Enligt den ideella påverkansgruppen Center for Countering Digital Hate, CCDH, gör inte Facebook tillräckligt för att censurera vad man kallar desinformation om klimatförändringar och kräver nu att plattformen bättrar sig.

I maj meddelade Facebook att man skulle öka censuren av de som uttrycker skepticism kring de påstådda klimatförändringarna. Men nu kommer alltså kritik från CCDH.

Vad Facebook bland annat lovade i fjol var att förse inlägg om klimatförändringar med en ”informationsetikett” med länkar till vad man menar är pålitliga källor i ”Climate Science Information Center”.

Enligt CCDH har Facebook dock bara försett hälften av desinformationsinläggen från ledande klimatförändringsskeptiker med dessa etiketter.

De toxiska tio

I november publicerade gruppen en annan rapport i vilken man pekade ut de topp tio mest flitiga producenterna av inlägg där klimatförändringar förnekas, en lista man döpte till The Toxic Ten – De toxiska tio.

Man hävdade då att dessa tio, bland andra Breitbart, The Daily Wire och Newsmax, ligger bakom 69 procent av det totala innehållet av skepticism mot klimatförändringar på Facebook.