➤ KRÖNIKA  TV-programmet ”Breaking News” har som genomgående tema att håna, förolämpa, baktala, beljuga och hata Jimmie Åkesson och sverigedemokrater. I varje program försöker programledarna Filip och Fredrik att göra sig lustiga på Åkessons bekostnad. Det är tjatigt, barnsligt och billigt.

Eftersom de tillåts sända sitt barnprogram för vuxna varje vardag kan man dock inte bortse från att de påverkar det politiska klimatet och synen på demokrati. De svävar likt gamar över det svenska medielandskapet på jakt efter offer att förlöjliga.

Ha-ha, titta så ofta han blinkar, se hur hon gör bort sig i tv-rutan, hör vilken fjantig dialekt han har, hör hur ofta han upprepar samma sak, titta, han äter jordgubbar mitt i intervjun…. Själva har de världsrekord i att med klolika grepp rätta till högen med manuskort. Mellan svordomarna är det oftast omöjligt att höra vad de orerar om.

Nyligen överträffade de sig själva. Efter att Jimmie Åkesson i ”Skavlan” berört sitt ansträngda förhållande till sin svärmor hade de lyckats få henne och en annan avhoppad sverigedemokrat att ställa upp. Med genant ledande frågor fick Filip Hammar de två att anklaga Åkesson för allt från människoförakt till att ha sopat sexövergrepp och annat under mattan.

Han försökte få svärmor att avslöja än allvarligare missgrepp av Åkesson, men då svarade hon just så svävande att misstankarna om sådant för den okritiske tittaren förstärktes. Programledarna borde rentav åtalas för förtal och spridande av falska rykten. Det är skamligt att två amatörjournalister kan agera så fullständigt ansvarslöst i TV!

Inte med ett ord förklarades varför Jimmie kommit på kant med sin svärmor.

Svärmor heter Margareta Larsson och var fram till 2015 riksdagsledamot för SD. Efter konflikt med partiledningen hoppade hon av och blev politisk vilde i riksdagen. Hon närvarar dock aldrig. Trots detta uppbär hon 60 000 kr i månaden i riksdagslön. Hon arbetar istället med det massageinstitut hon startat hemma i Tyresö.

Detta kostar alltså skattebetalarna stora pengar utan motprestation. Även partiet förlorade pengar och dessutom en röst i riksdagen. Jimmie Åkesson anser att hon dragit skam över både honom och partiet. Det är en uppfattning om detta agerande som delas av de flesta normala människor. Men alltså inte av programledarna i Breaking News – TV:s motsvarighet till skvallerpressen.

Att låta Filip och Fredrik dagligen och på ett så här oseriöst sätt påverka det redan instabila politiska läget i Sverige är oförlåtligt. Vi borde starta en protestlista med krav på att Kanal 5 stoppar dessa herrars obetänksamma övertramp.