Nationalistiska partier går starkt framåt i mätningar inför EU-valet som hålls mellan 23-26 maj i medlemsländerna. Hela fyra av de fem partier som enligt mätningar kommer att bli parlamentets största kan beskrivas som nationalistiska och EU-kritiska.

På onsdagen uppmärksammade Samhällsnytt att Nigel Farages nya Brexit Party går mot storseger i EU-valet. Enligt nya siffror från EuropeElects skulle Brexit Party få 28 mandat i EU-parlamentet. Det innebär i så fall att det helt nystartade partiet skulle bli störst av alla partier i EU-parlamentet.

Men det är inte bara i Storbritannien som skepticismen mot EU växer. Siffrorna visar även att fyra av de fem största partierna i parlamentet ser ut att bli nationalistiska sådana, rapporterar Breitbart.

LÄS MER: Nigel Farage mot storseger i brittiska EU-valet – utklassar motståndarna

Det näst största partiet, som i nuläget beräknas landa på 25 mandat, är italienska Lega med Italiens inrikesminister Matteo Salvini i spetsen. Polens konservativa parti Lag och rättvisa ser ut att få 22 mandat.

I Frankrike beräknas Marine Le Pens Nationell samling få 21 mandat och därmed bli större än sittande presidenten Emmanuel Macrons parti Republiken på väg, som tros få 20 mandat.

LÄS MER: Fördubblat stöd för Matteo Salvini på ett år

LÄS ÄVEN: Juncker slår till inför EU-valet – ’dumma nationalister som älskar sina länder’