Samhällsnytt var första media som avslöjade att den nyligen dömda våldtäktsmannen i Blekinge är den feministiska vänsterpartisten Ivan Todorov. Han meddelar nu skattebetalarna att han vägrar lämna sina uppdrag i kommunen. Men trots att den i kommunen välkände politikern numera är dömd skyddas han fortfarande av statstelevisionen som vägrar skriva ut mannens namn och partitillhörighet.

Det var förra veckan som Blekinge tingsrätt meddelade att Todorov hemmahörande i Olofströms kommun döms till fängelse i två år efter att ha våldtagit, misshandlat och ofredat sin kvinnliga partner.

LÄS ÄVEN: Feminist från Vänsterpartiet kallade kvinna för horfitta och våldtog henne – döms

Det framgår av rättshandlingar att Todorov har utfört ett så kallat otrohetstest där han har ”kört upp hela näven” i kvinnan eftersom han ”var tvungen att kolla om hon luktade sperma”.

Efter att att tingsrätten slagit fast att den välkände kommunpolitikern som har haft flera tunga uppdrag numera är en dömd våldtäktsman letade statstelevisionen rätt på honom. I en intervju får han tillfälle att meddela Olofströms skattebetalare att han ”självklart inte” tänker lämna sina kommunuppdrag.

– Jag är oskyldig, och hoppas att hovrätten gör en bättre bedömning, säger vänsterpartisten.

SVT vägrar visa våldtäktsmannens partillhörighet

Trots att vänsterpartisten Todorov är dömd för våldtäkt fortsätter statstelevisionen att skydda honom igenom att benämna honom som ”våldtäktsdömd politiker” och ”Blekingepolitiker”.

Det är även noga med att ”politikern” har lämnat partiet men partitillhörigheten är inte lika viktig. Det är i sammanhanget värt att nämna att Todorov varit engagerad i Vänsterpartiet ända fram till att brottsmisstankarna blev kända.

Annorlunda när det gäller SD och M

Det kan jämföras med hur statstelevisionen uppmärksammar politiker hemmahörande i Moderaterna och Sverigedemokraterna som vid publiceringstillfällen inte var dömda.

Att statstelevisionen undanhåller identitet och partitillhörighet när det gäller politiker på vänsterkanten är ingenting nytt.

Senast i januari vägrade den skattefinansierade public service-aktören att rapportera partitillhörighet och identitet på den iranske medborgaren Abdollah Ashkan Ekhtiari som erkänt att han skjutit sin fru. Istället för att nämna att Ashkan är aktiv socialdemokrat nämndes han enbart som ”Sollefteåbo”.

LÄS ÄVEN: S-politikern Ashkhan sköt ihjäl sin fru – förnekar mord