Timmermans

EU-kommisionären Frans Timmermans. Foto: Kuhlmann/MSC

Utrikes

EU:s budskap till Polen: Öppna era hjärtan

Publicerad 4/8/2018
Annons

Splittringen i EU växer. På måndag reser EU-kommissionären Frans Timmermans till Polen för att bland annat tillrättavisa polackerna om deras kritiserade reformer inom rättsväsendet. ”Polens lösning är inte svaret”, säger den holländske diplomaten till Politico.

Europeiska kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans har ett officiellt besök inbokat i den polska huvudstaden Warszawa på måndag. Officiellt beror besöket på de omstridda reformerna inom rättsväsendet, men många befarar att EU, genom Frans Timmermans, också ska försöka förmå Polen att ta emot migranter.

Den polska regeringens hållning är att inte uppmärksamma någon sådan eventuell dold agenda.

– Hans [Timmermans] besök är en fortsättning av den pågående opartiska och faktabaserade dialog mellan Polens regering och Europeiska kommissionen, säger den polska regeringens talesman Joanna Kopcinska till Euractiv.

Frans Timmermans var nyligen i blåsväder då han i ett pressmeddelande efter ett stängt möte med tio högprofilerade imamer konstaterade att ”islam är vår framtid”.

– Hur vi hjälper våra invånare, oavsett bakgrund, att omfatta den mångfald som är verklighet i de europeiska samhällena, kommer att avgöra hur vår gemensamma framtid blir, förklarade Frans Timmermans.

LÄS MER: EU: ”Islam är vår framtid”

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
847Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons