Husby Fabian GL 2

Faksimil YouTube

Inrikes

Fitnessprofilen Fabian GL besökte Husby – rånades på sin klocka

Publicerad 9/18/2022
Annons

Fitnessprofilen tillika influencern Fabian Gustafsson Lejonstål besökte det ”utsatta området” Husby i en kort stund för att filma ett videoklipp till sin Youtube-kanal.Men mitt uppe i filmandet blir teamet avbrutna av två maskerade män på elsparkcykel – som är ute efter Fabians klocka.

På söndagsförmiddagen publicerade Fabian GL ett nytt videoklipp på sin Youtube-kanal. Tanken var att intervjua människor i centrala Husby – en stockholmsförort som är hårt drabbad av kriminalitet och där 90 procent av invånarna har utländsk bakgrund. Videon kommer som en uppföljare till ett uppskattat klipp där profilen besöker Rinkeby.

Till en början verkar allt gå lugnt till. Fabian intervjuar bland annat en man vid tunnelbanestationen som berättar att han blev misshandlad endast tre dagar efter att han flyttade till Husby.

Men en bit in i klippet, som döpts till ”Blir rånad i Husby”, kan man se hur två maskerade män närmar sig Fabian, filmaren och intervjupersonen på en elsparkcykel.

Gärningsmännen åker förbi dem och ut ur bild, för att sedan gå av elsparkcykeln och gå fram till Fabians och hans vän som filmar.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se eritreanernas kaos i Husby – 6 gripna och 105 omhändertagna

Hotade att skjuta

Text dyker upp i videoklippet där Fabian förklarar att stämningen snabbt blev hotfull och att de därför stängde av kameran.

”Ena gärningsmannen säger att jag ska ge honom min klocka. Vi argumenterar emot men de blir bara mer aggressiva. Till slut säger mannen att han skjuter mig ifall jag inte ger honom klockan”, skriver han.

Fabian kände sig vid tillfället så pass hotad att han gav ifrån sig klockan, varpå gärningsmännen flydde på elsparkcykeln åt samma håll som de kom ifrån.

Polisen uppmanade att lämna

Efter händelsen kom Fabian och hans vän i kontakt med några poliser som var i närheten. De blev förhörda och sedan ombedda att avbryta inspelningen – och lämna Husby. Polisen hjälpte dem därifrån med polisbil.

Samnytt har försökt nå profilen för en kommentar.

LÄS ÄVEN: Husby, we have a problem

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons