peter lundgren

Peter Lundgren (SD) röstade fel.

Inrikes

”EU spårade ur med Lissabonfördraget” – SD vill omförhandla och folkomrösta om EU

Publicerad 6/8/2018
Annons

1994 röstade EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) själv ja till att gå med i den dåvarande europeiska unionen som han menar skiljer sig kraftigt åt från vad det idag förvandlats till. Det är också skälet till varför Sverigedemokraterna vill både omförhandla Sveriges avtal och låta folket säga sitt i en folkomröstning.

– Vi tappar hela tiden vår nationella suveränitet. EU spårade ur med Lissabonfördraget, EU har blivit en självväxande institution. Lyssnar man på tunga EU-företrädare så finns det bara en väg och det är framåt. Vi ska ha EU-armé, vi ska inrätta nya organisationer, det finns ingen hejd på det, säger Lundgren till Europaportalen.

Han menar att Sverige blivit lurade på uppgörelsen och att vi inte får det vi betalar för, dessutom betalar vi väldigt mycket.

Lundgren tror att frågan kommer bli viktig såväl i den svenska valrörelsens som inför valet till EU-parlamentet.

Han föredrar att EU hade förblivit en fredsbevarande handelsorganisation och vill se internationellt samarbete avseende brottsbekämpning, miljö och klimat, men inte nödvändigtvis via EU som enligt Lundgren saknar förståelse för svenska förhållanden.

Det finns dock en bra sak med EU – det går att föra diskussioner med politiska motståndare.

– Nere i Bryssel är det inte riktigt samma lekstuga som i riksdagen där man sitter i sandlådan och man bara vill leka med sina bästa kompisar. I Bryssel bortser man från det spelet, man är mer mogna vill jag påstå, sade Peter Lundgren.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
469Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons