På onsdagen släpper The New York Post uppgifter om Hunter Bidens och faderns, Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, inblandningar i affärer med Ukraina. Men de som försöker dela artikeln på sociala medier möts av felmeddelanden.

Uppgifterna har man fått från en dator som lämnades in för lagning 2019 men aldrig hämtades ut igen. På denna har man hittat bevis i form av e-post för att Hunter Biden presenterat sin far för en toppchef på ett ukrainskt energibolag mindre än ett år innan Joe Biden pressade regeringsföreträdare i landet att sparka en åklagare som utredde samma företag.

I e-post från 2014 frågar en person i ledarposition på bolaget Hunter Biden, som själv satt i styrelsen, om råd hur han kan använda sitt inflytande till företagets fördel.

Joe Biden har länge hävdat att han aldrig varit inblandad i sonens affärer utomlands. Senast i debatten mot president Donald Trump avvisade han alla sådana uppgifter och påstod att det var falskt.

LÄS ÄVEN: Bekräftat: Hillary Clinton bakom rysslandsbluffen mot Trump

Annat material som påträffats i datorn är bland annat filmer av hur Hunter Biden använder droger och har sex.

Enligt The New York Post ska datorn ha beslagtagits av FBI redan i december efter att butiksägaren varskott dem. Men innan den lämnades över ska han ha gjort en kopia på hårddisken och lämnat över till Robert Costello, New Yorks före detta borgmästare Rudy Giulianis advokat. I söndags ska Giuliani ha lämnat över materialet till tidningen.

The New York Posts artikel har väckt stor uppmärksamhet i USA, men de som försöker dela den på Facebook och Twitter möts av felmeddelanden.