”Jerusalem Prayer Team” startades på Facebook 2002 och har sedan dess fått cirka 77 miljoner följare. I fredags stängde Facebook ner sidan. Skälet var enligt Facebook ”spam och inkorrekt uppförande”. I själva verket orsakades det av en koordinerad muslimsk attack, menar sidans grundare.

Michael Evans, sidans grundare, uppger att man utsatts för en organiserad muslimsk komplott för att få bort ”Jerusalem Prayer Team” från Facebook. Tillvägagångssättet uppges vara att en mängd människor har kommenterat på sidan och därefter markerat sina kommentarer som spam. I och med att så mycket av innehållet flaggades som spam stängde Facebook sedermera ner sidan.

Attacken kom mitt i den pågående konflikten där Israel försvarar sig mot terrorattacker från Hamas och andra muslimska grupperingar på Gazaremsan. Evans säger att västerländsk media har fallit för de radikala muslimernas lögner gällande rapporteringen av de pågående händelserna.

– De publicerade över en miljon kommentarer på vår sida och kontaktade sedan Facebook och sa att de aldrig lämnat kommentarerna på webbplatsen. Det var en fullständig bluff och bedrägeri. Det var en mycket smart vilseledande plan av muslimska radikaler, säger Evans enligt Daily Mail.

LÄS ÄVEN: Carl Bildt: Israeler är nazister

Antisemitiska kommentarer och citat från Hitler

Det har lagts ut instruktioner online för hur attacken skulle gå till och hur deltagarna sedan skulle pressa Facebook att ta ner sidan från plattformen, uppger Evans. Bland det som skrivits fanns även antisemitiska kommentarer och citat från Adolf Hitler, vilka även de kan ha fått Facebooks filter att reagera, säger han.

En talesperson för Facebook har i ett uttalande sagt att: ”Jerusalem Prayer Team’s Facebooksida har stängts ner då den bryter mot våra regler gällande spam och inkorrekt uppförande”.

Evans uppger att de har försökt förmå Facebook att återskapa sidan men har inte fått gehör för sin begäran.

”Sidan har tagits bort ur vårt system då den inte följer vår policy. Tyvärr kan vi inte hantera några överklaganden på grund av bemanningsbrist under coronapandemin. Ingen ytterligare åtgärd kommer därför vidtas gällande dessa sidor. Vänligen acceptera detta beslut som slutgiltigt”, löd Facebooks svar.

LÄS ÄVEN: SVT i antisemitisk attack mot Israel: Judar vill mörda barn

”Rasistisk cyberterrorism”

Evans hoppas att svaret han fått från den sociala mediejätten är ett autogenererat standardsvar och att Facebook trots allt kommer att se över det hela.

– Facebook avslöjas nu med byxorna nere. De har tidigare anklagats för att vara partiska gentemot konservativa mediekällor. Detta är ett exempel på partiskhet på steroider, säger Evans till CBN News.

Evans menar att det handlar om ”rasistisk cyberterrorism”. Han pekar ut Pakistan, Indonesien och Turkiet som några av ursprungsländerna för många av kommentarerna som ledde till avstängningen. Flera hackergrupper från Malaysia har även stoltserat med sitt deltagande i attacken, skriver TheVocket.