nigel farage cpac

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Farage: Västerländska universitet har blivit marxistiska madrasor

Publicerad 8/9/2022
Annons

Under ett besök hos Conservative Political Action Conference (CPAC) i Dallas, Texas, varnade den tidigare UKIP-ledaren för att västvärlden är under attack som aldrig förr. Hotet menar han kommer varken från Kina eller Putin utan femtekolonnare till vänster som underminerar det inifrån, särskilt universiteten.

– Det största hotet vi står inför är inifrån… den femte kolonnen i alla våra länder som försöker förstöra familjeenheten, försöker förstöra vår judisk-kristna kultur, försöker förstöra vår konstitution, försöker förstöra vår historia, vår stolthet över vilka vi är och vad vi är, sa Farage.

LÄS ÄVEN: Nigel Farage: ”SD har blivit korrumperat”

Enligt Farage görs detta främst genom utbildningsinstitutionerna där barn indoktrineras.

– Våra universitet har blivit marxismens madrasor, och det måste förändras.

Fake news

Farage anklagar fake news-media för att trycka ned koncept som ”vitt privilegium”, något som var okänt tills för några år sen, i halsen på allmänheten dag efter dag.

Han påpekade också att man lär barn att ”om du är svart är du ett offer, om du är vit är du en förtryckare; du borde skämmas för din familj… över ditt lands historia”, något som splittrar samhällen.

LÄS ÄVEN: Nigel Farage fortsätter avslöja illegala migranters lyxtillvaro

Vidare menade Farage att USA utgör det viktigaste slagfältet i kampen för att rädda den västerländska civilisationen – ”för om Amerika faller, faller vi alla.”

Inför det amerikanska presidentvalet 2024 stöder han åter igen Donald Trump och berömde den tidigare presidenten för sitt mod och ledarskap.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
575Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons