EU:s ordförande Jean-Claude Juncker deltog nyligen i en intervju med tyska tidningen Bild där han uttryckte sitt missnöje med att inte ha ett eget flygplan och residens som USA:s president Donald Trump.

I intervjun berättar Juncker, som varje månad erhåller 340 000 skattekronor i lön, att det inte är någon avundsvärd levnadsstandard som han befinner sig i. Han syftar på tillvaron i det hotellrum som kostar Europas skattebetalare 3 250 euro per månad, det vill säga 34 500 kronor.

LÄS ÄVEN: EU:s ordförande Juncker har fått löneförhöjning – tjänar nu 340 000 i månaden

Juncker jämför sin boendesituation med bland annat Natos generalsekreterare och ambassadörer som enligt honom har egna residens där man kan vila ut och ta emot besökare.

– Jag kan inte prata med besökare sittande på hotellsängen, klagade Juncker

Efterlyser flygplan som Air Force One
Men det är inte bara bostaden som har brister enligt Juncker. Han anser vidare att han saknar ett eget flygplan. I intervjun berättar Juncker att han upplevt sig stressad vid ett möte med USA:s president Donald Trump eftersom han hade en avgångstid att passa. Det är en stress som Juncker menar att Trump inte behöver känna eftersom han har Air Force One.

– När jag talade med Donald Trump tittade jag konstant på min klocka för att jag inte skulle missa flyget hem, berättade Juncker.

LÄS ÄVEN: Jean-Claude Juncker flög privat för miljoner – kräver att EU-medborgarna blir mer klimatsmarta