teysir subhi
Inrikes

FI-politiker ville åka på ”tjejresa med spa” till Auschwitz

Publicerad 2/18/2018
Annons

Inlägget var ”dåligt formulerat och snabbt skrivet”, menar Teysir Subhi.

Teysir Subhi arbetar som lärare i SO och hem- och konsumentkunskap och är en så kallad antirasistisk debattör samt riksdagskandidat för Feministiskt initiativ.

Då Subhi kungjorde att hon fått i uppdrag att projektleda en ”tjejresa” till Auschwitz ville hon kombinera besöket på koncentrationslägret ”med god mat och lite SPA” och efterfrågade tips på detta upplägg.

Reaktionerna blev många och starka och inlägget togs sedermera bort.

Till Dagens nyheter, som inte namnger Subhi, säger FI-politikern att ”det var ett dåligt formulerat och snabbt skrivet”.

– Inlägget handlar om huruvida det är geografiskt möjligt att avsluta en resa i Krakow med ett besök på Auschwitz. Inlägget hade absolut inget med spa i kombination med Auschwitz att göra på det sättet som många trodde.

– Det är för att jag har fått en ”shitstorm” av hat från nazister och rasister. De som har reagerat på det här är samma människor som privat har skrivit ”hell seger” till mig. Det är alltså nazister som har valt att misstolka mitt inlägg, trots att jag har förklarat min intention och att det var klumpigt skrivet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
545Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons