Facebook censurerar oro för valfusk

Med hänvisning till förra veckans oroligheter i Washington har Facebook, som liksom Twitter släckt ned president Donald Trumps konton, beslutat att ta bort alla referenser till ”Stop the Steal”, den gemensamma slogan som personer med oro för oegentligheter i samband med valet nyligen samlas under.

Enligt Facebook är frasen associerad med kampanjen som man menar felaktigt påstår att valet i november var riggat och nu försöker hålla kvar Trump vid makten till vilket pris som helst.

Utrensningen av Stop the Steal-grupper påbörjades redan i november vilket nu alltså har skärpts till blott omnämnanden. Då censurerades även sökningar efter hashtaggar som #stopthesteal där resultaten var tomma.

Uppmaningar till våld

Enligt Facebook gör man detta med hänvisning till en påstådd ökning av uppmaningar till våld. Samtidigt medger man att det som stoppas är organisering av protester mot valresultatet som man säger sig tro kan leda till våld.

Den utökade censuren kommer att fortsätta bedrivas fram till då Joe Biden svärs in som president den 20 januari.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!