Inför Brexit gjorde före detta UKIP-ledaren Nigel Farage comeback med Brexit Party, och nu kan det vara dags för rond två med Reform Party, detta efter att alltfler britter ifrågasätter premiärminister Boris Johnsons förmåga att upprätthålla ordning och leverera en tillfredsställande Brexituppgörelse.

Farage registrerade namnet Reform Party redan i december och kommer att arbeta för att avskaffa House of Lords (Brittiska överhuset), ändra landets röstningssystem och säkerställa att den Brexituppgörelse Johnson får till stånd blir en sådan folket som röstade för Brexit godkänner.

Även om partiet knappt har tagit form har man redan börjat sondera terrängen bland missnöjda parlamentsledamöter i konservativa partiet för potentiell rekrytering.

Det ska i Storbritannien finnas en växande oro för att Boris Johnson inte kommer at hålla sina löften om Brexit. Många befarar också att Johnson och det konservativa partiet kan göra eftergifter till EU avseende fiskerättigheter och invandring.

LÄS ÄVEN: Polisbesök hos Nigel Farage efter avslöjande om illegal invandring

– Jag tittar och väntar. Bristen på ledarskap från vår regering har varit ynkligt. Miljoner konservativa väljare vill se lite moraliskt mod, inte den nuvarande fegheten inför anarkistisk marxism, säger Farage.

Katastrof för konservativa partiet

Enligt en konservativ parlamentsledamot kan ett nytt parti lett av Farage bli en katastrof för konservativa partiet då det genast skulle ta 8-10 procent av partiets röster och göra att Labour blir störst.

Kritik mot Antifa

För ett par dagar sen liknade Farage de pågående upploppen och vänsterextrema Antifa med talibaner, som båda ägnar sig åt att spränga historiska monument från en tid de inte gillar i bitar.

Uttalandet gjorde att Farage fick sitt kontrakt på radiokanalen LBC förkortat, och då detta blev känt lämnade Farage stationen med omedelbar verkan.