Foto: Wikipedia

EXKLUSIVT: Ekobrottsmyndigheten utreder Özz Nujens överföringar till Akilov

Delningar

Ärendet ligger hos chefsåklagare Anna Karin Hansen. ”Kombinationen av undandragande av skatt, plus bokföringsbrott blir ganska giftig”, kommenterar anmälaren till oss.

Det var för två veckor sedan som det uppdagades att familjen till den kände komikern Özz Nujen gjorde flera överföringar till terroristen Akilov som sammanlagt uppgick till 85 tusen kronor. Komikern var tillsammans med sin syster byggherrar för omfattande renoveringar på en familjeägd fastighet på Gotland som köpts 2015.

Överföringarna var markerade ”Jobb Gotland” och misstänks ha varit betalningar för de arbeten som Akilov ska ha utfört på fastigheten. Detta trots att han var illegal i Sverige och saknade både uppehålls- och arbetstillstånd.

Idag kan Samhällsnytt avslöja att Özz Nujen (eller Loran Azad Nujen som han enligt folkbokföringen egentligen heter) med flera familjemedlemmar polisanmäldes för drygt en vecka sedan. Av den kopia av anmälan som Samhällsnytt har tagit del av framgår att anmälan avser både terrorfinansiering och skatte- och folkbokföringsbrott:

”De anmälda personerna och bolaget (kan finnas flera bolag) har med början 2015 betalat pengar för utförda tjänster utan att erlägga preliminär skatt eller sociala avgifter, eller lämna inkomstuppgifter till den person som misstänks för terroristbrott i Stockholm i april 2017, och genom dessa överföringar väsentligt bidragit till finansieringen av terrorhandlingarna.

Av förundersökningen i terrorbrottet framgår att den misstänkte har erhållit åtminstone 85.000 kronor i en serie banköverföringar, samt därutöver andra väsentliga belopp i form av kontanter. Betalningarna har gjorts av privatpersonerna för bolags räkning.

Vidare misstänks att de anmälda haf svårigheter att skilja på privat egendom och bolagsegendom, inkluderande utnyttjande av bolagens tillgångar för privata ändamål. Bokföringsbrott är en följd, då bokföringen misstänks dölja transaktioners verkliga natur.”

Samhällsnytt har varit i kontakt med anmälaren som uppger att polisen har tittat på anmälan och skickar den vidare till Ekobrottsmyndigheten. Anledningen till detta är att terrorfinansiering inte var något brott i Sverige vid den aktuella tidpunkten då handlingarna begicks.

– Återstår så skattebrott och bokföringsbrott, vilket innebär att han skickar anmälan vidare till Ekobrottsmyndigheten, uppgav anmälaren till oss.

Samhällsnytt har kontrollerat uppgifterna med Ekobrottsmyndighetens kansli i Stockholm som bekräftar att en anmälan med diarienummer EB 695-18 just nu ligger hos chefsåklagaren Anna Karin Hansen. Kansliet bekräftar även att anmälan avser Özz Nujens personnummer.

Vi har varit i kontakt med Ekobrottsmyndighetens presskommunikatör Niklas Ahlgren som säger följande om hur nya ärenden hanteras av myndigheten:

– De lottas ut på kamrarna, och en åklagare tittar på anmälningen och bedömer om det finns skäl nog att inleda en förundersökning.

Ahlgren kan dock varken bekräfta eller dementera om det här ärendet lämnats över till Ekobrottsmyndigheten av polisen och lovar att återkomma till oss med mer information.

Samhällsnytt har även sökt Özz Nujen för en kommentar genom hans manager Louise Ahlander som hälsar följande:

– Han har inga fler kommentarer i det här ärendet för tillfället.

Så han vill inte kommentera uppgifterna som gäller just skattebrott och bokföringsbrott?

– Han har svarat att vederbörande ska titta på det han sa tidigare – att han inte vet någonting om det.

I en tidigare kommentar på Twitter svarade komikern att han inte vet någonting om överföringarna eftersom upphandlingarna sköttes av en annan familjemedlem – detta trots att Özz Nujen var en av ägarna till fastigheten som skulle ha renoverats för pengarna. Sanningshalten i uttalandet ifrågasattes på sociala medier, där frågan ställdes hur rimligt det är att Özz Nujen inte fick veta någonting om detta alls trots att Akilovs namn var på varje löpsedel i Sverige i flera veckor.

Anmälaren menar att de anmälda brotten skulle vara ”extremt enkla” att utreda:

”Deras brott är extremt enkla att utreda, det är bara att gå tillbaka till personernas betalningar. Dessutom räknar jag med att Nujens har gjort svarta betalningar för företagets räkning med privata medel. Bokföringsbrott, och här har Ekoroteln en strålande hitrate. Kombinationen av undandragande av skatt, plus bokföringsbrott blir ganska giftig.”

Tidigare angrep Özz Nujen just skattesmitare i en krönika:

”Glöm samtidigt inte din ”moraliska kompass””, skrev han i Expressen samtidigt som historien kring överföringarna till Akilov börjat rullas upp.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

579 KOMMENTARER

 1. Med säkerhet ligger det en stor hund begraven i denna gyttja.
  Svarta pengar säkert i enorma mängder.
  Vem litar på denna lustigkurre ?

 2. Jag tror skrattet fastnar i halsen på den lille gapstaren. Han älskar ju att göra sig lustig över Sverige och svenskarna, göra sig rolig över vår nationalism. Spela Allan och tala om för oss vad vi ska tycka och tänka.

  Men när det avslöjades vad han höll på med, då var vi ”hemska rasister” som jagade honom… Undrar vad han tycker om oss nu. Och med ”oss” menar jag alla svenskar. Det är lätt att moralpredika, men lagom roligt när man själv står där med handen i kakburken.

 3. Enligt amerikansk lag var det säkerligen olagligt med terrorfinansiering til IS. Skicka över denna riksnarr och pajas, där väntar lämligt straff och förvaring.

 4. Jag kan inte göra annat än skratta när jag hittar en serie med Özz Nujen här!

  Det beror på att jag just läste hans klagovisor i Expressen. Där talar han om hur eländigt är med att turkarna jävlas med kurderna, och jag tror honom. Jag tror verkligen att kurder förföljs av turkar.

  Men en rad i Özz Nujens artikel i Expressen är märklig:

  ”Ett folk, en flagga, ett land.” skriver Özz.

  Ja, vet du Özz, jag önskar dig ett folk, en flagga och ett land.

  ——————————————————————————

  Precis som jag önskar mig att Sverige ska ha ett folk, en flagga och ett land, så som vi beslöt att det skulle vara när vi kom överens med norrmännen 1905 och beslöt att vi skulle vara två riken, och höll fred

  Och om vi vore ett land, ett folk, en flagga. vilket jag önskar, Özz Nujen, så skulle inte du vara här. Du tillhör inte vårt folk, och vi skulle inte ha några turkar här, och inga araber eller islamister, och fy tusen så mycket bättre det skulle vara då!

 5. Özz Nujen en av dessa falska profeter vars profetia är den ädla och goda livsstilen utåt anklagande andra för både rasism och skattefusk medan de inte själva vill leva upp till profetians ideal. Tror ingen vill se Özz Nujens falska predikningar framtidsvis.

 6. Özz Nujen vill vara både kurd och svensk.
  Han avskyr dock svensk nationalism men älskar kurdisk nationalism.

  Hur går detta ihop?

 7. Äntligen lockar Özz till skratt, det var på tiden.
  Straffvärdet är upp till två års fängelse och då det är brott mot staten så
  brukar det det utdömas relativt kännbara straff.
  Enkelt uttryckt, att lura staten på ett basbelopp straffas i regel hårdare än att begå en våldtäkt, misshandel eller liknande.

  • Ja och våldsbrott är ju vanligtvis dessa människors ”styrka” och paradgren.
   Men självklart drar man sig inte för ekobrott, eller precis vilket brott SOM HELST.
   Bara man får begå brott.
   Verkar vara mantrat i alla fall.

 8. Viktigt att respektera ett land och dess innevånare. Det slår bara tillbaka på en själv.

  Jag borde säga nej när jag vet du narrar mig.
  Men som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig.

 9. Låt turkarna kolla upp honom och se om det skickats pengar till någon kurdisk organisation … tipsa turkiska myndigheter helt enkelt

 10. Att som Arbetsgivare INTE ha koll på Utbetalningar på
  85 000 kronor till okänd ej anställ person är även det kriminellt, men självklart inte i Özz es Värld….

  Med halva inne i det Socialdemokratiska Partiet och en febril kontakt med Ulf Bjereld på Twitter förstår man att Någon av dem Är besvikna…

  2 representanter bland Kurderna i Sverige som rönt diverse Framgångar MEN var tvungna att visa upp sitt rätta Jag trots betalda framgångar ÄR ett hårt Slag för SVÄRIGÄ och det Socialdemokratiska Partiet….!

 11. Mycket bra detta, syrran ska tydligen också synas i sömmarna…ska imperiet Nujen rasa som ett korthus nu.?

  Bara inga vänsterliberaler får hand om utredningarna det vore en smärre katastrof.

  • klart inget händer.
   Han kanske får någon mild dom för att han betalt honom svart. Men inte mer.
   Hon fortsätter att driva flyktingboende och skattebetalare fortsätter betala för dessa flyktingboende.
   Inget nytt

 12. I artikeln ovan står det tyvärr att Nujen är en komiker. Egor, du får förlåta , men har är ingen komiker. Han tror att han är det men , sorry, det är han inte. Han är en parodi på en komiker !

  • Den komiske komikern! Rent allmänt synd om SVT dom i åratal försörjt dessa kriminella som nu faller från en efter en. Mona, Lars, Nujen, Ismael. Snart dags för Jan och Hanna!

  • Tro det eller ej men folk tycker faktiskt han är rolig, han tar betalt för att dra skämt ur röven och publiken skrattar hejdlöst..då är man komiker per definition…:-)

 13. Systern är tydligen föremål för disciplinärende hos Advokatsamfundet men blir förmodligen frikänd så samfundet lever på att folk är kriminella. Då är det svårt att agera mot dylika personer. Förmodligen kan hos fortsätta att berika sig på de som begår kriminella handlingar och på det viset använda sina pengar för att berika kriminella. Cirkeln rullar vidare.

 14. Egentligen är det lite trist att det inte finns ngt i brottsbalken som gör det brottsligt för speciellt kända personer att hyckla å det grövsta. Där skulle man faktiskt vilja ha tillbaka gamla tiders skamstock på kyrkogården. Att läxa upp det Svenska folket, som han fö avskyr för att inte vara tillräckligt positivt till att betala skatt och sedan smita själv. Men det är som vanligt när det gäller dylika personer ”det är ok när vi gör det”!

 15. Ja om inte det familjen gjort är ett brott kan man verkligen börja undra vilka kriterier som gäller för kändisar och för vanligt folk. På alla byggarbetsplatser skall det enligt lag finnas loggar och alla som arbetar på ett bygge måste skriva in sig i den, för att om det görs stickkontroller skall det inte finnas folk på bygget som inte är uppskrivna i loggen. Därför är redan ett fel gjort genom att Akilov arbetade svart!
  Så jag hoppas att Samhällsnytt följer upp det här to the bitter end!

 16. Där kom Eko och sparkade in dörren.
  Det räcker inte att säga att man inte vet varför man för över stora summor till en annan persons konto.
  Möjligtvis räcker det för att bli tvångsinlagd och förklarad för omyndig.

 17. Så Akilov hade både jobb och pengar samt kontakter in i den svenska ny(asyl)adeln, kändiseliten. Bestämmer sig ändå att begå jihad.

 18. Han syster är flyktingadvokat och hennes man bedriver flyktinghems verksamhet. De om några kan lagarna i Sverige. Ändå väljer de en Uzbekier utan uppehållstillstånd när det skall renoveras. Denne har tydligen fått 85 000 för 5-6 veckors arbete. Givetvis är det andra tjänster eller stulet byggmaterial osv. Det kan vara vadsomhelst. Nujen gör bäst i att lägga alla korten på bordet,

 19. Ännu har inte en enda ”journalist” i msm vågat närma sig denna praktskandal som med en ickehelig huvudperson annars bildat kioskvältare i veckor.
  Ett kvitto bättre än kanske något på att journalistik i verklig mening inte existerar på stora och avgörande områden i Sverige mer än hos alternativmedia.

  • Shit han var ju sossarnas och vänsterns nallebjörn. Expressens gullegris. Ingen kommer skriva en rad om honom. Liksom andra heliga personer inom PKrörelsen. Ska bli spännande och följa fortsättningen.

 20. Äntligen kan det kanske bli ett formidabelt slut på denne fjånes möjligheter att i SR och SVT kunna håna oss etniska Svenskar och förlöjliga vår livsstil . Han kan försöka att göra sig hörd hos oss. Han är död som någon sorts artist och hans pussande och kramande i radioprogrammet ” Ring så spelar vi ” är nog slut för alltid. Saknad av ingen.

 21. Han är som Mona. Slingrar sig som en mask på metkroken. Han är visserligen inte dömd ännu. Men som firmatecknare har man ansvar att betala in skatt. Är han inte socialdemokrat också? Vänster och kurdisk ultranationalist. Vad blir det för smörja egentligen. Hur fick han tag på Akilov som arbetare. På arbetsförmedlingen? Ha ha. Hans syrra Debbie är nu också ute i blåsväder. Som advokat har man en viss etik att följa. The Nujens har lite att förklara.

  • Han fick tag i Akilov genom sina täta kontakter inom IS och Jihadisterna. Kanske skall man kolla upp hans nätkontakter. Se på SÄPO.

 22. Luras o luras. Då inbillar man sig själv att man är smart. Det är araben i ett nötskal. Det blir ingen rättegång i politiskt syfte. En bit upp håller man varandra om ryggen.

 23. ”Bidragit till finansieringen av terrorhandlingarna”. Om det varit i USA hade det blivit väldigt lång i tid i finkan det. Blir nog ingen turné till USA för Özz även om det i Sverige förmodligen kommer stanna vid grovt skattebrott.

  • Men om du betalar någon pengar för att utföra ett arbete på din tomt och den personen senare begår ett brott. Betyder det då att du finansierat detta?
   Självfallet inte.
   Alla personer som begår brott har oftast vanliga jobb vid sidan av. Inget märkligt enligt mig.

   • Nej men just USA ser lite annorlunda på detta. Ta som exempel om du skjutsar en person till en plats där denna sedan begår ett brott som bankrån eller mord så kommer du åka dit för samma brott enligt amerikanska lagar även om du inte hade en aning. Du har medverkat till brottslighet. I Sverige kommer liksom denna del av anmälan inte leda till något för Özz med familj anlitade bara någon random snubbe och de hade givetvis ingen aning om att deras svarta pengar medförde att denna person kunde uppehålla sig illegalt i Sverige för använda pengarna till sina terrorplaner. Men som sagt annorlunda på hur USA ser på det med personer som ens i någon mån av ren otur tom kopplas direkt till en som i detta fall IS-terrorist.

   • Vad baserar du detta på?
    Tror inte att de flesta som begår brott har vanliga jobb.
    Flertalet menaiter som begår brott har definitivt inga vanliga jobb.

 24. Blir det samma åklagare som hanterade Wallströms lägenhetsaffär och Sahlins affärer? Och i vilken kommun kommer rättegången att ske? Blir det i en kommun med sossar i majoritet? Nämndemän ni vet….

 25. Ojojoj om man började granska alla kändisar, politiker och invandrare.
  95% oärliga skulle jag säga!
  Finns knappt en som är ärlig av dessa, som håller varandra om ryggen, dessa 3 kategorier.
  Men de lever på oss andra helt och hållet, och vi tillåter det!
  Jävla parasiter!!

  DRAIN THE SWAMP!
  BUILD THAT WALL!

 26. Det politiskt korrekta etablissemanget stinker från ett bottenlöst svart hål. fyllt med hyckleri.

  Det gäller såväl politiker, fake news som deras ”kändisar”.

 27. Hans bild och namn som krönikör strålar i dag fortfarande överst från Expressens nättidning. Fullt förtroende från Mattsson. Men det vet vi ju att det tar lång tid för den tidningen att fånga upp verkliga nyheter.

 28. ”Glöm inte din moraliska kompass.”, sa lustigkurden. Det är nog det enda roliga han sagt och då var det inte medvetet roligt.

 29. Jag känner en kurd som vill rensa kurdistan från araber och andra utlänningar. De vill ha sitt land tillbaka. Ändå hackar de på SD. Känns lite dubbelt. Men heja Özz. Lika bra du tar tjuren vid hornen och erkänner. Annars kommer drevet att sänka dig för alltid.

  • De har aldrig haft ett eget land. Kurder deltog tillsammans med turkarna I folkmordet på kristna armenier för hundra år sen. De har kriget med andra muslimer och araber.
   Nu är många av dem fanatiska kommunister och med I terrororganisationen PKK.

 30. Skattebrott?
  Det finns ingen skatteutredning eller beskattningsbeslut i grunden. Sannolikheten är hög att anmälningen går till papperskorgen.

    • Nej, jag tänker inte läsa skattebrottslagen för det här. Förstår ö h t inte vad du försöker få fram? Vet du inte att det är brottsligt i Sverige att anlita arbetskraft utan att betala in skatt och sociala avgifter? Eller är det VM i att märka ord – att man ska använda ett annat juridiskt uttryck? Rejält brottsligt är det som de har gjort, i vilket fall.

     • Jag har ju skrivit vad jag menar. Man anmäler skattebrott utan skatteutredning som ska visa vilka skatter man undandragit och hur stora summor det handlar om. Alltså det finns formella skäl att slänga anmälan i papperskorgen. Sen får vi se.

 31. Är det alltså så att rättvisan i Sverige har blundat för kontoutdragen, och valt att inte anmäla ett totalt vattentätt dokumenterat skattebrott? Att det är en privatperson som har varit tvungen att agera?

  Isåfall är vi sannerligen sannerligen sannerligen inte lika inför lagen i Sverige.

 32. En vanlig Svensson-företagare får skaka galler för bokföringsbrott på denna nivå. Men Nujen får väl troligen pk-rabatt.

 33. Lustigkurden lockar för första gången till skratt (och skadeglädje), men inte på det sätt han tänkt sig…ha …haha…

 34. ”– Han har inga fler kommentarer i det här ärendet för tillfället.”

  Nej,vad ska Özz säga.

  Jag är kurd och har kommit till Sverige.

  Inte för att bli svensk,utan för att vara kurd.

  Och det är han på god väg att bevisa,genom sitt agerande..

 35. Nu är det bara att hoppas på att någon lyckas gräva fram något om Anne Ramberg, det skulle vara rått roligt om hon åkte dit för något!

 36. Han kanske kan dra detta med att han finansierat ett terrorattentat i Sverige på något av hans framträdanden. Det skulle förmodligen utlösa ett asgarv av PK-åhörarna.

 37. Vänstern i ett nötskal!
  Det är häftigt att betala skatt. Sverige är ett rikt land. Vi har råd att ta emot hela världen i vårt välfärdssystem..osv..osv. Vilka är det sen som ertappas med fusk, mygel och vänskapskorruption? Den ”goda” vänstern förstås. Skönt att se dem avslöjade…

 38. Bra att detta kommer upp och att han skall granskas
  Skyldig för Kombinationen av undandragande av skatt, plus bokföringsbrott blir ganska giftig
  Ja då har han Nytt material till sina eländiga scenframträdande
  Showen kommer då att kallas
  ”Har jag mist min Moraliska kompass eller tog Uzbeken den”

 39. En falsk, feg och hårig liten skit. Varför är han inte med och hjälper sitt kurdiska folk utan fegt och bekvämt gömmer sig här

 40. Tänk om Nujen hade sålt lastbil svart till Akilov. Det hade inte gått snacka bort. Men vem vet var Akilovs lön hamnade igentligen?

 41. Älskar Özzen; han vet mkt väl, men i Sverige kommer han undan med max 6 månader som blir samhällstjänst som Persbrandt och lite slag på handen, ngt 200-300k i böter men det tar Sveriges lille kurd utan tvekan.

  Detta land är så hårt under Judisk dominans.

 42. Indirekt är det svenskar med nedsatt humor som sett till att Akilov fått pengar i plånboken genom att betala biljetter till Özz show (smart kurd). Att någon ens få svensk ståupp till humor, framförallt Özz, Schyffertr, Betnér, är för mig en mycket stor gåta.

  • Tror nog att han skulle kört en lastbil på en gata oavsett 85 000 kr eller inte.
   Tycker folk fokuserar på fel saker här.
   Det handlar inte om att han tjänade pengar, det handlar om att han ens fick stanna kvar i landet.
   Tycker hela detta samtalet hamnat snett för länge sedan

 43. De Sverigehatande kurderna bekänner färg, nyligen Soran, nu Özz. I fängelse med dem och sedan utvisning med fråntagande av det svenska medborgarskapet.

 44. Har aldrig uppskattat karaktären men som komiker är detta nog hans enda och bästa skämt. Ett riktigt practical joke, – frågan är nu om özz fan club fortsätter med hyllningarna.
  F.ö. kan konstateras att han, med hela kurdfamiljen, medvetet eller omedvetet, inte osannolikt också direkt eller indirekt har medfinansierat IS-terror.
  Beaktande att PK-konglomeratet (inte minst SvT) har finansierat delar av kurdfamiljens aktiviteter med våra skattepengar så har också vi ofrivilligt bidragit till Akilovs storslalom med pilsnerbilen bland betonglejonen.

 45. Hur skoj är inte dessa nyheter för de som betalat höga biljettpriser för att lyssna på en snubbe som med all sannolikhet har bidragit till finansieringen av lemlästning och mord på svenskar. Kommer de att vilja betala för att lyssna på honom igen?

  • Ja. För att majoriteten av Folket är får. Dem gör det som är bekvämt. Ni böjde er för Tyskarna, USA, EU och snart; Islam.

   Ett svartjobb på hans villa, som är stoor, ni borde kolla det istället, är 85k typ ett badrum, om ens det.

   Svensk o Polsk arbetskraft på Gotland, och svart dessutom kostar pengar.

 46. AFTONBLADET: Rånare körde in i köpcentrum – slog till mot guldbutik

  ”Maskerade rånare försökte råna en guldbutik i Hallonbergen utanför Stockholm – genom att köra in en skåpbil i köpcentrumet.
  – Två män kliver ut och skriker ”Backa! Alla backar!”, säger vittnet Emilia Eriksson, 28.”

  HMMM ….Jag undrar bara om dom egentligen sa ”Allha Akbar” i stället för aftonbladets skrivna ord”

 47. Att Akilov fått 85.000 för några veckors jobb som hantlangare låter väldigt suspekt bara det. Här ligger nog en hel kennel begraven.

  • Han och Özz Nujen bör kollas då Uzbekens fru befanns sig i Turkiet.
   Kanske finns ett samband

   85,000 Mycket pengar för några veckors jobb

    • Håller du med, eller säger emot? Två veckor med 100:- i timmen blir 8 000:- med en 40-timmarsvecka. Det har också gjorts klart att han inte var kvalificerad byggjobbare, utan städade och assisterade. Ja, det är väldigt, väldigt bra betalt, precis som nitohu påpekade.

     • Jo detta har snackats om en hel del på nätet. Folk har talat om att han kanske fick betalt för flera personer och skulle dela med sig till dem? Det har även snackats om att han i grunden arbetat mer för dem och fått den summan för andra veckor han gjort tidigare. Eller förskott för veckor han skulle arbeta.
      Finns många teorier.
      I grunden så avskyr kurder islamister. Så snacket om att han skulle bistå en terrorist är nog fel.
      Sen så krävs det inga enorma belopp för att sno en lastbil och utföra ett dåd.
      Krävs inga 85 000 kr för det.
      Och varför skulle han ens åka till Gotland för att då utföra ett arbete? Varför inte då istället köra lastbilen på Drottninggatan direkt?
      Det låter som en rätt kass teori.

  • Det skedde visst ett mord på i närheten under de sex veckor Akilov var på ön.
   Fanns det något agg mellan Nujenfamiljen och offret?

 48. Några frågor:
  1) Radikaliserades Akilov under sin tid hos familjen Nujen som ju ofta verkar att avsky Sverige?
  2) Hur många kändisar (eller för den delen vanliga människor) skulle ha försökt mörka att de anställt Sveriges värste islamistiske terrormördare om de hade haft rent mjöl i påsen?
  3) Möjliggjorde familjen Nujens svartanställning i själva verket det islamistiska terrordådet eftersom Akilov annars hade varit ute ur landet?

 49. Özz m familj har i och med detta troligen varit medfinansörer till terrorbrott på Drottninggatan.Det bör folk ha i minnet när de ev köper biljett till hans urusla shower.

 50. Om man skulle ta och köpa en biljett till en av hans föreställningar. Bara för att efter tio minuter resa sig upp och ryta: ”Vad fan får jag för pengarna?”

     • Så svarar en riktig representant för det fria ordet. Du påstår saker som du inte vet ngt om. Jag lyssnade själv till radioprogrammet när det sändes. Du har inget problem med att kalla mig lögnare.

     • Du får tänka ett steg längre. Din kommentar var en replik på en olämplig kommentar. Att jag lyssnade på Upp till Tretton under 70-talet har inget med saken att göra.

     • Så långt så väl.Men att bli kallad lögnare accepterar jag inte. Du skriver själv att du har lyssnat till programmet.

     • Jag har inte kallat dig lögnare. Däremot att din kommentar inte har något med sanningen om Özz Nujen att göra.
      Att mycket kunde sägas i radio för 40 år sedan, som inte kan sägas idag, vet jag mycket väl. Jag tror ändå att du citerade fritt ur minnet. oavsett vilket så var kommentaren irrelevant här.

     • ”Den hade ingenting med varken sanning eller artikelns ämne att göra, punkt slut.”
      Saken är utagerad.

 51. Soran, Özz, Ehsan och allt vad dem heter. Som hade så mycket synpunkter på allt möjligt, speciellt sådant som kunde skuldbelägga etniska svenskar, nu är de inte alls speciellt pratsamma. Något måste ha hänt? Har jag missat det?

 52. Någon förvånad ?
  Av alla araber jag träffat, är det ingen jag litar på ! Mina erfarenheter i livets skola har gett mig denna uppfattning .
  Terroristfinansiär = UT !!!
  Och det fort som fan !
  Låt denna illvilliga ”humorist” vara arbetslös och häv alla ev kontrakt !
  Vad kann denna Stefans lönsamma invandrare bidraga med annat än död o skadegörelse.

  Gör honom som ett varnande exempel och kasta ut honom på livstid !
  Jag vill inte att ”såna där” har någon rätt att vistas på svensk jord ! Trots allt ska de våra kunna röra sig säkert. Och då får moderskänslor, hormoner o P K vika undan !

  Bara UT !!!

 53. Vad kan man säga mer än detta ”Terror Özz!”.

  Familjen som trodde att svarbetalning betydde gåvor till terrororganisationen Islamska Staten (IS) eftersom svartbetalning måste innebära för klanen Nujen att pengarna gick till svartklädda islamister.

 54. Mycket goda bevis för att landet upp och ner fortfarande rejält står på huvudet. En slapp och okontrollerad invandring tillåter de omhuldade att göra som de vill. Stryker några blåögda och ljushåriga med på kuppen är det vad vi måste stå ut med för att ha dem här hos oss.

 55. Höll Özz denna Terrorist med bostad i Özz fastigheter på Gotland ?Bodde terroristen gratis i Özz fastigheter ? mycket att utreda.

 56. KARMA smaka på det ordet nöff nöff.

  Du har förnedrat,förtalat och förödmjukat hela det svenska folket och dess kultur m.m med din s.k komik, vilket i min värld är ren skär RASIM du spytt ut.

  Hur mår du nu ?

 57. Kurd är kurd även i Sverige. Hårige Nujen fifflar som man gör i hans hemland. Han kanske sympatiserar med terroristen han anställde?
  Och denne kurd-hycklare hyllas av pk-svenskar. Fy fan.

 58. Han får nog hjälp av våran Monas advokat och åklagarn som utses är nog också Monas kompis så det finns inget uppsåt.Nässe kommer istället får han betalt för att han blivit kränkt.

 59. Du özz karma är underbar ibland.
  Min önskan är att du åker dit rejält.
  Min personliga åsikt är att du lurat till dig pengar…

 60. Özz en kurd e dyrare än en quattro pizza och cola.
  Bjuder på den , används nästa gång du står på norra och kör pr för multikulti.

 61. Vi har råd med stor invandring om alla företagare bara hade betalt skatt och inte smitit undan … som det brukar heta när dessa invandrings-ivrare talar.

 62. Minns mopedisten som medvetet körde på en tiggare. På facebook skyllde då Özz dådet på SD:s politik och veckan efter stog det klart att det var en kurd som var den skyldige.
  Antagligen förstog nog inte Özz vad som hände den gången helller.

 63. Glöm inte din moraliska kompass och Sverige har aldrig varit tryggare. Detta radarpar kan onekligen få en att skratta högt, men inte så som dom själva tror…

 64. Det är ju alldeles utmärkt att familjen Nujen nu har anmälts och att det startats en utredning.
  Men…vad som däremot INTE är alldeles utmärkt är…att det inte redan för länge sedan har inletts en utredning mot Nujens .
  Jag menar, borde inte SÄPO automatiskt knacka på hemma hos en person som har fört över 85.000 kronor till en person som begår ett terrordåd???
  Och helst då INNAN rättegången mot terroristen inleds…?

  • En mycket motiverad fråga.
   För övrigt kan konstateras att Akilov blev fångad tack vare att signalement lämnats ut, till och med bild.
   Men polisen tyckte väl inte att förundersökningen blev förstörd den här gången…..

   • Ja, det är märkligt; ibland är det fel att lämna ut signalement- och ibland är det rätt :/

    Och jag är ganska så säker på att jag hade fått besök av SÄPO om jag hade smällt in 85.000 på Breiviks konto hösten 2011.
    Förmodligen hade jag inte ens fått vara med på TV4 humorprogram ett år efter det att jag fört över pengarna….

    • Peter Springare säger i intervju i Nya Tider att polisens vägran att lämna ut signalement vid våldtäkter är politiskt betingat.
     Polisens bortförklaringar ger han inget för.

     • Ja, förmodligen kan väl utlämnande av signalement vid våldtäkter ”riskera att gynna främlingsfientliga krafter”…

  • Kanske myndigheterna i USA ska informeras om Özz terrorfinansiering… nästa besök i USA kanske blir permanent men på en ganska trång plats (kanske Kuba)…

 65. Nu går man igenom dådet på Drottninggatan in i minsta detalj, minut för minut, sekund för sekund i hopp om att hitta någon teknikalitet som reser frågor när det gäller skuld eller uppsåt och med lite tur kan Akilov friges med ett skadestånd och en egen lägenhet. Invandringen är inget problem, kommer man att säga.
  Minns var ni läste detta först.
  Sedan kan man överklaga hit eller dit så Rambergskans polare får sin del av kakan.

   • Om det är till någon tröst så är det lika i många länder i Europa. Där kommunistinfiltrationen pågått under decennier. Demokraterna var naiva och trodde att kommunismen kunde underordna sig välståndstanken och demokrati, men det bet inte på kommunisterna eftersom de svurit på att skapa en totalitär ideologi som härskare över folken. Men kommunisterna behövde en extern totalitär ideologi att ingå sammarbete med att störta demokratierna och krossa demokraterna det eftersom kommunismen vann kriget men förlorade folken.

  • Jag försöker räkna hur många gånger media nämner att han är en Islamist, en jihadtrogen muslim.
   1, 2……….rättegången pågår till i Maj, några miljoner senare.

   • Dom har gjort sitt bästa för att berätta att han INTE är någon islamist.
    Det var säkert bara en slump att han pratade om islam och IS ledare Baghdari …

     • Ja, man får självklart inte missa en möjlighet att dra upp Breivik- och gärna Hitler också 🙂

     • Tänka sig, detta massmord i Norge kom att avslöja att svenske statsministern Fredrik Reinfeldt hade rest bort, något som inte skulle ha avslöjats om inte händelsen i Norge kom i vägen för statsministerns resa till Turkiet, att hålla den så dold, att inte svenska folket skulle få någon vetskap om det. Men i och med att det blev så stark händelse att det även kom att bli en angelägenhet för Sverige och statsministern. Men icke då, inte avbröt statsminister Fredrik Reinfeldt resan till Turkiet och boendet hos presidenten för Turkiet. Vad sade då regeringskontoret som svar på folkets undran varför inte nu statsminister Fredrik Reinfeldt avbröt semestern.! Regeringskontorets svar blev: ”semesterresan som inte gick att avboka!”.

      Det måste ha varit en viktig semester detta för statsminister Reinfeldt. Annars så avslöjar svaret från regeringskontoret att statsministern hade inte makten själv att avbryta resan ”som inte gick” att avboka. Det känns i det fallet som någon annan äger Sveriges statsminiter, med den förklaringen ”inte gick att avboka”.

      Hade det i stället varit en intelligent och förstående turkisk president med svenska folket så hade han förstått att statsministern avbröt ”semestern” för att resa tillbaks till Sverige. Det måste i stället varit en verkligen en mycket känslokall president den där turkiske presidenten. Skall man bara föröka att tolka vissa tecken så kan man väl säga att Turkiet därefter har varit ett mycket viktigt transitland för islamismen in i Europa och vidare upp till Sverige.

  • Akilov kommer inte att friges .
   Han kommer att få livstids fängelse och han kommer att avtjäna åtminstone 30 år av det innan det kan bli aktuellt att få det omvandlat till ett tidsbestämt straff.

   Det är inte ett mord eller en våldtäkt som han har begått.Hade det varit det hade det du skriver varit fullt möjligt.

    • Nja, tommy zethreus har suttit i 23 år utan att få tidsbestämt straff och Leif Axmyr satt i 34 år innan han släpptes.
     Något liknande jääävligt länge. väntar Akilov.
     Svensk rättvisa och svenska straffskalor är ett stort skämt, men begår man sådana brott som Akilov så får man sitta jääävligt länge.

     Han kommer få livstid och det ska han självklart ha. Det smärtar mig dock något oerhört att han inte får spendera livstiden naken i en isoleringscell på vatten och bröd utan någon kontakt med anhöriga eller omvärlden. 🙁

     • Har för mig att det finns en ”Alexandersson” (tror jag) som har suttit ännu längre och som aldrig kommer ut.

     • Tommy Alexandersson, förmodligen ?
      Han har suttit i 30 år.
      Annars tror jag att Axmyr är den som har ”rekordet” i sverige på att sitta länge ;
      Han släpptes för något år sedan efter 34 år. Och släpptes väl förmodligen bara eftersom han var runt 80 och därför inte kapabel att göra någonting kriminellt längre 🙂
      Något liknande lär det väl bli med Akilov.

   • Trist för oss skattebetalare att vi får betala för detta (utvisningshaveri) under så lång tid framöver. För att inte nämna alla drabbade. Hoppas någon får stå till svars

  • Regimen som släppte in honom och inte slängt ut honom använder detta för att visa handlingskraft. 5 över 12!
   Vedervärdigt.

 66. Man kan ta vilken människa som helst ur ett land till ett annat. Men det går inte att ta ur kulturen ur en människa. En vänlig svensk är fortfarande vänlig i något annat land. En korrupt är fortfarande korrupt i något annat land. Exempel Mona Sahlin, hela Göteborgs kommunen Özz nujen. Finns många fler

 67. https://www.expressen.se/nyheter/sida-kande-till-att-chef-anklagats-for-sexkop/ Sida är ett enda stort skämt. Jag tycker alla ska ta chansen att se alla svenska ambassaders twitter-konto-bilder och bilder på facebook där Sida personal ofta visas. Det finns inte en svensk vit man på någon av dessa bilder. Istället är det mängder och åter mängder av kvinnor som representanter för Sida omgivna av oftast mörka män från länder i afrika eller mellan östern. Svenska vita män blir så för-annat diskriminerade.

  • SIDA är ett av regeringens instrument för att genomdriva FNs Agenda 2030 som syftar till att utjämna skillnader mellan rika och fattiga länder genom att flytta människor från fattiga länder till rika. Oavsett konsekvenserna.

 68. Klart man inte kan döma honom för att han bidragit till terrorism.
  Han behöver ju inte veta om vad en snubbe ska göra något år senare.
  Om du anställer mig som målare utav ditt hem, så kan inte du veta vad jag senare ska göra i mitt liv.
  Det kan man inte anklaga honom för. Däremot svart betalning.

  • Helt rätt, men skandalen i det här är att media bestämt sig för att lägga locket på i denna pikanta fråga.
   Tänk om Özz hade hetat Sven Banan….

   • Ja eller hetat Jimmie Åkesson. Man kan ju bara föreställa sig rubrikerna och upprördheten, som troligtvis skulle ha pågått fram till valet.

    • Tror dock inte frågan blir lika stor när det handlar om komiker.
     Oavsett komiker.
     Däremot när politiker agerar fel så blir det stort i media.
     Skulle nog snarare säga så.
     Hade Stefan Löfven betalt någon svart, så hade det nog blivit en stor nyhet. Precis som det blev en stor nyhet när Mona Sahlin fuskade med intyg om lön för vakten.

     • Fast det skiljer mellan komiker och ministrar.
      En minister är alltid mer intressant att sätta dit.
      För båda sidor inom politiken.
      T ex Mona Sahlin. Hon åkte ju dit för hennes intyg. Hon fick avgå. Så det sker ju även på den sidan

     • Nej, självklart smäller det högre när en politiker gör något än när en komiker gör det.
      Men…nu är ju inte bara Özz en ”komiker” .
      Han är även en ständig opinionsbildare och ”expert” på allt från invandringspolitik till NATO-medlemskap – han har ju i princip klippkort till morgonsofforna där han får uttala sig om allt möjligt.
      Förutom detta är han krönikör på Expressen.
      Och där brukar han ganska så ofta skriva hur illa han tycker om folk som fifflar med skatten…

      Jag kan knappt föreställa mig det gatloppet som det motsvarande skulle ha resulterat i ;
      Lek med tanken att det hade kommit fram att exempelvis Peter Springare eller Katerina Janouch hade smällt in 85.000 kronor på Breiviks konto ett halvår innan Utöya.
      Och fundera sedan på om DN skulle ha nöjt sig med att janouch sa ”Jag vet ingenting om det där”….

 69. Terroristen lär även säkerligen fått privata körlektioner av Özz Nujens familjemedlemmar med att köra lastbil. Och även troligen kanske har de även varit delaktiga med att hålla koll på körscheman runt stället som islamisten skulle med lastbil köra ihjäl folk.

  Går man tillbaks i tiden så kanske även självmordssprängaren i Stockholm december 2010 hör ihop med familjen Nujens.

  Åklagarmyndigheten ska med omedelbar verkan se till att ställa familjemedlemmarna Nujens invid islamisten som nu står åtalad för massmord.

 70. OT. Polarpriset går till Afghanska musiker. Bra och politiskt korrekt och vältajmat, nu när 9000 ensamkommande ska få en Andra chans.

 71. Det är lugnt Özz, dra fram rasistkortet så går du fri, de är panikslagna för en rasiststämpel så du behöver inte oroa dig, fortsätt betala och arbeta svart.

 72. Komikern kanske skapar ett installationskonstverk i Lars Vilks rondellhundsstil där konstverket inte består av gipshundarna utan av samhällets reaktioner med yxmördare och SÄPO-livvakter och PK-press å allt, bara för en gipshunds skull. Driver parodi på PKs mentala funktionshinder. Det är den välvilligaste bortförklaringen jag skulle kunna komma på som advokat åt terroristfinansiären. Jag tror inte det håller ens i tingsrätten, men vi får se (så långt får kan se).

 73. Özz Nujen och 424 andra mindre sverigevänliga personer undertecknade i dagens DN ett öppet brev till den nya Rikspolischefen där de jämställer invandringskritiska uttalanden med terrorism, påstår att ”hatbrott” är lika stora problem som skjutningar, väldtäkter och utländska stöldligor – och menar att man bäst försvarar yttrandefriheten och demokratin med censur och åsiktspoliser.

  När ska svenskarna vakna och stoppa detta vansinne som håller på att göra Sverige till ett toalitärt socialistiskt samhälle där enbart islamister har yttrandefrihet? Vakna!

  https://unv.is/dn.se/kultur-noje/oppet-brev-till-nye-rikspolischefen-det-behovs-ett-krafttag-mot-hatbrott

  • Något magstarkt av Nujen att våga underteckna ett brev om vad som är och inte är terrorism dagen efter att rättegången mot den värsta terroristen i sveriges historia har inletts, med tanke på att Nujens syster och pappa och svåger har fört över pengar till just den terrorismen. ..

  • Uppenbart är att de vill få sanningen att benämnas som hatbrott och därmed strypa yttrandefriheten för det svenska folket, och detta backas upp av DN vidrigt.

  • Det var ett intelligent gäng med tyngdpunkten till vänster. 424,krokodiler. Stora käftar och inga öron. Kan även vara papegojor. Lär sig några fraser och upprepar dessa ständigt för alla

 74. Jag tror att usch nujen har varit med att planera detta terrordåd, usch nujen är en person som jag finner vara mycket svävande angående akilov!!!

  • 85.000 spänn för 6 veckors svartjobb… ?
   14.000 kronor i veckan.
   Till någon som ”målar , river och städar”.
   Hmm.
   Det hade nog blivit billigare för Nujen att anställa vit personal….

    • Nej, 5-6 veckors jobb ska det tydligen handla om.
     Vilket betyder att svartjobbaren som ”målar, river och städar” tjänar ganska så mycket mer än vad han skulle göra om han satt i riksdagen.
     Så familjen Nujen är antingen väldigt generösa eller fullständigt värdelösa på det där med lönesättning….

   • tänk så här …. dom kan ha gett han pengar för att han själv skulle betala in skatter … hur vet vi om Akilov var ärlig …

    • Seriösa företag betalar bara ut till registrerade företag och kollar om dom har F-skatt och reg.bevis för annars riskerar man att få betala skatter o sociala avgifter i efterhand om skattemyndigheten kollar….

     • ja det låter bra i mina öron …. vet själv inte så mycket om hur det är att driva företag … MEN då får vi hoppas att dom får tyst på den lille kurden för gott !!!

    • Njaaaee….. visst kan man försöka leka djävulens advokat, men i det här fallet är det ganska solklart att det handlar om svartjobb.
     Om nu fam. Nujen anlitar den illegala invandrarens firma ”Akilov AB” för att renovera huset och väljer att föra över 85.000 spänn på hans konto med förhoppningen att han ska skatta för pengarna så är dom för det första fullständigt okunniga om hur regelverket för sådant är. Vilket man väl kanske inte bör vara om man är advokat….
     Och för det andra , om dom nu inte har utnyttjat illegala invandrare som svart arbetskraft så är det bara för Nujens att visa upp kontraktet /kvittona så slipper dom ju sådana ”hatiska” spekulationer.
     Men …av någon anledning har dom ingen lust att visa upp dessa.
     Och om jag vore dom så skulle jag mer än gärna visa avtalet med ”Akilov AB”.
     För alternativet till ”svartjobb” är ”terroristfinansiering”.

 75. Kurderna håller sig framme. I år debuterar Dalkurd i Allsvenskan. Om några år så blir lär väl Allsvenskan bara bestå av diverse lag med olika etniciteter precis som i Libanon.

  • 1,5 Miljarder Afrikaner idag, 2050 är dom 2,5 Miljarder …. 0.5% som vill till EU det blir några stycken …. EU måste nog bygga en stor betong-bunker över och runt EU … annars så är det hejdå för europa … ca 13 000 000 afrikaner sen om det är per år eller totalt det vet i fan

  • Tack internet och tack för att mobiler exporterades till Afrika och MENA … kunde dom inte få leva lyckligt ovetandes …

  • Det är bara början, IS terrroisterna börjar nu gå in i norra afrika…..det finns rinsk att – miljoner afrikaner kommer att sättas i rörelse.
   Johan Westerholm på Ledarsidorna.se har redan varnat för det.
   Och samtidigt varnat för att det bland annat är Wallströms fel eftersom hon är en av dom som är med och undergräver stabiliteten för Marocka o sin inblandning i västsahara.

 76. Nu är det viktigt att man vänder på varje sten och med det innebär att man granskar alla ekonomiska transaktioner och stämmer av med bokföringen.
  Att man bara skulle betalat ut svarta pengar till Akilov och ingen annan låter föga troligt.

  • Och använda water boarding för att få fram sanningen om de medskyldiga. Dip’em deep.

   Terroristen är förberedd på att spännas fast på en bår och få sitt huvud nedsänkt i en hink vatten. Men när båren går ned och ned och ned igen i ett vattenfyllt hisschakt, så att det verkligen verkar saknas möjlighet att dra ett sista andetag igen. Då först uppkommer frälsningen, viljan att skvallra. När terroristen kräkt ur sig vattnet ur lungorna i sin betongcell.

 77. Dom faller en efter en…karma!
  Det vore underbart om man kunde binda Özz vid gotland vid samma tid som Akilov…
  -det vore dubbelkarma, eller game set och match!

   • ja så mycket är jag med, undrar bara när dom uppgifterna läcker ut….det vore helt underbart att påvisa att dom varit på gotland samtidigt…..då finns det möjlighet att dom faktiskt har umgåtts! Kanske det finns någon selfie där dom är med också….

 78. Den Moraliska kompassen pekar for liberaler och vissa andra moraliska hogdjur at ett helt hall an for den vanliga pobeln..Rattvisa for Emma kommer inte att skipas.

 79. citat Özz Nujen: ”-jag kom inte till Sverige för att bli svensk, jag kom hit för att kunna fortsätta vara kurd….”

  Min översättning: ”-jag kom inte till Sverige för att bli svensk, jag kom hit för att kunna fortsätta vara Taliban….”

  Inte alla människor som förstår hur lika de 2 uttrycken är…..

 80. En granskning av den lismande quislingen, plus en back-slash på honom av all den ”galla” han öst ur sig mot oss som värnar vår nation! Jag säger bara ”nita den gr…n!!!!!

    • Vi hade aldrig haft dessa problem här med quisling.
     Men jag vet ju vad ordet fått för betydelse.
     Men borde kunna döpas om till vilken regeringspolitiker som helst.

     • Självfallet! Men denne individ ”roar” folket, med sin medvetet dolda agenda! Den har även politiker, jag vet! Men detta med ”komiker” är sjufaldigt värre, enligt mig!

     • Nei Quisling var på nazistenes side og nazistene var venner med det muslimske brorskapet så du har helt rett i at dere ikke hadde hatt dette problemet om dere hadde Quisling . For da hadde du kanskje måtte livnære deg som komiker mens arabere og nazister var ditt herrefolk . Ravn Figenschou .

     • Ja! Och om en asylant får skydd i ett land och propagerar mot det landets agenda, så är han en äkta quisling!

 81. Jaha då skrivs det när invandrare får uppleva detta …. samt sista meningen så att vi skall förstå att vi skall vara glada för att föda barn i en bil i Sverige !!!

  Expresen:

  * * * Roda Issa Ibrahim, 36, skyndade till Näl för att föda. * * *

  Då sprack däcket och bilen fick stopp – mitt på E6.
  Roda skrek av panik och smärta.
  – Det var som en mardröm, säger hon.
  /…/
  – När jag tänker på det får jag rysningar. Samtidigt är inte detta något jämfört med de kvinnor som föder i krig och elände. Här fick jag den bästa hjälpen, säger Roda Issa Ibrahim.

 82. Och Özz vet ingenting. Tidigare har han skyllt på sin svåger och syster. Snacka om att sälja ut sin egen syster. Måste vara lite… kärv… stämning på familjemiddagarna.

 83. Man börjar fatta varför den här folkgruppen är så illa omtyckt i sina hemtrakter. Erdogan tycks ju hata kurder som pesten o det man sett av dem i Sverige är inte särskilt upplyftande,ballongflygningar,hedersmord Soran,Özz för att nämna några exempel. Har kurderna bidragit med nåt bra i Sverige egentligen?

   • Hans flinande lyser igenom. Falskheten står skriven i nyllet på honom när han drar på ett flin. Özz är en falsk svenskhatare som försörjer sig på svenskar.

    • Han borde skickas till fronten mot IS och fostras lite av Peshmerga, så han blir man istället för ”omogen kille”! Men då kommer han sk-a på sig av rädsla. Bättre sitt i trygga Sverige och hejja på från läktaren!

 84. Vilken hycklare Nujjen, ”moralisk kompass”! Tja, vad kan det här leda till! Hans syster är advokat och borde om någon ha sin ”moraliska kompass” i ordning, men tydligen inte! Är allvarligt när en advokat börjar fiffla med svarta pengar!

  Nån i ”Nujjens Family” måste väl ändå ha känt till den svarta betalningen! Låter konstigt att inte veta vart 85 000 tagit vägen!

  Ann Ramberg på advokatsamfundet har säkert nån lösning på det hela, ringer ett samtal till partiordföranden Stefan och simsalabim så blir det ingen utredning!
  Nujjens är ju ärkesossar och ska skyddas!

 85. OT. Men ack så viktigt. Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger idag i en intervju att:

  ”Ett dussintal IS-anhängare är just nu på väg hem till Sverige” och ”Det kan mycket väl inträffa ett nytt terrordåd i Sverige i närtid.”

  Det är väl i såna här lägen allmän varning borde utfärdas. Vi får väl se vad Löfven gör eller troligare inte gör åt saken.

 86. Det gäller att visa att invandrare är inget hot, muslimer är inget hot och terrorister är inget hot även om de kör längs med gatan med lastbil. Det är bara som vi inbillat oss.

 87. OT

  Jag har den senaste veckan lagt märke till att ovanligt många muslimskor bär VIT huckle. Det brukar dom göra för att fira nåt, eller när nån dött i jihad.
  Är det för att Akilov har rättegång tro?
  Kan det va så illa
  Så vitt jag vet är det ingen annan högtid just nu

 88. Först visade sig Soran vara en riktig vedervärdig hycklare.
  Nu visar det sig att Özz också är det.

  Tänk att det visste jag för länge sedan, skönt att nu hela svenska folket också vet det.

  Det finns ju inte så mycket att skämta om längre för ovanstående herrar, men jag ler ändå hela tiden.

 89. Vad lever ni i för fantasi?

  Tror ni verkligen att en framstående invandrare blir dömd i detta land?

  Har ni ännu inte lärt er att lagar bara gäller för vissa.

 90. Det viktigaste ÄR att Åklagaren kommer fram till att hans Bolag har agerat och sponsrat denne man till att leva gott på de Svarta Kronorna och Agera och planera sitt brott i godan ro på något hotellrum inkl frukost en längre tid…

  M a o utan dessa kronor och inget uppehållstånd hade han kanske varit tvungen att söka sej till annat Land och hans Terrorhandling hade ALDRIG skett här…!

  Så jäkla hemskt är den Verkligheten…

 91. Har för mig att Olof Palme blev orolig för sveriges framtid då det kommit ca 3500 kurder till Sverige under 1 år. Så han var förbannad på östtyskarna för att dom inte skötte sina åtagande som dom lovat honom innan då han redan tidigare ogillade dessa mängder av kurder som kommit till sverige.

  Bl.a därför visste Ingvar Carlsson hur Palme ville ha det då man såg till så att Luciabeslutet kunde genomföras.

  Denna information går att finna på Flashback om man vill ta reda på om detta är riktigt. I fall någon är tveksam.

 92. Det skall bli kul att se hur utredningen fortskrider. Det finns gå saker som gör mig så upprymd som när uppblåsta människor faller på sin egen värdegrund.

 93. Just as on observer looking in it did promt me to ask the question ”when has a refugee used upp their rights to be a citizen ”
  Tax evasion
  Iligal labor
  And financing terrorism
  Seems this chap and his family should have thier finances siesed ,citizenship revoked ,and all on the next flight to kurdistan ,i wouldn’t even waste tax money putting them through the courts ,
  But like a say im just an observer looking in .

 94. Rätt åt hycklaren och lögnaren.
  Mest lustig är titeln på en av hans artiklar i Expressen ”Skitåret 2018 kommer allt att bli ännu värre”
  Ja du har så rätt Özz; särskilt för dig om rättvisa finns.

  (Även om jag tyvärr misstänker att åklagaren kommer lägga mest krut på att hitta ett sätt att lägga ner åtalet.)

 95. Man vågar inte tro att det ska bli ngn påföljd MEN man kan hoppas att Özz får lite ont i magen och inte känner sig så stöddig för en stund.

 96. Inflytelserika vänner kommer säkert till undsättning, och det hela slutar med att Öset går fri från skuld. Det går till så i det korrumperade Sverige.
  Martin Kinnunen (SD) hade inga personer med inflytande som backade honom när han stod åtalad, därför blev han fälld i domstolen och hudflängd av MSM.

 97. Av en händelse så har Samhällsnytt kommit i kontakt med anmälaren???
  Kom anmälaren till er och berättade och visade upp anmälan eller är det möjligtvis ni själva som är anmälaren?

 98. Att inte Expressen reagerar? Hålla en skojare om ryggen! Sexförbrytare får lämna likaså sanningssägare som Birro, men tydligen inte skattesmitare.

 99. Hoppas dom inte väcker åtal bara för att sen kunna säga att brott inte går att styrka och så får hela familjen Nujen vara med i Svt och beklaga sig över Högerns trollsvans som har bedrivit en hetsjakt mot dom bara för att dom är en stackars flyktingfamilj…

 100. Nu är det upp till bevis!!!!! Eller ska den ”rolige” klara sig?!!!! Med svenska domstolar vet man inte längre för har dom invandrarbakgrund så är det ju såååååå mycket enklare i rätten!!!!

 101. Özz Nujen anses vara en viktig sosse. Han lär kunna fortsätta som vanligt. Det brukar heta att förundersökningen läggs ned i brist på bevis.

  • Utan klappkurder kan inte etablissemanget visa sig goda. De har en stor inverkan på graden av fördomsfrihet man visar upp. Politiker kan göra sig karriär i form av vänskapen med kurdiens alla olika personligheter. Özz är nog förbrukad som kelkurd nu. Men man vet inte. Kanske har man en up coming kurd på lager att exploatera.

 102. Hoppas att man göra en rejäl genomgång av hans tidigare affärer så att allt kommer upp på bordet.
  Tyvärr tvivlar jag på att så blir fallet.

 103. Akilov Hatade och ville mörda svenskar. Han träffade många utlänningar med sin lastbil. Dock ingen kurd såklart….

 104. Varför kollar ekobrottsmyndigheten inte upp var arbetslösa utlänningar fått pengar ifrån till sina lyxbilar i miljonklassen?

 105. Vanliga media har inget om att Nujens släktingar har betalat svart för reparationsarbeten på Gotland. Fast svartjobb är förstås jättevanligt. Nujens släktingar kanske inte anses intressanta?

  • Behövs ingen större fantasi för att lista ut hur rubikerna skulle se ut i MSM om det var en SD’are som pröjsat svarta pengar till en terrorist….

 106. Jag har 0 förtroende för svenskt rättsväsen. Kolla vad Ramberg brukar twittra om.

  Just nu är 7-klövern , media och Advokatsamfundet upptagna med att klura ut hur dom ska ”ta hem” alla ”svenska”-is krigare . Säpo klurar på hur alla ska få hemliga identiteter, osv osv….

 107. Den helgonförklarade kulturberikarens moraliska kompass borde förpassa honom direkt till både landets hemliga polis och militära underättelsetjänst, förhör under tortyr rekommenderas, då detta handlar om förräderi mot nationen och det Svenska folket..!

 108. Bokförings och skattebrott går nog knappast att komma bort från men att det var terrorfinansiering har jag svårt att tro, då skulle det säkerligen dolts på ett annat sätt.

  Att som nu gömma transaktionerna under vad som verkar vara normala transaktioner hade utan problem missats av skatteverket även vid en mindre revision av bokföringen. Om man s.a.s vill gömma en tiger så gör man det i Kolmården och inte i Vasaparken där den utmärker sig.

  Att det NU dyker upp beror enbart på att herr Akilov plötsligt blev nordeuropas mest granskade ”man” när han som en av ytterst få av pedofetens krigare utför Jihad och möter rätten istället för paradiset efter dådet.

 109. Jag blev vettskrämd när jag såg bilden på denne Özz! Jag trodde att man äntligen hade fångat YETIN! 😀

 110. Oj, vilket konstigt sammanträffande! Nästan osannolikt att en vänsterliberal predikant med rötter i Mellanöstern ”råkat” finansiera ett terrordåd med muslimska bevekelsegrunder.

 111. Om en ”feministisk” regering kan massislamisera landet så kan också en ”integrerad” migrant sponsra terrorister. Allt är upp och ner i Sverige 2018 och ingenting förvånar mig längre.

 112. Först Soran sedan Özz scenen blir tommare och tommare på Norra brunn.
  Var är riksskojaren Bertnèr, ligger han i fosterställning?

 113. Jag tror att han är en stor djävla klantskalle med skitdålig koll på lagar och regler…plus en hel del ”manjana-tänk” i ryggsäcken….Knappast terrorfinansiär , inte medvetet i alla fall.Typiskt konstnär med skitdålig ”koll på papper” som det brukar heta…

  • Det tror jag också.
   Men hans syster – som är den som har gjort överföringarna till Akilov – har gått på företagsekonomiska institutet och är advokat, så hon borde väl kanske ha lite bättre koll på papper och skatteregler…?

  • VISST HAN HETER

   ÖTZI ….. VAR PÅ VÄG ÖVER ALPERNA MOT SVERIGE GICK VILSE..SÅ JOBBAR VI,DÅRLIG STÄMMNING ??

   PRECIS ÄLDRE VARIANTEN AV STAVNING (TYSK)

 114. Det mest fantastiska är att det måste till en anmälan från en privatperson för att EBM skall titta på saken. Det borde dem och Skatteverket gjort enbart på de uppgifter som framkom i media.

  • Ja det är därför du betalat skatt till alla dessa myndigheter – dom gör inget självmant , dom sussar vidare tills en medborgare ryter i. Annars – kaffedrickning och pappersflyttande – få se nu …hmmm…jag tror det pappret passar bättre i DEN pärmen….oj..oj vad mycket jag har att göra.

 115. En privatperson som anmäler???Så myndigheter typ Skatteverket bar skiter i det ,fast det stått så mycket om det??Hoppas han åker dit å systern oxå.

  • Ja, Nujjen tillhör ju de ”oberörbara” och goda… Samhällsmedborgare höjda över varje form av misstanke

 116. Tack Egor med flera som verkligen jobbar som journalister ska göra och blir en ”pain in the ass” på skurkar och myndigheter så de inte kan sopa all skit under mattan.

 117. ”Anledningen till detta är att terrorfinansiering inte var något brott i
  Sverige vid den aktuella tidpunkten då handlingarna begicks.”

  Allt med terrorism verkar vara helt godkänt i detta landet.

  Hörde någonstans om att Storbritannien inte ville ha tillbaka hem sina IS-resenärer.
  För att se till att dessa odjur inte skulle återvända till brittisk mark, gav man specialförband order om att lösa problemet för gott.

  • Även Frankrike ska ha gjort så, men här i Sverige kommer väl Löfven med anhang att stå i ankomsthallen på Arlanda med blommor och presentkort i sina famnar för att välkomna mördarna!

   • Just därför, de har förstått vilka misstag de gjort!!
    T.o.m kända skådespelare och artister som ofta brukar vara försiktiga i sina uttalanden; har sagt att ”de känner inte igen London längre” !!!!

 118. SLäpp inte denna anmälan ur sikte, för i Deep state Sverige läggs den ena efter den andra anmälan i papperskorgen. När det gäller anmälan mot Özz så är risken extra stor då han är populär bland pk sektens arabglorifierare. Özz Nujen är exakt sådan person som genom lögner och dupering och aggressivt rasist anklaga Svenska vita män, kan göra karriär i pk sektens Sverige. Tack vare en slumpmässig händelse, så uppenbarade det sig under den flagnande ytan, den verkliga Özz Nujen. Naturligtvis tittade pk iterna bort, men en rättfärdig människa i detta land anmälde hans uppenbara försök att kringgå lagar och förordningar som vi har i landet för att upprätta en välmående fungerande välfärds stat.

 119. Vi har två ståuppare med kurdisk bakgrund Özz och Soran, båda har nu anmälts för misstänkta brottsliga aktiviteter, kan man skylla på att de haft svårt med integrationen och på så sätt lägga skulden på svenskarna? För detta kan absolut inta ha med kultur och värdegrund att göra.

 120. Jag bara längtar efter att vi får våra kära IS-krigare tillbaka. Går det inte att samla ihop dom och ta nåt regeringsflygplan som åker ner och hämtar – eller är dom för många? Har dom bostäder när dom kommer tillbaka? Finns det psykologer och sjukvårdspersonal redo? Är bidrag och försörjning + familjestöd ordnat till dessa telningar?

  • Var lugn, de kommer att behandlas som befriare och ärade män. De bjuds in till samtal med Säpo, där de får berätta om sina liv och framtids planer, sedan får de träffa en psykolog som hjälper dem med de traumatiska händelser de har varit med om. Till sist så kan de gå hem till sina familjer som lever i nybyggda bostäder och ett fint jobb.

   • Jobb!? Är du galen? Det får infödingarna sköta. Dessa är endast certifierade till att boffa vattenpipa och ställa till jävelskap.

 121. Alternativ media är en gåva till oss som vill veta mer om relevanta nyheter, medan SVT kan fortsätta sin gransking om låga löner i Mogadishu.

 122. Risken är ju att detta läggs ner eftersom Özz tydligen inte skickat några pengar. Det är ju hans syster, svåger samt far som skickat pengar. Varför kan inte anmälaren göra rätt?

  • Anmälaren gör nog rätt. Özz är delägare i de fastigheter Akilov jobbar svart med. Özz är troligtvis ordentligt insyltad i denna betalning till terrorist.

     • Nej faktiskt inte. Är hela familjen anmäld så är jag nöjd. Men i artikeln ovan är ju bara Özz nämnd, därav mina kommentarer.

     • Bra och jag håller med dig
      Vidare så hoppas vi på att Samnytt samt med IGOR PUTILOV i spetsen rotar vidare i denna dyngstack

      Handhjärta tiil dig Igor för ett gott jobb

    • Om du äger fastigheter (tillsammans med ett syskon) låter du renoveringar passera utan ha koll på firma? Du/ni kanske kommer undan en totkostnad på 2×85.000 kr med halva beloppet. Pengar det med. Tror fan att du är med i spelet.
     Jag tror inte ditt syskon skulle fixa det utan ditt ok, eller hur?

  • Visst risken är det ju en uppenbar stor risk att de lägger ärendet i papperskorgen. Dock är det ju övertydligt att han visste och förstod att en renovering pågick i bostaden och att Arkilov fick ersättning för jobbet. Med tanke på beloppet så är det trroligt att Nujen har haft ett finger med i finansieringen, vilket om nu det görs en riktig utredning skulle kunna spåras att Nujen har överfört pengar till familjen.
   Att han ska klara sig undan genom att skylla på att han inte visste och därmed läggaallas ner hela ärendet bara så pk. Liz är inte så snart att det inte skulle gå att uppbringa kopplingar till denna terrorist Arkilov.

 123. Ska bli intressant att följa detta.
  Min kompis åkte dit för grov rattfylla när han satt och drack alkohol vid köksbordet. 12/12 2015. Ca en timme tidigare hade han kört till systembolaget. På vägen hem skojade han om norsk rondellkörning och körde 2 varv. Någon la märke till det och följde efter oss hem och ringde polisen. 1 mån fängelse blev 1 mån samhällstjänst + av med körkortet + utebliven lön i 1 mån.
  I statistiken såg det nog bra ut.
  Han är ju ostraffad etnisk svensk dådå.
  Özz är ju kurdisk National kommunist och sjuk-klöverns gulliga gycklare som bara talar ur manualen.

 124. Özz är en pajas. Även om han klarar sig från en dom är han svårt skadeskjuten. Han har visat sig vara en rufflare och skattefuskare och kommer att ha det svårt att inta sin moraliskt högstående hållning igen. Alla känner fislukten och vet vem som syndat.

 125. Özz flinar och raljerar I ett historieprogram om svenskar och deras historia. Ofta kallar han oss rasister och nazister utan några belägg.
  Det är kanske dags för Özz Nujen att bli gäst i släktforskningsprogrammet “Vem tror du att du är”. Kanske det visar sig att hans förfäder deltog med turkarna I folkmordet på kristna armenier 1915.

 126. Varför ska vi skratta när hans humor går ut på att trycka ner Svenska folket som har av godhet gett honom ett Svenskt medborgarskap och mer därtill. Vi tycker inte det är kul att bli hånade och skattade åt. Särskilt inte av en hycklare.

  • Det är ju politiskt korrekt! frågar bara Löfven, Schymann, Lööf. De tycker säker kult, de kör ju själva med själbedrägeri o förnedring.

 127. Skicka genast hem denna så kallade ”komikern” till det land där han hör hemma! Har de fåtal gånger jag hört honom öppna truten inte skrattat ett dugg. Enbart hyckleri och förnedring av Sverige och svensken. Så åk hem och förnedra ditt eget land istället ÖZZ

 128. Det finns säkert fler importerade svartjobbare som anlitats, hoppas att detta kontrolleras grundligt!!!
  Undrar vad advokat-samfundet tycker om advokat Nujens agerande i detta ärende???

 129. Man kan säga att Özz hade en himla otur. Råkade anlita just Akilov. Annars hade han och familjen klarat sig undan, men inte nu. Svensken är långsint och glömmer inte.

  • Det har hänt med än en gång att gangstrar och dit på grund av skattefiffel. Tänker bland annat på ”Scarface” som härjade under förbudstidens USA

 130. Åklagaren bör gräva mycket djupt i denna skitgrop.
  Säkert kommer det fram mycket mer skit som denna person sysslat med i Sverige.

 131. Har han ingenting att dölja så är det inga problem..
  Kan till och med vara bra med en utredning som kan fria honom från alla misstankar, om han nu inte gjort något förstås..

  • Åklagare som ibland är slöa kan lägga ned eventuellt åtal. Åklagare har en mängd färdigskrivna motiveringar för detta

 132. Jag är så stor älskare av moral att jag håller med två separata en dubbel en för dig och en för mig en s. kallad dubbelmoral

 133. Terrorfinansiering! Hög tid att den brottsrubriceringen tas på största allvar och brottet renderar höga straff!

 134. Eftersom lagar bara gäller vanliga svenskar! Så lär Özz klara sig undan utan större straff, han kommer dra rasistkortet och spela så ledsen rollen och jag förstod inte bättre så bra! Att på sin höjd leder det till villkorligt och skattetillägg på 35%.
  Sedan så kommer lustigkurden få nya jobb av diktaturen och vi vanliga betalar skiten via skattsedeln igen.
  Mitt stalltips på det här.
  Önskar att jag har fel!

  • Man får inte bortse från tanken att Rättsväsendet – d.v.s. Hilda och Ruben –
   nu sitter och funderar ut hur det hela skall lösas, så komikern och hans
   familj kan gå fria.

 135. Undrar hur det känns, när man står och skyfflar bajs in i en takfläkt och den helt plötsligt går igång?
  Nej fram för ett ”Svenskt Kurdistan” eller hur det nu var?

LÄMNA ETT SVAR