På onsdagen meddelade Albert Bonniers Förlag att tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att skriva en bok om det kommande presidentvalet i USA. Reinfeldt kallar valet för ”vår tids viktigaste demokratiska beslut”.

Han skriver boken tillsammans med sin son Gustaf och den är planerad att finnas i handeln i augusti nästa år. Enligt en förläggare hos bokförlaget har Fredrik Reinfeldt ”kunskap och kontakter som ger honom en speciell förmåga att observera och analysera det som många betraktar som ett ödesval i USA”.

LÄS ÄVEN: Reinfeldts son om M-SD-samarbetet i Staffanstorp: ”Oacceptabelt”

I boken ska den tidigare statsministern och moderatledaren recensera Donald Trumps tid vid makten. Tillsammans ska far och son även behandla ”det kommande avgörandet mellan nästa års huvudkandidater”.

Trump ”nedmonterar världsordningen”
Fredrik Reinfeldt, som sade sig lämna politiken år 2014, vill nu påverka det amerikanska valet som han kallar ”vår tids viktigaste demokratiska beslut”. I pressmeddelandet passar Fredrik Reinfeldt även på att rikta en känga mot den sittande presidenten som han menar ”nedmonterar vår befintliga världsordning”.

– Just det här valet är vår tids viktigaste demokratiska beslut. Kommer det amerikanska folket ge fortsatt stöd åt Trump och nedmonteringen av vår befintliga världsordning, eller väljer de en annan väg, undrar Fredrik Reinfeldt.

Lööf jublar
När Gustaf Reinfeldt meddelade sina följare på Instagram att han skriver en bok tillsammans med sin far om det kommande presidentvalet i USA, visade centerledaren Annie Lööf sin uppskattning i en kommentar.

 

LÄS ÄVEN: Här är Fredrik Reinfeldts nya skärgårdshus