Foto: Matteo Salvini / Facebook.

Fest och jubel då Matteo Salvini firade sex månader vid makten

Delningar

Medan Emmanuel Macrons Paris stod i lågor var det desto festligare i Rom på lördagen då inrikesminister Matteo Salvini och hans Lega Nord firade sex månader vid makten.

Under den korta tiden man suttit vid makten tillsammans med Femstjärnerörelsen har man bland annat fått ett stopp på skytteltrafiken över Medelhavet av migranter från Nordafrika och stramat åt invandringspolitiken rejält – åtgärder som gjort både Salvini och regeringen mycket populära.

Under talet inför 80 000 åhörare, som hade parollen ”Italienarna först”, nämnde Salvini de gula västarna i Frankrike och konstaterade att ”de som sår fattigdom skördar protester, de som sår falska löften skördar gensvaret från dom på marginalerna och på landet”.

Salvini lovade att fortsätta sätta italienarna först och gjorde klart att regeringen inte är rädda för något eller någon med hänvisning till hoten om sanktioner från EU-kommissionen avseende landets budget.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

224 KOMMENTARER

 1. Jag funderar… Ibland undrar jag varför så många svenskar har ögon i skallen, när de inte använder dem. Hjärna likaså.

  Så många svenskar skriker om att nationalism och konservatism är så extremt, så fascistiskt, så rasistiskt… Samtidigt som de lätt hade kunnat se vad denna ”mångkultur” verkligen innebär. Och om de sen hade tänkt lite, hade de lätt kunnat komma fram till vad nationalismen och konservatismen hade kunnat göra för Sverige.

  Vi hade kunnat bli ett tryggt land igen… Ett fritt land. Ett demokratiskt land. Ett land där unga flickor hade vågat gå ensamma hem, i kortkort kjol och högklackat. Men att önska det, det är visst ”rasistiskt” och ”fascistiskt”… Det är ”extremt”.

  Allt jag vill se är ett tryggt Sverige. Må så vara att vi måste bli ”extrema”, men då får vi väl bli det då. Bara vi återfår vår trygghet och gör Sverige fantastiskt igen.

  • Vågar man skriva ”Svenskarna först”, eller är det för ultraradikalt och ultrarasistiskt? Kommer polisen och tar mig nu? Det som händer i Sverige idag är hets mot folkgrupp… Den svenska fokgruppen! De som hetsar sitter i vår riksdag och i våra medieredaktioner och där räknar jag in SVT också.

  • Ja, det är obegripligt. Hur många dåliga exempel krävs för att Svensken ska inse att extrem invandring från MENA inte fungerar?
   Just nu jagar polisen en våldtäktsman i Jakobsberg.

   • Nejdå, det finns fler. Gäller bara att finna dem, och rösta fram dem. Men framförallt måste väljarna vara redo för dessa politiker.

  • Förnekelsegrunden för obehagliga förhållanden som man ända in i kaklet hoppas försvinna av sig självt.
   Detta sammanfattar jag som vår statsledning.

  • Svenskarna är, historiskt, ett av världens mest konformativa folk..detta i kombo med decennier av en hjärntvätt som saknar motstycke samt att den grupp som bestämmer till stor del i Sverige, den övre medelklassen, (ännu) inte riktigt drabbats av mångkulturens avigsidor på allvar, utan fortfarande kan ha skygglapparna på och leva i sin ideologiska bubbla, gör att vi har denna extrema situation…men snart kommer även medelklassen att drabbas med full kraft och då kommer det bli ett patetiskt snyftade som heter duga..promise…

   • Snarast ska frågan ställas vad kommer svenskarna att äta när migranterna måste vända sig till Frälsningsarmén.

 2. Problemet i Sverige är att Svenskt Näringsliv är extremt exportorienterat och globalistiskt och därför har tagit marxisternas sida mot de konservativa och nationalisterna. Därav den extrema obalansen mellan vänster och höger i Sverige.

  Lösningen är en generalstrejk som förlamar näringslivet och som dränerar den marxistiska staten på de pengar som den använder för att köpa sig stöd av befolkningen.

  • Allting har blivit vänster i Sverige. Se på tex Svd och DN.
   Det finns ingen borgerlig opposition. Och näringslivet säger inte nej, så länge som hela landet dyrkar globalismen.

 3. Är det för mycket begärt att få leva i det tråkiga och trygga land man studerat och arbetat i under sitt vuxna liv. Det är vi som betalat för vår trygghet och tråkighet och hur kan då våra bedragare till politiker ta på sig att stjäla det som vi svenska byggt upp under generationer och ge bort vårt land till en helt främmande kultur som är allt annat än det trygga och tråkiga som vi svenskar älskar.

  • Svenska etablissemanget har gett bort/sålt/förrått sin armé, Finland, tronen och nu riket till utlänningar.

 4. I en julsaga påstod en kvinna att en mallig vinsamlares vinsamling var hennes. Den mallige vinsamlaren var dock lugn. ”-Bara rättshaverister tror att rättsväsendet är genus-politiserat numera!” smackade han förnämt. Domstolen ansåg dock att vinsamlingen tillhörde kvinnan: den manliga vinsamlaren misstroddes pga ”pösig narcissism, det riktigt lyser om honom” (skrev rätten). Så gick det till i julsagans värld.

  • Det är värre än så med hans sk. Utbildningar.

   Stefan Löfven gick tvåårig ekonomisk linje på gymnasiet i Sollefteå. Han påbörjade en svetskurs på 48 veckor på AMU i Kramfors. Den gick han dock inte färdigt, på grund av för hög frånvaro. Sedan påbörjade han studier på socialhögskolan i Umeå. Han gick där i 1,5 år innan han hoppade av studierna. (Källa wikip.).
   Och hur han kom in på högskolan kan man ju undra, fusk kanske!

  • Det är fan att folk fortfarande tror att Stefan L. leder Sverige på nåt sätt..det är ju globalisterna som leder han!!!!!!

 5. Svenskhatarna vill fortsätta massinvandringen tänk er en bild på ca 40.000 tjejer uppställda på en bild detta är vad våra importerade ingenjörer våldtagit dom senaste 5 åren nästa bild är på 10.000 tals elever i skolorna som blir trakasserade när Lövfen får frågan hur han skall hantera alla våltäkter börjar han prata om lagen om anställningsskydd alltså han skiter i dessa tjejer samt alla familjer till dessa tjejer som fått sina liv förstörda för all evighet denna tid kommer att gå till historien om folket som alldrig gjorde motstånd som lät sej hönsas drivas med förolämpade trakasserade förnedrande det enda goda med det som händer är att använda denna tid som ett skräckexempel för hur man inte skall göra

  • Det är nog ingen slump att de flesta av dessa vidriga toppolitiker inte själva har barn…Löfvén..Merkel…Macron…etc

  • Man ska ha klart för sig att minst 35.000 av de som våldtagits har röstat för massimport av våldtäktsmän. Det gör det svårt att känna sympati för dom.

 6. Stefan Löfven kan inte stå inför en stor folksamling utan att bli utbuad. Svetsaren är en simpel marionett medans Salvini är äkta och älskad av sitt eget folk.

  • Får hoppas det, det är dags att folket tar tillbaka sina länder från politiker som inte vill sina länders/folkets bästa.

 7. Den dagen 7k försvinner från jordens yta kommer jag att fira en hel vecka. Något värre rövarpack får man leta efter.

 8. Heja Salvini! Facit 6 mån: stopp taxitrafiken över Medelhavet och ”Italienarna Först!”
  En viss stolle: ”Vi bygger inga murar” och ”Svenskarna Sist”.
  V.G välj och svälj…..

 9. Att se till de egna medborgarnas bästa i första hand tycker man skulle vara ett måste för ett lands regering och parlament. Men tyvärr så finns det ”politiker” som de svenska, som anser det vara fascism och främlingsfientlighet att vara patriot.

  • Precis som Frankrike, men du och en annan pajas försvarade polisens agerade mot folket som är patrioter/vill sitt lands bästa. Det är politikerna som säger till vad snuten ska göra… Där av problemet med ett statsstyrd polis som vi har i sverige men ej hade förr.

   • Ja, jag försvarar polisen. Val ska avgöras vid urnorna och inte av skrikande anarkister. Och fransmännen har liksom svenskarna en jäkla förmåga att satsa på fel häst. Sen tar de till gatorna när de ser hur dumma de var.
    Eat shit and better luck next election, morons.

    • Jaha nu är patrioter anarkister, hur ska du ha det?
     Dels vad är det som säger att valen som görs reflekterar folkets vilj? En fråga jag undrat över när det förekommer valfusk varje val i sverige men inget görs åt det(svårt att tänka mig att en sådan majoritet svennar är så hjärndöda).

     Men läser man vissas resonemang så kanske man förstår det. Inte alla röstat på fel häst, det såg man ju klart i valet i frankrike jämfört med svea.

     Vad ska folk göra när det inte är demokrati? Bara sitta hemma och acceptera läget som en vanlig svenne?

  • Annie kommer förneka att vi i Sverige har ett problem så länge hon lever. Samma ideologi har Janne och Svetsarn. Man har målat in sig i ett hörn men vägrar erkänna att det man förespråkar så småningom kommer att göra att folk inte har något annat val än att dra på sig de gula västarna sedan skyller man på högerextrema krafter. Vem var det som skapade kaoset? Bra jobbat på fyra år och förmodligen fyra år till..

 10. OT: Nu ska flera banker samarbeta för att rekrytera fler med utländsk bakgrund. Hur tänker de? Banker är i förtroendebranschen och hur ska man kunna lita på en bank när personalen består av fullständiga främlingar vars lojalitet ligger hos stammen och inte hos det svenska folket? Om personalen ska motsvara befolkningen ska en betydande del inte ens kunna tala begriplig svenska! Dessutom förbjuder hittepåguden Allah att man tar ut ränta…

 11. rom är no go zone.. i polsk media beskrivs rom som inferno där många flyttar från rom till polen… så jag vet inte vad matteo kan åstadkomma.. synd att ni inte får veta sanningen .. man tror nästan att det kommer bli bra när man läser denna artikel.. men tyvärr.. så är sanningen helt annan….

  jag tror att han är bara populist.. i verkligheten så kan han inte göra ngt.. som att pissa motvind…

   • tror inte att frankrikes sätt att visa vägen är bra.. så många revolutioner o napoleon dom har haft.. ändå är dom kaotiska!!! näää fransmän är stora i käften .. o handling.. men inte mkt substans där…

    • Till syvende och sist bestämmer inte Européerna längre hur det ska vara i Europa. Det tog ett hastigt slut i och med andra världskriget, ja redan första världskriget gjorde slut på självbestämmandet.

 12. Italien kan få strömmar av människor med kunskap och kapital till sitt land. T.ex är det många svenskar som är på väg till tryggare länder. Sverige ser ut att utvecklas mot länder som Mexiko med ständigt eskalerande narkotikakrig mellan olika importerade och skattefinansierade drogkarteller från Mellanöstern och Afrika.

  • naiva o missledda personer tror att itaien kommer att bli bra.. tyvärr så ger polsk media mer sann bild.. o om du nu tror att itaien har framtid .. så sanna mina ord att du kommer bli besviken…

 13. Samma skitländer i hela Europa. Manipulation, lögner och ingen rättvisa har ännu skipats åt folket. Om de inte är kommunister är de nazister och annat skit. De hittar på än det ena och än det andra och folk sväljer skräpet, men inget blir tillräckligt bra ändå. Efter varje världskrig har det gått hur bra som helst i väst, medan öst gick under. Idag är det tvärtom. Det blir bättre i öst och sämre i väst. Om 50-70 år vänder det igen, men först efter ett rejält världskrig då det finns för mycket folk idag. Enligt spådomar så bryter skiten ut senast nästa år. Möjligen redan i jul-och nyårshelgen och det sväljer nog folk det också misstänker jag.

  • Ja, vi svenskar betalar för utvecklingen av Öst, med vår EU-avgift.

   Snart höjs avgiften.

   Samtidigt betalar vi för medborgare från Öst inne i Sverige.

   Svenskar tycks älska att rädda alla, utom sig själva?

 14. Tänk att det kan finnas politiker som gör folkets vilja!
  Tänk att det kan finnas folkvalda som folket jublar för, som folket tackar för, som ger hopp till folket.
  Tänk!
  Vad enkelt det är att säga, vad enkelt att göra: Italien först!
  Hur låter det på svenska – denna enkla meningen?
  Våra folkvalda kan inte ens stava till det och kommer att ta emot folkets vrede istället.
  Den dagen blir tårarnas och sorgens dag då många försöker vända kappan i sista minuten, men folktribunen låter sig inte luras.
  Vänta på den dag, ge inte upp, böj dig inte, var stolt och tro på din rätt, för landet är ditt, makten är ditt, här och nu.
  Inte där och då i Bryssel bland köpmän som säljer ditt land.

 15. Egentligen inte så många PK-länder kvar i Europa; Sverige, Tyskland, Holland och Belgien. I övriga länder har förnuftet antingen fått råda eller i vart fall så smått vara på väg tillbaka…

 16. Om det hade funnits minsta substans bakom pannbenen på ledarna i EU-parlamentet, borde de få skrämselhicka av sådana här scener och inte kunna sova på nätterna.
  Men nu har de inte det, så de skiter fullkomligt i Europas genuina befolkning!!

 17. Och vi svenskar har inte en enda politiker som bryr sig om oss. Inte ens Åkesson har ens nämnt svenskarna först. Något som borde vara självklart för en nationspolitiker. Framtiden är inte ljus. Om vi själva inte agerar och det nu.

 18. Matteo, välkommen å styra Sverige också. Vi behöver någon som lyssnar på folket. Perfekt å ta över nu, vi har ingen regering…

   • vet ej, men dom har en låt som heter jag är sverigedemokrat …. men det skall vara mesigt …. lite som ”Thorson” om du minns

  • Är det någon slags vitsighet att artistnamnet ”Kiwi” (frukten) representeras av en Kivi (fågeln) eller är det bara brister i rättstavning?

   • kiwi nuförtiden kommer från nya zealand, samt att fågeln är nya zealands nationalfågel, samt att nya zaeland är sveriges motpol på jorden

 19. Om det italienska folket kan lyckas att gå framåt med sin kamp för en positiv utveckling så kan också det svenska folket göra detsamma.

 20. Tänk att få en Svensk politiker som tänker på sitt eget folk i första hand?
  OT: Är det bara jag som lagt märke till att SVT mass-lanserar Thomas Bodström?
  Har känslan av att SVT medvetet driver fram nästa statsminister kandidat.
  Även om TB är delaktig i förskingring av pensionspengar men friad då han satt som chef på ett fuskande pensionsbolag.
  Skattebetalarna betalar stats medias hjärntvätt i gammal kommunist anda…

   • Lita aldrig på advokater. Annie Lööf till exempel. Mäklare bilhandlare och advokater och politiker är som flockdjur och sover gärna i Din säng om där är bekvämare än i korgen.

  • Svenska stor politiker har främst glädje när de själva tjänar på allt som gäller dem själva. Allt annat som går åt helvete för andra länders del, känner de mest bara skadeglädje åt.

  • Bodström satt i styrelsen med sitt goda namn så att ett bolag kunde blåsa pensionssparare på hundratals miljoner. Sossarna försökte muta honom att lämna det lönande uppdraget!

 21. Över 70% av Italienarna säger sig i dagsläget ämna rösta på Salvini-vänliga partier (60% på regeringspartierna).

  Emmanuel Macron uppskattas samtidigt av c:a 20% av Fransmännen.

 22. Mest löst prat för sin egen del är vad som gäller. EU är alla medlemmar rädda för. Till slut vänder han igen på ett lappkast. Och junker tar sig en konjak till på ostadiga ben.

  • Salvini har i EU:s ögon gjort så ”hemska” saker, att han knappast lär bli bjuden på något. Vem vet om det inte slutar med Exitalia

  • Alla nationalister överallt i världen vill samma sak och stöttar varandra i vår respektive sak. Att skydda nationalstaten och dess fortsatta existens. Att stå upp för alla nationers rätt till deras självbestämmande och suveränitet. Deras kulturella och historiska säregenskap. Det här är ingen ” trend” som kommer att vända i första taget. Vi vill resa i världen för att se andra länder och andra kulturer. Vi vill tävla och jämföra folks olika styrkor. Det här är den äkta folkviljan som finns överallt och har alltid funnits överallt

   • Veckan som kommer kan bli historisk! Löfven gör comeback och tok Sverige skriver på för mer invandring. Black week.

    • Detta är mycket värre än bara mer invandring. Detta är fri invandring för alla som vill för alltid. Och avtalet är bindande. Svenska folket tappar allt inflytande. (Om vi nu hade nåt innan…) Men nu är vi officiellt islamisternas och lycksökarnas skatteslavar för gott.

   • FN:s migrationsavtal är NWO, dvs. ”the New World Order”, den nya världsordningen. Nationsgränserna monteras ner. Nationerna ger upp sin suveränitet. FN styr. Europa drunknar i utomeuropeiska migranter, och européerna förintas. Efter apokalypsen ska mänskligheten vara reducerad till under 500 miljoner och aldrig överskrida denna siffra.

    ”Man Who Built Georgia Guidestones Calls for Transhumanist Merger of Man and Machine in Rare Book”:
    https://m.youtube.com/watch?v=ckJm8_pS0dY

     • Är du vid dina sinnens fulla bruk? Du låter som en globalistoligark. Det tionde och sista budordet på Georgia Guidestones lyder: ”Be not a cancer on the earth — Leave room for nature — Leave room for nature.”

 23. Märkligt att i stort sett alla EU:s ledare lever i irrläran att det ädlaste man kan göra är att ge bort välfärden till främlingar helt utan kopplingar till vår del av världen!

 24. Skriver stollen på avtalet så kommer många kommuner knäckas ordentligt framöver och fler hushåll kommer spricka.Kan bli kul med folkets vrede som fortfarande inte fattar vad som händer utanför en massa gilla på facebook när dom vaknar.Mobilerna kommer gå varma till länder med fattigdom om vad Sverige erbjuder.

 25. Tänk om vi hade haft den fantastiske Matteo Salvini som statsminister i stället för den bedrövlige Stefan Löfven! Ett land ska ledas av personer som vill göra gott för landet och folket – inte av personer som vill landet och folket ont.

  • Stefan Löfven är ett strålande exempel på hur en intelligensbefriad samhällsparasit kan glida fram på andras bekostnad!! En typisk gråsosse.

  • En Bratwurst till statsminister? Varför inte en religiös Bimbo eller en ouppfostrad Wallströms-Chorizo eller en falukorvslövfen istället eller en julprinskorv från moderaterna.

 26. Undra hur många som skulle komma om Röven&Rövfelt talade till folket? Men tänker man på medborgarna först så är det inga problem att det kommer 80000!

 27. Ja här kan vi snacka om utmaningar för stat och kommun framöver,när folket väller in till smörgåsbordet.Tanterna runt om i landet som alltid försvarar skiten och gladeligen delar ut våra skattemedel utan motkrav kommer få det svettigt när inte pengarna räcker till längre.

 28. Haha det blir lite kontrast, till våra NPC Drone Sociopat politiker och dess hjärntvättade sjuka soy väljarskaror…

 29. Orden från Matteo Salvini, utmanar kommunism och vänsterliberalism, och hans ord utmanar Globalisterna! Men ordens kraft från Matteo Salvini förenar det italienska folket, och orden förenar nationernas medborgare i Europa och i Norden.

 30. Hoppas att pendeln slår tillbaka hårt mot dom politiker som står för splittring och upplösning av national staterna i Europa.

 31. I sverige får vi nöja oss med begravningskaffe medan Italienarna kan fira att man nu fått en regering som bryr sig om sina invånare.

 32. Jo jo, där ser man. Där har vi en sann ledare som ser till sitt land och sin egen befolkning. Om vi hade haft sådana ledare här i Sverige så hade vårt Fosterland sett helt annorlunda ut idag. Som det ser ut idag, här hemma, så undrar man med fasa – Hur skall Sverige bli om 20 – 30 – 50 år och senare?

 33. Snacka om kontraster.
  Salvini 80 000 jublande åhörare.
  Macron 160 000 vansinniga demonstranter.
  Så går det när man inte lyssnar på folket.
  Good luck Macron dina dagar är räknade

LÄMNA ETT SVAR