michel-barnier-migranter-eu

Foto: Borut Podgoršek, MORS, CC BY 3.0 / GUE/NGL, CC BY-SA 2.0

Utrikes

EU-topp kräver invandringsstopp till unionen

Publicerad 5/12/2021
Annons

Michel Barnier efterlyser ett moratorium för invandring till EU och varnar för att unionens yttre gränser har blivit ett såll för kriminella och terrorister.

Michel Barnier är tidigare fransk minister och EU-kommissionär samt var chef för EU:s Brexitförhandlingar med Storbritannien. Nu vill han ha ett upp till femårigt stopp för invandring till EU-länderna. Barnier pekar på kopplingar mellan invandring och ”terrornätverk som infiltrerar migrationsflöden” som en del av hans argumentation för att stänga ned gränserna men även frågan om traffickingnätverk.

Barnier är konservativ och tillhör Nicolas Sarkozys Republikanerna men är känd som en centrist och även globalist till viss del. Då Barnier frågades om hans kommentarer motsäger hans ”moderata” rykte svarade han att problemen med invandring inte är moderata. Han hänvisar även till hur franska folket upplever problematiken som han som politiker är tillsatt att hitta lösningar på.

LÄS ÄVEN: Franska generaler varnar för inbördeskrig – stöds av Le Pen

Samtidigt underströk Barnier dock att kontrollerna han efterlyser inte skulle omfatta ”flyktingar”, trots det faktum att många av de terrorister som genomfört attacker i Europa under de senaste åren kommit till EU som just påstådda flyktingar.

Barnier väntas ställa upp i nästa års franska presidentval.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
559Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons