Faksimil: Twitter

EU flyger hem medborgare från virusdrabbade Wuhan

169 Shares

EU-kommissionen uppger att alla som är medborgare i EU-länder och befinner sig i Wuhan, den kinesiska staden som är värst drabbad av coronaviruset, ska flygas hem. Samtidigt planerar Hongkong att stänga många av sina gränser mot Kina.

På torsdagskvällen rapporterade SVT att ungefär 350 personer som är hemmahörande i EU ska flygas hem från Wuhan. I det första flygplanet ska omkring 250 franska medborgare transporteras hem. I ännu ett flygplan ska drygt 100 personer från andra EU-länder föras ut.

Svenska utrikesdepartementet berättar inte huruvida några svenska medborgare kommer att flygas hem från den drabbade staden.

LÄS MER: Svenske Mickael kan bära på Corona-viruset – staten säger att det är fritt fram att komma hem

Hongkong stänger gränser mot Kina

Samtidigt som EU flyger hem potentiella smittbärare till sina hemländer så inför Hongkong restriktioner för resande mellan sin administrativa region och Kinas fastland. Det rapporterar Hong Kong Free Press.

Bland annat stänger man av höghastighetstågen och färjorna som rör sig över gränserna. Detta kommer gälla från midnatt på torsdag och tills vidare.

Antalet smittade av coronaviruset är i Kina nu uppe i minst 5 974, rapporterar SvD. Ytterligare 1 459 fall har bekräftats det senaste dygnet. Dödstalet är hittills 132.

169 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.