En femårig pojke, Cannon Hinnant,  avled efter att ha skjutits i huvudet av en granne. Mordet skedde på familjens tomt i ett villaområde i delstaten North Carolina i USA när pojken satt på sin cykel. Pojkens två systrar, 7 och 8 år gamla, blev vittne till mordet. 25-årige Darius Sessoms, bosatt i ett intilliggande hus, har gripits och väntar åtal för mordet.

Enligt uppgifter från den döde pojkens familj ska Darius bara ha gått fram till pojken och avrättat honom med ett skott i huvudet. Mordet ägde rum vid 17:30-tiden lokal tid. Darius flydde sedan från platsen i bil men kunde strax senare gripas. Pojken levde när ambulans anlände till platsen och förde honom till sjukhus men hans liv stod inte att rädda.

Pojkens familj och Darius uppge ha bott grannar och känt varandra i många år. Darius ska ha träffat pojkens pappa tidigare samma dag. Inget motiv till mordet har ännu offentliggjorts men polis utgår ifrån att offret inte var slumpmässigt utvalt. En hypotes är att Darius irriterat sig på att pojken cyklat in på hans tomt.

Pojken skulle ha börjat i förskola på måndagen och hade precis lärt sig skriva sitt namn, rapporterar medier. Darius misstänks för överlagt mord (murder in the first degree) och kommer inte att beviljas borgen för att släppas i avvaktan på rättegång som planseras inledas den 25 augusti.

Sessions uppges vara tidigare dömd för vapen- och narkotikabrott och dessutom ha väntat åtal för ytterligare flera brott när mordet begicks.

authorimage