gruppvaldtakt-kungsparken-malmo-feat
Inrikes

Fem migranter åtalas för brutal gruppvåldtäkt i Malmö – kan inte utvisas

Publicerad 12/16/2022
Annons

De fem ungdomar med utomvästlig asylrelaterad invandrarbakgrund som i oktober greps och häktades för en brutal överfalls- och gruppvåldtäkt mot en kvinna i Malmö åtalas nu.

Det var på kvällen den 22 oktober som invandrargänget gick till attack mot en kvinna som gick genom Kungsparken. Tillsammans vräkte de omkull kvinnan på marken, höll fast henne och utsatte henne för misshandel med bland annat slag i ansiktet samtidigt som de turades om att våldta henne.

Gruppvåldtäkten, som genomfördes i en lekpark för barn, upptäcktes dock av en polispatrull som var ute i ett annat ärende och gärningsmännen kunde därför gripas på bar gärning. Den anhölls av åklagare och häktades kort därefter av Malmö tingsrätt.

Nu har åtal väckts och för samtliga fem är brottsrubriceringen grov våldtäkt. Den yngsta gruppvåldtäktsmannen är endast 15 år.

Endast en av de åtalade har erkänt brott medan övriga fyra, trots gott bevisläge med bland annat DNA. stulna föremål från kvinnan och bilder från övervakningskameror, nekar.

En av de åtalade vidgår handlingarna i sak men hävdar att kvinnan gett sitt samtycke till att bli gruppvåldtagen av fem okända män i parken och att det därför inte kan vara fråga om något brott.

De åtalade är:

Adham Al Sayasneh, född 2005-05-27, medborgare i Syrien.
Hussein Mashan, född 2005-06-23, medborgare i Syrien.
Tayssir Hedar, född 2007-09-16, medborgare i Syrien.
Yamen Aldughaim, född 2006-01-01, medborgare i Syrien.
Amer Tamem, född 2004-10-18, statslös.

Det framgår av stämningsansökan att samtliga fem har tilldelats svenskt medborgarskap och kommer därför inte att kunna utvisas efter avtjänat straff.

Åtalet kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

LÄS MER: Här är invandrarna som begärs häktade för gruppvåldtäkt

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons