Inget EU-land ska slippa undan invandring från tredje världen. ”Vi är emot att bygga stängsel, tvärtom är vi för att bygga broar med grannländer”

Då EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos talade i Bryssel på onsdagen, uppgav han att Europa fortsatt kommer att ta emot massiva vågor av migranter för flera decennier framåt.

Samtidigt underströk han att kontinenten aldrig kommer att bli ett fort.

Ytterligare ett löfte från Avramopoulos gick ut på att EU-kommissionen kommer att motsätta sig eventuella planer på att bygga ett stängsel utmed den grek-turkiska gränsen.

Hittills i år har mer än 6 000 migranter tagit sig in i Europa via den grekisk-turkiska gränsen, vilket är nästan tio gånger så många jämfört med samma period 2017.

Vidare gjorde Avramopoulos klart att inget EU-land kommer kunna slippa att ta sin del av det så kallade ansvaret genom att hänvisa till solidaritet.

Dagen innan, på tisdagen, anklagades kommissionären för ”oacceptabel inblandning” i italienska inrikes angelägenheter under pågående koalitionssamtal då han krävde att landets gränser ska förbli öppna.