En visselblåsare har lovat att släppa ”450 gigabyte raderat material” från president Joe Bidens son Hunter Bidens ökända bärbara dator, känd som ”laptopen från helvetet”. Innehållet har hittills aldrig publicerats trots att det tidigare delgivits såväl Washington Post som New York Times samt även senator Chuck Grassley.

Jack Maxey gav Daily Mail en kopia av hårddisken från Hunter Bidens övergivna bärbara dator våren 2021. Sedan dess har dussintals avslöjanden om Hunters frekventa droganvändning, umgänge med prostituerade och tvivelaktiga affärer gjorts.

Under senare tid har Maxey gömt sig i Zürich, Schweiz, där han arbetat med IT-experter för att gräva fram filer som Hunter raderat från ”laptopen från helvetet”. Maxey uppger att han kommer att lägga upp allt som hans team hittat på en databas online under de kommande veckorna. Det rör sig om hela ”450 gigabyte raderat material”, inklusive 80 000 bilder och videor och mer än 120 000 arkiverade e-postmeddelanden.

LÄS ÄVEN: New York Times medger – storyn om Hunter Bidens laptop var inte fake news

”Rättsmedicinsk undersökning av Hunters laptop”

Hunter övergav sin bärbara dator i en datorbutik i Delaware 2019. Butiksägaren, John Mac Isaac, gav en kopia till Trumps advokat Rudy Giuliani, som vidarebefordrade den till Maxey.

– Jag kom till Zürich för att göra en rättsteknisk undersökning av Hunters bärbara dator på ett säkert sätt, i ett land som fortfarande respekterar frihet och liberala demokratiska principer. Jag tror inte att detta skulle ha varit möjligt i USA, säger han.

Bland filerna på den bärbara datorn finns en mängd e-postmeddelanden och dokument som visar Hunters affärer med Burisma, ett ukrainskt gasföretag som blev centrum för Trumps första riksrätt i december 2019. Den dåvarande presidenten anklagades för att ha pressat Ukrainas president Volodymyr Zelensky att starta en utredning av Joe Biden och Burisma gällande korruption.

LÄS ÄVEN: Dokument bekräftar: Bidens son finansierade biolabb i Ukraina

”FBI förrådde Trump”

Maxey, som länge drev podcasten ”The War Room” tillsammans med Donald Trumps tidigare rådgivare Steve Bannon, uppger att han fruktar repressalier från Biden-administrationen. Enligt honom finns åtskilliga bevis för kriminell verksamhet, bland annat drogsmuggling, koppleri och grov korruption.

Maxey menar att FBI förrådde den sittande amerikanske presidenten, Donald Trump, när han stod inför riksrätt.

– FBI hade datorns innehåll den nionde december 2019. De hade friande bevis i sina händer och kunde fått ett omedelbart slut på processen, men de gjorde ingenting, säger Maxey till Zero Hedge.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Barnpornografi på Hunter Bidens dator

Filerna försvann från krypterade servrar

– Det verkar som om FBI-agenten, som först tog emot Hunter Bidens laptop, aldrig ens registrerade den som bevismaterial. FBI tog emot datorn den 9 december 2019 men var informerade om dess existens tidigare än så. Vad gjorde de sen? Jag vet inte, jag har inte sett att de gjort något överhuvudtaget, säger han.

I oktober 2020 laddade Maxey upp delar av innehållet på olika krypterade servrar: två baserade i USA, en i Nya Zeeland och två i Storbritannien. Efter bara några timmar var filerna spårlöst borta. Maxey misstänker att Biden-regimen aktivt sökt efter filerna och sedan tvingat företagen som ägde servrarna att ta ner dem.

– Detta betyder att våra underrättelsetjänster, som fortfarande inte ens har erkänt att de har Hunter Bidens bärbara dator, uppenbarligen flitigt gjorde cachesökningar över internet för att ta reda på om något av innehållet offentliggjorts. Det borde skrämma varenda anständig person i väst, säger Maxey till Daily Mail.

I en intervju med Newsmax berättar Maxey att han förföljts och indirekt hotats sedan sina avslöjanden. Se videon nedan.