Migranter eu

Foto t.h: Lukasz Kobus / EU

Utrikes

EU-kommissionär kräver mer afrikansk invandring till Europa

Publicerad 11/20/2022
Annons

EU-kommissionens vice ordförande Dubravka Šuica har föreslagit att Europa ska öka migrationen från Afrika och andra geografiska områden i ett försök att hejda de demografiska problem som medlemsstaterna hävdas stå inför på grund av en åldrande befolkning.

Tidigare i veckan uppgav Šuica att omkring en femtedel av Europas befolkning var över 65 år 2021 och att antalet personer över 65 år ökade i varje medlemsstat i Europeiska unionen.

– Enligt förutsägelser kommer Europa år 2070 att vara endast 4 procent av världens befolkning. Så vi måste sätta detta i balans. Och detta är anledningen till att vi är intresserade av global demografi, sa hon.

LÄS ÄVEN: Ylva Johansson vill avskaffa EU-ländernas migrationspolitiska självbestämmande

Ökad afrikansk migration som lösning

Šuica, som är EU-kommissionär för demokrati och demografi, sa att invandring från framför allt Afrika, som har den yngsta genomsnittliga befolkningen av alla kontinenter i världen, skulle vara ett bra sätt att lösa den ”demografiska kris” [åldrande reds. anm.] som Europa står inför, rapporterar Euractiv.

Hon tillade också att hon vill se att mer görs för att hjälpa migranter att bo på landsbygden i EU:s medlemsländer och att det är en brännpunkt för kommissionen.

Men för EU-kommissionen är inte uttalandet unikt i sitt slag. Den tidigare kommissionsordföranden Jean-Claude Juncker sa 2017 att Europa måste tillåta miljontals afrikaner att invandra.

LÄS ÄVEN: Victor Orbán: ”Det är förbjudet att säga så i Europa, men migrationen är en organiserad invasion”

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons