Foto: Matteo Salvini / Facebook.

Fest och jubel då Matteo Salvini firade sex månader vid makten

154 Shares

Medan Emmanuel Macrons Paris stod i lågor var det desto festligare i Rom på lördagen då inrikesminister Matteo Salvini och hans Lega Nord firade sex månader vid makten.

Under den korta tiden man suttit vid makten tillsammans med Femstjärnerörelsen har man bland annat fått ett stopp på skytteltrafiken över Medelhavet av migranter från Nordafrika och stramat åt invandringspolitiken rejält – åtgärder som gjort både Salvini och regeringen mycket populära.

Under talet inför 80 000 åhörare, som hade parollen ”Italienarna först”, nämnde Salvini de gula västarna i Frankrike och konstaterade att ”de som sår fattigdom skördar protester, de som sår falska löften skördar gensvaret från dom på marginalerna och på landet”.

Salvini lovade att fortsätta sätta italienarna först och gjorde klart att regeringen inte är rädda för något eller någon med hänvisning till hoten om sanktioner från EU-kommissionen avseende landets budget.

154 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.