Fem anhållna efter väpnad knarkuppgörelse i Värnamo

42 Shares

Natten mot torsdagen sköts det åter på öppen gata i Värnamo. Gängkriminella i olika bilar öppnade eld mot varandra. Enligt polisen handlar det om revirstrider om narkotikamarknaden. De inblandade var dessbättre så dåliga skyttar att de inte lyckades träffa någon med de kulor de avfyrade.

LÄS ÄVEN: Nio anhållna efter väpnad gänguppgörelse i Värnamo

Fem av de inblandade i skjutningarna greps efter biljakt och anhölls senare av åklagare som skäligen misstänkta för försök till mord. De gripna beskrivs av polisen som ”personer med kopplingar till kriminella kretsar” och ”män i 20-25-årsåldern”. De frihetsberövades härkomst uppges däremot inte.

LÄS ÄVEN: Fem personer häktade för väpnad gänguppgörelse i Värnamo

Nattens skjutningar utgör enligt polisen en del av en konflikt mellan kriminella gäng i Värnamo om marknaden för kokain. Flera incidenter har inträffat den senaste tiden i form av explosioner och skjutningar. Orten är också sedan tidigare kontinuerligt plågad av väpnade gänguppgörelser.

LÄS ÄVEN: Xhevat Morina döms till sju års fängelse för gängskjutning i Värnamo

42 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.