Facebooks censur drabbar allt fler användare. Foto: Flickr

Facebook stänger av tysk historiker som säger att ”islam inte är en del av landets historia”

Delningar

En tysk journalist och historiker har blivit avstängd på Facebook i 30 dagar på grund av ett påstående om islams historiska inflytande på Tyskland. ”Islam är inte en del av Tysklands historia, utan vi är försvaret mot islam”, skrev Michael Hesemann, enligt NRW Direkt.

Den historiska relationen mellan islam och Tyskland har diskuterats ivrigt sedan Horst Seehofer tog över som inrikesminister. Christian Wulff, Tysklands före detta president, deklarerade nyligen att ”islam tillhör Tyskland”, och fick medhåll av förbundskansler Angela Merkel. Seehofer var dock inte sen med att bestrida påståendet.

– Nej, islam tillhör inte Tyskland. Vårt särdrag är kristendom. Men muslimerna som bor med oss tillhör Tyskland, förklarade Horst Seehofer för Frankfurter Allgemeine.

I en opinionsundersökning visade det sig att 76 procent av tyskarna höll med Seehofer, varav 61 procent ”instämmer till fullo”. Bara 20 procent av de utfrågade höll inte med inrikesministern. Denna gruppering menade i stället att islam utgör en fundamental del av Tyskland. 4 procent kunde inte välja sida i debatten.

30-dagars lång avstängning

Den tyske journalisten och historikern Michael Hesemann, med ett hedersdoktorat för sitt arbete med att avslöja dokument om det armeniska folkmordet 1915, blev dock avstängd från Facebook i 30 dagar när han påstod samma sak som Seehofer.

– Islam har alltid bara spelat en roll det kristna västerlandets 1700-åriga historia: Rollen som Damokles svärd som hänger över oss, hotet av barbarism mot vilken vi måste ena oss och slåss. I den bemärkelsen är inte islam en del av Tysklands historia, utan vi är försvaret mot islam, skrev Michael Hesemann på Facebook.

Enligt PJ Media riktade Michael Hesemann kraftig kritik mot den politiska korrekthet som strypt det offentliga samtalet efter beskedet om avstängning:

– Det här säger mycket om det bedrövliga tillstånd vår demokrati befinner oss i under förbundskansler Angela Merkel, när en historiker inte kan yppa enkla historiska fakta.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

253 KOMMENTARER

 1. Sanna mina ord, det finns namnkunniga personer som vågar säga sanningen! Men så blir det också nedtystade av ansiktsboken. Hur hänger allt detta ihop?

  • Dessvärre är Facebook en viktig källa till information från personer, partier och annat som man uppskattar.

   • Jag har faktiskt inte loggat in på Facebook på fyra år …o det går ju att kolla mycket utan att logga in

    • Ja, men det går blixtsnabbt med Facebook att kunna läsa det senaste av intressanta personer som Hanif Bali, Tino Sanandaji, Joakim Lamotte, Granskning Sverige, Jimmie Åkesson osv. Som moderator måste jag också hålla mig någorlunda uppdaterad på det senaste i ankdammen Sverige, så Facebook är oundvikligt i det fallet.

     • Ok, jag förstår att du som moderator och dom i redaktionen måste vara uppdaterade.

      Men för oss andra går det oftast bra att läsa samma grejer utan att behöva logga in.

 2. ”I en tid av universell lögn blir det en revolutionär handling att tala sanning.”

  (George Orwell)

 3. Ja ha…
  Så någon finnig liten snorunge på FB med trasiga jeans och bak-o-framvänd keps skall nu sätta till doms över en betydligt äldre och mer livserfaren historiker..

 4. Ingen kan yppa fakta eller åsikter utan risk, trots att nomenklaturan med stor käft snackar om demokrati och yttrandefrihet! Detta är olagligt och mot grundlagen!

 5. Nej,islam tillhör varken Tyskland eller Sverige.

  Hur jävla faktaresistenta är makteliten?

  Islam är de kristnas fiende nummer ett.

  Läs historien och dra egna slutsatser.

  De kristna har slaktats ända sedan Muhammeds tid.

 6. Faz (Frankfurter Allgemeine Zeitung) är INTE vilken liten landsortstidning eller kvällsblaska som helst utan en av de tre stora i Tyskland.

  Horst Seehofer är heller inte någon liten lokalpolitiker utan var till den 18:e Mars ledare för CSU – Merkels systerparti i Bayern – där CSU regerat med egen majoritet sedan 2013 innan han nu är inrikesminister

  ”Seehofer: „Der Islam gehört nicht zu Deutschland“ (Islam tillhör inte Tyskland )

  Det är alltså INTE vem som helst som säger ovanstående..
  Bayern är Tysklands rikaste och mest välmående förbundsstat..

  Utan Seehofer är Merkel ”körd”!

  • CSU har i nuläget ca 7% av den tyska väljarkåren, eftersom dom bara är verksamma i Bayern. Men dom skulle mycket väl kunna slå sig in i Sachsen o Sachsen-Anhalt. Då skulle det kunna bli riktigt stora problem för PK-Merkel.

   • Historien har ju redan en gång tidigare för mindre än 30 år sedan visat att en stat byggd i sten, smidd i järn och gjuten i betong med polis, militär och statsapparat föll sönder som ett illa byggt korthus på lösan sand bara för att människorna gick samman..

    Men Facebooks finniga snorvalpar är dels historiskt okunniga och var inte ens påtänkta då!

 7. Detta är inte FaceBooks fel utan våra kära ledares, de som skuldsatt våra länder till muslimer och nu måste krypa för dem.

 8. EU är ett totalitärt bygge som kräver underkastelse, det vi ser nu är bara en början på det som komma skall.

 9. Nej, islam är inte en europeisk tradition, religion eller lag. Redan den käre Dante placerade resolut Mohammed i Helvetet (28 sången) tillsamman med Ali. Och där är de fortfarande, trots muslimernas protester. Tji fick ni!!

 10. Varför envisas alla att vara kvar på Facebook och låta sig bli censurerade? Det är ju bara att byta till en annan, demokratisk social media.

 11. Helt rätt! Mutti Merkel har redan 2015 slagit fast att islam är en del av Tyskland. Det är kriminellt att hävda att det är tvärtom.

 12. Detta var bara väntat !
  Ett öppet ocensurerat internet är på tok för farligt för makteliten.Önska bara att nya stora plattformar startas där man får uttrycka sig samt konkurrerar med dessa demokratihatande vänsterjönsar .
  Och sossarna öser pengar i syfte att nu försöka tysta opposition samt försöka fä bort konkurrensen från fnaskande statsbetalda median .
  Och sedan har man mage att ens ifrågasätta RT eller Sputnik.
  Var det dryga 23 miljoner SvD fick i ”presstöd”?

 13. Börjar inte islamisterna (och i viss mån deras undersåtar) bli lite väl stora i käften?
  Bara nu på senare tid i Samhällsnytt . .

  – Facebook stänger av tysk historiker som säger att ”islam inte är en del av landets historia”
  – Turkiets utrikesminister kräver EU-lag mot islamofobi – jämför med Förintelsen
  – Gazaprotesterna: Palestinier eldar upp Israels flagga
  – Moské som ansökt om böneutrop hetsar mot kristna och judar
  – Sexbrottslingen Moradi hälsar svenskarna på terrordagen: ”Akilov är också en människa”

  Finns det DDT fortfarande?

 14. Istället för Facebook – vk.com
  Istället för Gmail – protonmail.com
  Istället för Google – DuckDuckGo.com

 15. Begrunda följande meningar: ”Buddism är inte en del av svensk historia. Hinduism är inte en del av svensk historia.” Ingen skulle hålla med om att detta inte är korrekt, men säg istället att ”islam är inte en del av svensk historia” så väntar förmodligen ett fängelsestraff eller minst böter. Islamiseringen och än värre, islamismiseringen, av västerländska demokratier fortgår i allt snabbare takt.

 16. Det er direkte skremmende at antidemokratiske virkemidler brukes av politikerne så åpenlyst, men dette er fremtiden som venter når Europas folk sover i valg etter valg og stemmer på innvandrerpartiene. Folk må våkne.

 17. Det behöver bli som på Iberiska halvön under tidig medeltid, där det slutar med konvertera eller möt svärdet. Då började de strida emot. Kanske måste det gå så långt även denna gång.

 18. Det kommer gå fort nu. Rekommenderar att noga studera kända politiker och journalister när de nu mer och mer kommer visa vem de verkligen är.
  Det blir en hårdare ton mot folket, som kommer uppmanas att ge upp sin sista frihet och makt.
  Det kommer bli obehagligt och några vapen att försvara oss med har vi inte.

    • DDR var så introvert självsäkert och hade en von oben attityd mot människorna som demonstrerade på gator och torg… DDR hade en effektiv disciplinerad arme och en stark poliskår men när de fredliga demonstrationerna började bli enorma så föll hela staten DDR samma som ett korthus…

     VEM trodde 1988, dvs året före att så skulle hända ?

     • Jo, men risken är stor att en världsregering ledd av psykopater inte kommer att vara så snälla.
      Dessutom kan dom snart skicka AI-robotar på oss.

     • DDR var INTE något U-land utan ett högt utvecklat samhälle lett av just psykopater som levde i sin egen filtrerade bubbla

     • Visst, men det går inte att jämföra. Globalisterna hade inte kommit så långt att de bara kunde slakta östtyskarna. Tvärtom hade det kunnat försena det hela.
      Men nu är sista steget. Folk över hela världen håller på att vakna upp tack vare alternativ media. De börjar få bråttom.
      Vi har börjat se hur våra yttrandefriheter förvinner. Folk döms för att ha uttryckt en moraliskt legitim åsikt.
      Internet ska censureras och åsikter ska tystas.
      Menar du att det skulle vara bättre om vi inte hade några vapen mot denna kabal?

 19. Det är inte bara Tyska islamkritiker som cencureras. För fem veckor sedan blev kanadensiskan Monika Shaeffer arresterad då hon var på besök i Tyskland. Denna gulliga gamla dam slogs i bojor och sitter fortfarande fängslad för ett åsiktsbrott.

  För att förstå absurditeten i det hela måste man se videon som utgjorde åsiktsbrottet.

  https://youtube.com/watch?v=E0-BZphQ7Qo

    • Någon akademiker i fildelningsdebatten, och jag kommer inte ihåg vem, förutsåg att framtida fildelningssajter kommer att syssla med politisk inkorrekt media, snarare än upphovsrättsskyddade filmer.

     Youtube har en central server, och om man vill sprida kontroversiell information ska man undvika kanaler med centrala servrar. De kan censureras.
     Idag skulle jag föreslå bit torrent magnetiska länkar.

     • Pröva att klicka på länken som jag la in i det ursprungliga inlägget. Jag raderade youtubelänken och ersatte den.

     • Ja, men det var den videon jag såg när jag sökte hennes namn på youtube. Ja, alltså jag får vibbar av hennes sätt att prata och hur hon ser ut i blicken att något är litet galet.. sedan de där flätorna.. fiolen..

     • Så du gillar inte hennes frisyr, och därför har du inga problem med att hon kastas i fängelse för sina politiskt inkorrekta åsikter…

     • Nej, det är ju fel såklart.. alltså jag har väl mer problem med att hon ganska lättvindigt står och säger sådär. Saken är komplicerad och det finns många olika sidor av den. Siffror är svåra och vissa sidor har rätt i vissa saker. Någonstans där i mitten finns sanningen.

      Det är dock en sak som stör mig att förintelsen blir så ensidigt stor, som det enda med andra världskriget. Det finns så oerhört mycket som hände då. Mycket ska västvärlden skämmas för, att inte veta som faktiskt har inträffat i fjärran östern.

      Förintelsen är problematisk då den tar fokus från att få en helhetsbild.

     • Som du säger så finns det olika sidor av saken. Dock heter det att segrarna skriver historien. Utan att gå in på andra världskriget här så handlar detta om en politisk fånge som faktiskt inte har begått något brott, och det finns många politiska fångar i Europa idag. Denna kvinna sitter just nu i en liten cell i ett Tyskt högsäkerhetsfängelse på grund av denna lilla video. I demokratins namn förstås!

     • Det är fel. Oavsett om hon har fel eller inte, så får man inte fängsla folk för deras åsikter. Man kan bekämpa eller förbjuda våldsamma eller praktiska yttringar av åsikter, men ett skrivet eller talat ord som kan argumenteras emot med hjälp av ord, är inte grund nog för ett frihetsberövande i en demokrati.

 20. Det är vetenskapligt bevisat att man blir olycklig av att använda facebook och dylik smörja. Tänk om människorna förstod sitt eget bästa lite bättre.

  • Man blir inte definitivt inte lyckligare av att läsa samhällsnytt heller men man måste för att få veta vad som händer i framförallt Sverige.

   • Frustrationen artiklarna väcker kan kanaliseras till att kämpa vidare. Men ibland är det bra att vila från alternativmedia också.

  • Jepp, och vi har nu en hel (ung) generation där olika grad av depression och stressrelaterade sjukdomar har blivit den nya folksjukdomen tack vare sociala medier och mobiler & plattor. Råd till föräldrar att avhålla sina barn från sociala medier & mobiler/plattor har börjat komma. De nya trenderna var visst skadliga! Samtidigt finns förskoleverksamhet som envist vägrar överge denna trend.

   • Det värsta är att ungdomarna håller på med mobilen på nätterna istället för att sova och vakna tidigt på morgonen.

   • Intressant att fundera på varför denna våg av depressioner och stressrel. sjukdomar uppstått.
    Sociala medier, absolut. Ingen mår bra av att tillbringa timmar att kolla på ”perfekta” kroppar och det ”perfekta” livet och få för sig att det är det enda rätta.
    Men jag som växt upp innan soc. medier har också drabbats, så något mer måste ligga bakom.
    Jag tror ärligt talat många kvinnor inte är gjorda för att jobba heltid, för vilka är det som drabbas mest? Jo kvinnor.
    Sen, även om jag tycker mina p-piller är guds gåva så måste man ju fråga sig hur nyttigt det är att vräka i sig hormoner varje dag.

 21. Jag tror Sverige har det värre med invandringen än Tyskland och den kriminella klimatet är värre här

 22. Självklart är islam inte en del av Tysklands historia såvida man inte syftar på att Reichsführer-SS Heinrich Himmler i december 1941 utnämnde stormuftin av Jerusalem Amin al-Husseini till SS-Gruppenführer, vilket motsvarade generallöjtnant inom armén.

  • Adolf Hitler vände stormuftin av Palestina ryggen då muftin var i Tyskland för att ”kräva” av Hitler att han inte skulle ge israeliterna Israel åter. Därmed så fick stormuftin av Palestina resa tillbaka hem i oförrätt ärende. Med andra ord så såg Adolf Hitler till att israel åter blev en stat, och som sagt till stormuftins stora missnöje.

   Adolf Hitler som var högsta chefen och hans ord var lag.

 23. Jag kom på att den siste sultanen i Istanbul hade tyrolerstuga och i slutstadiet sökte stöd hos Tyskland innan han fick schappa med Orientexpressen till Paris. Tysk historia? Lite magert.

 24. islam;
  de va ingen grann historia
  med alla jävla terrorattentat så bevisar dom
  varför skiten har inkrätat sig hit !

 25. Tyskland och Sverige har ett gemensamt problem.
  Vi kan lösa det i september, sen kan vi ge vårt stöd så att Tyskland slipper Merkel vid deras nästa val.

    • Visst, men det är Mattias Karlsson som styr SD, och chansen att Mattias Karlsson ger Mattias Karlsson mindre inflytande är lika med noll. Mattias Karlsson bryr sig om två saker: sin makt och sin lön.

 26. Islam tillhör inte europa och europa tillhör inte arabvärlden om dom ska tillhöra europa ja då äger vi arabvärlden

  • Arabvärlden är slut som artist för att oljan inte är bra, och elbilar har aldrig varit billigare eller bättre än nu. Vi skall snart byta bil, och tittar för första gången på en helt elektrisk bil från Japan. Jag vill sluta använda olja. Mycket av det på grund av att många diktaturer säljer olja som göder dem.

   • Ja verkligen dom är förbjudna som artister för dom förbjuder artister att uppträda, den nya eran är elbilar och heja japan som tackar nej till arabers smuts

    • Antar de migrerar redan nu, men inte är de väl ändå så smarta så att de har fattat att olja inte är framtiden? Ett slut med olja innebär samma bakslag för dem som när sidenvägen stängdes när vi hade hittat vägen till Kina förbi dem

     • De är inte så smarta att de ”sätt in vad som helst”. Men muslimer vill ta över hela världen, utan undantag, precis som deras oheliga bok propagerar för. Så länge som det finns en individ som tror på något annat, eller tänker själv, så är muslimerna inte klara.

 27. Lite svensk historia har vi fått oss till livs i form av Hedebyborna i tre säsonger. I tredje säsongens sista avsnitt bjöd man farväl för att aldrig mer återses. Det var framsynt. En fjärde säsong skulle nog återspegla dagens Sverige. I ett politiskt korrekt Sverige är en fjärde säsong en omöjlighet.
  I värsta fall får vi ändå en fjärde säsong – präglad av framtidens religiösa korrekthet.
  Din röst i riksdagsvalet är direkt avgörande. Din röst är vår framtid – eller vår undergång.

 28. Visst är Islam en del av Tysklands historia – Hitler samarbetade med araber för att förinta judar. Zukerberg har helt rätt, professor har fel. (sarkasm förstås)

  • Det ligger lite i vad du säger. Förvisso var det inte förrän efter 1945 som nazister bosatte sig i Syrien och Egypten, där mångas stfte var just att fortsätta utrotningen av judar. En del konverterade till islam. Hitler var dock död då (i allafall politiskt).

   Under kriget samarbetade Nazityskland med arabiska frihetskämpar men motståndarna var engelsmän och fransmän.

 29. För varje dag blir jag bara mera nöjd med att aldrig ha gått med på Facebook! Det är snart en del år sedan google ’lärde sig’ att lyda den kinesiska kommunistdiktaturens påbud och begränsningar – och den här vidare utvecklingen är bara helt följdriktig, tyvärr…

 30. Kanske starta ett konto på instragram istället. Eller är de också drabbade av vänsterliberalerna. Som är lika liberala som en rabiessmittad kobra.

 31. Jag orkar snart inte längre. Dumheten och aningslösheten är numera så utbredd i de västerländska demokratierna att man blir mörkrädd mitt på ljusa dan. Islam har absolut Noll del av Europas historia bortsett från längesen på iberiska halvön och i Balkanområdet. Där dom gudskelov blev bortkörda. Att sedan muslimer de senaste årtiondena i stort antal invandrat till Europa innebär inte att islam är en del av vår historia. Men det innebär tyvärr att dom kan bli det i framtiden. Jag personligen hoppas dock att islam i Europa bara är en övergående parentes.

 32. Facebook är okunniga och historielösa.Vad annat att vänta.Facebook skall inte hålla på med censur för att tillfredsställa PK maktens anspråk på total kontroll över debatten.

  • Mark Suckerburg har ett sådant där obehagligt utseende, såg ett nyhetsklipp med honom i kostym och renkammad inför politiker. Hans ögon har en äcklig färg och form. Sådär avlångt och fult ansikte. Såg ut som en död mört. Varit en nörd i skolan och tar säkert ut det över andra. Titta bara på hur han betett sig på Hawaii. Hemsk människa!

  • De vill väl, som många andra, inte stöta sig med folk och jamsar med. Inte särskilt modigt och rakryggat.

  • som chefen sa: det är inte så konstigt att det begås fel under vägen då det som startade i ett studentrum för några år sedan nu är ett av de största företagen i branschen.

 33. På tal om avstängda, måste jag skriva in Kent Ekeroth själv på en blank SD-valsedel i höstens val, eller finns han med förtryckt på någon valsedel?

 34. Alex Jones hade i veckan ett informationsmöte för övriga alternativmedia om alla de hot och försök av etablissemanget att krossa deras ekonomi. Youtube är en aktör som missgynnar alternativmedia.

 35. Låter som denna tysk uppmanar till våld. Vissa ord som antyder till våldsamheter kanske vore bra att inte ta med.

  • Att beskriva våldsamma händelser i historien är inte samma sak som att uppmana till våld. Det blir väldigt svårt för någon att vara historiker om den måttstocken på vad som är förespråkande av våld skulle användas.

   • Rollen som Damokles svärd som hänger över oss, hotet av barbarism mot vilken vi måste ena oss och slåss.

 36. Det har blivit så spännande överallt.I kväll har två gäng slagits på Odengatan i Stockholm.De slängde bengaler,kastade stolar,bord och sedan sprang de därifrån när polisen kom..De längtar hem till mellanöstern!

 37. – Men:

  – Saken är den att ”Stormuftin” av Jerusalem ”Haj Mohammed Effendi Amin el-Husseini” upptogs i SS vari han utsågs som ”SS-Gruppenführer” i kamp mot judarna…

  – Historien beskrivs ibland inte korrekt. – SS-Reichsfürher Heinrich Himmler hade nära kontakter med Haj Amin al-Husseini för att rekrytera muslimska trupper på Balkan…

  Och var bland annat en av de som låg bakom bildandet av SS-förbandet ” 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar” till huvuddelen bestående av muslimer. – Ett arméförband som begick bland de värsta krigsbrotten under WWII.

  Islamisten Haj Amin al-Husseini stannade i Tyskland till WWII: slut.

  – Han var riktig ”kompis med Himmler”. Låg bakom påtryckningar för den ”slutgiltiga lösningen”. – Islamistiska kopplingar till Nazism är väl dokumenterade. Men med Hitler lyckades han dock aldrig charma in sig. – De träffades bara några få gånger.

  Haj Mohammed Effendi Amin el-Husseini dog i Beirut 1974.

  – Så visst finns det kopplingar mellan Tyskland och muslimer…

  /XE

 38. Censur av Facebook, påminner allt för mycket i svenska mått mätt med det som Expressen, Dagens Nyheter och Aftonbladet gör och som är ett stort yttrandefrihetsbrott samt tryckfrihetsbrott i vad demokrati står för.

  Man måste offra för att vinna och man måste kämpa för att segra. Det är väl dags att höja huvudet och inse att det duger inte längre för demokraterna med kanaler som springer så lätt maktelitens ärenden om så det är politiskt eller media makten.
  Det borde i stället klassas som ett våldsbrott och övergrepp mot demokrater och demokrati det som ”media husen”, och ”censur husen” med Facebook i den absoluta censur täten.

  Kräv något nytt likt som kravet av medborgarna att alternativa medier skulle föras fram. Det är dags att hoppa på tåget och ta följare och vänner med till uppstickare inom den nya formen av medier, så att de som censurerar gått upp som en sol, och ned som en pannkaka.

  Det är folket i stället som skall stänga av Facebook

 39. Vad går dena meningslösa diskussion ut på? Finns det ingen statistik alls på hur många muslimer det fanns i Tyskland förr i tiden? Hur många var de i Tyskland på Hitlers tid? Var de hängivna partimedlemmar som bl.a. jobbade som koncentrationsläger-vakter? Hur gammal är den äldsta moskén i Tyskland? Där det inte finns moskéer finns det inga muslimer. Men enligt islamofilerna Merkel och den där Christian Wulff är tydligen Tysklands historia bara ca 50 år gammal, Tyskland blev Tyskland när den första muslimen kom dit. Snacka om idiotiska historierevisionister… och där är det fängelsestraff på att förneka Förintelsen.

 40. Er det sådanne regler Löfven og 7’eren, vil indfører i Sverigstan?

  Nu må det snart stå klart for Svensson, hvor krydset skal sættes 9/9?

 41. Det enda tillfälle kristna och mohamedaner varit kompisar var när Djingis khan var som störst i början på 1200talet. Historien är av naturliga skäl kronologisk och därmed årtalsfixerad – allramest militärhistoria där något kulminerar och avgörs på en dag när. Dessutom är historia definitionsmässigt alltid retrospektiv. Egentligen hade de flesta skeden och förlopp kunnat ägt rum både tidigare eller senare.

  • Man tror knappt det är sant. VAKNA UPP NU ALLA SVENSKAR, SNÄLLA!!! Det är allvar. Det handlar om vår framtid, våra barns framtid, frihet, demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet, bevarande av nationen Sverige. Allt som våra far o morföräldrar byggt upp genom åren. Vi ska inte ”kasta bort” detta, all deras slit, lojalitet, kärlek för vår nation. Snälla VAKNA UPP NU!!!!!

  • Och som de ljuger om islam i skolorna, i min sons läroböcker framstår muhammed som en ofelbar jesuslik person, full av godhet och rättrådighet.

   • Sverige håller på att bli ett Kalifat. Det låter helt galet, men det händer lika förbannat. Det blir ett ödesval i höst!

 42. Hesemann uttryckte sig klantigt. Hans inlägg tolkas som att Tyskland i nutid hotas av barabariska muslimer (alla) mot vilka de måste slåss och kämpa. Det är ett felaktigt generaliserande resonemang samt uppmanar till våldsanvändning.
  Klockrent att varna med 30 dagars avstängning.

   • islam skall och måste bekämpas.
    idag vet vi agendan, vi vet att islam breder ut sej på vår egen bekostnad och konstitution, kräver särbehandling osv..
    tydlighet behövs antingen tillåter vi islam breda ut sej eller så tillåter vi ej islam, finns inget mittemellan det är det spår vi kör på nu och nu vet vi agendan, islam expanderar med vår goda vilja och särbehandling.

  • Europa har vært i forsvarskrig mot den islamske verden siden middelalderen. Når man ser på volden i den muslimske verden og den terrorisme muslimene sprer i Europa er det åpenbart at de fortsatt er en barbarisk trussel vi må forsvare oss mot.

 43. Vi är betydligt närmare George Orwells 1984 än vad många inser. Riktig yttrandefrihet finns inte längre. Riktig likhet inför lagen finns inte längre.

  • Har precis köpt boken, den som många här ibland refererar till. Efter tio sidors läsning, var jag tvungen att kolla när den var författad, slutet 40 talet!!!!!! Den är ju på pricken ett avtryck av dagen samhälle, helt skrämmande träffsäker.

 44. Skrämmande!
  Om inte fakta och det sunda förnuftet får vara med och styra så kommer mänskligheten att hamna i helvetet.

 45. Lägg ner facebook. Det är ett stort testcenter för att se och mäta hur folk fungerar och inte fungerar, sen lagrar man allt om alla.

 46. Varför diskutera Facebook överhuvudtaget? Bojkotta skiten och välj andra alternativ om ni nu måste ha en spottkopp och lägga er skit i.

  Det har aldrig förr skrivits så mycket dynga som sedan FB kom till.

 47. Vem tror de att de är, som anser sig ha rätt att bestämma vad andra människor ska uttala med sina munnar, skriva med sina fingrar, och hur andra ska tolka historien.

  Helt klart är att de lider av någon slags storhetsvansinne, och pappa mamma komplex. Synd att inte fler förstår att de inte är riktigt tillräkneliga.

  De som stödjer sådant borde rimlige diskvalificera sig från politisk makt omedelbart i väljarnas ögon.

 48. Jag hoppas att Ted Cruz får veta detta så han kan fråga Zuckerberg varför han ljög för honom under kongressförhöret.

 49. Folk vet vilket skit FB kan vara och till viss del också är, BOJKOTTA tramset och få ett bra liv…enkelt eller hur.?!!

 50. Socialdemokraterna och Miljöpartiet flaggar för införande av presscensur under täckmanteln av att vilja förhindra spridande av felaktig information.

  Nu har S + Mp dessutom chansen att tvinga olika aktörer som t.ex Facebook
  och Google att bara presentera av S + Mp godkänd information.

  Då är det väl dags för S att ta fram sina utbildningsböcker där det presenteras att Sverige inte fanns före Socialdemokratiska partiets bildande.

  Enligt S börjar Sveriges historia först när partiet bildades 1889 och tongivande var August Palm.

  Sannolikt menar S, för att citera Fredrik Reinfelt, att allt svenskt före detta årtal var ”barbari”.

  ”Hvad vilja Socialdemokraterna” sade August Palm vid sitt första socialistiska anförande i Malmö 1881.

  På den tiden hade S verkligt viktiga frågor som t.ex den allmänna och lika rösträtten på programmet.

  Hvad vilja Socialdemokraterna idag?

  Det vet de knappt själva men man har tydligen tagit sig samman och tillsammans med Miljöpartiet ställt sig bakom en verklig vision för Sverige, ”Bidrag till köp av elcyklar”!?

  Språkrören skall väl cykla till Stockholm är det tänkt.

  S + Mp tänker alltså ställa sig bakom officiellt undertryckande av (oönskade) fakta.

  I den frågan vet dessa parter tydligen klart och tydligt vad de vill.

 51. Allt mer frekvent införs vakter på skolorna så att lärarna ska känna sig mer trygga. Inte bara att få vara fredade mot vissa elever, utan även mot föräldrar. Vår svenska skola är inte att känna igen sedan några år tillbaka.

 52. Usch, vad äckligt det är med censur! Och allra värst är sanningscensuren, dvs du få inte framföra det som är SANT!

 53. Sverige är ute på riktigt hal is som skall ge JagÄrHär m.fl. möjlighet att godtyckligt och skattefinansierat stänga av meningsmotståndare inför valet 2018

 54. Hit har vi kommit och Sverige är inget undantag.Att överhuvudtaget tänka sig börja peta på grundlagar om yttrandefrihet och tryckfrihet är rent kusligt.
  Förordet till ”Kommunismens svarta bok” (DN förlag)skrevs av dåvarande kulturchefen Arne Ruth,som avslutade med:”friheten måste alltid försvaras överallt,även i Sverige.” ( boken skrevs av fyra franska forskare som fått tillgång till f d sovjetiska arkiv efter sovjetmaktens kollaps)

  • Facebook är ett användbart verktyg för staten så länge de kan pressa dem att göra som man vill, något som gått väldigt långt i Tyskland.
   Folk är för lata för att söka sig till en annan plattform. Det gör att Facebook blir en utmärkt plattform för att övervaka och censurera sina medborgare. Många i befolkningen får sina nyheter från Facebook, genom att kontrollera nyheterna där kan man påverka opinionen till sin fördel.
   Det politikerna verkligen inte vill ha är ett decentraliserat system där det finns många konkurrerande sociala medier men som kan utbyta data. Då blir det svårt att kartlägga folk och att kontrollera deras information. Med bara en enda central organisation som Facebook är det billigt att hjärntvätta miljontals människor.

 55. Det är minst sagt historiska fakta vid undsättningen av Wien 1683 bestod undsättnings Armen bland annat av trupper från Bayern.Sachsen och omkringliggande delar av Tyskland. Armen bestod av Tyskar,Polacker, Italienare. Ledda av en Polack. Det kan förklara motståndet mot Islam i mellan Europa

  • Sant. Den 12 september borde utlysas som en Europeisk nationaldag, dagen då islams invadering av Europa stoppades.

   • Haha -den dagen kommer väl ha stor chans bli utnämnd till Allmän Sorgedag då man numera vill hålla sej väl med mohamudandyrkarna.

 56. Å där fick jag ytterligare en anledning att aldrig någonsin skaffa mig ett Facebook-konto. Listan med anledningar börjar bli rejält lång nu…

 57. Nytt grepp eftersom ”bokbål” på biblioteken inte funkade.
  Men vi som inte har FB-konto, kan inte stängas av.

 58. Alternativ till att inte ha ett facebook-konto är att se till att bli avstängd. Se det som en merit. Den som inte har blivit avstängda är en fjant. Inte ens värd att umgås med.

 59. Det är givetvis tyska myndigheter som ligger bakom detta. Facebook skiter i vad du skriver men de är pressade att censurera å statens vägnar. Jag har till och med för mig att just tyska staten har ett eget interface till Facebook att censurera tyska medborgares konton. Detta är verklig censur, det är inte ”privata företag får göra vad de vill”. Detta är staten som censurerar.

 60. Islam är en förmedeltida våldsidiologi som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle och borde förbjudas. Kom i håg att för varje krav, som vi ger efter, så flyttar dom fram sina positioner mot införande av Sharia.

 61. Folk gnäller ofta på att Facebook, Youtube osv censurerar och vill motarbeta näthat. Men jag har aldrig hört någon gnälla på Samnytt när moderatorerna tar bort vissa inlägg.

  Nu är det iofs oftast självcensur som FB, Youtube håller på med och väldigt sällan ren censur.

  • Att rensa bort nassar som inte har här att göra är bara sunt. Rensar man inte i rabatten så tar snart ogräset över.

   • Du menar alltså att några utvalda moderatorer skall bestämma vilka åsikter och näthat som är OK? Det är ju exakt det FB också gör. Det är bara det att FB och Samnytt har olika åsikter/värdegrund och censurerar olika.

    Vad är nassar enligt dig?

    • Alla borde vara glada över att moderatorerna tar bort inlägg, för det finns måga som lusläser inläggen här för att föra dom till polis/åklagare. Moderatorerna har räddad skinnet på otaliga personer här. Det är något vi borde vara glada över.

  • Då vet du inte hur mycket gnäll jag hört under de senaste 5 åren. Ingen som får en kommentar raderar blir glad åt det.

   • Vilket är mycket konstigt då alla vet att angivarnätverket jobbar stenhårt för att skärmdumpa inlägg och anmäla till åklagare. Borde inte inläggaren istället vara glad att vi räddade honom/henne från skandalisering och rättegång?

 62. Globalisternas agendor och planer borde vara uppenbara för alla. Det handlar om en total islamisering av EU och i konsekvens med det så jämställer man alla påpekanden om europas kristna rötter och europas historia med näthat dvs man kriminaliserar dessa fakta för att slutligen radera europas historia ur alla historieböcker

  Varför? Jo europas ekonomier och demokratier och dess folk ska förintas.
  Det är mycket lättare för dessa globalister att styra över korrupta islamister än att styra över demokratier såvida inte EU blir en total diktatur, alla nationsgränser raderas ut och alla självständiga nationalstaters beslutanderätt annihileras

 63. Vi, som värnar både vårt land och asylrätten, måste mobilisera mot högröstade grupper, som driver att en specifik grupp ska särbehandlas av migrationsverket.

  De, som först kallades ”ensamkommande flyktingbarn”, och numera går under den märkliga beteckningen ”ensamkommande” har blivit en symbol för Sveriges totalt havererade migrationspolitik, för tjänstemannaaktivism, för medias lögner och för ett orimligt slöseri med skattemedel.

  Därför handlar den kommande omröstningen angående gymnasielagen om mycket mer än om 9000 unga män och några kvinnor från Afghanistan.
  Ledarsidorna.se

  Det handlar om svenska folkets förtroende för svensk politik i allmänhet och migrationspolitik i synnerhet.

  Man stiftar speciallagar för att inte skäggbarnen ska utvisas. Har någon hört politiker ömka de fattigpensionärer som inte ens har tak över huvudet?
  Skamligt.

  • Synd att våra äldre är som oss andra, för om de ville skulle de lätt kunna ändra på politiken. Tänk om PRO fick 10.000 pensionärer att gå med i mp?
   Första åtgärd, bli höger och sparka alla riksdagsmän.
   Med 10.000 är de mer än 50% vid alla omröstningar.
   Nästa gäng tar L, sedan KD, och vill de ta de större så är fattigpensionärerna över 300.00
   Det är mer än samtliga medlemmar inom de politiska partierna

 64. Tyskland är inte längre yttrandefritt land – den ökända paragrafen 130 i den tyska brottsbalken täpper till munnen på sanningssägare numera på bred front – ursprungligen avsedd att sätta munkavle på historierevisionister beträffande andra världskriget.

  • Se upp för Tyskland! De ämnar styra Europa igen.De smyger in bakdörren till övriga Europa genom EU, och inom något år kontrollerar de EU och dess politik. Ett första steg är censur I Europas mass -media. Därefter kan de kontrollera allt.

 65. Islam är väl en del av Sveriges och Tysklands historia i alla fall… Vår nutidshistoria. Jag kan inte bärga mig till att med matsäcken få sitta på en äkta svensk strand och där i solglasögon få ynnesten att betrakta fullt påklädda muslimer. Frugan med hat i blicken, men lydigt iförd huckle, med barnen på ett ställe och männen i långbyxor och långärmade skjortor, med stora ögon, i närheten av de otrogna kvinnorna i bikini. 🙂

  Eller tänk bara på de s.k. ”baarnen” som sitter i klungor i buskagen utmed cykel- och gångvägarna och betraktar oss som far förbi! Det kallar jag ”mångkultur”. Det känns som att vara i Indien, på något vis, där klungor med liknande män stod strategiskt utplacerade på liknande vis.

  Det är väl bara doften av kloak blandat med olika kryddofter som fattas, men man kan ju alltid ta med sig små burkar hemifrån för att få den rätta stämningen… om man nu skulle sakna den delen av kulturen.

 66. Och någon jag känner blev permanent bannlyst från Avpixlat för att ha hämtat fakta om Israel. Det finns ingen yttrandefrihet egentligen. Allt är okej tills man gör någon förbannad och sen är man bestraffad, även bland folk som försöker normalisera det fria ordet. Jag tror inte att människan är kapabel till det fria ordet.

 67. Koranen är den enda religiösa bok som kräver en hel hög med instkruktionsböcker för att förstå!För det som står i Koranen kan enligt instruktionsböckerna betyda det ena eller det andra men kan oxå betyda det tredje beroende på vem som tolkar dessa böcker dom själva kallar dom är haditherna! För ibland så säger dom att koranen säger detta men haditerna säger detta men det betyder detta hur nu detta går ihop fattar dom själva inte låter bökigt men så är det! En professor ställde en och samma fråga till tio såkallade lärda inom islam och då snackar jag dom högsta inom islam och fick tio olika svar och tolkningar när detta presenterades för dessa så fick han tio ny förklaringar !

 68. Den forna DDR-mentaliteten sprider sig som en löpeld genom EU!
  Angiveri, diktaturfasoner och hot mot yttrande- och tryckfriheten är bara några exempel.

  Hur länge orkar Europas medborgare stillatigande titta på när vi bojas fast i detta helvete?

 69. Det är inte långt undan tills du stängs utanför betalsystemen om du inte har de rätta värdegrunderna. Det kontantlösa samhället är en våt dröm för totalitära regimer som i Sverige och EU.

LÄMNA ETT SVAR