Feministiskt initiativ tycks bli ett kortlivat projekt. Partiet nådde aldrig riksdagen och nu står det klart att man förlorar de tre mandaten i Stockholms kommunfullmäktige.

I riksdagsvalet 2014 fick Feministiskt initiativ 3,12 procents stöd, men redan till nästa val hade luften gått ur totalt och stödet rasade till 0,46 procent. I EU-valet samma år fick man in en ledamot, Soraya Post, som dock åkte ut igen 2019.

LÄS ÄVEN: Tidigare Fi-ledare anmäld för misshandel i t-banan

Efter åtta år i Stockholms fullmäktige har man nu kommit till vägs ände även där. I skrivande stund tycks partiet få omkring 1,2 procents stöd – långt i från de tre procent som behövs.

Tårarna rinner

– Fi i Stockholm har varit den feministiska och antirasistiska rösten och en röst för klimaträttvisa, kvinnor, barn och de mest utsatta. Vi lämnar inte utan att ha gjort avtryck och skillnad, säger Antonia Simon, ordförande för Feministiskt initiativ Stockholm, till Mitt i.

LÄS ÄVEN: Feministiskt Initiativ bjuder in ”miljontals” migranter till Sverige – på arabiska

– Jag har fått många mail och sms från valarbetare och människor som har lagt sin röst på oss. De är ledsna, och beskriver hur tårarna rinner. Kampen fortsätter och våra insatser den här valrörelsen finns kvar. De är inte förlorade. Det gäller att bygga vidare på det och komma tillbaka om fyra år.