Fem personer häktade för väpnad gänguppgörelse i Värnamo

Delningar

Fem personer häktades på måndagen för inblandning i den stora väpnade klanuppgörelsen i Värnamo i fredags. Tre av dem är tidigare straffade för bland annat vålds- och vapenbrott.

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat utbröt ett större klanbråk på Växjövägen i Värnamo i fredags kväll. Flera personer fick föras till sjukhus med skott- och knivskador och ett antal gripanden gjordes. Fem av de nio gripna har nu begärts häktade. Häktningsförhandlingen har omgärdats med ett stort säkerhetspådrag.

Misstanken gäller i samtliga fall flera försök till mord i samband med uppgörelsen. En av männen, 24 år gammal, (se nedan) misstänks även för ett mordförsök senare när bråket fortsatte utanför Värnamo sjukhus.

Eventuellt kommer enligt uppgift ytterligare två av de gripna att begäras häktade vid ett senare tillfälle. De övriga två gripna försattes sent på söndagen respektive tidigt på måndagen på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår dock enligt åklagaren.

LÄS MER: Nio anhållna efter väpnad gänguppgörelse i Värnamo

De personer som häktats är:

Xhevat Morina 50 år med tolkbehov på albanska. Tidigare dömd för våld mot tjänsteman när han på Värnamo sjukhus misshandlade en läkare med knytnävsslag i ansiktet och sparkar i magen. Han dömdes i tingsrätten till 3 månaders fängelse. Hovrätten ansåg dock inte det var så allvarligt att misshandla en yrkesutövande läkare och mildrade påföljden till skyddstillsyn och samtalsterapi med psykolog.

Sami Baruti 24 år. Tidigare straffad för brott mot vapenlagen (strafföreläggande)

Petrit Baruti 20 år. Inga tidigare domar.

Robin David Josef Natzén 29 år. Tidigare dömd för grovt vapenbrott, narkotikabrott och rattfylleri. Greps och häktades nyligen också misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse men släpptes sedan ur häktet, dock med kvarstående misstankar. Känd för samröre med kriminella MC-gäng.

Kenny Nguyen 22 år. Inga tidigare domar.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

158 KOMMENTARER

  • Polis, rättsväsende och kriminalvården är helt menlös..
   Grip – släpp
   Lagför – överklaga
   Utvisa – hahaha
   Repetera – advokaterna skrattar hela vägen till banken

 1. Skyddstillsyn och samtalsterapi är väl inget straff. Morina borde ha fått minst 3 år och därefter livstids utvisning. Det måste bli slut på daltandet med dom.

  • 3 år?
   Vad sägs om 30 år i Mexikanskt fängelse.
   Ser gärna att vi stöttar dem ekonomiskt på det viset.
   Ska vara lönsamt för dem såklart, så de gör vinst på det.
   Vad kan vara en vettig summa, 300SEK/dag?

 2. Albaner ska vara i Albanien. De har inga asylbehov. Däremot har albaner satt i system att komma till Sverige genom att hävda att de står under dödshot i hemlandet pga vendettor. Dessa har inget i Sverige att göra eftersom man då på förhand fattar att dessa är kriminella. Nu vill fyllot Juncker absolut ha in Albanien i EU. Jag tycker varenda kriminell alban ska utvisas på livstid från Sverige. De har redan missbrukat allt vad nya chanser kan kallas.
  Albanerna är kända för sin heroinmaffia och prostitutionsmaffia. Antar att det är därför Juncker så gärna vill ha in dem i Europa.

 3. Skrattretande då det inte finns plats i häktet för att hålla dem kvar.
  Farsartade uppträde på mentalsjukhuset
  sverige.

 4. Det blir ändå inga ordentliga straff, värdelöst resursslöseri att häkta dem. Blir billigare att låta dem lösa sina konflikter tills det blir en man kvar. Den som är kvar kan dömas.

 5. Bara 3 månader för misshandel av läkare? Jag känner till flera s.k. läkare som borde misshandlas för de skador de tillfogar patienter.

 6. Hurra!
  Mer pengar att spendera på kriminella invandrare från Sveriges ”urstarka” ekonomi!!

  MVH
  Magdalena A.

 7. Men Uffe, Steffe och Annie sa ju att invandrarna från Balkan är välintegrerade nuförtiden och inte alls lever kvar i sina gamla klaner.

 8. Avdelningen FAKE NEWS slaskpressen och david(järnrörs förfalskade filmen baas)
  Skriver : ”nmr största hotet mot sveriges säkerhet enligt polisen”…
  Läser man artiklen visar det sig att FÖRVALTNINGSRÄTTEN anser det..
  inte ett ord från polisen…
  Försvarar inte nmr men någon jäkla måtta får det väl ändå vara på HUR
  msm ljuger och bedrar…
  Det arresteras terrorister till häger och vänster…om denne missat det
  i sin iver att förfalska…som den alltid gjort..

 9. Säga vad man vill om tidigare kommunistdiktaturer, samt flertalet av Mellanösterns despoter…..De höll sitt folk tukt o. förmaning bakom taggtråd o. höga stängsel.

  Europas tidigare kolonialmakter fick sin del av kakan, medan Nordeuropas demokratier levde i bästa välmåga.

 10. För länge sedan var vi ett stolt och starkt folk. Men det var då det. Nu vet jag fan inte vad vi är längre.

  • Just det. Svensson blev bortskämd och slö. Någon gång hände; att, nu så ska andra ge mig så mycket som möjligt. De som byggde upp landet var väldigt måna om hederlighet och att åstadkomma något, plus att inte vara till last för andra. idag är det mest en massa fröknar som inte vill anstränga sig. Så även om Sverige blir av med allt bus så finns det mycket att göra för att skärpa till Svensson

  • Ja jag undrar vad som hände, när gick det fel?
   Det är nästan det som är mest intressant, rent vetenskapligt.
   Har något annat djur bara lagt sig på rygg, när de egentligen haft förmågan att eliminera hotet som står framför dem?
   Vissa gätter, skalbaggar och spindlar, bland andra, spelar döda vid en hotfull situation.
   Men det är allt som oftast när motstandaren/hotet är en given vinnare.
   Skam, och ekonomiska bekymmer som följd för att man försvarar sig är vapnet av idag.
   Det har tagit lång tid att installera detta vapen.
   Detta vapen som gör den Svenska mannen till en av de svagaste på jorden.

 11. Så med ett antal knivskärningar i lilla värnamo a 500,000 kr st…
  kostnad för operation,personal mm.
  får vi anta att NEDSKÄRNINGAR planeras i kommunen…
  vem vet,kanske samma sjuksköterska som sydde buset får gå ..??…

  • Repatriering!? Det låter så patriarkalt. Vi är faktiskt en humanitär, feministisk stormakt. Här repatrieras minsann ingen. Här är det förståelse och terapiiii som gäller. Förövare är större offer än ”brottsoffren”. Våga kritisera den manliga vithetsnormativiteten!

   • Så klokt sagt! Märks att en annan är naiv och dum som tycker man (förlåt ska väl heta ”kvinna”?) bör ta hand om offren och bura in och sen utvisa invandrade kriminella. Vilken tur att vi har så kloka och genus/hbtq/islam-certifierade politiker som förstår att det eg. bara är synd om kriminella och terrorister och att svenskarna är ena hemska rasister!

    • Ja, vi undrar väl alla till mans… förlåt, hens, vad hemskt dessa stackars gärningshens kan ha varit med om, som råkar hamna i olyckliga situationer med kriminella förtecken. Har de varit med om ännu fler trauman än att ha gått miste om de fritidslokaler de råkade antända och tvingades se brinna ned?

 12. Bja initiativ av våja fina ny-svenskaj att ta lagen i egna händej! Jiktig Gnosjö-anda, meja så! Hälsaj Annie (Shajia-Annie).

 13. STUDENTSÅNG FRÅN UPPSALA
  Sitter just nu i Belgien och tittar på direktsändning via STV Uppsala från Mösspåtagning och sång av Orfei Drängar. Och ser att man inte lyckats att placera en enda salongsn-ger i kören! Förstår att STV iår inte ville sända från morgondagens strudentsångkör i Lund.Men tack vare folkliga protester gör man det imorgon-
  Än lever lite av Sverige kvar. Jag tog på mig studentmössan på samma plats i Uppsala 1962

 14. Riksdagspolitikerna har kastat över sina invandrings-politiska problem på kommunerna runt om i Sverige.

  Det är en fruktansvärd utveckling vi ser, när man inte vill ta konsekvenserna av sitt eget totala misslyckande, utan låter partipiskan vina över kommunpolitikerna o svenska folket, som får betala denna soppa, både ekonomiskt o socialt.

  Överallt har man pressat in detta absurda vansinne, med tvång. Ett maktmissbruk, som saknar motsvarighet i historien o nu slåss dessa flyktingar i alla kommuner
  i hela landet.

  • Allså du måste verkligen vara tappad bakom vagnen för att inte se att detta inte fungerar utan det bör snarast avslutas. Vi har Europa, de har Afrika och Mellanöstern och några andra platser. Kul adjö no see for a long long time baby

 15. De bara försvarade sin heder. Det är en mänsklig rättighet att försvara sig mot det vita förtrycket. Utan skamkulturerna från shithole countries stannar Sverige.

 16. Det går bra för Sverige nu………..NOT!

  När skall det svenska folket ta pågående vansinne på allvar?
  Detta är inget annat en en fråga om överlevnad. Snart kommer detta
  att visa sig tydligt för de som ännu ’drömmer’ vidare.

 17. Kosovo har snart i 20 år används som transitland för afghansk heroin. Knarket kommer in i Kosovo med militära plan direkt till USA:s baser och sedan sprids i EU. Människoorgan är också en stor inkomstkälla och även detta med stöd av USA.

  • Aah usch det där är inte bra, men en god Svensk hukar sig. Inte se, höra eller säga ett någe. Men vindarna börjar vända O’boy

 18. Gå gärna in på Värnamo Nyheter och skriv Morina i sökfältet, snubbens bil brann upp i veckan och han ser klart missnöjd ut!

 19. Vi startade angreppskrig mot Serbien och gav bort serbiska Kosovo till talibanerna! Likt förb skall kosovotalibanerna ha asyl här!
  Utvisa alla!

  • ”Vi startade”? Ett inbördeskrig startade i f.d. Jugoslavien, vilket enligt NATO var extremt brutalt och oförsonligt, därför lade de sig i.

   Kosovoalbaner i Sverige är en annan fråga. Tyvärr stod Sverige med dörrarna öppna på den tiden (liksom nu) och många såg chansen och då allt för många kriminella och från den romska minoriten

    • Naturligtvis har du helt rätt! Det är just romer som står för uppfinningar, utveckling, etik, moral ++++++ Låt oss upphöja detta missförstådda folk till livets ledsagare.

 20. Sverige är en osäker plats för det svenska folket i allmänhet och kvinnor i synnerhet. Tack vare ”världens första feministiska regering”.

 21. Jag tycker att 50åringen är i behov av lite knytnävsslag själv. Fast jag är rädd att det går nog inte att slå vett i skallen på han. Samhället blir bättre av att han och hans familj deporteras tillbaka där de kommer ifrån. Samma gäller den andra familjen. Ut med de!

 22. Ja, Annie Lööf har sagt vackra ord om sin hemstad. Men nu vet vi att dessa ord inte är ett vitten värda. Dags för Lööf att bekanta sig med verkligheten och slänga ut de invandra flosklerna.

 23. Vad blir det för straff om man slår en politiker, nämndeman eller domare med knytnävsslag i ansiktet?

 24. 3 månader för at sparka en läkare i magen och ansiktet! Det svenska rättsystemet är bara så groteskt verklighetsfrånvänt och inkompetent. Man saknar ord.

 25. It’s over folks! There is no going back to the ”old” Sweden. The human brain is wired to think that the future will look like the past. There are long spans of time where this is indeed true, but suddenly a period of rapid change emerges. There is always the thinking that the system can be saved as long as we elect the right politicians. They fail to recognize that politics is just ”bread & circus”. The heart of the issue is economics. At some point, liquidity dries up due to over-indebtedness and the system collapses. We are basically at that point now. The canary in the coal mine is when global stock markets begin to crash. It could happen today, tomorrow, or any day now.

  • No one here is guilty though, we did what we could to wake people up! The political traitors destroyed Sweden in ten years! Heartbreaking…

   • The forces of liberalism are very strong here in Sweden. I watched on BBC, CNN, and Al Jazeera recently when tens of thousands of people across the entire nation of Spain protested after 5 men were convicted of the lesser charge of ”sexual assault” rather than ”gang rape”. Convicted rapists in Sweden are always getting off with lesser charges and barely serve any prison time, yet there are no protests.

    • Swedish people are heavily indoctrinated growing up. We learn to trust authorities and avoid conflicts. We learn to conform. It is good for the icehockey team, but devastating for society when it is run by Globalist traitors. In fact, the same conformity is also keeping the “politically correct” cult going in the political establishment. A wishious circle…

 26. OT: Gick på prommenad tidigare idag…varenda elskåp var vandaliserat med kommunistpropaganda ang första maj…är detta lagligt?

  Har inte arrangörerna något ansvar för denna vandalisering?

  Följdfrågan blir då om….om all denna propaganda skulle affischeras över med saklig information från tex NMR…vad skulle hända då?…hets mot folkgrupp?

  • Nmr är ju samhällets fiende nr 1 enligt kling o klang.
   Vi övriga med hjärnan i behåll anser att 1.5 miljoner muslimer är betydligt värre.

 27. En hovrätt som inte tycker det är ett allvarligt brott att misshandla en yrkesutövande läkare dömer efter den islamiska lagen, sharia. Det förefaller klart (var det nämndemän från islamistpartierna Centern och Miljöpartiet?). Svenskarna får börja vänja sig vid att de allmänna domstolarna numera följer sharia.

 28. Det verkar nästan som om det invällande löskefolket har någon form av emunitet grundat på PK-floskeln ”mångkultur är bra för Sverige” för dom kan tydligen bete sig hur som helst likt forna dagars överklass!
  Finns det någon mer än Sharia-Annie eller Svetsar-Steffe som tycker att sexuellt överspända mongoler, albanska rövarklaner och arabisk jihadmuppar berikar vårt land?

 29. Hade ngn sparkat mig i magen under tjänsteutövning hade vederbörande fått äta med sugrör i 5 veckor.
  För övrigt guldstjärna till alla inblandade hälsningar Annie Stefan och FrigolitGustav.

 30. Jag tror Annie Lööf kommer från Värnamo. Vad bra att hennes hemkommun blivit lika civiliserad som Malmö. Det borde kunna få henne att förstå att inte alla som kommer hit är präktiga pizzabagare.

  • Hon bryr sig nog inte om andra, mao. inte heller om Värnamo-borna; hon tycks vara en tvättäkta fanatiker ut i fingerspetsarna. Endast när det svider rejält i det egna skinnet, så kanske hon tänker om. Vore hon en ärlig människa, skulle hon aldrig stödja massinvandringsvansinnet.

 31. DETTA är vad Sverige blivit av den ÖVERGENERÖSA IMPORTEN AV LOSERS!!!!!! RÖSTA SVERIGEVÄNLIGT OCH FÅ SVERIGE PÅ FÖTTER IGEN!!!!!!!!!!

 32. Det Svenska rättsväsendet kan inte ens ge dom böter.

  Polisen såg aldrig vem som gjorde vad och kan därmed inte göra någonting…

  • Döm alla för ordningsstörande, 5000 iböter, och varning, nästa gång åker du ut ur Sverige

 33. Hur fungerade sjukhuset Värnamo under denna incident. Alltjämt blir livet för de skötsamma svenskarna allt mer påfrestande och jag tror denna gräns har redan nåtts för många.

 34. Expressen skriver om det hela som ett gängbråk mellan Bandidos och Sverigedemokraterna. Man vet inte om man ska gråta eller gråta.

 35. Så händer det igen.
  Lämna EU och utvisa alla ”såna där” vilka begår brottslighet.
  Och inför lag om att svenska medborgarskap medför återkallande av det svenska.
  Ge dem främlingspass och ut .

 36. Coolt. Albankättaren Xhevat Morina fick skyddstillsyn för misshandel av läkare. Samtidigt fick Dan Parks 6 månader för några ord.
  Vi är visst inte lika inför lagen, allt beroende på om dom politiskt korrekta tycker man har diplomatisk immunitet, eller inte.

 37. Utvisning, utvisning, utvisning, utvisning, utvisning, utvisning, utvisning. Förstår ni vart jag vill komma svenska domstolar?

 38. Låt oss alla göra vad vi kan för att skicka Expressen bankrutt och göra journalister som Lars-Olof Strömberg och Lars Lindström arbetslösa.

  • obegripligt att folk ännu köper de två stockholmspublikationerna AB och Ex. Och att folk knappar in och läser och därigenom betalar Lindströms lön.

LÄMNA ETT SVAR