hjärntvätten har varit riktigt djävulsk, så väldigt många vanliga dödliga förstår ej att det är frågan om värsta lögn och ondska som är pågående. De tror att det är av omtänksamhet för flyktingar som dörrarna varit öppna för massor av muslimer till väst. Bara det att ex Sverige som är mästare på att gulla för islamister och illegala borde väcka insikt, men nej.

  Och angående flumledaren i Kanada så känns som att mörka krafter har en tung hållhake på, så han tvingades bli en värsting mot sitt folk. Det lär bli förbjudet att kritisera islam där. Kritik är lika med islamofobi.

 97. Såg att hatexporessen också skriver skit, men det är ju som vanligt för det gör de hela tiden… Mycket hat där, och funderar om de kommer att få extra bidrag från Disneyminister khunke nu när de så pliktroget följer regeringens agenda…

  Vi kanske får börja att fiska i sanningarna hos alla de som angriper, det kan väl ändå inte vara fel att granska dem ordentligt och det får väl bli på Flashback där de inte kan censurera något 🙂

  Samtidigt hoppas jag att SD funderar över om svt sr verkligen skall betalas via skattsedeln…

 98. Det är för just EXAKT DET HÄR, jag oroar mig för källskyddet som princip.

  Det finns absolut ingenting som hindrar en samvetslös murvel att hitta på vad som helst, fejka källor och sedan använda källskydd som egen skyddsväst.

 99. Håller med övriga. Hade du inte varit en växande maktfaktor inom alternativmedia hade du varit lika ointressant som övriga svennar (läs arbetarklass, lägre medelklass, numer även medelklass och fattigpensionärer. Jmf bara med hur MENA-emigranter ljuger så det står härliga till, tillskansar sig bidrag, anhöriginvandring, you name it, men av någon anledning jagas INGEN av dessa med blåslampa. Mycket märkligt när jag tänker efter…

  Och nej, jag är varken ung, man, outbildad, arbetslös eller levandes på landsbygden. Jag är en snart 47-årig kvinna, högutbildad och (i allra högsta grad arbetandes) och levandes i storstaden London sedan decennier.

  Nå, ni från msm, hur förklarar ni mitt ställningstagande?

  F.ö; You go Egor :))

  • > Nå, ni från msm, hur förklarar ni mitt ställningstagande?

   En 47-årig högutbildad kvinna som bor i London?

   White privilege, såklart.

   • Yup. Det är vi allihopa som ifrågasätter varför en ”sjuttonårig” afghan ser äldre ut än vad jag gör. Och varför de kallas ”ensamkommande” då msm samtidigt har snyftreportage efter snyftreportage för att det nu blivit något svårare för dessa ”ungdomar” att få hit sina anhöriga.

  • Fler som dig behövs för det konstiga är att flertalet högutbildade kvinnor så är det 7klövern som gäller och kritiken mot migrationen är mindre bland kvinnorna än bland männen.

   • Ja men det märkliga är att i mina kretsar är samtliga emot denna MENA-invasion. Och denna invasion är det ENDA i Sveriges budget som inte har något tak, det får liksom kosta vad det kosta vill. Sjukvården, pensioner, infrastruktur, ALLT annat har en budget med ett givet tak och detta tror jag även kvinnor alltmer börjar förstå att ifrågasätta. Men lång tid har det tagit, det håller jag med om.

 100. DN är bara sååå patetiska! Hoppas att dom tvingas gå ut med en offentlig ursäkt och ett fett skadestånd till dig Egor!
  Det är bara för att du gör ett fantastiskt arbete som dom valt ut dig! 🙂

  • Och Aftonbladets motsvarighet måste då vara Völkischer Beobachter.
   Bägge socialistblaskor med självförhärligande artiklar och bägge med målsättningen att utrota en folkgrupp, dock i Aftonbladets fall den egna läsekretsen.

 101. Onekligen handlar detta om att Putlov har blivit för obekväm för etablissemanget så man koordinerar nu en social avrättning inom vänstermedia. De bryr sig normalt inte ett dugg om fuskare men nu är det plötsligt viktigt.

  Med det sagt är det förstås högst intressant om Egor verkligen är fuskare eller inte. Reglerna måste vara lika för alla, det duger inte att göra undantag för att man gillar en person eller att denne har ”rätt” politisk åsikt.

 102. ’jag hoppas att även journalister i regimkritisk media kan räkna med hjälp av rättsväsendet’

  Skojar du?

 103. Du är än klippa Egor.Hoppas du kämpar vidare.Vi behöver dig.
  Sen tack till er alla på Samhällsnytt .Ni är ett ljus i mörkret.
  Elsa o Carl

 104. DN och deras journalister och chefsredaktörer har begått Högförräderi och måste stå till svars för det. De hoppas att ingen ska ta upp det offentligt så de gör sitt bästa att sprida desinformation och ljuga om personer som avslöjar deras Högförräderi.

  Endast ett folkligt uppror kan hjälpa när makthavarna har begått Högförräderi mot sitt eget folk.

 105. Ett hyckleri utan dess like. Annars är samma personer inte ett förbannade dugg intresserade om migranter har uppgett korrekta uppgifter för att få uppehållstillstånd. Samma personer är garanterat inte intresserade av vilka uppgifter t.ex. uppviglerskan Khavari använt sig av för att få sitt.

 106. Att göra illa folk är deras sätt att få uppmärksamhet idag. Vem är så dum annars att de läser en urvattnad tidning som DN.

 107. Oavsätt, så står jag och tusen andra på din sida Egor! Du är en fantastisk journalist och dina texter vet vi är sanna och har utarbetats med riktigt hårt arbete. Ge alldrig upp!!!!

 108. Det må vara hur som helst med din bakgrund. Som skribent har du säkert gjort viss nytta i alla fall. Vi får väl se tiden an…

 109. Vem bryr sig vad DN skriver? DN var en bra tidning en gång i världen. Det var länge sedan. Nu duger den ändast att slå in fisk med. Möjligen starta braskaminen.

 110. Nej du Egor ingen tror på Dns sk.stjärnreportrar eller Wolodarskis dyngblaska som snart går mot konkurs.Fake News från Dns troll har vi fått nog av.

 111. Dagens Nyheter? Vilken massa dravel. Påminner om en tidning som gavs ut av forna DDR. DDR-Revyn. En ren propagandaskrift om hur otroligt bra kommunismen var och hur ljuvligt härligt människorna i DDR hade det. Jag prenumererade på den i min ungdom på 80-talet i rent studiesyfte. Otrolig läsning. MEN… När muren fallit fick jag och förmodligen alla andra prenummeranter ett brev från DDRs ambassad där dom bad om ursäkt för all falsk propaganda. Kommer någonsin DN, Expressen SVT, TV4 men framför allt superduperskitblaskan Aftonbladets chefredaktörer någonsin att be om ursäkt? Skulle inte tro det…..

 112. Ja man kan verkligen fundera över vad det var som var en nyhet med det DN skrev om Egor ? Har DN blivit en skvaller tidning nu ? Som skvallrar meningslösa saker om politiska motståndare.

 113. Tja, tycker inte detta är lågvattenmärket, men förstår att Egor tar det personligt. Men kul om de börjar utreda upphållstillstånd som grundar sig på lögner, då har de att göra de närmsta åren.

  • Det kan jag svara på redan nu, ”nedlagt i brist på bevis”. Jag har vid två tillfällen gjort anmälningar, ett för skadegörelse, ett gällande förskingring. Båda gångerna hade jag namn på gärningsmännen, vittnen och solklara bevis som presenterades för polisen. De la ner ärendet….

    • Har i ett annat fall lyckats komma till rättegång, återigen solklara bevis, tydlig lagstiftning vad som gäller. Ändå dömer domarna MOT lagstiftning och FÖR känslor. Bara att inse att sverige inte är rättssäkert, det är bara en av anledningarna till att jag lämnat sverige för gott.

   • Samma här! En person hade hämtat ut varor i min – vilande – postorderfirmas namn! Upptäcktes genom att kronofogden (!) hörde av sig om en skuld!!!!!! Jag förstod ingenting! Gjorde polisanmälan,namn,adress och gärning fanns,men utredningen lades ner!. Hade inte tid att följa upp ärendet,men hade det skett i dag.så hade jag rivit upp himmel och jord!.

   • Så håller sig brottsstatistiken ”näsan över ytan”!
    Eller som renfelten (Pinocchio) säger
    – det är bara anmälningsbenägenheten som ökat!
    Sic…

 114. Hoppas att vårt sk ”opartiska” rättsväsende ändå bemödar sig att göra en rättvis och opartisk bedömning av detta unika ärende.
  För övrigt, oavsett vad som skrivs i MSM så är jag oerhört tacksam för den journalistik du bedriver som ger oss en klarare bild över tingens ordning, vilket är helt nödvändigt idag för att behålla huvudet ovanför vatten ytan och med största sannolikhet ha en långsiktig plan för sin fortsatta existens, för nån gång måste det vända.

 115. Förslag till ny reklamslogan för Dagens Nyheter:

  Dagens Nyheter. För dig som vill betala massor av pengar för att bli lurad. Dagens Nyheter – Dårens Nyheter…

 116. Många uppehållstillstånd söks systematiskt, det är vår största industri. Eritreaner har inga flyktskäl förutom lycksökeri och slippa värnplikt och här finns tiotusentals. Det är inga politiska aktivister. Somalier kan åka till helt säkra Somaliland istället. Vänstermobben har fått ta över, fega förvillade liberaler följer. Skulle ha satt ner foten för länge sedan. Försvaret borde bilda skallgångskedja ihop med hemvärnet och sakta gå från norr till söder och göra helt andra bedömningar

  • Verkar som det kommer hit folk från alla jordens länder för att få det bättre. Senaste kapet jag känner till personligen, en familj utsprungligen från Bangladesh, som har bott 4-5 år i Grekland.

   Vad gör de ens här, de skulle vänt vid gänsen och inte ens haft möjlighet att söka assyl.

   Nu går en av familjens killar i min dotters klass och tar upp halva lärarens tid eftersom han måste ha hjälp med precis allt. Hjälp som svaga svenska elever så väl hade behövt. Finns ingen extra resurs. Min dotter har ombetts hjälpa honom, och hon vågar naturligtvis inte sägs nej, även om hon inte vill. När vi föräldrar säger ifrån betraktas vi som besväliga av skolan.

   Till saken hör att killen är minst ett huvud längre än den längsta i klassen och han ser bra mycket äldre ut än sina klasskompisar.

   Det får fan räcka nu. SD 2018.

 117. Dom drar sig inte för att anklaga folk gärna lite så där indirekt för allt möjligt, nej dessa tidningars tid är förbi.

 118. OT
  Jag bor sedan ett tag utomlands och har en fru från utanför EU. Jag lekte med tanken att vi skulle flytta tillbaks till sverige för att så snart som möjligt flytta vidare inom EU.

  Det krävs att jag som svensk medborgare sedan födseln har en bostad i sverige, att jag har fast jobb i sverige (hur när jag bor utomlands?), samt att jag står för hela eventuella sjukvårdskostnaden för min fru, och naturligvis också alla hennes kostnader. Vidare tar det minst 1 år upp till 2 år innan hon får komma till sverige (sk tillfälligt uppehållstillstånd), detta pga migrationsverket prioriterar ”asylsökanden”.

  Så med andra ord kan jag som svensk medborgare inte återvända till sverige, det skulle kräva att vi skiljs åt i över ett år. Enda sättet vore om jag återvände till sverige själv Min fru åkte till Tyskland, vidare till Danmark, rev passet och sökte asyl. Om så vore kunde jag ta in henne i mitt hem med betalning från migrationsverket, hon skulle få pengar för leverne och fri sjukvård, och vi skulle inte behöva vara separerade. SVERIGE ÄR HELT SJUKT.

   • Enda gången alla borde ha samma värde är inför lagen. Samt att föräldrar ska försöka att visa alla sina barn lika värde. I övrigt existerar begreppet inte över huvud taget. Om din dotter och en okänd håller på att drunkna, vem räddar du?…phfmm allas lika värde. Den enda sanningen är att alla människor värderar andra olika.

    • Exakt! Likhet inför lagen är precis vad jag brukar predika när jag får möjligheten. Och då inför lagen i det land man befinner sig, sen kan alla aktivister och rättshaverister dra nåt gammalt över sig.
     Och ja, jag är så självisk så jag skulle rädda min dotter först.

  • Jag var också utlandsboende och kom tillbaka till Sverige förra året i april. Jag fick ingen hjälp what so ever, hade dock pengar på mitt gamla bankkonto där jag pensionssparat. Jag fick betala 35% av dessa till staten. Vill poängtera att detta är redan skattade pengar.

   Nästa överraskning, man har slutat ge ränta på bankerna.

   Sedan kommer ännu en överraskning. Jag fick ett jobb som varade i 6 dagar. Arbetsgivaren hade nämligen ”praktik” hos kommunen vilket resulterade i att det kom ett gäng från Mellanöstern och Afrika. Jag fick visa dessa hur dom skulle utföra arbetet och sedan fick jag besked att det inte finns något att göra. Fick stanna hemma på grund av arbetsbrist. ”Praktikanterna” fick så klart vara kvar och göra det jag lärt dom att göra. Arbetsgivaren tjänar på det då kommunen betalar lön.

   Jag började på en kurs för att kunna försörja mig genom CSN men kursen är färdig i maj. Sen lämnar jag detta skitland igen.

    • Jag fick ett nytt konto och skulle föra över en större summa pengar till mitt utlandskonto. Bankiren frågade vart pengarna skulle?… .? Mina pengar tyckte jag men upplyste ändå att dom skulle in på mitt konto där jag får ränta. Jag ångrar att jag sa det för hon skrev något i datorn. Svårt det där men jag får sätta in i omgångar tror jag för nu har jag hamnat i etn övervakningssamhälle där det är bäst att hålla tyst. Värsta kommunismen.

    • Förmodligen. Har inte tänkt på det, alldeles för naturligt. Hur som helst, jag vände på klacken, stack, kom aldrig tillbaka, dom drog in mitt medborgarskap som en ”administrativ åtgärd”, lika bra. Nu slipper jag ”det svenska tillståndet” men jag känner mig väldigt ledsen och en djup tragik över hur det gått med Sverige. En gång var det ett underbart land med ärliga människor.

   • Jag har också försökt bosätta mig i Sverige igen, men det gick inte för min del heller. Det finns så många andra ställen att bo i världen – som har sina egna problem – men där livet är lättare och folk mer avslappnade. Jag klarar knappt att ha en konversation med de 8 av 10 som kommer att rösta för mer av samma vanstyre.

  • Du skriver inte vilket land du befinner dig i, i mitt fall bodde jag i Schweiz i 40 år tills jag som pensionär flyttade tillbaka till Sverige. Min hustru är också född utanför EU. Jag gick till Skatteverket och blev folkbokförd, men hustrun kommenderades vidare till Mig-verket. Efter allt papperskrig och mer än tre timmars väntan i ett fullt rum meddelades oss att hustrun kunde vänligen åka hem och söka om uppehållstillstånd från sitt hemland. Att vi varit gifta i 30 år hade ingen betydelse! Handläggningstiden angavs till c:a 15 månader. Ett par dagar senare efter att jag gjort litet uppror fattade de att vi hade bott mer än 20 år i Schweiz och uppehållstillstånd skrevs ut inom tre arbetsdagar.

   Däremot känner jag till två par, som inte hade samma tur. Dessa två män sitter nu och väntar 12-15 månader på att Mig-verket skall få rumpan ur vagnen så att deras hustrur kan bosätta sig i Sverige hos sina svenska män.

   OBS: Vi kände oss efter tre år i Stockholm inte heller integrerade, så vi har dragit vidare till hustruns hemland Japan.

   • Jag befinner mig i Filippinerna. Anledningen till att söka uppehållstillstånd är främst för att vi vill bosätta oss i Spanien. Sverige skulle vi lämna så snart som möjligt. Kanske det går att söka direkt till Spanien alternativt Portugal? Får kontrollera vidare…

  • + Hela hennes släkt som anhöriginvandrare!
   Och sen bli miljonärer genom att starta företag som jobbar inom migration industrin. Både vitt och svart…

 119. DN:s google-journalism i sitt esse, det är så bedrövligt dåligt så man skäms på Mattias Carlssons vägnar.
  Hellre 1 miljon av Igor och hans företagspartners som skatteslavar än 100 araber eller afrikaner på socialbidrag i landet, dom förstnämnda är kartlagda och godkända till 95 % de andra vet vi inte ens om dom kommer varifrån dom säger att dom kommer 0 % koll.

 120. Kajsa Ekman -Ekis, ”journalist” på DN, är öppet kommunist och håller föredrag på stalinistiska sommarläger:
  https://twitter.com/johanlundberg/status/210855273559105539
  All information finns på nätet.
  Hon ställde upp i SVT-programmet ”Idévärlden” i egenskap av försvarare av den totalitära ideologin kommunism.
  En dömd för mord av en ideologisk motståndare har arbetat på tidningen i decennier.
  DN:s värdegrund stinker.

 121. Svensk journalistik ligger på bäbisnivå. Man smutskastar sina arbetskamrater över meningsskiljaktigheter. Jag liknar det vid idrottsmän som psykar varandra för att komma först i mål. Skillnaden ligger i att journalisternas avundsjuka och bråk kan ödelägga en hel nation. Sedan ser jag folk i tråden som vädrar dold misstro mot Egor. Det är inte klokt att ”svenskheten” är så rotad hos dessa att dom är villiga att offra någon som faktiskt gör något konkret för att rädda landet. Fortsätter det så här så finns det snart inget Sverige längre.

 122. DNs och Arbetarens artiklar bevisar att Migrationsverket inte fungerar. Endast Skattemyndigheten tycks fungera i Sverige.

  DN skulle kunna ”gräva fram” hundratusentals liknande berättelser, men man avstår.

  • Skattemyndigheten fungerar för svenskar. Undrar hur mycket skatt och avgifter många av pizzerior, städ- och flyttfirmor etc betalar??? Och om nån vågar kontrollera dem utan att vara rädd för rasistanklagelser??

  • Ja så är det. Agenda journalistik.
   Hur hårt med deras avslöjande om det Hemligstämplade: Sveriges plats i FN Säkerhetsrådet?
   När ska de kontakta Svedavia och publicera den numer hemliga statistiken som berättar antalet utrikesflyg till MENA?

 123. Kompetenta, grävande, avslöjande och kompromisslösa journalister är verksamma hos Samhällsnytt, Fria Tider, Nya Tider m.fl. utmärkta alt. medier! ”Slaskpressen” får hålla tillgodo med patrask av typ Mattias Carlsson, DN och Lindberg, AB t.ex.. Snart är dessa tidningar ett avlägset unket minne!

 124. En samfälld desinformation är igång efter det omfattande vapenbeslagen i Norsborg, Hallunda de senaste dygnen.
  SVT/SR; TV4 och Slaskpressen drar i gång nazist-drevet på alla cylindrar denna morgon.
  Vi får se hur länge de kan hålla igång den varmluften.

  Kan rekommendera SVT-text TV!
  Där gömmer man undan de otrevligheter som verkligen händer här och nu. Tyvärr är det färre och färre som hittar dit.

  ”Explosion vid radhus i Staffanstorp”.
  Återkommande bomber mot vår räddningstjänst vid deras hem.
  Kommer detta att rapporteras i ovanstående propaganda-slasktrattar??

  • A propos på TEXT-TV så undanhöll man där det faktum att kyrko-skjutaren i Dagestan skrek ”Allah Ahkbar” innan skotten sköts och fem kvinnor dog…ja Allah Akhbar !! I den fredsälskande profetens namn!!

 125. Det skall bli intressant att se om sossarna tar till alla medel för att få Putilov utvisad nu.

  Man har misslyckats med de 80 000 tidigare utlovade utvisningarna.

     • Jag var inte ett dugg ironisk. Du uttrycker dig otydligt och du antar att alla har samma syn på problemet som du själv har.

      Ditt sätt att uttrycka dig bidrar till att förstärka den nedsättande bild av SD som alltför många väljare har.

      En respekterad debattör som Tino Sanandaji vill inte se länkar till Samhällsnytt på sin blogg. Det är ett MYCKET dåligt betyg.

 126. Det är nästan kusligt hur lögner och förtal florerar numera på webben, och väldigt mycket, min egen åsikt, det mesta kommer från Bonniergruppen, DN och Expressen. Bonniers, hänsynslöst och utan några skrupler, angriper alla individer med uthängningar som vapen som inte passar dom. Jag har själv blivit angripen personligen av en person som är så lögnaktig att myndigheterna i ett annat land har sparkat ut honom. Hans belastningsregister är digert, men han fortsätter att ljuga och hota. Personen uppehöll sig illegalt i ett land, svartarbetade, förfalskade, och spred falska nyheter under nästa tio år, innan han blev utkastad. Vi behöver nya lagar.

 127. Migga X lämnar ut FAKTA om den senaste toppen i Svergies jämt strömmande flyktingkollaps:
  https://twitter.com/migga_x
  Varsågoda DN! Eftersom de stör era snövita samveten (de är nämligen helt oanvända) så tvivlar jag på, att vi får se dessa offentliga uppgifter i er skräpprodukt.

 128. Nyss i P1 Morgon:

  Extremisten från EXPO, Daniel Pohl, får sitta och bre ut sig om NMR.

  Extremisten behandlas som en kung och ett sanningsvittne av den invandringsextremistiska programledaren, Anna Hernek.

  Inslaget blir oavsiktligt komiskt när pösmunken Pohl sitter och berömmer sig själv: ”Jag som expert…” och liknade skryt.

 129. SD kan rädda Sverige från grundlagsändringarna om inskränkningar i yttrandefriheten och tryckfriheten i Sverige, genom att yrka på en votering i kammaren om folkomröstning i direkt anslutning till när kammaren fattat beslut om inskränkningarna

  Sverigedemokraterna är det enda parti som reserverat sig mot lagförslaget och kontrollerar idag 46 riksdagsmandat, eller mer än tio procent av ledamöterna. Det innebär att de kan yrka på en votering i kammaren om folkomröstning i direkt anslutning till när kammaren fattat beslut om inskränkningarna i YGL och TF.
  https://ledarsidorna.se/2018/02/censurlagstiftningen-kan-hejdas/

  Att bevara yttrandefriheten och tryckfriheten i Sverige, är den viktigaste frågan just nu. Endast SD reserverade sig i KUs handläggning av grundlagsändringarna.

  I frågan om de förestående inskränkningarna i yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen blir det allt tydligare att ett i praktiken enigt konstitutionsutskott, Sverigedemokraterna är det enda parti som reserverat sig, att tankarna på att undanhålla stora delar av medborgarna information är tydliga.
  https://ledarsidorna.se/2018/02/censurlagstiftningen-kan-hejdas/

  • Jo – men den viktigaste frågan är att repatriera muslimerna till deras hemländer – allt annat förbleknar i jämförelse.

   • I en situation där DN avgör vad svenskarna får veta och där fria journalister och bloggare åtalas, eller hindras från att ta del av information som normalt är offentlig, går det inte ens att föra en debatt om vad svenskarna vill.

 130. OT: Bomben mot hemmet för en personal i räddningstjänsten i Staffanstorp var den andra i ordningen mot samme man. Tidigare har en bomb sprängts under hans bil för några veckor sedan.
  Vår räddningstjänst attackeras öppet
  Ett verkningsfullt sätt att sprida skräck och kaos.

 131. De gräver sig allt längre ner i dyn. Dags att släppa taget så att vi inte dras med ner i djupet. Missar och felaktigheter är en sak men ren och skär lögn är något helt annat. Å andra sidan kan ju ingen vara förvånad längre. Kan det vara så att det är odjurets sista desperata drag; att angripa allt och alla för man vet att spelet är över.

  • Det är som i skräckfilmer. Monstren, odjuren eller de slemmiga ailierna är alltid som mest slemmiga och vidriga strax innan dom dör.

 132. Frågan är dock om inte Kortbyx-Peters ljugande börjar slå tillbaka mot honom, och att han börjar bli en Persona non Grata i andra medier…

  Äcklet syns väl inte till så ofta i SVT, nu för tiden.

  För något år sedan behövde Kortbyx-Peter bara knäppa med fingrarna, så blev han inbjuden till SVT och fick oemotsagd sitta och bre ut sig inför undergivna och okritiska mikrofon-servitörer…

 133. Nu ser jag dig som frälsaren själv som nu blivit en böld i stället på pk. Du behövs DN mf behövs inte. Vill dom granska riktiga bedragare så kan dom börja med dessa 160000 som välde in utan identitet värd namnet till Sverige. Egor är vad Sverige behöver.

 134. Mainstream media eller fake news, har inga journalister, utan bara politiska marionetter för islamisering o kannibalism på det svenska samhället o på svenska medborgare, som ser igenom hela det mediala upplägget.

  Jag har en dotter, som är utbildad journalist, men som efter ett par är inom yrket, upptäckte hur fruktansvärt falskt denna yrkesgrupp arbetade.

  Man fick inte delge läsarna fakta, om det fanns någon icke svensk medborgare inblandad. Faktan, censuerades av redaktions-ledningen o fick inte publiceras.

  Detta gäller inte bara på en redaktion, utan är ”värdegrund” för hela branchen o även för den så kallade oberoende redaktionen på Public service.

  Jag träffade Gerry Engman en gång, tillsammans med hans far. Garry var chefsredaktör för Aftonbladet o hade dessutom fri tillgång till Public service via ett program, som hette Kvällsöppet, ett debattprogram om samhället.

  Hans far sa till honom, ” Du kan lura svenska folket, men mig lurar du inte”.

  Om man ser på alla pressmbudsmän i offentlig sektor, är dom även drillade i denna lögnaktiga ”värdegrund” där all fakta, som
  är negativ för den så kallade migrationspolitiken utelämnas.

  FAKE NEWS, är ett perfekt namn, för dessa mediala hyenor, som jagar svenska folket o svenska medborgare med blåslampa i sitt
  förvirrade sinnestillstånd.

 135. Förstår dig verkligen Egor! Komma till ett idiotland! Bli utsatt för äkta svensk personförföljelse. Man skäms djupt för att Sverige så totalt har tappat all trovärdighet.
  Dock gläds man åt sportsliga framgångar – men frågan är om dessa stjärnor vet hur det egentligen står till med deras hemland.

 136. Dom tidningar som idag ondgör sig över att Egor Putilov eventuellt skulle ha erhållit uppehållstillstånd på felaktiga grunder, brukar annars ha en väldigt selektiv syn på det här med identitetslögner, och huruvida det är befogat. Då speciellt när det kommer till ”ensamkommande flyktingbarn”.

  Eric Helmerson (DN 2017-10-25) skrev såhär om lögnerna som ett ”ensamkommande barn” lämnar till Migrationsverket;

  ”- det visar sig att han har sökt asyl i fem länder, ljugit om sin identitet och uppgivit en ålder som enligt tester inte stämmer.Kan man klandra honom? Nej, han har gjort vad han känner att han måste.

  Man kan alltså inte klandra dom för att dom ljuger om sin identitet eller ålder, enligt Dagens Nyheter.

  Annie ”IQ” Lööf resonerar såhär, om ensamkommande som ljugit om sin ålder & identitet, men blivit påkomna;

  ”– Åldern har blivit uppskriven, men man har kanske inte uppenbart ljugit om sin ålder. Den skillnaden är oerhört angelägen, säger Lööf i Agenda. ” https://nyheteridag.se/har-kanske-inte-uppenbart-ljugit-loof-om-ensamkommande-som-fatt-aldern-uppskriven/

  Läs om den där meningen igen, och försök begripa vad hon säger… När man vill ha ett riktigt snömos-uttalande från en politiker så kan man alltid lita på att Annie Lööf levererar.

  Staffan Heimersson (Aftonbladet 22 jul 2017) skriver följande om ensamkommande barn som ljuger om sin identitet & ålder för Migrationsverket;

  ” Ställer vi upp på tanken att det är schyst att ensamkommande barn – dem sverigedemokrater kallar skäggpojkar – kanske friserar sin ålder en aning för att slinka genom vårt moderniserade Auschwitz (Migrationsverkets) nålsöga?
  Självklart ställer vi upp.”

  `Självklart ställer vi upp´, tycker Aftonbladet.

  Johan Svensk ( 2016-06-16 Nyheter24) skriver följande om ensamkommande barn som ljuger om sin identitet & ålder för Migrationsverket;

  ” om du flydde från krig eller förtryck skulle du också ljuga om din ålder för att få stanna kvar i en trygg hamn. Sedan kanske du ångrar dig. Du hoppas att det nya landets polis ska ha överseende med det. ”

  Fritt fram att ljuga, enligt Johan Svensk, och hoppas på det bästa om man blir påkommen.

  En Patrik Nilsson skriver i Expressen (14 aug 2015 ) följande, om ensamkommande barn som ljuger om sin identitet & ålder för Migrationsverket;

  ”Och ni som lägger upp bilder på sociala medier och klagar på att de inte är några barn för de är minsann äldre: Spelar det någon roll?Lägg energi på annat. Att ni ens orkar bry er.

  ” Lägg energi på annat – att ni ens orkar bry er. ”, är alltså budet.

  Sen när det kommer till vanliga migranter, som slänger sina pass och ID-handlingar innan dom kommer till Sverige, finner även dom sympatier hos ett flertal journalister, krönikörer, och reportrar – det är bara att googla runt lite. Att dessa migranter hittar på en uppdiktad historia om ursprungsland och eventuellt förtryck, för att få PUT i Sverige, verkar mer än rimligt enligt en del journalister. Men Egor Putilov, å andra sidan, vill dom ”hänga”!

  • Bra liten sammanställning där. Viktigt att det dessa personer skrivit och opinionsbildat för inte glöms bort. Tycker inte man som journalist ska få komma undan med sådant. Det är trots allt mot lagen, gynnar ex dessertörer och missgynnar kvinnor & barn på plats i krishärdarna.

 137. Egor Putilov skriver så bra att han blivit farlig för makthavarna och deras köpta hantlangare i media. Det kan han vara stolt över.

 138. Bara att åter konstatera att ju närmare man kommer verkligheten i Sverige desto hätskare blir angreppen från PK-sharias faktaresistenta MSM-mullor….

  • Marxism är revolutionär ideologi som har självdestruktiviteten och omkullkastandet som medel och självändamål. De, marxisterna, kommer att hålla på så länge som vi andra tillåter den att härja eller tills hela samhällsbygget är nedrivet.

 139. Ett viktigt OT! Ser just nu en repris av ” statsministerns” frågestund. Vilken pajas!!! En nervös, rödsvullen lögnare och i behov av logoped!!Ta dej i häcken och avgå!!!

 140. Hur ska de få stopp på dig Egor?
  Det är en fullständig omöjlighet så länge du står upp för sanningen.
  Vi är många som följer ditt grävande och kommer skjuta till medel om så behövs.
  Faktum är att dessa senaste skriverier om dig bara gör att folk blir än mer nyfikna.

 141. Vi har inte kärnvapen men vi har något vassare nämligen Egor Putilov Kent Ekeroth. När kraften från dessa briljanta ”killar” släps lös så finns inget motstånd kvar.

 142. Jag förstår inte påståendet ”ljugit sig till sv. medborgarskap”. Ansvariga myndigheter välkomnar alla fr. hela världen att komma hit och man blir ”svensk” utan att ngn kollar varför man kommer hit. – Lugnt Egor, ditt och mitt namn är numera vanliga i Sverige, däremot har jag misstänkt länge att namnet Mattias Carlsson (med C, fint namn) är antingen ”taget” eller ”fejkat”. Hur som helst, vi orsakar PK huvudvärk ända till 9.9.18, efter det har det ”värkt färdigt”.

 143. Egor har två vägar att slå in på. Antingen ställer han in sig i main streetkostymen och ljuger sig fram i någon hatblaska eller så väljer han sanningens väg och själv blir ett hatobjekt i hatpressen. Själv är jag glad så länge Egor väljer sanningen och skänker därför en slant varje månad för att Samhällsnytt skall finnas kvar. Var och en kan tänka sig hur det skulle vara om nättidningen försvann.

 144. Egor Putinov som tydligen arbetat både på ett antal dagstidningar och på Migrationsverket utan problem blir sedan anställd av Sverigedemokraterna. I sann öststatsstil ger sig media på honom och han utreds bland annat för spioneri för Ryssland. Inget stämmer för annars hade han väl inte gått lös idag. Genom den publicitet som detta åstadkommer känner han sig tvingad att byta namn för att kunna utöva sitt rykte. Då börjar hatmedia använda detta namnbyte som nytt ämne för personförföljelse. Hur i alla glödheta har det kunnat gå på detta viset i ett land där politiska åsikter används för att stoppa folks yrkesutövning. De svenska journalisterna borde skämmas som låter sig användas i ett dylikt avskyvärt spel. Finns det ingen klausul i deras anställningsavtal som kan användas när uppdragen blir alldeles för förnedrande. Eller är det den gamla klyschan att man måste ha mat på bordet som gäller.

 145. En fördel finns det dock med att Peter Wolodarski uppträder som ett stort swin.

  Det minskar risken att bli uppäten om han åker på semester i länder som har problem med muslimska kannibaler.

  Ja, dom äter ju inte detta klövförsedda djur som förgyller våra julbord…

 146. Hmmm. Kanske det går att sätta dit DN med hjälp av byråkratiska bestämmelser…?

  DN-skrapan är ju godkänd i Bygglovet som tidningslokaler…

  INTE som fabrikslokaler.

  Fabrikör Wolodarski har alltså utan att ansöka om tillstånd olagligt börjat använda tidningslokalerna som fabrikslokaler.

  Ja, Trollfabrikslokaler, alltså…

 147. Egor Putilov, de försöker bara att få dig att tappa fattningen så att du inte skall tänka på annat och därmed tappa fokus på det jobbet du utför i denna ”tidning”. De skräms av dina reportage.

 148. Ännu ett bevis på statsmedias vilja att styra inriktningen på nyhetsflödet genom att tysta kritiker. Känns länder som Nordkorea, Cuba, fd DDR, Vitryssland m fl och deras påverkan igen? Ja, Sverige platsar in väl. Sedan får man väl förmoda att detta är PK-medias startskott för att styra valet åt ”rätt” håll: 7-klövern ska vinna, annars finns risk att PK-medias maktpositioner går upp i rök. Och att svärta ner personer med någon form av kopplingar till SD är strategiskt rätt…

 149. BREAKING NEWS:
  P1 10-nyheterna:

  Familjen som utsattes för sprängattentatet i Staffanstorp har vittnat mot gängkriminell.

  ”Sverige har aldrig varit så tryggt som nu”…

  • hahahaha. jag har länge förstått att folk framöver aldrig kommer att bli dömda eftersom ingen vågar vittna 🙂 Cool, exakt som 87% önskar 🙂

   • Det löser ju problemet med ökande brottslighet också…

    Vågar ingen anmäla brott så går statistiken för brott ner…

    Och då kan Jiddry Snickesnacki sitta i den kladdiga soffan i TV och berätta att brottsligheten minskar.

    ”Sverige har aldrig varit så tryggt som nu”…

 150. Åsa Asplid på Expressen kallar Samhällsnytt indirekt för hatsajt.
  Ok, då får hon väl göra det.
  Kalla det vad man vill men här står i alla fall sanningarna om vad vanligt folk tycker och tänker!
  Vi har den historiskt sett uslaste regering med fyra bortkastade år för Sverige. Ombildningar, en inkompetent statsminister som ljuger som en borstbindare( och som naturligtvis inte förtjänar titeln) för att rädda sitt eget skinn osv osv. Listan kan bli lång.
  Det känns befriande att den sk regeringens dagar i höst är räknade.
  Troligen minskar ”hatet” efter valet när spektaklet till regering försvinner.

  • Alla med en åsikt som inte överensstämmer med gammelmedias är per automatik ”hatare”. Att de skulle vara kritiker finns inte i dessa stolpskotts (begränsade) tankevärld.

 151. OM detta stämmer förutsätter jag att AB, DN med flera medier följer upp alla som ljugit om sin bakgrund. I annat fall är detta en förföljelse av en kritiker som inte rättar sig in i PK-ledet. Det heter alltid ”har sökt NN för en kommentar”. Undrar det, är inte PK-journalistens valspråk : kolla aldrig om det stämmer det du ska skriva om då det kan visa sig vara fel.

 152. Vi vet ju inte så mycket om Egor, av naturliga skäl, Men vad vi förstått av det han skriver här är att han jobbar som en riktig journalist bör jobba och vågar ta upp sådant andra reportrar inte tar upp och ställer de självklara frågor som pk-journalister inte ställer. Med andra ord är han precis raka motsatsen till DN, Expressen och SVT/SR. Så det är klart att de ifrågasätter honom. Det är samma sak som när media ifrågasätter Ms valfilm om Göteborg för valet av bilder. Istället för att diskutera att Göteborg förändrats”

 153. Den amerikanske krigskorrespondenten Tim Pool: ” Sverige är ett mycket otäckt samhälle”. När det gäller att lösa problemen, vill man hellre diskutera semantik ( ords innebörd ).

  Som exempel nämner han hur SVT översatt ” right-wing-supporter” högersympatisör till högerextremist etcetera….

  Sverige har ett kulturellt problem, som gör det väldigt svårt för dem att prata om migrationspolitiken, eftersom dom är oroliga för att bli utstötta o kallade rasister.

  Om man kan lita på svensk media, svarar Tim Pool: NEJ !

  • Det lustiga i sammanhanget är att Tim snarare betraktats som en grävande journalist på vänsterkanten innan han stiftade bekantskap med dagens Sverige.

 154. Vad hände egentligen medborarjournalisten Bechir Rabani, efter sitt besök hos Robert Ashberg ?

  Han dog ett dygn efter besöket i sin bästa ålder ….

  • ”Que Bono?”

   Latin: ”Vem gynnas ?”.

   Redan för 2.000 år sedan förstod man i den romerska juridiken att den första fråga man skulle ställa sig när ett brott begåtts var ”vem gynnas”.

   Så – ställ dig frågan ”vem gynnas” så kan du själv svara på frågan vem som mördade medborgarjournalisten.

 155. Man kan och får tycka vad man vill i frågan, MEN…

  Egor förtjänar sitt EGET uppehälle med arbete och INTE med bidrag !

  Det är en väsentlig skillnad !

 156. Vänstermedias svar på avslöjandet av familjen Nujen och terrorism. tror att det här ska uppväga Nujen skandalen. Egor eller vad du nu heter, fortsätt med det du håller på med. Det vänder snart, då blir det vänster medias tur att ställas till svar.

 157. Sverige styrs av en ”feministiskt” system som aggressivt Islamiserar landet. Allt är alltså upp-och-ner och tvärtom. När samma system går till angrepp vet man att man gör något rätt.

     • Då skulle Carlsson starta med sina förfäder: varför bytte de K för C :)))

      Eller varför hans chefens Wolodarski förfäder bytte sitt namn till polsk liknande? 😉

   • Under åren som gått har många med invandrarbakgrund bytt namn
    till svenska klingande namn. Både för och efternamn. Jag minns
    på sjuttiotalet en man från f d Jugoslavien, han tog sig namnet
    ”Björn Stjärnson” andra kallade sig ”Birenstam” och så vidare. De
    flesta människor behåller sitt ursprungsnamn.

  • Ja, tydligen menar DN att det är oerhört allvarligt om en invandrare byter namn eller om det står en annan födelseort i det nya passet än vad det gjorde i det gamla.

   Om nu DN tycker att detta är allvarligt så borde dom ta upp det faktumet att det varje vecka kommer hundratals människor som inte ens har ett pass till Sverige….

  • Sammandrag: 7k smusslar med grundlagsändring om yttrandefriheten. MSM är tysta som små möss om det (ger sig på Egor istället!).
   SD har reserverat sig mot ändringen.
   JW på Ledarsidorna.se kämpar för att få stopp. SD är enda bundsförvanten. Kan bli stort inför valet.
   Läs!

    • Visst.
     I kommentarerna på Led..se finns en del intressant . Det är inte enkom svart eller vitt… dock att regeringen ger sig på att ändra grundlagen utan en riktig debatt, eller att folk i gemen knappt vet om – det är DDR nivå. Och MSMs missbruk av sin viktiga roll att granska statsmakten…
     Jfr om man skulle ändra Constitution i USA på det sättet – fullständigt omöjligt.

     • Absolut. De viktigaste frågorna ska tydligen smygas igenom.
      Jämför alliansens lag om att Sverige ska vara mångkulturella som klubbades på sommaren utan ett pip från media.

 158. ”Hon ville att de skyldiga skulle få betala. Hon ville att de skulle betala med allt de hade, varje dollar och bloddroppe, ville avlägsna deras överdrivna stolthet och självbelåtna överlägsenhet.”

  //”The Silent Corner” Dean Koontz

 159. Det tragiska är att stor grupp ”välinformerade” människor får sin kompletta världsbild dikterad av agendasättande propagandister i DN, AB och SVT/SR och i den mån fakta förkommer är den hårt vinklad.

  I deras ögon är Egor en otäck rysk spion som myglat sig in i Sverige med uppdrag att påverka valet med ”fake news”, förmodligen är han t.o.m. dubbelagent som rapporterar direkt till Putin och Trump…

  Hur når man den gruppen med nyanserad information så att de sedan själva kan utvärdera vad som är korrekt eller trovärdig information och fakta???

 160. Egor Putilov soppar banan med nästan alla gammelmediers journalister.
  Dom verkar livrädda. Inte bara för Putilov, för sanningen generellt.

  • Jag hoppas bara att Egor har rent mjöl i påsen. Idag så skrev nyheter idag en tråkig artikel om Egor. Jag gillar egot och hoppas verkligen att nyheter idag inte har rätt i sin artikel.

   • Om man gräver tillräckligt djupt, hittar man alltid någonting. Gäller det inte de flesta?
    Men jag föredrar att bedöma Egor i hans roll som journalist, och där är han riktigt bra.

    • Jo så är det. Alla har vi något att dölja. Som jag skrev så gillar jag Egor och tycker att han har gjort ett kanonjobb för samnytt. Det var därför jag blev ledsen när jag läste på nyheter idag. Hade det varit pkmedia som skrivit så hade jag inte tagit en notis om det.

    • Här handlar det om något väldigt relevant, eftersom Egor – eller vem han nu egentligen är på riktigt,passet ska han ju ha köpt i centraleuropa, – faktiskt engagerat sig i en rörelse som jagar till världs ände andra invandrare som fuskar sig in i Sverige.

     • Jag tycker att det i så fall är mer relevant att ifrågasätta de som jagar Egor just nu, varför de inte jagar de övriga massor som fuskar sig in i landet på samma sätt.

     • Leif Andersson skriver: ”varför de inte jagar de övriga massor som fuskar sig in i landet på samma sätt.”… Nu vet vi inte om Mr X / Alexander Yarovenko / Egor Putilov / Alexander Fridback / Martin Dahlin verkligen fuskat sig in i landet även om du påstår det. Helt klart är det mystiskt att han fått betalt av ryska intressen dock (fastighetsaffären) och man undrar i sitt sinne vad hans agenda är. Han har ju också jobbat på migrationsverket och han har skrivit artiklar i provocerande syfte i ännu ett namn än de fem ovan nämnda.

     • Jag har inte namngivit någon i min fundering ovan. Dem du namnger är de som borde ifrågasättas för att de inte granskar alla de 1000 och åter 1000-tals som förebärande flyktingskäl lurar sig in i landet utan vare sig identitet eller klarställd hemvist när de lägger ner sån möda på Egor. Att jag skrev ”på samma sätt” är inget annat än en olycklig formulering vilket även händer ”den bäste”. Viktigare personer än jag har fått krypa till korset för denna typ av formuleringar.

     • Man kan såklart vända på ditt argument.
      Alla som tycker att asylfuskare gör rätt när de kastar alla id handlingar för att kunna ljuga om sina asylskäl.
      Alla dessa hycklare blir nu plötsligt upprörda om Egor har köpt sitt pass.

   • Vi vet alla att även solen har sina fläckar så det hade varit ännu skummare om herr Egor var helt utan.
    Nu kommer istället en utredning emot ljugmedia, Vi skall ha flera kritiska utredningar emot ljugmedia.
    Tack Egor.

 161. Eftersom DN (Bonnierpressen) är en del av EU´s (Bilderbergs) förlängda arm, så kan vi förvänta oss en upptrappning fram till valet i höst, då Bonniermedia sluter sig samman med gemensamma lögnattacker mot alternativ media. Bonnier ”lånade” 900 000 000 av EU härom året. När har Bilderbergaren och globalisten Bonnier tänkt betala tillbaka de pengarna till EU´s skattebetalare?

 162. Varför svarar inte Egon Putilov på påståendet att han enligt flickvännen diktat ihop hela bakgrundshistorien om han och hans flickvän relation? DN:

  ”Hon uppger att både hans identitet och historien som gav uppehållstillstånd i Sverige var ett påhitt. Passet ska han, enligt kvinnan, ha köpt i Centraleuropa.

  – Han gjorde fejkade semesterfoton på oss. Han skapade två e-mejlkonton där det skickades kärleksbrev fram och tillbaka och byggde upp en hel biografi som jag fick plugga på, säger kvinnan till Arbetaren.

  Hon fortsätter:

  – Hela hans och vår gemensamma historia, varenda detalj, är uppdiktad av honom och in i minsta detalj vattentät. Det fanns en anledning varför han angav att hans pappa var död och mamman blind. Du kan inte visa en blind mamma en bild och fråga om det är hennes son.”

   • Det handlar inte om att lita på eller inte lita på. Mer ur artikeln:

    ”Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, säger att DN:s nya uppgifter inte förvånar, han har stött på liknande i andra sammanhang tidigare.

    – Den berättelse ni lägger fram förvånar mig inte alls. På detta sätt har underrättelsetjänster opererat i hundra år för att få så kallade “mullvadar” att etablera sig i landet och verka. En förutsättning är att man kan sopa igen spåren bakåt i tiden. Att byta namn, födelseländer och födelseplatser är ett etablerat sätt. ”

   • Förstås betydligt svårare att sammanföra de två bokstavligt än att få henne per distans, genom att få se ett foto på honom, att bekräfta att han är den han utger sig för att vara.

  • Jajaa, det är länge sedan, många år faktiskt jag slutade tro på svensk msm. Tydliga paralleller till Julian Assange och de påstådda våldtäkterna. När fienden blir för mäktig så måste han med alla medel stoppas.

 163. Egor har ju tidigare arbetat för PK-medier, och tog sedan det moraliska klivet till SD och sedermera till Samhällsnytt. Det hade Egor inte gjort om PK-medier inte hade en ljug-agenda. Folket är under attack från 7-partiet och media som går främmande makts ärenden. Främmande makt som är de mörka krafterna som korrumperat länders makthavare, och utövat utpressning mot dem som tvekat o nekat. Utpressningen är frågan om sådant som pågår mot bl.a Ungern, men Ungerns gode ledare backar inte, då han är varken blind eller en omoralisk skit mot sitt folk, till skillnad mot ex, Reinfeldt och Löfvén.

  Löfvén upplever jag som en fullständigt blåst i huvudet person på grund av att han är dränkt av sossetänkandet, så det var inga problem alls för den att fortsätta i Bildts och Reinfeldts spår för samarbete med Bilderbetsgruppen. Gruppen som skapades bl.a för att skapa EU, men i längden en världsregering.

  Att vänsterister, socialister och marxister inom politik och media och fotfolk älskar denna mördande samhällsomstörtande kupp, som i verkligheten också är världsomstörtande kupp, beror på att de tror att agendan är socialistisk. Det är fel. Det är bara så vis man fick dessa med sig att vara nyttiga idioter.

  Naturligtvis är främsta fienderna till den mördande kuppen, ansvarsfulla presidenter, politiker och journalister.

 164. ..och i sossarnas hemsnickrade sandlåda sitter 7 verklighetsfrånvända ynkliga kamrat partier och ondgör sig över både Trump och Putin och deras eventuella förehavanden riktade mot Sveriges val i September detta år, allt dom behöver göra är att förhöra hela Bonnier klanen och polaren Soros men förstås också..Svensk press välsignade underbarn och tillika garanten för Svensk pressetik, den lille Bonnier beskyddade snorvalpen Wolodarski och naturligtvis denne lille gosses kamrater vid redaktionerna hos Expressen och Aftonbladet..ytterligare två Svenskhatande struntblaskor som närmar sig konkursens stup tillsammans med draken DN..hoppas innerligt att den dagen kommer redan i morron..!
  Man får konstatera att svineriet riktat mot Egor Putilov visar vad ”Pressetik” innebär för den ynkliga och usla press som attackerar honom på detta sätt, kan vi få en pressetisk kommentar från Jan Guillou månntro???

 165. Terroristen från Drottninggatan.Rakhmat Akilov hade flera identiteter och det fanns fler än en med det namnet. Inte intressant för DN som t.o.m mörkade att Akilov varit I kontakt med ISIS och kallade kontakten ryss.
  Nyss hade Wolodarski nassar på loftet. Nu har han ryssar på loftet.

 166. Det sista vi sverigevänner behöver är anklagelser om rysk påverkan inför valet. Det kan användas för att ogiltigförklara ett valresultat där SD får för högt antal röster. Egor har sig själv att skylla, han måste tyvärr bort. Med nytryckt pass i namn Martin Dahlin född i Luxemburg återstår nu att pröva lyckan som agent i någon annan lättlurad stat.

  • Tror inte det är ovanligt att journalister har flera identiteter . Men väl ovanligt att det avslöjas offentligt av media i ett land. Men bara i Sverige…(hört den förr)

  • Putilov är en fri skribent på Samnytt och inte en SD-politiker. Artiklarna är välskrivna och han är en bra undersökande journalist, en tillgång för Samnytt.

   Visst har vi rätt att byta namn, eller? Vi har också rätt att skriva under pseudonym (grundlagsskyddat).

    • I sådana fall är han mycket stort o gott sällskap!
     Dock verkar han o många fler vara i samma sitution.
     De som anpassar, sköter sig och har kompetens verkar icke önskvärda här i landet medan motsatsen verkar.

    • Jag vet inget om hans bakgrund mer än att han är ryss, arbetat på migrtionsverket, SR och SD:s kansli. Nu vet jag inte vad ”dold agenda” innebär men om det innebär att vara ”spion” åt Putin, lär han inte ha mycket nytta av det på Samnytt. Visst kan insiderinformation vara intressant på de andra organisationerna. Hela SR/SVT hr ju alltid haft fullt med infiltratörer från Sovjettiden men de lär väl knappast vara nöjda med ”svikaren” Putin.

     Om det är något han bluffat sig till så kan det vara uppehållstillstådet. Har man sedan permanent uppehållstillstånd och vart här i fem år, då har man rätt att söka medborgarskap. Jag utgår från att hans ”kollegor” i journalistbraschen gör allt för att sätta dit honom och forskar överallt.

     Om nu E.P. är en frilansande journalist med flera uppdragsgivare i flera länder, då är en svesnkt pass och olika pseudonymer rätt bra att ha. Jag ser E.P. just som en obunden frilansande journalist, lika alla andra som skriver på Samnytt bortsett från Mats Dagerlind.

  • Det han skrivit här har ju varit sant och pk-media har varit tvungna att backa från en hel del fake news, då spelar det väl mindre roll att han av nöden bytt namn några gånger???????

   • Tveklöst har ett antal artiklar haft ett såpass intressant innehåll att det inte är förvånande att han blir måltavla för en riktad kampanj från vänstern. Vänstern är som bekant mycket ambitiösa i att utnyttja demokratins och yttrandefriheten till att angripa motståndare men alltid sårade oskulder när deras egna många dåd, lögner och tvivelaktigheter påpekas

 167. Han har ju haft ett antal namn. Mr X / Alexander Yarovenko / Egor Putilov / Alexander Fridback / Martin Dahlin. Mr X syftar på hans riktiga namn, som ju är okänt. Han har dessutom skrivit provokativa artiklar i ett ytterligare namn, förutom de fyra nämnda. Många av texterna handlar om hur personer från företrädesvis Mellanöstern hittar på bakgrundshistorier och ljuger om ålder och identitet. Alla hans kända identiteter lär snabbt bli välkända också av de som eventuellt lär vilja honom illa på hans researchresor runt om i världen som han enligt egen utsago gör.

 168. Mitt intryck är det positiva Egor skrivit/grävt fram.
  I övrigt kan redaktionen bringa klarhet om det behövs.

  Det är ett avgörande val där Samhällsnytt kan spela stor roll. I den kontexten tror jag vi ska se detta o kommande räder.

  • Back to work istället!

   Samhällsnytt spelar ingen roll alls. Här samspelar sekten. Säger Jimpa att ni ska äta bajs, så gör ni det 🙂

   • Folk här har faktiskt mer urskiljning och individuell integritet än bland vänstern och nassarna. Där finns däremot en relativt blind auktoritetstro som gör att ”undersåtarna” lyder order

    • Här åker man ur rätt fort, kan jag lova. Och det är inte när man nämner eller vill att någon äter bajs, utan det är när man ifrågasätter någon på forumet. Helt legala och vanliga frågor, till någon som uttrycker sig rasistiskt, ja, då åker man ut.
     Jag har skärmdumpar om du inte tro mig.

 169. Kämpa på Egor, din kämparglöd för Sverige behövs i denna självdöende nation där det pågår ett kollektivt självmord.

  Tack, för att du orkar att göra ett kanonjobb för varje artikel du skriver.

 170. Har läst hans försvarstal.
  Men han kommenterar inget av det verkliga, bara det om flickvännen och kompisen.
  Han har inte förklarat hur han kom hit eller fick UT.
  Kanske ngt för Samhällsnytt att granska?

 171. Jag har just fått veta att jag är född i en annan stad än det som sagts i hela mitt liv.
  Hur ändrar jag det i folkbokföringen?

 172. Barbro Alving använde signaturen BANG. Det är väl inget konstigt med pseudonymer. Många stora författare har använt pseudonym.

 173. Vad som är sant och icke sant i denna historia lär förr eller senare komma fram. Min personliga bild av Egor Putilov är att han är en person som en gång i tiden tillhört den ”mörka sidan” (vänsterliberala etablissemanget) där han bl.a. jobbat på Migrationsverket, AB osv. Och sen han tog sitt röda piller vaknat upp och gått över till den ”goda sidan” och därmed anses av den förra gruppen vara en förrädare. Ja p g a att han gjort dödssynden att byta sida och belysa det många redan vet, att det finns ett systematiskt pågående storskaligt bedrägeri och folkutbyte (mer eller mindre). Där han anklagats för att vara allt mellan himmel och jord, speciellt SD lakej, Putinspion, säkerhetshot osv. Problemet är att så vitt jag vet har han inte ens varit åtalad än mindre dömd för något brott. Men det blundar dessa hetsande vänsterdräggsjournalister för, för EP har gjort dödssynden, bytt sida och levererar sanningar bekom det största bedrägeriet svenskarna någonsin utsatts för, asylbedrägeriet.

  På tal om säkerhetsrisk. Nästan magstarkt att ens anklaga en enskild person och likställa han med dömda spioner/brottslingar när man har en regering som ger genomför upphandlingar utan att säkerställa att hemlig och känslig information
  inte kommer i händerna på icke säkerhetsklassade och behöriga personer. För inte var det EP som delade med sig av hela transportstyrelsens databas till diverse löst folk från balkan. Största säkerhetsrisken mot rikets säkerhet är nuvarande regering.

  Ganska intressant kring hela denna debatt kring EPs uppehållstillstånd m.m. Om nu MSMs journalister, diverse vänsterns skrikhalsar osv är så engagerad i felaktiga PUT så kanske vi ska börja granska 2-2,5 miljoner TUT/PUT där en gigantisk andel är rena bedrägerier. Ska vi granska ska vi granska på lika villkor.

  – Åldersfusk
  – Identitetsfusk
  – Skenäktenskap
  – Fejkad släktskap
  – Lögn om ursprungsland
  – Lögn om asylskäl (kristen, homosexuell, politisk flykting osv)
  – ENSAMKOMMANDE ”barn”, ”ungdomar”, ”unga vuxna” osv
  – Ekonomiska migranter utan asylskäl
  osv.

  Bring it on.

 174. Tidningen Arbetaren är organ för syndikalisterna och deras ”fackförening” SAC. I mitten på 50-talet och litet till var SAC relevant för många arbetare men de flesta av riktiga fackledare har lämnat organisationen och offentligt gått ut med förklaringen att det beslutet grundade sig på att den tagits över av politiska extremister. Mycket till facklig rörelse är inte SAC längre utan härbergerar tillsammans med tidningen Arbetaren – även den har sett sina bättre dagar – allehanda aktivister på den extrema vänsterkanten. Jag tycker inte att de skall ges den glädjen att kunna tillskriva sig segern att Egor Putilov hamnar i kylen.

  • Håller fullständigt med. De har skyddat journalisten Jacques Wallner som fick jobb hos DN efter att ha dödat en politisk meningsmotståndare med knivhugg i ryggen. De skyr inga medel.

  • Med tanke på vad diverse olika skribenter i olika vänster/msm har ägnat sig åt i och utanför sitt yrke vore det nog ett maximalt hyckleri om dom eller deras kollegor framför några kritik mot EP för ev felaktigheter i hur han fick sitt uppehållstillstånd

 175. Vem bryr sig om vad lögnarmedia säger? Jag såg artikeln på Dagens Nyheter och orkade inte ens klicka på den. Är såååååååååååååååå trött på PKetablissemangets lögner och förvanskningar. Trump har rätt till 10000000000% om mediadravlet!

 176. Jag beundrar dig Egor för ditt fantastiska och grävande journalist arbete. Du kan trösta dig med att svenska folket är på väg att vakna upp, jag ser detta dagligen på mitt jobb. Svensk msm kan snart slå igen då det är fler och fler som genomskådat deras lögner och manipulationer. Jag är en av dem som helt slutat att titta på, lyssna på och för den delen läsa svensk msm och jag upplyser alla jag känner om vilka bättre alternativ det finns.

 177. Nu har tydligen me too klingat av och då är det dags för nästa drev, ryss drevet. Hahaa tillåt mig skratta då detta jä_la vänsterpatrask i detta kommunist land aldrig förnekar sig.

 178. Ta det inte så allvarligt !
  Hela svenska folket vet hur rädda svenska medier är för alternativen vilka nu tar över allt mer på de etablerades maknad.
  Den ena redaktionen efter den andra måste sparka eller anlita ”frilansare” (arbetslösa journalister mm) för att kunna fortsätta lite av deras kvarvarande verksamhet.
  Egor ska verkligen inte ta det personligt. Dåliga förlorare finns över allt.
  Bara kör på och se till att Samhällsnytt konkurerar ut Expressen o Aftonbladet. Deras redaktörer hänger som hela deras arbeten i tunna trådar.
  VI – era fd läsare finner numera SVENSKA NYHETER hos alternativmedia.
  Lögner (Fake News),kändisnytt, reklam, väder, sport och censurerade sk nyheter instucket.
  Vill man ha svenska nyheter och relativt objektiv info, bör man helt undvika TT – maffian o SVT/SR

 179. När fienden blir för mäktig dvs. när sanningen börja vinna mark då måste han som sprider sanningen med alla medel tystas.

  • Bevingat ord från Churchill: I krig är sanningen så värdefull att den måste försvaras med en armé av lögner.

 180. Nu har vänstertrollen haft sina 15 minuter I strålkastarljuset.
  Nu kan de gå tillbaka till EXPO, ETC och Proletären.

 181. När man jobbat åt kommunisternas propaganda så får man räkna med att svikna sektmedlemmar ger sig på en om man hoppar av. Vilket dåligt val i livet, att bli aktiv kommunist, Egor!

 182. När systemmedia sätter igång med personförföljelse och uthängningar så kan man lugnt utgå i från att föremålet för denna typ av ”journalistik” gjort betydande insatser för sanning och fri information. Det är en av de högsta utmärkelser en dissident kan få i dagens Sverige. Detta är en del av etablissemangets legitimitetskris. Marken gungar under fötterna och fler desperata utspel från hegemonisterna i makteliten är att vänta.

 183. Som av en ”tillfällig” händelse sammanfaller denna sk. Dn nyhet med att SD är enda oppositionen i riksdagen vad gäller regimens förslag på censur genom Grundlagsändring.
  Var tror ni msn vill att strålkastarljuset ska riktas?!

 184. Jag har kommenterat en hel del idag utan att bli removed, som jag brukar bli, när jag ifrågasätter en del ”kommentarer” för att vara rasistiska eller fördomsfulla.

  Under denna artikel har jag ifrågasatt ”Putilov” eller vad han nu heter och vad han agenda är. Jag har inte blivit borttagen en enda gång.

  Är det Samhällsnytt som börjar bli lite ambivalenta?

 185. Aftonbladet nämnde att ”scamen” skulle bero på att Putilov fått uppehålltillstånd på felaktigt grund. Att han skulle ljugit om ett förhållande med påhittade mail osv..
  Men i den här artikeln så säger Putilov att det inte ens är han utan hans företagskollega som haft ett förhållande som sprack. Har aftonbladet förväxlat Putilov men hans kollega eller pratar Putilov om sig själv i tredje person här? (kollegan)
  Att Aftonbladet är helt patetiskt vet jag men någon sorts gräns måste väl finnas på hur mycket guilt-by-association som går dra.

 186. Det är lite läskigt. De flesta som har kommenterat här har säkert inte en aning om vem Egor Putilov är annat än att han har skrivit ett antal artiklar som faller i smaken. Då är man beredd att försvara honom med näbbar och klor. Den svenska naiviteten är enorm.

  • Att ”Putilov” är skum förstår väl alla vid det här laget.
   Därmed inte sagt att alla hans hätskaste kritiker har rent mjöl i påsen själva.
   Jag tycker det är intressant att folk som själva anser sig ha rätt att göra saker pga deras goda uppsåt ej vill låta ”Putilov” göra det.

  • Nu förstår jag inte vad du menar, det finns många som snvänder olika namn och ailias i jobbet, huvudsaken är väl ändå den journalistik han bedriver eller har du rysslandsnoja?

   • Egor kan gott och väl vara en fake från Ryssland som ”prövar” det svenska samhället från olika vinklar. Han har ju en hel del på sin ”meritlista” som får en att väcka frågor, helt klart.

    • Har bara ett litet hum om födelsenamn och artistnamn samt för och efternamn och eventuellt mellannamn; kommit till på sistone har antaget namn blivit allt populärare eftersom Mp och V anser att utländskt klingande namn leder till diskriminering av dessa Kommer nog bli svårt för myndigheter och släktforskare vad det lider dessutom lyckas kreativa personer skaffa sig mer än en identitet. Och med vetenskapens framsteg kan man eventuellt klona sig om man skulle känna för det. Brave new World, Föds gör man vad känt är bara en gång likaså lär den egna döden var en engångshändelse

 187. Changs attack och nu någon reporter på DN (okänd för mig). ”Lustigt sammanträffande” kan man ju säga. Dra era egna slutsatser.

 188. Det ÄR inte lätt att vara Duktig och Effektiv samt Smart i
  Landet SVÄRIGÄ där avundsjukan tar förunderliga vägar för att göra livet surt för EN…

  Sträck på Dej EGOR du ÄR en Stjärna på G och dom som attackerar dej ÄR Falnande Stjärnor…!

 189. Söndra och härska är ju en härskarteknik som funkar. Ge sig på en journalist och misskreditera honom och som bonus får samhällsnytt sämre rykte. Vem blir det näst? Mats Dagerlind? Det ser ut som en samordnad attack från msm-media. Man kan ana att msm har andra motiv än att fullfölja sitt journalistiska uppdrag. Och varför inte? Msn har ju inget att förlora och allt att vinna. Tror faktiskt att samhällsnytt bara skall hålla huvudet kallt och inte låta msm sätta dagordningen. Kan vara klokt om Egor skriver sin version om varför han kom hit, hur det gick till, varför han inte jobbar för SD längre. Jag är en av dem som faktiskt inte har koll på Egors bakgrund däremot måste jag säga att han gör ett bra jobb samhällsnytt!

 190. Det är ganska skrattretande att personer som hela tiden presenterar fantastiska påståenden om andra aldrig själva tål att bli granskade. En konspiration riktad emot mig, som ej behöver spela rent själv för JAG verkar för en ”god” sak” .Testa Carlsson, vad händer när sökljuset vänds mot honom?

 191. Det är tydligen Trollafton här idag 🙂

  Har aldrig sett så många nya kommentatorer som helt plötsligt vill säga dåliga saker om Egor Putilov.

  Gå inte på dessa låga försök över att skapa oro här!
  Vi är starkare än dessa patetiska troll.

 192. Balterna är första vakthunden mot Ryssland. Finland den andra vakthunden. Östeuropa den tredje vakthunden.
  Den dagen Ryssland skulle komma att få för sig att med ett fullskaligt krig mot Europa det blir därmed så, om nu Ryssland är ute efter att ge dessa nationer jag räknade upp, en gammaldags björnkram så lär varje nation jag räknat upp känna varje försök att invadera av ryssen.
  Men den hund som är angripen av rabies och hugger vilt och farligt det är den alltid fientlige islamska hunden. Denna hund har historiska namn av Osmaner och Ottomaner. Turk Erdoğan är en Osmansk hund.

 193. ”sekundära nyheten skulle dölja den primära nyheten”.
  Men det går att fråga Peter Wolodarski (DN) varför inte, då det avslöjades två dagar före innan Dagens Nyheter slog upp om Skåne polisen ”romska registret”.
  Två dagar efter det att statsministerns Fredrik Reinfeldts polare kom att avslöjas med att de hade förskingrat åtskilliga miljoner av pengar som hade skänkt av det svenska folket i all omtanke med världens lidande människor, så hade ”Reinfeldts polare” under flera år sett till att förskingra medel.
  Två dagar(!) efter detta avslöjande av ”polarna” så slog Dagens Nyheter (DN) och Peter Wolodarski upp detta och flertalet gammeltidningar hängde på drevet mot Skåne polisen och ”romska registret”.
  Därpå så körde Dagens Nyheter detta under en månad och kollade med jämna mellanrum om avslöjandet om ”statsministerns giriga polare” hade lagt sig. När så Peter Wolodarski efter en månad kände att den nyheten om ”kriminella polare” hade lagt sig så blåste Dagens Nyheter avslut.

  • Instämmer! Det är en hel kennel begraven här!
   Sen missade du den utländska prostituerade, som greps med en lista på kunder!
   Namn, pris och vilken ”tjänst” hon utfört!
   Överst på listan så stod det Fredrik Reinfeldt!
   Aftonbladet mf ”undersökte” det och kom fram till att listan i själva verket var en övningslapp från SFI… 😉

   • Det lär behövas en sanningskommission då krutröken har lagt sig i Sverige och då islam är utkastade för gott från denna vår kontinent. Då skall det gå ut en arresteringsorder till världen och till varje demokratisk nation om att göra allt för att gripa personer likt Reinfeldt, och som håller sig gömd i islamska mellanöstern eller Asien. Så att de därmed kan återsändas till Sverige för att dömas inte av demokratisk domstol, det gäller andra utan att de skall dömas i militärdomstol för deras brott mot demokrati och mänskligheten i och med deras sammarbete med det totalitära islam.

 194. Undrar hur allt detta ska avlöpa. Högaktar Putilov för hans välskrivna artiklar och envetna obekväma krafsande på personer med makt på olika nivåer. Struntar totalt i om han heter Egor, Ivan eller Putinsson, han gör ett oehört bra jobb. Om han fått medborgarskap på falska grunder så har ju 150.000 personer säkerligen fått det så det är så det funkar. Hoppas han kan fortsätta sitt terrierliknande arbete utan att råka alltför illa ut.

 195. Vem är egentligen Egor Putilov, förutom att han är en strålande granskande alternativmediejournalist? Jag har trott att han är svensk p.g.a. hans mästerliga behandling av det svenska språket. Vad heter han egentligen? Var är han född? När kom han till Sverige? Vad har han för utbildning?

  • Finns en oerhörd naivitet bland oss Sverigevänner. Egor kan gott och väl vara en Putinutsänd individ med ett enda syfte: att skapa oreda i det svenska samhället. DN kan ha rätt, även om det svider hos många av oss som inte önskar annat än SD till makten.

   • Jag tror på Egor Putilov. Dessutom uppskattar jag Vladimir Putin som inte går i den globalistiska maktelitens koppel som knähundarna i M, L, C, KD, S, MP, V och F!.

    • Jag uppskattar vad Egor skriver eftersom det är bra artiklar och god journalistik. Däremot tror jag inte ett dyft på Putin eftersom han är en 1800tals despot i modern kostym

 196. Handen upp, den som VET att denne man, vår polare Egor, inte är det DN misstänkliggjort honom för. Om DN har rätt kan vi Sverigevänner inte sedan säga att, vi fan misstänkte honom också. Tycker han verkar lite skum. Varför ska vi acceptera flera olika identiteter från honom när vi inte gör det från muslumperna?

  • Du stavade Sverigevänner fel!
   I ditt fall är du ju mer van vid att skriva ”svärjevänner”, inte sant!?
   Sen talar du i plural om dig själv! Du säger ”vi” när du pratar om dig själv!
   Seså! Tillbaka ner i hålan troll!

  • Man kan lugnt utgå från att DN ljuger, tills motsatsen eventuellt är bevisad.

   Dom säger ju själva att dom tänker ljuga. ”Agendajournalistik” betyder det.

  • Man brukar säga oskyldig tills motsatsen bevisats men du njuter uppenbart av att bedriva kampanj redan nu för att försöka övertyga folk om att så är fallet. Som det ser ut med den entusiasm du visar för uppgiften att misskreditera och så splittring verkar du mer vara från EXPO eller annan vänsterextrem organisation än någon som har ett verkligt intresse av något verkligt skuld förhållande

  • ”Varför ska vi acceptera flera olika identiteter från honom…”

   Jag tror inte du heter ”Inte Bra”.

   Du har alltså minst 2 identiteter.

   En falsk, ”Inte Bra”, och din riktiga som du inte vill/vågar uppge.

   Du verkar ju lite skum alltså. Varför ska vi acceptera att du flera olika identiteter…?

   Och du. Om du mot förmodan faktiskt heter ”Inte Bra” skall du fan ut ur landet.

   Personer med såna knasnamn kan vi inte ha här. Valfritt shit country rekommenderas.

 197. Jaminsann, i kväll var det alltså Trollens Afton.

  Det var väl inte oväntat att DN och EXPO skulle gå till motoffensiv.

  Men. Jag tycker nog att de var lite slöa den här gången. Det tog nästan ett dygn innan de kom hasande med sina svansar släpande på marken…

  Slött faktiskt.

 198. Att DN ”Dagens nonsens ” skriver om detta betyder bara att de har slut på idéer och att det inte finns några riktiga journalister kvar där!
  Heja egor!
  SD 2018!

  • Det är nästan kusligt hur lögner och förtal florerar numera på webben, och väldigt mycket, min egen åsikt, det mesta kommer från Bonniergruppen, DN och Expressen. Bonnier tidningarna, hänsynslöst och utan några skrupler, angriper alla individer med uthängningar som vapen som inte passar dom. Jag har själv blivit angripen personligen av en person som skriver för Bonniers som är så lögnaktig att myndigheterna i ett annat land har sparkat ut honom -permanent. Hans belastningsregister är digert, men han fortsätter att hota och ljuga. Personen uppehöll sig illegalt i ett land, svartarbetade, förfalskade, och spred falska nyheter under nästa tio år, innan han blev utkastad. Vi behöver nya lagar.

 199. Lite konfunderad, du är invandrad ryss, Hur Varför kan du fått så mkt kärlek för Sverige. Även om jag tycker det du skriver stämmer överens med vad jag tycker om Sverige, Och min familj har levt i detta land i minst 300 år
  MKT konfunderad .

 200. Både Expressen och DN är rasister, de har ju hängt ut en invandrare d v s dig. Orsaken till att de hänger ut dig och även vill frånta dig ditt svenska medborgarskap är att du som invandrare skriver för Samhällsnytt. Jag skrev ett blogginlägg om detta ikväll förresten, det finns på bloggen ”Karpstryparn II”.

LÄMNA ETT SVAR