giuliani

Foto: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

FBI-tillslag mot Donald Trumps advokat

Publicerad 4/29/2021
Annons

På onsdagen slog FBI-agenter till mot New Yorks före detta borgmästare och Donald Trumps tidigare advokat Rudolph Giulianis lägenhet på Manhattan.

Giulianis advokat Bob Costello bekräftade att husrannsakan genomförts och att myndigheterna beslagtagit mobiltelefoner och datorer. I ett uttalande säger Costello att utredningen är politiskt motiverad. Även andra personer i Giulianis innersta krets omfattades av tillslaget.

Enligt Costello ska Giuliani ha nekat till anklagelserna och under de två senaste åren ha erbjudit sig att bevisa att de är falska, något som ska ha avvisats vid två tillfällen.

Penningtvätt

I november 2019 utreddes betalningar till Giuliani som en del i en större utredning gällande bland annat penningtvätt med kopplingar till Ukraina.

Även om husrannsakan inte behöver innebära att Giuliani begått ett brott signalerar det att utredarna haft skäl att tro att man kan hitta bevis för brottslighet.

LÄS ÄVEN: ”Laptopen från helvetet” – Hunter Bidens hemligheter

Innan presidentvalet 2020 ledde Giuliani ansträngningar för att ta fram oegentligheter kring Joe Biden och hans son Hunters affärer i Ukraina där fokus låg på den sistnämndes laptop.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons