Facebook hjälper svenska staten inför valet – åsikter som inte är ”goda och sunda” ska rensas bort

Delningar

Inför det svenska valet i höst får staten hjälp av Facebook att censurera den politiska debatten. På uppdrag av svenska myndigheter ska Facebook ”säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna”. Det säger Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster.

Facebook aviserar att man kommer att satsa stort på att rensa bort allt opinionsbildande material kopplat till politik och valrörelser från sin plattform inför valet som den svenska staten anser är ”desinformation” och ”propagandaattacker”. Hjälp i jakten på aktörer med budskap som inte är ”goda och sunda” får man enligt uppgift även från FBI i USA.

Initiativet som inleds inom kort syftar enligt Münster till ”att motverka negativa influenser och säkerställa att vår plattform är en källa för goda demokratiska möjligheter”. Facebooks roll i den svenska valrörelsen blir enligt företagets kommunikationschef ”att säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna”.

Testverksamhet uppges redan vara igång med åtgärder som ”har särskild relevans i Sverige kring det kommande valet”. Arbetet uppges ske ”i samförstånd med flera olika myndighetsorganisationer” i Sverige. Bland de som nämns återfinns Myndigheten för skydd och Beredskap, MSB, som nyligen tvingades dra tillbaka en utbildningsfilm i vilken Sverigedemokraterna utpekades som ett hot mot Sverige och jämställdes med nazister.

Facebooks samarbete med svenska staten inför valet ska inte bara ske på myndighetsnivå, utan också direkt med regeringen via digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

426 KOMMENTARER

  • Vi som lever i verkligheten ser ju hur det ser ut i samhället så tror politikerna själva på den bild av samhället dom presenterar eller ljuger dom?

 1. Och åsikter som inte är ”sunda och goda” omfattar väl alla invändningar mot att Sverige ska dränkas av massinvandring.

  • Om man vänder på det så är givetvis åsikter sunda som säger att all invandring är positiv och nödvändig. Att andra länder som till exempel våra nordiska grannar klarar sig alldeles utmärkt utan massinvandring är inget att bry sig om.

  • Och att begränsa invandringen till en nivå som Sverige och svenskarna klarar av är såklart ”dåliga” åsikter och kommer att sorteras bort.

  • Först finns det Trollfabriker sedan finns det Floskelfabriker.

   En Floskelfabrik levererar den moraliska atributen för att underminera demokratin.

 2. Facebooks nästa uppgift blir att säkerställa att alla islamkritiker tystas så att sharia kan införas i landet.

 3. Var går gränsen för diktatur. Samma politik står sju partier bakom. Då är något riktigt fel utan Sverige har blivit en demokratur. Vi har fria val men det spelar ingen roll vad vi röstar utan politiken är det samma.

  • Så länge du inte kan välja bort några av ”partiets” val på röstsedelsn så¨kan kan du inte säga att du har något att säga till om.
   Vi har en fascistisk diktatur i sverige som medborgarna inte kan välja bort.
   Det finns dom som tror att sverige går mot ett inbördeskrig.

 4. Finns ingen med pondus och insyn i maktens korridorer som direkt in i regeringen/riksdagen kan ifrågasätta objektiviteten i detta och kräva en komplett redovisning av tillvägagångssätt och deltagande personer/organisationer som ska kunna säkerställa att detta hanteras rättssäkert. Man blir mycket fundersam, speciellt som man ser hur det ”opartiska” SVT fungerar ytterst på vänsterkanten.

  • Facebook är ett vinstdrivande privat företag och bestämmer själv över sin plattform och vad som får finnas där.

   Facebook bedömer att det är strategiskt att fläka ut sig för pk-ideologin och makten.

   Det handlar om vinstmaximering.

   • Jo men staten har naturligtvis makt att låta dem ”hjälpa” sig eller inte. En sund stat skulle markera och själv säkerställa att de, om de på något sätt ska representera staten, håller en viss standard på sina utsorteringar. Men allt är bara en utopi, jag vet hur det kommer att bli tyvärr.

    • Ja det var inte för att ursäkta Facebook som jag skrev, utan bara för att visa på ett faktum.

     Maktens och ”elitens” fula PK-tryne i Sverige är förstås det stora problemet.

     • Nej jag insåg nog det. Det var jag som inte insåg facebook som den maktfaktor den är i detta sammanhang.

  • Demokrati då det passar.
   Varför hoppar man över lagrådet gång på gång vilka är tillsatta för lagans bästa.
   Och nu fick jag bekräftat via ”Nyheterna” bekräftat att Sverige är KORRUPT, vilket denna ugglan med andra psyd jag använder påstått i åratal.
   När ska vi äntligen få höra hur korrupta ”Domstolarna” är ?

 5. Vem avgör vad som är goda och sunda åsikter??? Är det kanske den svenska regimen eller kanske feministerna fi ???????????????????

  • Nej, det måste naturligtvis vara högste schäfern för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap som avgör detta. Det blir väl också han som avgör om valresultatet i september skall godkännas. Det är ju stor risk för att valet kommer att manipuleras av Putin och Putilov. Men om så sker kan man lätt se det på valresultatet. Om inte de goda krafterna vinner så ogiltigförklaras valet.

 6. ”desinformation” och ”propagandaattacker”
  budskap som inte är ”goda och sunda”
  ”att motverka negativa influenser och säkerställa att vår plattform är en källa för goda demokratiska möjligheter”
  ”att säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna”
  åtgärder som ”har särskild relevans i Sverige kring det kommande valet”
  Ordbajseri som är totalt utan innehåll och som säger absolut ingenting. Jag skulle vilja att man från Facebooks sida definierar ovanstående floskler och förklarar exakt vad man menar. Tyvärr lär det inte hända. Jag har inte Facebook, har aldrig haft skiten och min lista med argument för att inte skaffa det är snart lika lång som Kalle Ankas skuldlista hos sin stenrike farbror Joakim…

  • Ja det du skriver ger rysningar. Hur kan någon på ett opartiskt sätt styra detta? Hela iden är så sjuk och MÅSTE stoppas. Varje åsikt måste ha rätt att få en bedömning och motargument i den offentliga debatten, det är demokrati. Men från den ”goda” sidan verkar argument saknas i hög grad, det är väl därför man måste bekämpa motståndarsidan på detta orättmätiga sätt och förstöra hela det demokratiska samhället.

  • Den politiska och därmed samhälleliga utvecklingen i Sverige är otäckt och klart odemokratisk.
   Jag har Facebook endast för att kunna kommentera på ledarsidorna.se

 7. Varför är man med i ett medium som Facebook? Stödja en nättjänst som är korrumperad med 7-klövern.
  Lämna Facebook och använd eran egen förmåga att besluta vad som är rätt och fel, hjärntvätteriet är förödande för många som saknar en egen tanke.

 8. Ingenting riktigt nytt .
  Lövet o Merkel har förra året gjort överenskommelser med Facebook, Google mm
  Och det går ut på censur, åsiktsförtryck, makt mm
  Numera går jag knappt in på F B då det är tröstlöst med dessa förvirrade grammofonskivor till vänstertroll. En aktiv kallar sig Ulrika Persson vilken numera även lägger till hashtag Jag är här.
  Men idioten förstår inte att vi ochså är här
  Syftet är att få alla fritänkande bannade eller rent av omvända.

 9. Och hur var det med att utländska aktörer blandar sej i det svenska valet.FBI och Facebook norden låter inte svenskt.
  Facebook hjälper väl även regeringarna i Polen och Ungern att sortera bort för dem opassande åsikter på sin plattform inför stundande val? Eller det skulle nog klassas som åsiktsförtryck från en diktatur.

  • Ja likheterna börjar torna upp sig så man blir rädd. Snart sitter teleskärmen på väggen, eller förresten dator och telefon gör väl samma jobb idag fast många inte begriper det.

 10. OK.. Att en amerikansk intresseorganisation ska försöka påverka det svenska valet är alltså här helt i sin ordning.

    • Ja det verkar mest vara en tummelplats för folk med oändligt bekräftelsebehov. Det man saknar sock kan vara en inkörsport till vänsteranhängarnas diskussionsforum där det skulle vara kul att försöka få en diskussion tillstånd över gränserna. Men Discus som finns som alternativ på vänstersajter är helt tomt på kommentarer och förresten, de artiklar som skrivs där är sällan så intelligenta så det ens är möjligt att kommentera utan att låta lika korkad som de själva.

     • Du blir avstängd direkt,har provat när nån vänsterfjant påstod att rinkeby minsann var jättetrevligt och att alla där arbetade,och några utbrunna bilar fanns det såklart inte så långt ögat nådde.

 11. En tidigare ÖB sade en gång ”Allt för krigsförbanden” inför en krympande ekonom och rensade då bort museer och allt annat ”onödigt”.

  Nu kan vi skriva med samma andemening: ”Staten ( d v s regeringen, S, MP men även V) ska nu satsa allt på bekämpa det största hotet, det får
  kosta vad det vill. Pengar, minska demokrati, höjda skatter m m.

  Visst ja, hotet är så uppenbart Sverigedemokraterna och förhoppningsvis har en majoritet av medborgarna en annan uppfattning.

  FakeBook? Nätets värsta virus! Men nu får de kraftiga böter för sina registeringar.

 12. Sverige ska bli Europas första islamiska statt och alla som tycker annorlunda ska tystas till varje pris! Galenskaperna har inget slut..

 13. Kvinnan Fria Tider skriver om, som ”hängde ut” en oskyldig som våldtäktsman — är det nån som hängt ut henne än? Hon förtjänar så mycket mer än dagsböter.

  • Nånting säger mig att vi borde vara ”lite bättre” än de rabiata feministerna som hela tiden agerar mot bättre vetande. Det kommer vi att tjäna på i längden. Dock, i princip är jag helt enig med dig.

   • Jag ser det inte riktigt så. Han är oskyldig, hon har begått ett brott och erkänt. För mig är en medvetet falsk anklagelse för våldtäkt i princip lika illa som våldtäkt, framförallt som hon inte anmält den påhittade våldtäkten på 10 år. Att vilja förstöra nåns liv borde resultera i att ens eget liv får sig en rejäl törn.

    • Det är nog många
     liknande kärringar
     som har medverkat i meeto,många som
     bölade över att någon hade kladdat på dem för
     10-20år sedan och
     först nu anmäler för att få uppmärksamhet.

 14. Paniken är total inom regeringen Löven o nu måste alliansen bekänna färg. om man står för demokrati eller censuerad demokratur.

  Svenska folket o det politiska etablissemanget inklusive media, har gått år varsitt håll.

  Etablissemanget har därmed försatt sig i en ohållbar situation, när man företräder ideologin islam istället för Sverige o landets medborgare

 15. Det är väl bara förväntat att när det inte längre räcker med att skrika rasist och nazist och att brunkleta invandringskritiska människor för att tysta och skambelägga dem, så återstår bara censur.
  Jag hade blivit förvånad om det inte varit nästa steg för Sveriges mest inkompetenta regering nånsin.

 16. DDR, Nord Korea, Sovjetunionen……..behövs det fler ex. …..knappast, nu verkar det som om de svenska politikerna (SD undantaget) vill återuppbygga DDR varianten men lite försiktigare en DDR-lightversion.

  Sverigevänner vet ju varför, men det andra…det sovande folket, är så sovande att de förmodligen inte vaknar förrän ett inbördeskrig står för dörren.

 17. Om godhet mäts i hur mycket islam man kan trycka in ett land tills det havererar..

  Då vet jag att världen kommer gå under..

  Amen..

 18. Det är lätt att få uppfattningen att Facebook ska hjälpa regeringen, inte svenska staten. Inte förvånad om regeringen använt skattebetalarnas pengar för ”propagandatjänsten”.

 19. ”Goda och sunda diskussioner”. Det låter inte klokt och är det inte heller. Minst lika oroande är att inför valrörelsen tar Dan Eliasson över MSB också och blir alltså den som ska se till vad som är ”goda och sunda diskussioner”. Denne man som säger att han spyr när han ser Jimmie Åkesson.

  • Vilken åsikt kan vara ”godast och sundast”?
   ”Vi låter alla afganska ensamkommande stanna i Sverige”.
   ”Vi måste begränsa invandringen radikalt för att kunna rädda vårt lands ekonomi och sociala status”.
   Jag vet vad svaret från PK kommer att bli.

   • Den sista är den vettigaste
    och sundaste men det är
    väl såna åsikter man inte
    får uttala i Sverige numera.

 20. ”åsikter som inte är ”goda och sunda” ska rensas bort”

  __________________

  Oj , betyder det att allt hatiskt kommunistiskt trams ska rensas bort från FB?

 21. Regeringen ska alltså styra censuren via miljöpartisten Peter Eriksson.
  Mannen som företräder ett parti som vacklar på 4% gränsen att bli utkastat från riksdagen.

  Det låter som att det blir den smutsigaste valrörelsen i Sveriges historia.

 22. ”Inför det svenska valet i höst får staten hjälp av Facebook att censurera den politiska debatten. På uppdrag av svenska myndigheter ska Facebook ”säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna.”
  Jag undrar bara vad är det för högutbildade opartiska experter som Fisbooken har som kan avgöra vad är god, vad är ond, vad är sund??
  Hur definierar dessa ”experter” vad är god, vad är ond, vad är sund? Vad är en sund diskussion värd om det bara tillåts ensidiga röster utan kritik av dessa???
  Näääh, regeringen vill bara tysta kritik och införa hård censur, det fattar varje människa med integritet och suntförnuft kvar.
  Inför man censuren på bred frånt då är den riktiga diktaturen här.
  Arma land, från paradiset till ett helvete på historiskt nolltid!

 23. SD gör ju likadant!
  På möte här i Åmål då distriktets ordförande skulle bilda kommunföreningen började man mötet med att säga att: inga negativa åsikter fick framföras. Därmed lade man locket på allt som distriktets ordförande inte personligen gillade och frånsade sig också allt vad demokrati heter.
  SD är inte lösningen på Sveriges problem.

  • Helt riktigt. SD är inte lösningen. Lösningen, om den en finns, är att svenska folket måste vakna, engagera sig i samhället, våga ifrågasätta saker och ting och inte bara följa strömmen. Det är bara folket som kan åstadkomma en förändring.

  • Har det inte mer att göra med ordförandens olämplighet för uppdraget än att det skulle vara SD typiskt?

   Anser nog inte att SD är orsak till Sveriges problem utan en del av lösningen. Oavsett det kan man rikta viss kritik mot SD men inte i den omfattningen som de övriga partierna förtjänar.

  • Stort problem för SD att människor utan några politiska referenser ska driva politik.. Det är så lätt att det blir fel…

 24. – Ja det var j väntat !!

  SVT/NOVUS VÄLJARBAROMETER FÖR FEBRUARI.

  M: 23,7 (-0,1)
  L: 4,6 (-0,4)
  C: 8,8 (-0,1)
  KD: 2,7 (+/-0)
  S: 28,4 (-0,2)
  V: 8,1 (+0,5)
  MP: 4,3 (+0,2)
  * * SD: 17,1 (+0,6) * *
  Annat: 2,3 (-0,5)

 25. Eliasson har fjärtat i korridoren så ny behöver hela myndigheten saneras, först ut borde bli mannen som fjärtade. Löfven fixar nytt jobb åt dig så va lugn.

   • Men Putin ju också förföljer ”obekväma” journalister och politiker och stänger av ”obekväma” TV program och sajter , som kritiserar hans politik .

    Löfvens regim gör precis samma .

     • Vet du bättre om Putin , bor du i Ryssland då får du gärna berätta OM DET ÄR INTE SANT .

      Men så länge är det bara sådan information i svenska tidningar så vad är det för skillnaden då mellan Putin och Löfven?

     • Jag är etnisk Svensk och intresserad av mitt land, därför är jag här. Jag kommer även att gå till ambassaden och bidra med min röst till SD i höst.

     • OK , men berätta gärna lite om Putin om du bor i Ryssland , kan du ryska? Läser du ryska tidningar? Var bor du i Ryssland? Jag hörde att livet är annorlunda i Moskva jämfört med livet på landet i Ryssland. Inte alla medborgare på landet har rinnande vatten och toa i sina hem även idag. Är det sant?

     • Ja, brunn och utedass förekommer på den riktiga landsbyggden precis som i norra Sverige. Jag behärskar Ryska i tal och skrift och bor i St Petersburg. Jag föreslår att du tar en semesterresa hit. Du kommer att bli mycket positivt överraskad.Jag tror inte att vi ska dra det mycket längre nu. Det blir väldigt mycket OT och brukar inte uppskattas av moderator.

 26. ”Censurministeriet” har alltså lagts under Miljöpartisten Peter Eriksson.

  Det låter betryggande för demokratin.

  Antagligen kommer också ”Propagandaministeriet” SVT/SR att läggas under Peter Erikssons hatt, så att man samlar allt på ett ställe.

 27. Svenska myndighetspersoner med politisk agenda ska sitta läsa medborgarnas åsikter om deras politik.

  Låter som ett försök att rensa ut meningsmotståndare och styra debatten i regeringsvänlig riktning.

  Diktaturer använder sig av liknande metoder.

  Vad säger före detta programledaren i Disneyklubben.,Alice Bah Kuhnke?

  Åh,ursäkta!

  Hon sitter ju i regeringen som, host,host, demokratiminister och därifrån kommer garanterat inga invändningar.

 28. 87% av väljar kåren är så jäkla upptagna med METOO, och funderar på om det inte var så att dom blev våldtagna för ett tiotals år sedan, så dom kan anmäla till höger och vänster, och hänga ut folk på facebook, och rädda alla stackars små pojkar (som alltid är 17 år) från att skickas hem till Afghanistan. För dom vill så hemskt gärna få ett byggjobb här i sverige, som dom tydligen jobbat med i hela sitt liv. Men sånt får skrivas lite hur som helst på denna facebook. Då är det inte snack om vad som är sant eller inte. Det ser ljust ut för det här landet

 29. Få se hur länge det dröjer innan sidor som samhällsnytt försvinner?Det är ju ingen här som
  har ”sunda och goda”åsikter om sossarna,farligt,
  farligt så vi ligger nog risigt till i det här censurlandet.

 30. Sanningsministerie, samarbete med Muslimska Brodraskapet, EU gendarmeri-styrka som ska saettas in mot europeiska befolkningar, boter och fangelse for europe’er som kritiserar invandringspolitik och islam, forbud for ”felaktiga” asikter, snart forbud for partier som SD, UKIP, FN med flera.
  Vilken javla framtid for de som ar unga idag.

 31. Jag minns att Annie Lööfs första beslut som minister var att donera 100 000 000 kronor cash till Facebook. Under förevändningen att de redan hade beslutat bygga nån serverhall i Norrland.

  Facebook är till för de som fotograferar sin äckliga mat och tror att någon annan är intresserad.

  • Eller de som inte har något liv och tror att alla som skriver på Facebook är lyckliga och problemfria människor som lever fantastiska liv och aldrig har några problem i tillvaron… Shiny happy people!…

  • Här har du lite fel : mina vänner på FB faktiskt delar väldigt intressanta artiklar och även SDs reklamfilmer, så generalisera inte så hårt snälla du .

 32. Metoo-feminist hängde ut oskyldig ”vit man” – får lägsta möjliga böter för ”det är lätt att dras med”
  ”Den 36-åriga feministen har nu dömts till dagsböter för förtal av Södertörns tingsrätt.
  Domstolen, som är känd för sin vänstervridning, konstaterar dock att det ”har kommit fram vissa förmildrande omständigheter”, såsom att kvinnan ”mådde dåligt över att hon inte ansåg att hon hade frivillig sex och att det var lätt att dras med av andras inlägg och avslöjanden i sociala medier”.

  ”Tingsrätten har därmed kommit fram till att antalet dagsböter kan stanna på det lägsta möjliga antalet, nämligen 30 dagsböter”, står det i domen.”

  Ytterligare ett bevis att alla inte är lika inför lagen.
  Om man är kommunist eller invandrare skall man ha minsta möjliga straff men om det gäller skadestånd skall man ha det högsta.
  http://www.friatider.se/metoo-feminist-h-ngde-ut-oskyldig-vit-man-f-r-l-gsta-m-jliga-b-ter-f-r-det-r-l-tt-att-dras-med

 33. Apropå de påstått icke kriminella romerna här i Sverige.. Måste sprida fakta innan censurlagarna träder i kraft och Lexbase tvingas stänga ner… I Sverige så finns det enligt personupplysnings sajten Ratsit 97 stycken personer över 16 år, som heter Tai**n i efternamn… 37 stycken av dessa finns med i Lexbase med domar i brottsmål.. Kraftig överrepresentation kan man gott och väl säga…. Hur har det kunna bli så? Har vi inte fått lära oss att romer inte är mer kriminella än några andra?.. Vilka är det som ljuger om detta i sådant fall?.

 34. Nu hjälper det inte med sopkvastar att sopa obekväma åsikter
  under mattan utan nu tar regeringen till rejäla piassava-kvastar
  till det kommande valet.

 35. I åratal har svenska folket röstat för att få det som vi har det. 1,8 miljoner utrikesfödda och ytterligare stora volymer med utländsk bakgrund. Andelen svenskar krymper stadigt.

  Vi ser nu hur Sverigebygget dag för dag faller samman. Rapporter om förfallet stämplas som ”svartmålning” av regeringen som desperat försöker upprätthålla ”Sverigebilden”. Utrikesdepartementet har en särskild grupp som jobbar för högtryck för att skönmåla Sverige i utlandet. Sveriges ambassader har fått instruktioner om att slå ner på sådan information i utländska media som innehåller obehagliga sanningar. Regeringen inför ny lagstiftning och vidtar en rad andra åtgärder för att stoppa oönskad opinionsbildning och för att sprida de ”rätta” åsikterna.

  Sverigebilden är inte längre särskilt vacker. Det finns snart sagt inga områden i samhället som fungerar som de ska.

  Den svenska skolan har havererat och det finns elever som lämnar skolan utan att kunna läsa och skriva. Skolan saknar kompetenta lärare.

  Sjuka dör i väntan på vård.

  Polisen skriver av det mesta i brist på resurser. Var tredje polis har flytt fältet.

  Försvaret saknar försvarsförmåga.

  Järnvägstrafiken fungerar uselt.

  Korruptionen brer ut sig. Myndighetschefer fattar formella beslut om att åsidosätta lagen.

  Den grova kriminaliteten skjuter (!) i höjden och maffiastyret i gettona breder ut sig. Otryggheten i samhället växer. Kriminella släpps direkt och går fria.

  Tiotusentals invandrare uppehåller sig illegalt i landet och myndigheterna saknar helt kontroll. Utvisningar verkställs inte. Kostnaderna för massinvandringen är enorma.

  Ja så blev det då som de svenska väljarna ville ha det!

  • ytterligare stora volymer med utländsk bakgrund

   -________________

   Så du räknar alla blandade familj här och adopterade barn också? Ska man räkna det på sånt sätt då kallas man en nazi , och det är helt rimligt, eftersom det är inte ras eller hudfärg som är problem , utan det är icke integrerbar kultur som importeras till Europa , inte bara till Sverige , som är huvudproblem .

   • De kriminella gängen i förortsgettona är i allmänhet födda i Sverige av utländska föräldrar och har således utländsk bakgrund. Tycker du att de är ett välkommet tillskott i det svenska samhället?

    Disciplinproblemen i skolan handlar ofta om barn med utländsk bakgrund. Vore det inte bättre med ordning och reda i skolan?

    Andragenerationsinvandrarna är ett stort problem. Inte alla givetvis, men ändå så finns ju problematiken där.

    • Det handlar om barn från medeltidens kultur där man uppfostrar inte killar i respekt till kvinnor, till lagen, till samhället . Det vad jag menar: inte alla invandrare beter sig så , det finns hundratusentals invandrare som gör rätt för sig och betalar skatt .

     Men det finns ICKE INTEGRERBARA KULTURER , som Islam till ex som stor del av MENA invandrare tillhör och det är det som skapar problem för hela Europa , inte bara för Sverige.

     • Ja men vi är ju helt eniga. Bra att du skrev detta så behövde jag inte förklara närmare själv vad jag menade.

  • löven hårdtränar nu inför mötet medTRUMP hoppas han påminner löven om last najt i sveden jag tror nog att TRUMP är ganska välinformerad om sveriges problem

 36. Den smygande diktaturen, har slutat att smyga.

  slaskSverige är nu under attack – innefrån såväl som utifrån.

  Demokratin har upphört och ersätts av ett råd med säte i Stockholm.

  Valet 2018 är och blir enbart ett skådespel.

 37. Facebook är ett lika stort bluff projekt som vår såkallade demokrati. Kaka söker maka bara, ge fan i och sök gillande på fejjan.
  Ligg lågt o få så många som möjligt att rösta SD i valet i höst .
  Visst dom är inte svaret på alla problem detta land har. Men jämfört med clownerna
  Som styr nu så är det ett bra mycket bättre alternativ.

   • Ja det eller emigrera.
    Fortsätter dårarna regera så byter jag land.
    Vem vet hur lång tid det tar innan kollapsen kommer 🙂

     • På ett sätt är det så,
      Men med kollaps menar jag frihet att slippa betala skatt slippa bry mig om o besikta bilen osv.
      Just nu betalar vi alla för en Rolls
      Och får ett punkterat hjul till en Trabant .

     • Ja,så är det.

      Staten levererar inte vad som utlovats.

      Samhällskontraktet är brutet.

      Att finansiera en kollaps är idioti.

     • Precis 1970 var Schweiz och Sverige lika i RIKEDOM KÖPKRAFT nu är lönerna dubbelt mot Sverige med ett kostnadsläge som är 30% högre.
      Många rika som jobbar för mångkultur inom EU bor själva i Schweiz där dom har sin ”trygghet och sina pengar” samtidigt som dom förgiftar andra EU länder med sin mångkulturskit.FY FAN

     • Ja endast dom med mycket pengar eller med makt tjänar på eländet
      Varför vänstern är så glada i multikulti är en gåta.
      Då den gruppen är fattig oftast
      Och mindre lär dom ha som det verkar.

 38. Det är lite märkligt att Facebook och FBI är intresserade av det svenska valet. Ska S ge möjlighet till heltid inom vården. Kommer M satsa 1miljard extra på polisen. Måste vara nåt annat som står på spel här.

 39. Har alltid klarat mig utmärkt utan Facebook och kommer klara mig fint utan även i framtiden. Jag tror folk blir att må dåligt över skiten.

 40. Den rensningen har nog pågått en längre tid. Flödet i Nylleboken har blivit som en rännil. Eller har folk slutat lägga ut på Nylleboken?

 41. Infantiliseringsprojektet Sverige når nya höjder varje dag. Man blir inte nöjda förrän varje svensk låser in sig i sin bostad och sväljer vardagen till mello, let’s dance och jollrar i takt till sjuklöverpatraskets pipa 24/7. Storebror ser dig och det finns alltid någon som tänker tänka åt dig…

 42. Sen när ska företag åsikts kontrollera folk
  jag som trodde att ett företags uppgift är att tjäna pengar åt dess ägare.
  men
  hur mycket fick facebook av vår socialistregim för att ställa upp med åsiktskontrollen
  allt går att köpa om priset är attraktivt….

  • Många miljoner minst, deras serverhall i Luleå var inte billig. Dessutom slipper de betala för bandbredden eftersom Telia erbjuder ”fri surf för de större sociala medieplattformarna”. Reklam ger bara smulor i intäkter, att de säljer vidare information om folk är en självklarhet. Kanske får de också en liten belöning för varje meningsmotståndare de hjälper staten att spåra.

 43. Sunda åsikter är åsikter som individen själv kommit fram till med fakta som underlag.
  Detta skapar i sin tur sunda diskussioner, som skapar sunda individer, vilket skulle leda till att vi slapp extremister, vilket vi alltså inte slipper idag, för att det sunda stämplas som osunt av de som skulle tappa byxorna om den sunda sanningen fick fri vind.
  Vad detta har med värdegrund att göra, ja inte helt lätt att förstå.

 44. Just another brick in the Wall.

  SÄPO,FB,DN olika instituter, ser ut att bli ett riktigt demokratiskt val till hösten.

  Skräcken sitter nu djupt i väggarna i Rosenbad.

  Nu måste de vara slut på det här demokrati käbblet, skriker Löfven med en pipande röst.

 45. När kommer den slutgiltiga attacken mot denna siten ?

  Den har ju delvis börjat med personförföljelser av skribenter.

 46. Solklart exempel på valmanipulation, har man som
  Socialdemokrat frikort från hela rättssystemet? Man
  snackar vitt o brett om hur man skall stävja utländsk
  valpåverkan, samtidigt går man samman med Facebook
  och gör allt man kan för att stoppa det fria ordet.
  Precis som i alla totalitära samhällssystem skall
  yttrandefrihet till varje pris motarbetas.
  Skulle gärna vilja veta Säkerhetspolisens åsikter om
  den utveckling som nu tornar upp sig i Sverige.

  • Dan Eliasson var ju SÄPOs chef för analys- och underrättelseverksamhet (låter som deras kärnuppgift) innan hans älskling moderatledaren Urk Klistersson som minister satte igång hans generaldirektörsturné. Så att det är såna figurer vi har att göra med inom NKVD-SÄPO.

 47. Under sina fyra år vid makten har Stefan Löfven visat att han inte tål en opposition värd namnet. Statsministern visar att han är mer diktator än demokrat. Sverige är på väg mot en totalitär stat i likhet med Erdogans Turkiet.

  Hur ska han censurera direktsända politiska debatter? Eller ska de förbjudas helt?

 48. Den svenska regeringen uppfattar tydligen sina egna medborgares åsikter som ett hot. Varför det kan man undra? Inskränkta grundlagar och inskränkt offentlighetsprincip, censur på Facebook, PK-organ för att bekämpa ”fake news”… Vilket blir nästa steg?

 49. OT: hmmm det är som en röd tråd …. är det inte denna advokaten som gått ut och ´sagt att invandrare är överrepresenterade när det gäller våldtäkter !?

  Anställda hos Elisabeth Massi Fritz vittnar om trakasserier

  När 200 sekunder söker Elisabeth Massi Fritz för att hon ska få ta del av uppgifterna och bemöta kritiken avböjer hon i ett sms-svar till 200 sekunders programledare Robert Aschberg.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLjjVr/anstallda-hos-elisabeth-massi-fritz-vittnar-om-trakasserier

  Känd advokat: Majoriteten av de misstänkta jag möter i våldtäktsmål har utländsk bakgrund.

  Advokat Elisabeth Massi Fritz, född 1967 i Växjö driver en egen advokatbyrå sedan 1996. Hon har, framförallt som målsägarbiträde, företrätt personer som har utsatts för brott, exempelvis hedersbrott, familjevåld eller våldtäkt.

  https://petterssonsblogg.se/2017/10/05/kand-advokat-majoriteten-av-de-misstankta-jag-moter-i-valdtaktsmal-har-utlandsk-bakgrund/

 50. Johan Westerholm på Ledarsidorna har skrivit mycket om Regeringens förslag om censur. Plus otaliga attacker mot sajten. Idag ligger den nere, tillfälligt?

 51. Det här är en globaliststyrd kampanj som drivs i hela EU för att censurera nationalistiska partier, verka för mer massimmigration och för mer överstatlighet styrd av bla FN och EU.

  Verkligheten är att politbyrån, censuren och Stasi övervakningen har flyttat från fd Sovietunionen till EU

  Det pågår en massiv attack riktad mot all yttrandefrihet och demokrati som utförs med hjälp av falska förespeglingar och globaliststyrd masspropaganda

 52. Bra om man plockar bort politisk islam. Men jag har en känsla att man kommer jaga någon gammal tant som blivit rånad av ett invandrargäng. Sedan skriver något nedlåtande. Som ställs inför rätta för hets mot folkgrupp.
  Facebook har startat ett nytt samarbete med fyra stora så kallade “datamäklare” för att på ett mer exakt sätt kartlägga dina intressen, aktiviteter och beteenden – även utanför det sociala nätverket.
  Det är dags att sluta använda FB överhuvudtaget. Vi har en situation i Sverige där det politiska läget är väldigt komplicerat. Jag tror att med den stora invandringen kommer kan det bli oroligheter i landet. Demokratin är inte alls självklar. Kommer det en oseriös regering. Kan de mycket väl vara intresserade av FBs kartäggning för att tysta folk.
  Mitt råd är att ta bort FB helt och hållet från datorn och använda andra sociala media.

 53. Från okänd svetsare/fackföreningsman i Metall – till statsminister över en natt. Steg makten Stefan Löfven åt huvudet?

  Han har blivit kändis i politiker-societeten och träffat mycket större män och kvinnor än han själv är och kommer att bli.

  Han vill vara gäst på Nobelmiddagar och äta lunch med kungen och besikta nyfödda kungliga barn.

  Stefan Löfven kommer att klamra sig fast vid makten med alla medel. Censur av SD-politik är första steget. Statsministern är desperat och vi vet av historien desperata ledare kan ta till…

  • Man kan lugnt konstatera att Löfvens hatar kritik,speciellt kritik mot det han tycker är så bra för Sverige som visar det motsatta.Han hatar sanningen.

   • Jag är inte säker på att han vet vad som är sanning och vad som är lögn. Löfven är en socialistisk produkt. Vad socialism åstadkommit i historien vet vi…

   • Han är inte så obegåvad att han inte kan lära sig nytt. Men han har varit sosse i hela sitt vuxna liv. Då blir man trög på annat sätt och vill för allt i världen inte tänka om. Han är låst vid det gamla…

  • 12 personer på säpo kommer aldrig kunna förändra ett skit hur många halshuggare har blivigt dömda. I krig så dödar man sina motståndare, har svårt att förstå att en svensk soldat skulle utan tvekan bekämta is i syrien När samma person reser tillbaka till sverige så är han ine längre ett mål.

 54. Vad tänker de på hos Facebook? De är ju ett nätbaserat alternativmedia, precis som dem de nu skall medverka till att stoppa. Vad tänker de på? Tror de att de skall få FBI att stoppa svenska alternativmedia som stödjer USA, frihet och sanning? Är det fråga om korruption? Facebook fick ju förmånliga villkor för serverhallar här i Sverige. Är det dags att betala tillbaka nu? Våra senaste regeringar och myndigheter har ju visat sig bli mer och mer korrupta.

 55. Vi vet att regering Löfven (S) bagatelliserar och EU går till hårt angrepp mot Ungerns Viktor Urban åtstramnings politik som motarbeta den illegala muslimska invandring till Europa och som kan underminera stabiliteten i Europa. Frankrike under Marcon vänsterregering styre som välkomnar med öppna armar den fria invandring från dysfunktionella MENA länder har nu börjat enligt statistik visa resultat på ökat gatuvåld. Rapporter visar att i Frankrike numera sker mer än 700 random gatuattacker på trottoarförbipasserande. Senaste bisarra attacken som har skett i Paris förorten är när tre Nord Afrikaner misshandlade först brutalt en man på trottoaren och sen nöjde sig med att käka hans ansikte, öron och läppar. http://www.breitbart.com/london/2018/02/21/three-african-men-arrested-cannibalism-migrant-heavy-paris-suburb/

 56. Plötsligt så stämmer pusselbitarna.
  Logiken varför man drar några pensionärer
  Till domstol för opassande åsikter.
  Nu finns väglädande domslut, och fejjan levererar åsiktsförbrytare.
  Rätt enkelt att lagföra och bötfälla dissidenter. Som dom snälla fåren svenskarna är så betalar dom och håller
  Käften.
  DDR var stolt Sverige lyckades bättre.

  • Men problemet är att alltför många av de väljare som är mindre politiskt medvetna än Samhällsnytts läsare till stor del formar sina åsikter genom Facebook. De är valboskapen som ger Sjuklövern dess mandat att skänka bort vårt Sverige till oidentifierade, mörka främlingar som dyrkar en påhittad, fientlig gud och den medeltida rövarhövding som fabulerat ihop deras vidskepliga religion.

 57. Varenda gång du laddar ner en app. Vill de ha total tillgång till din mobil eller dator. Godkänner du det kan folk gå in och kika, avlyssna etc på allt du gör. Så du är totalt övervakad på nätet.
  De flesta tänker väl att de inte har något att dölja. Men har du något jobb där sekretess är viktigt. Eller gillar SD. Kan du mycket väl vara föremål för kartläggning. Av personer som vill hålla koll på dig.

   • Ja det är faktiskt att rekommendera. Finns telefoner under 500 som fungerar alldeles utmärkt. Inte så roliga kanske. Men de är att ett bra val om du vill slippa bli kartlagd av folk som sitter i din telefon.

 58. Eliassons SD hat kommer nu väl till pass.

  Löfvéns utnämning framstår nu som helt logisk.

  Inget får störa Löfvénregeringens Sverigebild.

 59. Vi får ”hjälp” av FBI…jo jävlar
  Det är på order av FBI.
  Sverige är en av USA:s lydstater, och vi tar inte längre egna initiativ när det gäller opinionsbildning. Det sköts av USA.

 60. Använder folk fortfarande FB? Antar för att posta allt de äter eller det minsta de gör i sin tråkiga existens. FB idag kan väl ses som lunarstorm.

 61. Sanningsministeriet deklarerar:
  Definition av det goda och sunda.
  Alla jordens folk har lika mycket rätt till Sverige som svenskarna.
  Ge bort all din välfärd till främmande folk utan protester.
  Det är inte så farligt att bli våldtagen om det sker i godhetens namn.
  Vita mannen är roten till allt ont.
  Kön är en social konstruktion.
  Islamism är målet.
  Alla oliktänkande till ovan skall det bedrivas häxjakt.

 62. Då får jag väl önska lycka till !
  För taktiken ”tysta ner, censurera och förbjud felaktiga åsikter” har ju verkligen varit väldigt lyckad historiskt när det gäller att få folk att byta åsikt. 🙂

  Ungefär lite grann som att tro att folk slutar tycka att mat är gott om man bara förbjuder alla matlagningsprogram på tv…

 63. Jag tror jag såg någonstans att det finns en rysk ”konkurrent” till Facebook, som man kan använda i stället? Eller minns jag fel?

 64. Egentligen är det svårt att begripa överhuvudtaget.

  Vissa åsikter skall sållas bort och förbjudas i forum och medier.
  Medans våldsideologier som islam får härja helt fritt.

  Om man kan tänka själv så stavas detta enbart diktatur.

 65. Löfvén ska möta Trump den 6 mars och bland annat diskutera säkerhetspolitik.

  Jag hoppas att Trump är tydlig med vad han anser om Löfvéns import av islamister.

  Vad Löfvén ska informera Trump om.

  Det vet jag faktiskt inte.

  Trump vet ju mer om Sverige än Löfvén.

  • Som humanitär stormakt kommer Löfven att informera Trump om att han personligen skall åka till Afrika och montera toastolar efter valet i höst.

 66. På sätt och vis är det väl bra att man inte låtsas vara en demokrati längre.. men vad ska svenskarna göra åt diktaturen, det är frågan.

 67. Löfven åker till USA inom kort för att träffa Trump och få veta vilka direktiv han har att följa.
  Signalpolitiken är det enda som känns bra, Löfven blir sist inbjuden. Ledare för övriga nordiska länder går före.

 68. VEM använder Facebook i dagens läge, jo de som vill blottlägga sitt liv offentligt med presentation av vad man Äter och vilken Färg man har på Toastolen…
  Totalt meningslösa Bilder på tråkiga Vardagsbestyr av en massa som har EN och SAMMA Åsikt m a o Ingen…

  Vi andra som hittat värdefulla kanaler att framföra våra Åsikter på forsätter med gemensamma aktioner i god anda..

  Inte att förglömma vid Deklarationen och en påminnelse OM att inte glömma göra AVDRAG d v s YRKA på det Vi gemensamt diskuterat nämligen kostnaderna för Invandringen, den Dolda som inte syns utan bara känns och påverkat vår Välfärd som Vi Bekostat…

  Samtliga kan dra 20% d v s YRKA det likt följ…

  Extra Avdrag med ….kr 20% av det du bet i Skatt….d v s har du bet 100 tusen blir det 20 tusen, har du bet 1 Milj blir det 200 tusen o s v…

  Som sagt Extra Avdrag YRKAS med kr… För ospec Kostnader för Invandringen som fördyrat och förhindrat min egen utveckling och Löneökning i det Arbetet som utförts i Kommunal-Statlig el Privat Tjänst..och att man i o m det hamnat i ett KLYFT samhälle utan egen påverkan, utan bara av andra yttre omständigheter såsom Kostnader för Massinvandringen….

  Skrivelserna kan variera i all oändlighet men VIKTIGT att alla gör ett YRKANDE om fördyrade kostnader, eftersom det är en Demokratisk rättighet VI alla har rätt att göra inom alla områden på Deklarationen, ju fler desto bättre som gör samma Yrkande ju lättare få ett genomslag…

  Lycka till

  • Jag kör med fb-irl, brukar ställa mig på torget och skrika, ”idag har jag städat källaren!!”, Sen får folk som går förbi gilla det.

 69. Ha, ha….:) DEt är kört Deep State. Jag föreslår några experiment kring detta.

  Ni som har FB och Twitter etc, Skriv några inlägg på dessa plattformar – se vad som händer. Det ska vara seriösa budskap – typ brottsstatistik el. info kring thaharrush etc. Demografifrågor ang. Menafolk …etc..etc ja alla frågor som tas upp här och som vi ifrågasätter som någonting som är värt för oss västliga folk att inkorporera i vårt samhälle.Se till att spara det ni skrev i exakt format – så som ni skrev det – som en textfil. Skicka det sedan till Samhällsnytt eller liknande så att dessa kan återpublicera det som inte fick publiceras på dessa plattformar. Mycket roligt att se var dom drar gränsen. Och jag hoppas också dom drar på sig riktigt mycket stämningar och liknande. Dessutom hoppas jag det dyker upp alternativ snart.

  • jag länkde till en flashback-tråd där det finns många pågående utredningar och domar mot Afghaner. 30 dagars avstängning på Facebook.

   En gång länkade jag till en Katerina Jaunsch artikel …. 30 dagars avstängning på Facebook. Samma artikel som hon själv blev avstängd för i ett par dagar.

   • Jag sa att jag värnar kärnfamiljen före andra former av familjebildningar!
    Blev avstängd direkt pga att stöd för kärnfamiljen tydligen går emot FBs uppförande regler! 🙂

    Förstå om jag dessutom sagt att jag värderar Sverige och svenskar högre än andra länder!
    Då hade jag dessutom blivit avstängd på livstid, häktad och åtalad för åsiktsbrott!

   • Tyskland ligger nog steget före ändå. En tysk TV-kanal rapporterade om en kvinna som ville organisera en demonstration mot kvinnoförtryck och våldtäkter på FB, och hon blev avstängd. Kvinnan var invandrad från Iran och använde inte huvudduk.

 70. I morse på Svt-text stod det en alarmerande rapport från Amnesty, det stod att allt fler regeringar och ledare försöker tysta yttrandefriheten, det är precis det som vi svenskar i nuet upplever från vår rödgröna regering, vad som är ytterligare skrämmande är att artikeln redan är borttagen från Svt-text, det bevisar bara att Amnestys rapport på ett otäckt vis beskriver agendan för Sveriges regering.

  • Texten sid 132 finns kvar i den digitala varianten:
   UTRIKES PUBLICERAD 22 FEBRUARI

   Amnesty: Yttrandefriheten i fara

   Allt fler regeringar och ledare
   i världen sprider hat mot minoriteter
   och oliktänkande och manipulerar
   opinionen med falska påståenden.

   Det skriver Amnesty i sin nya
   årsrapport. Människorättsorganisation-
   en varnar nu för att yttrandefriheten
   är i stor fara världen över.

   -Att säga sin mening håller på att bli
   allt farligare, säger Salil Shetty,
   Amnestys generalsekreterare.

   Attackerna mot yttrandefriheten har
   ökat i exempelvis Turkiet, Ryssland,
   Polen, Ungern och Venezuela.

   https://www.svt.se/svttext/web/pages/132.html

   • Jag ser nu att de har flyttat den från inrikesnyheterna på första sidan till utrikesnyheterna längre bak, syftet med det kan bara vara att de ska ta fokus från Sveriges regerings försök att tysta yttrandefriheten och få det att se ut som problemet bara finns utrikes.

 71. Väldigt skrämmande. Att samarbetet ska ske direkt med regeringen är särskilt anmärkningsvärt, det innebär ju att de partier som sitter i regeringen kan skapa sig ett försprång över andra partier genom att kontrollera sociala medier. Alla oppositionspartier borde reagera mot dett maktmissbruk.

  Det hela börjar allt mer likna Putins Ryssland och Erdogans Turkiet, definitivt inte ett fritt och demokratiskt land. Desto viktigare att Samhällsnytt och andra fria opinionsbildare lever vidare och hittar säkra alternativa plattformar utanför Sverige som inte kan censureras av maktgalna politiska eliter.

 72. På ett sätt är det ju bra att de är ärliga iaf och kommer ut som de antidemokrater och fascister de defacto är!
  Hört flera av deras debattörer kommentera både det här och de föreslagna grundlagsändringarna med att: ”Det är ju bra eftersom det syftar till att stoppa NMR och SD”!

  Vi måste agera nu, innan det är för sent och krutröken ligger tät över vårt land!

  • Varför har 7K inte förstått att inget i den vägen hjälper? De tycks
   fortfarande tro att svenska folket är lika dumma som de själva.

   • De som endast läser svensk MSM, och tror det de läser, ÄR lika dumma. Och det verkar tyvärr fortfarande gälla allt för många svenskar.

 73. Visst är det skrämmande utvecklingen vi ser framför oss. FB ska bli statens egna underrättelsetjänst och tysta misshagliga, kritiska och ifrågasättande röster. Känns igen från diktaturer. Men FB är kortsynta och extremt korkade. Detta kommer kosta företaget enorma pengar i inkomstbortfall. Jag ser det såhär. Om folk som diskuterar på en sansad och normal nivå, del länkar och information osv mellan varandra blir tystade så kommer FB tappa miljontals användare. Och deras affärsidés styrka är just kvantiteten användare, det som gör att man lockar sponsorer, dvs deras viktigaste intäkt. Snacka om att såga av den kvisten man sitter på för att vara lydig knähund och regimtrogna. Folk kommer sannolikt bara bli mer galvaniserade och övertygade om att rösta rätt i höst.

 74. Lämna globalisternas nätverk FACEBOOK och gå över till vk.com där ni kan skriva det ni vill och önskar.

  • det är ju det dom vill att vi skall göra … lämna facebook … om vi gör det så kommer ju vanligt folk inte att se den informationen vi skriver om. Och då blir dom ”skyddade” från hemsk information.

   Finns den stora grupper på VK, typ SD-grupper och liknande

   • Facebook censurera värre än Goebbels under andra världskriget. VK.COM är en kopia av facebook men utan censur vad jag vet.

     • ”Lyd regimen eller….” gäller väl även Sverige, USA och i stort vilket annat random land som helst. Skillnaden ligger i att vissa länder är bättre på att kamouflera sin agenda.

     • Förbaskat stor skillnad på var lydnadsgränsen går i olika frågor och luften är väldigt mycket friare att andas i tex. USA och Sverige än ryssland, den som hävdar något annat endera ljuger eller har betalt för att påstå det

     • Det är precis vad svensk MSM hävdar, och att de både ljuger och har betalt för det borde vara uppenbart för varje någotsånär upplyst svensk.
      Att befolkningen i Ryssland dessutom är mer nöjda med sin ledare, än befolkningen i USA och Sverige tillsammans med sina ledare, talar även emot dina argument.
      Men har du något trovärdigt som backar upp dina påståenden är jag beredd att ompröva mina.

      Svenska och amerikanska medier + politiker har ju lyft hyckleriet till nya höjder med sina patetiska påståenden om rysk inblandning i amerikansk och svensk politik helt utan bevis, och även om de hade bevis är det inget olagligt.
      Att Obama lägger ut videor på Youtube för att påverka britter att stanna kvar i EU och en ren propagandavideo för att fransmännen ska rösta på Macron har man inga som helst problem med.

     • Kanske beror det på att i riktiga demokratier har folk mer att välja på och friare medier som kan ge alla politiks inriktningar möjlighet att höras och synas.

      I ryssland stängs kritiska media och oppositionspolitiker dör och fängslas.

      I Sverige finns en åsiktskorridor och likriktning i media men oppositionen är stark och alternativmedia livliga

      I USA vann en uträknad presidentkandidat och alla tusentals radio, tv kanaler och tidningar kunde propagera och analysera som dom ville

     • I USA styr 6 medieföretag, med samma agenda, 90% av all MSM och i Sverige har vi en liknande situation. Det är en illusion att vi har så mycket att välja på. F.ö. halv-censurerades ryskägda RT (kritisk media) och klassades som ”foreign agent” nyligen i ”The land of free speech”, så stängning av kritisk media gäller inte bara i Ryssland.

      Jag vet inte hur MSM media ser ut i Ryssland men jag har inte hört talas om internet-censur, vilket f.ö. är på gång i Sverige, så de bör ha lika god tillgång till alternativmedia där som här.

      Jag inhämtar nyheter och annan info via svensk, tysk och amerikansk MSM samt global alternativmedia och RT. Min bedömning är att alternativmedia och RT är mest trovärdiga och väst-MSM är hycklare av rang.

      Att ”fel” president vann i USA beror på att likriktad amerikansk MSM har blivit självgod och slarvig. Därför skyller man på rysk inblandning helt utan bevis, och de bevis som kommer fram men inte presenteras i väst-MSM, talar snarare till Rysslands fördel.

     • ägandet har liten betydelse för vad redaktionerna skriver, speciellt i alla lokala tidningar och radiokanaler i USA. Måste vara skönt för dig att du inte vet något om förhållandena i ryssland så du inte behöver kommentera något om censur och annat.
      Måste erkänna att jag själv inte vet något om någon stängning i något land av den statsägda ryska propaganda kanalen RT men med tanke på att SVT och CNN är sanningsenliga och trovärdiga i jämförelse är förlusten liten. Väst har sina brister men att hävda rysk fördel måste man ha fullständiga skygglappar eller betalt för att hävda

     • Det är klart ägandet har stor betydelse. En gång i tiden granskade media makten, idag stöttar de makten. Idag är det så illa att främst vänsterliberala media som CNN förespråkar att korruption inom organisationer som FBI och CIA ska döljas för allmänheten. Nu senast med #ReleaseTheMemo.

      Om du anser att SVT och CNN är sanningsenliga så har du missat mycket. CNN är snarare en propagandakanal för FBI och CIA och efter lögnen med Saddams massförstörelsevapen för att starta kriget i Irak finns det ingen anledning att lita på den information de sprider idag. Även om Trump har många fel så har han helt rätt ang. CNN som fake media.

      Visst har RT en något västnegativ agenda, vilket man får vara medveten om, men man håller sig till sanningen. Och det är ingenting jämfört med det rysshat och ofta rena lögner som många västmedia sprider om allt med koppling till Ryssland.

     • SVT o CNN är bara sanningsenliga jämfört med dom nya PRAVDA varianterna från ryssland tex RT som är helt ohämmade i sina ofta totalt påståenden om väst och allt annat som inte går i Kremls ledband

     • Det senaste exemplet på västmedias hyckleri är rapporteringen om Ghouta där man skriver om utrotning och civila kvinnor och barn som dödas och man kräver vapenvila.
      Anledningen är att man vill skydda USA’s ”nya” kompisar, terroristerna al-Qaida som använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar, men det skriver man naturligtvis inget om.

      Vad skrev västmedia när den USA-ledda alliansen i Irak, för några månader sedan, jämnade Iraks näst största stad Mosul med marken där ISIS använde civilbefolkningen som mänskliga sköldar? Så gott som ingenting, och ännu mindre om alla civila som bombades till döds.

      Eller ta kriget i Yemen där Saudi bombar sjukhus och skolor med vapen från främst USA och väst, när skrev västmedia om utrotning eller vapenvila där? Senast jag hörde om Yemen på SR P1 så nämnde man inte ens Saudi och ännu mindre USA och västs inblandning. Man nämnde att det varit krig i Yemen de senaste 30 åren så det är bara business as usual.

      RT är inte perfekta men västmedias hyckleri och spridande av desinformation samt krigshets nu för tiden kan nästan betecknas som kriminellt.

      Många svenskar är tyvärr fortfarande gravt hjärntvättade och desinformerade men allt fler börjar vakna och tappa förtroendet för MSM medan alternativmedia växer. Därför förbereder regeringen nu inskränkningar i yttrandefriheten, men det har du kanske också missat eftersom rapporteringen i ”dina” medier om detta är ytterst blygsam.

     • Märks att du lever i skuggorna av antiväst media lika mycket som vänstern och per automatik ger USA och väst skulden för allting och tror på varje konspirativ teori som angriper oss i väst och våra västliga vänner. Du räknar direkt bort alla möjligheter att det finns fler intressenter i världen än USA och att någon annan kan ha en agenda för sin egen räkning. Finns det någon association kan du med samma automatik ge USA skulden. Sådana sviter som kommer av för mycket av dina onyanserade propaganda media och SVT. Du borde läsa mer av dom alternativa media som ägnar sig åt mer helhetsfakta istället för den enkelspåriga hjärntvätt som du just nämner. RT är annars mest synonymt med just desinformation.

     • Jag har aldrig påstått att endast USA har en agenda, men faktum är att USA, deep state eller vem som ligger bakom, orsakat mest problem i världen den senaste tiden.
      Problemet med västmedia och dig är att ni ser världen som svart eller vit, USA är de goda och Ryssland med Putin de onda oavsett vad som sker, men det finns nyanser, vakna.
      Jag har nämnt flera exempel på västmedias hyckleri men du bara rabblar RT = desinformation utan några som helst belägg, precis som västmedia. Ni är inte trovärdiga längre, och allt fler inser det.

     • Initialt fel från din sida är att se det som att västvärlden skapar problem när den tar initiativ till att bemöta verkliga problem.

      Nej världen är absolut inte binär och alla olika västmedia från MSM som CNN & SVT (som ofta ändå är västkritiska) till dom hårresande konspirationssiterna har markant olika syn i många saker. En kontinuerlig faktor i dom internationellt inriktade ryska statsfinansierade propagandasiterna är absolut och definitivt att ryssland alltid är goda och ursäktade liksom deras allierade. Det är orsaken till att siterna finns och startades/övertogs så försök inte bortförklara att det finns en skillnad i syfte mellan ryska och dom olika västliga media

     • Ehh vilken planet lever du på? Hur bra har det blivit i alla de länder där väst med USA i spetsen försökt ”sprida demokrati”? Afghanistan, Irak, Libyen, Ukraina och Syrien. Det har ju gått jättebra i dessa länder, är det överhuvudtaget något som blivit bättre där sedan väst ”bemötte problem”. Det är snarare du som har fel och litar på all dynga som västmedia sprider om ”kriget mot terrorismen”. Du tror förmodligen inte det skett någon ”false flag” operation sedan 1939 heller. Förutom om ryssar legat bakom då kanske.

      Och visst är det skillnad i syfte mellan rysk och västmedia. Det mest iögonfallande är att t.ex. RT ger en mer heltäckande bild och är aningen västkritiska, medan västmedia ofta sprider en enkelsidig starkt vinklad bild och ökande russofobisk hatpropaganda. Men det kräver ju att man regelbundet följer båda sidor och har förmåga att tänka logiskt för att se det.
      Eftersom du inte verkar följa både västmedia och t.ex. RT, vilket jag gör, kan jag bara konstatera att du och Löfven kan ta i hand på att Sverige varit naivt, och fortfarande är det.

     • Eller ska man fråga sig vad du röker när du föredrar Talibaner, galna diktatorer och ännu galnare jihadister. Förutom då att det är ryssland som står för erövringskrig och övergrepp på Ukraina men tom där vill du skylla på väst. Behövs inga fler bevis för hur skruvad bild du har av världen.

      Du verkar stänga av allt kritiskt tänkande och all faktajämförelse när du ser på rysk propaganda, du verkar applicera sådant exclusivt på väst i alla former. Jag hoppas det är naivitet som driver dig men när det är så uttalat som hos dig är väl risken att det är något allvarligare

     • Så du tycker det är helt ok, liksom västmedia, att främst Bush(USA) och Blair(UK) angrep Irak baserat på en lögn och ej FN-godkänt, då godkänner du ju samtidigt Hitlers angrepp på Polen -39 som hade motsvarande förutsättningar.

      Vad är skillnaden på att Ryssland stöttar rebeller i östra Ukraina och USA som stöttar rebeller i Syrien? Förutom att målet i Syrien är att störta ledaren och erövra hela landet, men i Ukraina endast autonomi för östra Ukraina.

      Det är ju patetiskt att beskylla Ryssland för erövringskrig när USA ”erövrar” mångdubbelt mer. Men då kallar förstås dina medier det för ”spridande av demokrati”.

      Ser du verkligen inte mönstret i västmedias propaganda som förmodligen inte tidigare varit så tydligt som nu?
      När ryssarna bombade Aleppo för att driva ut terroristerna skrev västmedia dagligen om övergrepp och dödade civila, och samma sak nu igen med Ghouta.
      Men när samma sak skedde i Mosul, men USA släppte bomberna skrev västmedia nästan ingenting. Samma sak med Yemen där USA’s allierade Saudi släpper bomber på bl.a. sjukhus och skolor. Tyst i västmedia, ryska bomber är onda och amerikanska är goda.

      Tyvärr förstår du inte hur hjärntvättad du är, det var jag också för några år sedan men jag hoppas du och många fler hinner vakna upp innan USA, eller deep state, hinner starta WWIII.

      Det finns många goda skäl att starta krig för en del, och de flesta av dem sitter inte i Ryssland.

     • Du är historiskt okunnig. Saddam hade upprepat fört krig och invaderat grannländer och fortsatte hota omgivningen. Att han dessutom hade SCUD missiler och ett ambitiöst program för att utveckla ABC stridsmedel gjorde honom inte mer acceptabel. Till skillnad mot det ryska kriget mot den demokratiska Ukrainska staten.

      Var i världen har USA senast erövringskrigat och gjort mer land till en del av USA? Vad jag vet är det högst nationella regimer i Afghanistan och Irak tex.
      Synbart är det normalt bättre precision och mindre civila förluster när dom allierade styrkorna bekämpar mål än när ryssar och syrier gör det.

      Saudi är just Saudi och dom är i inflytande konflikt med Iran i sin del av världen. Om man bortser från så många fakta som du gör är det säkert lätt att kalla andra för hjärntvättade

     • Du är komisk i din egen okunnighet, ja Saddam hade fört krig mot Iran MED USA’S STÖD, och mot Kuwait 1990 då USA + väst ingrep. Men du kan inte förneka att USA+UK attackerade IRAK 2003 baserat på en lögn, vilket du tydligen tycker ok.
      Vem har bestämt att Irak inte fick ha SCUD-missiler? ABC-vapen är WMD och det har ju bevisats att han inte hade detta, fråga Hans Blix. Han hade förvisso till en början en del kemvapen, och var fick han kemikalierna från?

      Är du medveten om att det skedde en statskupp i ”demokratiska” Ukraina innan Ryssland agerade, t.o.m. ditt lovprisade SVT sände en dokumentär om detta, även om folk som du protesterade mot att sanningen skulle visas.

      Vilka länder är inte vasallstater till USA? Även svenska regeringen kryper för USA som aldrig förr. Sverige har tidigare alltid varit emot kärnvapen men nu vågar man inte ens skriva på en FN-deklaration mot kärnvapen.

      Ok, Saudi är i konflikt med Iran och då får de begå hur många folkrättsbrott de vill enl. dig eftersom USA tycker så, öhh.

      Den som bortser från fakta är du och för att du ska förstå lite mer av vad som händer och hänt i världen så rekommenderar jag att du tittar på Oliver Stones dokumentär om USA’s historia sedan WW2. Det är en bra ingång för att tvätta bort den Hollywood-bild du har av världen.
      Därefter kan du efterforska lite själv på alternativsajter när din världsbild kommit att bli lite klarare.

     • Precis Saddam hade visat vad han var för sort genom angreppskrig och övergrepp på den egna befolkningen med stridsgaser. Han fortsatte hota och fortsatte försöka få tag på material till mer WMD av olika sorter. Finns nog få tveksamheter om att han också skulle använt vad han fick tag på när han byggt upp tillräckligt. SCUD’s i händerna på en galen diktator är olämpligt eftersom det inte på något sätt är en defensiv vapenform.

      Skilj på statskupp och att dom folkliga protesterna mot en president som inte arbetade i folkets intresse sjappade till husse med allt gods och guld han stulit ihop. Ukraina utlyste val i fullständigt normal demokratisk ordning och har flerpartisystem med livlig opposition.

      Vasallstater är väl extrem höger/vänsterns vanliga benämning på alla som inte följer deras tro. Du har inte förmåga nog att inse att Saudi och Iran kan ha helt egna agendor? Oliver Stone kan inte ses som fakta lika lite som RT . Hollywood har väl fö en tämligen vänsterinriktad bild generellt. Du kanske skulle ta och fundera över vilka intressen som ligger bakom dom alternativ du besöker eftersom det är lätt att se vems intressen du gör dig till språkrör för och det är inte den fria demokratiska världens. Den massiva statliga satsningen på propaganda och desinformation som RT är ett exempel på lyckas tydligen slå igenom hos folk som inte ägnar sig åt källkritik och faktagranskning. När tom tröga EU hinner sätta upp respons https://euvsdisinfo.eu/

     • Det är ovidkommande vad du tycker om Saddam, man kan inte avsätta ledningen för en erkänd suverän stat med vapenmakt hur som helst. Det finns internationella regler för det som inte följdes.
      Det blir bara patetiskt när försöker framstå som mer insatt än Hans Blix som var vapeninspektör i Irak.

      Ja du litar väl inte på Wikipedia heller men där kan du läsa följande ang. Ukraina: ”Trots ingånget avtal och EU:s garantier genomförde oppositionen den 22 februari 2014 en statskupp. Beväpnade grupperingar tvingade landets president och regering att lämna landet.”. Kallar du det för demokrati?
      Detta borde du veta eftersom även västmedia rapporterat om detta, även om det naturligtvis var magert eftersom det inte passade agendan som du och dina medier förespråkar.
      https://sv.wikipedia.org/wiki/Ukraina

      Oliver Stones dokumentär är betydligt mer fakta än de medier du hyllar och övriga tomma, ej underbyggda, påståenden som du för fram. Du kan ju komma igen och peka på faktafel när du sett dokumentären, du lär bli den förste.

      Du tror förmodligen också på BS som att EG/EU bildades för fredens skull och att atombomberna över Hiroshima och Nagasaki räddade tusentals amerikanska soldaters liv.

     • Du anser mao att det varit helt fel med ingripandena mot Tyskland också och att om bara erövrar delar av ett land och ansluter till sitt eget så är det ok.

      Wiki är inte en faktakälla i sig eftersom den är öppen att redigera. Titta istället på vilka källorna är. Den hatade Ukrainske presidenten sjappade istället för att avgå när folket vände sig mot honom och att hans stöd eroderade politiskt. Det som tvingade honom var mer att han inte ville bli av med alla rikedomar han nappat åt sig under presidentskapet och tidigare.

      Oliver Stone ägnar sig åt partisk agenda journalistik och han har fått mycket kritik för det, så jag skulle absolut inte vara först.

      Världen idag ser annorlunda ut än när EU iden skapades, sådags var det en bra ide för att länka samman länder. Vad gäller A-bomberna så räddade dom snarare 100.000-tals både Japanska och Amerikanska liv kanske mer. Det finns röster för och emot men sett till rådande förhållanden skulle det blivit en mycket blodig historia med en regelrätt landstigning och invasion.

     • Jag noterar att all fakta som inte passar västmedias och din agenda förkastar ni utan några som helst belägg. Det är hög tid att ni inser att västmedia inte har monopol på fakta och nyheter längre och fler och fler lögner och falska agendor i MSM genomskådas dagligen av allt fler, dock inte av dig. Dag för dig att ta av skygglapparna nu.

      Ang. Tyskland kan du ju fundera på varför UK och Frankrike tyckte det var helt ok att Stalin ockuperade halva Polen och anslöt till Sovjet 1939. Och man reagerade inte heller på att baltstaterna ockuperades något år senare.

      Dessutom noterar jag att Expressens krigsreporter Magda Gad idag bekräftar precis vad jag tidigare skrivit om västmedias hårdvinklingar och hyckleri här på Samhällsnytt, vilket ytterligare visar på att du är ute och cyklar i det mesta du påstår.
      https://samnytt.se/magda-gad-media-hardvinklar-och-utelamnar-fakta-om-kriget-i-syrien/

     • Tvärtom är jag kritisk mot alla media på många sätt, däremot är jag mycket intresserad av fakta, orsaker och resultat, något du inte verkar ha reflekterat särskilt mycket över när du uppenbart har svalt den östliga anti väst propagandan upp förbi flötet.

      Det var många fulheter mellan dom olika makterna, men det jag kommenterade var din syn på att man allierade sig mot Tyskland.

      Magda Gad bevisar bara att även MSM kan ge prov på olika synpunkter. Däremot är det lite roligt när du refererar till Expressen efter ditt inledande stycke om att man inte kan lita på MSM 🙂

     • Oj börjar verkligheten komma ifatt? Du har inte varit kritisk mot alla media tidigare utan bara kategoriskt stämplat RT som propaganda och västmedia som sanningssägare. En felaktig svart-vit förklaringsmodell.

      Jag har däremot hävdat att RT är mer trovärdiga än västmedia generellt men det innebär inte att RT alltid har rätt och västmedia alltid fel.

      Är ”många fulheter” allt du har att säga om en av historiens största händelser? Det visar tydligt på din okunnighet och därav dina problem att förstå dagens händelser.

      Ang. Magda Gad skrev jag bara att hon jobbade för Expressen men jag vet inte om hon skrivit det jag refererade till i Expressen. Har hon gjort det befarar jag att hon tyvärr inte blir långvarig där eftersom detta inte passar Expressens agenda.
      Återigen projicerar du din svart-vita världsbild på mig, vilket är helt fel. Även västmedia kan rapportera sanningsenligt ibland, och om Expressen publicerat Magda Gads information är det bara att gratulera.

     • RT’s syfte är att producera propaganda för ryska staten riktat till utlandet och har en generellt mycket låg trovärdighet så fort det finns politik i en nyhet.

      Fulhet ja resten är irrelevant i sammanhanget och du svara än en gång inte på frågan.

      Jag projicerar inget jag kommenterar ett faktum. Du har väldigt svårt att hålla dig till ämnet och att svara på frågor. Vilket jag förstår i din dåliga sits

     • Jag skrev ju att RT har en något västnegativ rapportering men att kalla det propaganda är att gå för långt. Västmedia däremot desinformerar och sprider propaganda en faktor 10 mer än RT.

      Det som är irrelevant är dina obefintliga historiekunskaper och uppfattning om världsläget.

      Jag har svarat på flera frågor och har underbyggda påståenden, medan inget av det du påstår är underbyggt och i princip kan sammanfattas med att RT sprider propaganda, utan ett enda belägg. Din trovärdighet är ju helt obefintlig och helt i klass med MSM västmedia.

     • Att inte inse att RT är tillverkat för att vara en propaganda kanal riktad mot väst är inte så lite roande. Dessutom vet jag att mina kunskaper om världsläget och historia är över snittet så behåll dina imbecilla påstående för dom som är mer lättlurade. Nej dina svar har varit trötta repetitioner av propaganda floskler med ytterligt dålig underbyggnad av fakta. Du bör absolut vidga dina källor om du ska kunna ses som en seriös kommentatör

     • Jag har åtminstone kommit med fakta, vilket du helt utelämnat. Förmodligen har du inte sett på RT mer än max 1 timme sammantaget, om ens det. Du tror väl det sitter en hög gamla kommunister och sprider propaganda, men väldigt många är amerikaner, engelsmän eller andra västerlänningar som oftast inte är lika inskränkta som du och västmedia i allmänhet.

     • Finns köpta människor från alla möjliga olika länder. Propagandan är iaf något mer sofistikerad idag än under PRAVDA tiden men betydligt mer påkostad. Var det inte från RT en av tjejerna sa upp sig i direktsändning för att hon var less på att presentera lögner…

     • Eller rösta på svensk ”DEMOKRATI” och få ISLAM på köpet. Hur är det med dig Ahmed dessa dagar? 🙂

     • Gå o skäll under nått annat träd Siamesen. Aldrig röstat rött och beskrev min syn på marxism redan i skolan till vissa av lärarnas stora förskräckelse 🙂

 75. OT: Förföljningen fortsätter på oliktänkanden … hmmm det är som en röd tråd …. är det inte denna advokaten som gått ut och ´sagt att invandrare är överrepresenterade när det gäller våldtäkter !?

  * * * Anställda hos Elisabeth Massi Fritz vittnar om trakasserier

  När 200 sekunder söker Elisabeth Massi Fritz för att hon ska få ta del av uppgifterna och bemöta kritiken avböjer hon i ett sms-svar till 200 sekunders programledare Robert Aschberg.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLjjVr/anstallda-hos-elisabeth-massi-fritz-vittnar-om-trakasserier

  * * * Känd advokat: Majoriteten av de misstänkta jag möter i våldtäktsmål har utländsk bakgrund.

  Advokat Elisabeth Massi Fritz, född 1967 i Växjö driver en egen advokatbyrå sedan 1996. Hon har, framförallt som målsägarbiträde, företrätt personer som har utsatts för brott, exempelvis hedersbrott, familjevåld eller våldtäkt.

  https://petterssonsblogg.se/2017/10/05/kand-advokat-majoriteten-av-de-misstankta-jag-moter-i-valdtaktsmal-har-utlandsk-bakgrund/

 76. Det dröjer säkert inte längre förrän staten presenterar en ny myndighet ”Statens Inkvisitionsverket” med tillhörande ”lager” där dissidenterna snabbt förångas……

 77. Ja da blir spørsmålet ! Når begynner Sverige og resten av de Europeiske landene å fengsle de som ikke har ” goda och sunda ” meninger ? Vi Europeere er et ryggradsløst folk som ikke går ut i en kjempedemonstrasjon mot regimets knebling og terrorisering av folket . Ravn Figenschou.

 78. Regeringen följer DDR manualen till punkt och pricka. Vi har nått en punkt där regering och press är i fullständigt symbios med varandra vad gäller invandringsfrågan.
  Vaknar inte Svenska befolkningen innan valet i September kan vi räkna med att det sista steget i DDR manualen kommer att genomföras!
  Ansökan om utresetillstånd för att lämna landet.

 79. Det låter utmärkt, för det innebär att SVT, SR, Aftonbladet, Expressen m fl propagandainstitut måste lägga ned om de inte snarast börjar objektifiera sin sk nyhetsförmedling! ????

  • Om tillräckligt många påpekar missförhållandet i deras rapportering till ”Sanningsdepartementet” och dess privata filial FB så måste dom väl göra något

  • Med nya grundlagen är Tinos sida en av de första som ryker!
   Han kommer för övrigt inte få någon som helst tillgång till aktuell statistik och kommer därför inte kunna fortsätta publicera något baserat på ”fakta”.
   De kanske nöjer sig med det!

 80. För att inte tala om att jag åsikter som är fel….d.v.s åsikter som inte stöder bilden av det lyckliga invandrarlandet där svenskarna sprudlar av glädje över att ha blivit ”räddade” ….oklart från vad…..

 81. Våra politiker som inte förstår tänker att det är lättare att förbjuda motståndarens tanke än att med argument förändra den.
  Titta på den här filmen sista talet från diktatorn i rumänien. Hur överaskad han blir för ingen har ju vågat berätta för honom. Allt det som Svenska politiker påtalat till andra diktaturer, kommern nu här genom politiker som inte litar på folket. Löfven kommer kanske sluta på samma sätt om han inte enser att det är vi folket som låter honom leka statsminister.

  https://youtu.be/wWIbCtz_Xwk

 82. Desperationen över att folket skall välja ”fel” i valet sprider sig hos det vänsterpolitiska etablissemanget. Nu tycks snart alla medel vara tillåtna. Smutskastning, ändring i grundlagen , hets mot folkgrupp har förvandlats till en allmän åsiktsklausul. Och nu censur i sociala media. Hur långt kan de styrande gå i sin strävan efter att tysta alla kritiker till Sveriges förfall mot ett multikulturellt träsk. Svar: uppenbarligen hur långt som helst.

 83. Allt är bara Sanningsministeriets sätt att uppfylla den svenska, naiva, obildade och marxistinfluerade regeringens försök att klamra sig kvar vid makten.

 84. Några funderingar:
  *Varför tror folk på den här sidan att det just är deras åsikter som ska censureras på Facebook? Själv tror jag att det mer handlar om antidemokratiska åsikter på höger resp vänsterkanten samt islamistiska åsikter.
  * Donald Trump hade aldrig kommit till makten utan facebook. Läs om hans projekt Alamo.
  * Svenska partier, t ex Sverigedemokraterna, centern, moderaterna och socialdemokraterna tar hjälp av Facebook genom sk Facebookpixlar och dark posts/ads.

  Jag hade gillat Facebook om det bara varit ett socialt medium men idag är det ju ett redskap i det som amerikanerna brukar kalla ”full spectrum control”.

    • Du verkar leva i en drömvärld ingen annan kan se, där du ”tror” saker, istället för att kolla upp vad ex EU FB med andra, försöker att göra.
     Att köpa svensk medias förklaringar, i ditt fall Aftonbladets, om Trump, pixlingar mm är ett tydligt tecken på att du är vilse!
     Jag läste själv deras artikel!
     Han som skrev den är samma kille som skrev artikeln om de ”8 svenska våldtäktsmännen” på färgan Amorella!
     I verkligheten, så var dock 4 av dom inte ens svenska medborgare!

     • Ett förtydligande: Jag gillar inte Facebook!
      Sen har ju Martin Schori använt sig av Rikard Lindholm, Semantik, expert på data-driven marknadsföring och optimerad annonsering på Facebook.

 85. Är det någon som försökt dela artikeln på Facebook? Jag testade och Facebook plockade bort det som spam. Helt klart så har Facebooks filter börjat jobba inför valet. Folket ska inte få veta. Till vilket pris som helst.

 86. Så halvbildat folk ska sitta som twitterjugend och censurera!
  CNN sōkte upp en gammal kvinna I hennes hem och började anklaga henne fōr att ha delat “a Russian event” på Facebook. Hon fick sen hot och hatmejl..
  Samma stuk som Expressen, med den skillnaden att hon har stōrre chans att få skadestånd.
  http://www.breitbart.com/tech/2018/02/21/woman-receives-abuse-violent-threats-after-cnn-tracks-down-publicly-shames-her-for-sharing-russian-event-on-facebook/

 87. Helt overkligt. .varför springer FB regimens ärenden ?? Byter FB sida vid regeringsbyten ? Konstigt att kommersiella aktörer sysslar med sånt ..
  Vad blir nästa steg ?? kan Mc Donalds vägra servera SD.are ?? Kan man vägra servera motorcyckel väst bärare ?
  Får nationalsocialister handla mat ?? Får fascister ha telefon ? Jag tror faktiskt svaret skulle kunna vara nej…” personalen känner sig otrygga” att ha med sådana att göra hade det sagts..

  • Du kan i framtiden som dissident till nuvarande regim, med säkerhet räkna med att hamna i fängelse alt någon form av modernt koncentrationsläger, för de med ”felaktiga åsikter”!
   Kommer att räcka med att du uttrycker det offentligt i tal eller skrift.

 88. Tino Sanandaji
  February 20 at 8:10pm ·
  Sverige har aldrig varit så lugnt och tryggt.

  • ”Ytterligare en explosion i Staffanstorp” ”Två familjer i Staffanstorp har sedan nyårsafton blivit utsatta för fyra sprängdåd”

  Hemskt att ensamkommande barn som sökt skydd från krigets fasor i Staffanstorp ska tvingas uppleva våldet i Sverige.

  • ”Tre beväpnade personer körde in i en guldsmedsbutik i Skärholmen med ett arbetsfordon. Vittnen berättar att rånarna hotade folk med något som liknande automatvapen innan de flydde från platsen. – Jag såg hur en traktor tog sats och körde rakt in i en guldsmedsbutik”

  När skörden är dålig är har bönder sen urminnes tider extraknäckt genom att råna guldbutik med traktor.

  • ”anställd i en livsmedelsbutik i Akalla i nordvästra Stockholm slogs blodig vid ett rånförsök”

  Kom ihåg att våldet inte drabbar gemene man. Det drabbar bara andra kriminella och butikspersonal i invandrartäta områden, som enligt medias definition inte är gemene man, vink vink.

  • ”Fler stockholmare utsatta för brott…18,5 procent av de tillfrågade stockholmarna uppgav att de utsattes för brott under 2016, vilket är en rejäl ökning mot tidigare år”

  Var inte rädda för brott, var rädda för fakta om brott. Vi måste skydda fosterlandet från svartmålning genom att vara åsneaktig förvirrade och skylla ökning i självrapporterade enkäter på anmälningsgrad. En åsna tiger.

  • SVT: ”Facket slår larm: Föräldrar hotar lärare i skolan. Det blir allt vanligare att föräldrar kommer till skolan och hotar lärare, det menar lärarfacket. Och skolor mörkar allvarliga händelser för att kunna visa upp en positiv bild av sin verksamhet”

  Äntligen någon som tar ansvar för Sverigebilden.

  https://www.facebook.com/tino.sanandaji?hc_ref=ARS2L7C476jgNqwXbkahA6J2y3JGfj2Zz89EK6_Ebz1fX3DQMAErxwnf-vmexDdBfJM&fref=nf

 89. låt oss hoppas att det blir Mp. Mp är det största hotet mot Sverige, Sverige håller på att falla sönder med ökad korruption ökad kriminalitet plus en regering med helt felaktiga prioriteringar.

 90. Har ni provat att share denna artikel? Från den här sajten funkar det inte och om man gör via facebook med url då granskas det!!

 91. De som är viktiga för framtiden, nämligen de människor som utgör röstunderlaget, bryr sig inte, förstår inte eftersom de söker sina sanningar i Public Service och övriga köpta media.
  De har för övrigt fullt upp med att få sina liv att gå ihop och orkar inte sätta sig in i den regionala och nationella antroposociala, allt övergripande, problematiken.

  De ojar sig över djinnen Akilov som kommer att kosta staten ohyggligt med pengar. Han har förmodligen begått brott i hemlandet också så varför inte skicka hem honom för att bli decapiterad. Han har gjort sitt på denna jord. Idén med migrantläger i anslutning till flygplatser, hamnar och Öresundsbron är lysande.

  Akilov hade skickats hem inom en vecka direkt från lägret med en sådan lösning och man man hade kunnat undvika massakern på Drottninggatan. Denne man representerar en jättelik kohort av muhammedaner som vill utrota oss kristna.
  https://detgodasamhallet.com/2018/02/22/ar-det-sa-farligt-med-lite-fake-news/comment-page-1/#comments

  Jag säger: kristna i alla länder, förenen eder och muslimerna skola bäva.
  Vi behöver en väckelserörelse för att rädda landet, troende och icke troende

 92. Google verkar också sitta i samma båt. Googla ’jihad’ t.ex. Jag får bläddra ganska många sidor för att slippa läsa ren propaganda om jihads och islams förträfflighet.

 93. Det behövs alternativ till FB! Det är väl Soros hantlangare i USA som skall ”hjälpa till” och censurera i Sverige..

 94. Som gjort för att missbrukas. Godtycklighet i kombination med gummiparagrafer gör att detta med största sannolikhet kommer att spåra ur direkt. Vilket förmodligen också är avsikten. En PK-censur i full frihet!

 95. Ändamålet helgar medlen. I kriget mot SD är allt tillåtet, finns inga gränser.
  Du skall hålla käft Svensson, annars åker du på en smäll.

 96. Då är det ingen risk att Samnytt och dess medverkare i kommentarsfälten blir avstängda – vi vill och har länge velat Sveriges bästa : )

  Att censurera avvikande åsikter är FB:s metod att vara ”en källa för goda demokratiska möjligheter”. Hmm. .
  Om man som MSB går ut med att folk å ena sidan ska hamstra livsmedel och fylla vattendunkar för en veckas överlevnad, men å andra sidan inte har invändningar mot Boverkets förbud mot att värma sig vid en vedkamin under denna vecka, säger en hel del om hur dysfunktionellt MSB är.
  Deras ambition är att rädda regeringen, inte svenska folket.

 97. Med bortstädad information sa blir man säkert den perfekta samhällsprodukten som tom i blicken går till valurnan o får en Löfven-T-shirt när man röstat rätt

 98. Självklart ska Peter Eriksson – George Soros handplockade lakej – vara med och stoppa alla som inte är på samma våglängd som hans ’mästare’.

 99. Så då får vi be alla läsare att komma med förslag på andra siter än fejan, själv är jag där lite numera och har i princip slutat att lägga upp bilder som är personliga.

  Även Youtube är skumt, ser ju på FOX News där, en dag var man tvungen att skriva på nått avtal för att se vidare på siten? Kul att de reggar ens tittande…

  Som tur är så har man VPN som skyddar en från kartläggning, alla borde ha VPN.

  • Ja det är lite ”creepy” ang den förmoda inskränkningen, hur de säkerligen karlägger, spar information om medborgare med annorlunda åsikter.
   Som många refererar till, 1984 är inget skämt längre..

 100. ”att motverka negativa influenser och säkerställa att vår plattform är en källa för goda demokratiska möjligheter”.

  Detta måste ju innebära att SD får annonsera precis hur de vill, annars är ju plattformen inte en källa för demokratiska möjligheter….

 101. Och där ser vi varför jag aldrig velat beblanda mig med FaceFuckingBook, någonsin.

  Om det här inte är direkt politisk diktatorisk censur vet jag inte vad som är…

 102. Detta ar verkligen utlansk inblandning i svensk valrorelse. FB ar en gren av CIA tillsammans med FBI, Google, IBM, DARPA och ”Demokratiska Partiet” i US. Zucker var en lank for att kunna stjala program-varan fran ’Leader Technology’ (sok med Duckduckgo, anvand inte google som ar censurerat) fran uppfinnaren McKibben. Det tog narmare 2 ar for McKibbens team att losa problemet med en ’scale-able’ databas for informations-behandling som Zucker sade sig ha lost pa ett par veckor. Sluts med FB omedelbart!!! Det ar den storsta stolden av intellektual-property nagonsin.
  ’Rovens’ mote med Trump blir nog ingen hojdare, Trump vet vad som hander i Sverige, och han har inget fortroende for DARPA med anhang.

  • Det framkom väl att det var 28 ansökningar till jobbet på MSB, sökanden som fick nobben pga att Morgan själv valt ut Eliasson till VD-posten, som tack för dåligt utfört arbete hos polisen!

   • NT skrev i ledaren/länken att de inte fick ut några papper alls, inget om utlysning, inga ansökningar, inga meritvärderingar, no nothing.

 103. PK har skrikits i högan sky över möjligheter att utländska krafter ska påverka svenska valet och när så sker på PK sidan låtsas samma PK alarmister som ingenting.

 104. Något man för 10 år sedan trodde var omöjligt är nu ett faktum 1984 och sanningsministeriet är här. Rösta bort de totalitära i september. Värva röster all vad du orkar. Sverige är på väg rakt ner i diket.

 105. Historien upprepar sig! Var det inte samma skäl att värna om det ”goda” och ”sanna” som vänster diktaturer förbjöd andra åsikter? Sverige sjunker allt djupare och kan knappast göra anspråk på att vara det de fria åsikternas land. Precis som i alla diktaturer (vänster) så ser inte makthavarna att de har fel, då de alltid tror att det är rätt?

  • Visst är det så. Vänstern använder ju alltid nyspråk för att utöva sitt förtryck. DDR = demokratiska tyska republiken. DPRK = demokratiska folkrepubliken Korea (Nord-Korea) och så vidare. ”Rättviseförmedlingen” = en arbetsförmedling enbart för invandrare. Alltid stora ord men gör precis tvärtemot i handling.

 106. Svenskar som träffas på riktig, och triggar hjärnans belöningssystem med andra saker än sociala medier, tycks mer skärpta?

  Många skärpta Svenskar, har inte FB eller andra sociala medier, för att de inte vill utveckla ett beroende.

  Majoriteten av barnen i skolåldern är helt styrda av sina mobiler, appar och sociala medier, Måste upphöra omedelbart…

  En hel generation utvecklas till zombies som måste ha bekräftelse av en maskin, dygnet runt!

  Egentligen borde HR-personal anställa människor utan sociala medier, vuxna som klarar sig själva, kan tänka själva…

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/hjarnan-forandras-av-mobilen

  • Intressant det du säger ”Svenskar som träffas på riktig, och triggar hjärnans belöningssystem med andra saker än sociala medier, tycks mer skärpta?”

   Skulle vara intressant att se statistik över hur många av sverigedemokraterna vs vänster etablissemanget, som använder sociala media!

   Slår vad om att etablissemanget skulle vinna den statistiken!

  • Det sägs att FB skulle ha varit alldeles för kostsamt att startas upp av några fattiga studentyngel, utan att först ha backup från någon större ekonomisk intressent.

   FB, ett perfekt sätt för underrättelsetjänster i USA att samla in information och position hos användarna. Man behöver inte ens samla in informationen själv, det gör alla korkade användare frivilligt! Bilder, nätverk, positioner, intressen, jobb, aktiviteter…..

  • Äsch,nu överdriver du. Facebook har press på sig från länder och regeringar,och måste kompromissa med sin policy.Jag hittar mycket ocensurerat och samhällskritisk på fejjan,man måste bara leta lite.

    • Men Facebooks officiella policy har varit att bevara yttrandefrihet och diskussion. I en PK-värld får i princip alla göra avkall på principer, men som jag sett det (över tid), betyder det inte att Facebook i sig själva vill syssla med dylikt micromanagment.

     • Jag skulle aldrig få för mig att använda Facebook. Jag vidhåller att Facebook är den onda maktelitens verktyg.

 107. Detta borde ju egentligen vara riktigt bra för SD, om det nu var så att det verkligen är för att få bort ”desinformation” och stödja ”goda demokratiska möjligheter”! Men någonting säger mig att det är precis motsatsen…

 108. Den gigantiska PR-Kampanjen har hållt igång i strax ett halvår. Och det vet jag pga en liten detalj.
  Av dom 12gånger jag rattat in P1 så här det varit tal om invandring (jag behöver knappast beskriva hur dom förskönar allt, och försöker få det till den vanligaste sak i världen). På rent slumpmässiga tider. Och inom 1minut har jag stängt av. Senaste 6gångerna har jag börjat asgarva åt det löjliga.
  Överallt på TV är nu mörkhyade vältalande ”Svenskar” med utländsk bakgrund. Jag kallar ofta en fransman för fransman och somalier för somalier. Ingen av dom har klagat, jo.. när ja kallade dom Svenska förresten.
  Det här är vänstertopparnas gärningar efter årtionden av infiltration i Landets media.
  Allt är för logiskt för att vara en slump.
  Allt är tillräckligt logiskt för att vara någon sorts ”masterplan”.

  Synd för dom att det inte kommer fungera så länge vi ser till att hålla folket upplysta på den här punkten. Den här inte så lilla detaljen.

LÄMNA ETT SVAR