Frans-Timmermans2

Holländske diplomaten Frans Timmermans. Foto: Flickr/Euranet

Utrikes

EU: ”Islam är vår framtid”

Publicerad 3/30/2018
Annons

Det råder ingen tvekan längre om hur Europeiska Unionen ser Europas framtid. EU-höjdaren Frans Timmermans förklarade på ett möte med tio imamer att ”islam är vår historia, islam är del av vår nutid, och islam kommer vara del av vår framtid”.

I en tid då alltfler oroas över en tilltagande islamisering av samhället slår EU dövörat till. Häromdagen ledde EU-kommissionären och Europeiska kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans ett runda bordet-möte tillsammans med tio ledande imamer från sex EU-medlemmar (Tyskland, Frankrike, Holland, Italien, Belgien och Bulgarien).

Den holländske toppolitikern Frans Timmermans förklarade i ett pressuttalande efter mötet att islam är i Europa för att stanna.

– Hur vi hjälper våra invånare, oavsett bakgrund, att omfatta den mångfald som är verklighet i de europeiska samhällena, kommer att avgöra hur vår gemensamma framtid blir, säger Frans Timmermans, som är känd för sin undfallenhet mot islam.

”Diskriminering mot muslimer”

Syftet med mötet, enligt Frans Timmermans, var att skapa en öppnare och djupare dialog med de muslimska samhällena på flera olika områden som utbildning av imamer, diskriminering mot muslimer, religionsfrihet, hotet från extremhögern och ”islamistisk extremism”, samt utmaningarna och möjligheterna som migration erbjuder.

– Islam är vår historia, islam är del av vår nutid, och islam kommer att vara del av vår framtid, konstaterar Frans Timmermans.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons