zuckerberg-facebook

Foto t v: Anthony Quintano from Honolulu, HI, United States, CC BY 2.0

Utrikes

Facebook pressas att censurera mer av olika åsikter om klimatet

Publicerad 3/3/2022
Annons

Enligt den ideella påverkansgruppen Center for Countering Digital Hate, CCDH, gör inte Facebook tillräckligt för att censurera vad man kallar desinformation om klimatförändringar och kräver nu att plattformen bättrar sig.

I maj meddelade Facebook att man skulle öka censuren av de som uttrycker skepticism kring de påstådda klimatförändringarna. Men nu kommer alltså kritik från CCDH.

Vad Facebook bland annat lovade i fjol var att förse inlägg om klimatförändringar med en ”informationsetikett” med länkar till vad man menar är pålitliga källor i ”Climate Science Information Center”.

Enligt CCDH har Facebook dock bara försett hälften av desinformationsinläggen från ledande klimatförändringsskeptiker med dessa etiketter.

De toxiska tio

I november publicerade gruppen en annan rapport i vilken man pekade ut de topp tio mest flitiga producenterna av inlägg där klimatförändringar förnekas, en lista man döpte till The Toxic Ten – De toxiska tio.

Man hävdade då att dessa tio, bland andra Breitbart, The Daily Wire och Newsmax, ligger bakom 69 procent av det totala innehållet av skepticism mot klimatförändringar på Facebook.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
755Nato-chefen hyllar mångfald, hbtqi och trans: ”Vår styrka”
Annons