Facebook meddelade sitt förbud för organisationen ”The Committee to Defend The President” (CDP) att annonsera efter att de enligt Facebook ”upprepade gånger delat material som av utomstående faktagranskare anses att vara falskt”. Ordförande för CDP, Ted Harvey, sa att Facebook är ”fast beslutna begränsa yttrandefriheten och attackera de som vågar stödja president Trump”.

Sidan kommer förlora möjligheten att annonsera i minst 90 dagar, från 10 augusti till 1 november, rapporterar Fox News.

– När deras vänstervridna, Trump-hatande ”faktagranskare” klagade om kommitténs första annons för att korrekt peka ut Joe Biden, så ändrade vi den. När samma ”faktagranskare” inte brydde sig om att kolla fakta eller ens titta på vår andra annons, så förbjöd de oss ändå, sa Ted Harvey.

Harvey går på krigsstigen och säger att de inte kommer tystas av Facebook, utan vänder sig till andra plattformar.

– Kommittén kommer inte tystas av ”woke” Silicon Valley-eliter när vi avslöjar den riktiga Joe Biden. Vi har flyttat vår hela Facebook-budget till andra onlineplattformar, så amerikaner kan se hela sanningen – inte bara Facebooks sanning, fortsatte han.

LÄS ÄVEN: Dold kamera inifrån Facebook: ”Om någon bär en Trump-keps raderar jag dem för terrorism”

CDP:s Facebooksida har nästan en miljon följare och har spenderat hundratusentals dollar på annonser de senaste två åren.

Covid-19 påstådda orsaken

Facebooks förbud kom dagen efter att de tog bort en video av Trump där de påstod att han hade sagt ”ett falskt påstående att en grupp människor är immuna mot COVID-19 vilket är ett brott mot vår policy om skadlig COVID-desinformation”.

I videon sa Trump att barn är nästan immuna mot covid då de har starkare immunsystem.

Även Twitter, som tidigare censurerat Trump, stoppade hans konto från att tweeta till dess att det inlägget tagits bort.

LÄS ÄVEN: Före detta anställd berättar inifrån Google: ’De skapade en orwellsk mardröm till censurmaskin’

Trumps kampanjtalesperson, Courtney Parella, sa till Fox News att Trump ”konstaterade fakta, att barn är mindre mottagliga för coronaviruset”.

– Ny dag, ny uppvisning i Silicon Valleys flagranta bias mot presidenten, där reglerna endast används åt ett håll, sa hon. Sociala medier är inte de som avgör sanningen, sa hon.

Facebooks censur av CDP kommer precis när amerikanska presidentvalet går in i sin mest intensiva fas.

authorimage