640px-Kurdish_Refuge_Camp_in_Suruc_Turkey

Foto: Voice of America News, Scott Bobb

Utrikes

EU: Lovar länder 62 000 kronor för varje migrant de tar emot

Publicerad 7/25/2018
Annons

Sextusen euro, cirka 62 000 kronor, det är vad EU tror ska locka dess medlemsstater att ta emot migranter som söker sig till Europa. Förslaget erbjuder även hjälp till de länder som vill inrätta ”kontrollerade centrum” för mottagning av migranterna.

Det var kontentan av EU-toppmötet i slutet av juni där EU-ledarna kom överens om att utreda ”landsättningsplattformar” utanför EU samt asylcentrum i EU-länder.

 Nu mer än någonsin behöver vi en gemensam, europeisk lösning på migrationen. Vi är redo att stödja medlemsländerna och tredje land i bättre samarbete för att landsätta de som räddats till havs.

– Men för att detta ska fungera omedelbart i praktiken, måste vi stå enade, inte bara nu utan också i långa loppet, skrev migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos i ett pressmeddelande.

Kontrollcentren ska finansieras av EU och bland annat reducera risken för ”sekondär rörlighet”, alltså när migranterna tar sig vidare i Europa.

De ska även börja med att återföra migranter tillbaka på andra sidan medelhavet, vilket är en light-version av det förslag som Kent Ekeroth (SD) föreslog för några år sedan med så kallade ”pushbacks”.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons