Natten mot måndagen blev våldsam igen med dubbla bombdåd i Halmstad och tre skjutningar.

Strax innan kl 1 larmas polis om en skottlossning på Skolgatan i Hässleholm. Offret är en man i 20-årsåldern som förs till sjukhus.

Under natten har polisen varit på plats och arbetat med bland annat teknisk undersökning och vittnesförhör.

LÄS ÄVEN: Gängkriget i Södertälje växer – kriminella patrullerar gatorna med vapen

Enligt Region Skåne är hans skador allvarliga.

– Men läget ska vara stabilt, han är opererad och ligger fortfarande nedsövd, säger John Sjöblom, jourhavande förundersökningsledare i Kristianstad, till statstelevisionen.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och man ska ha gjort en del fynd på platsen. Utredningsläget beskrivs som gott. En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

Halmstad

Vid 1-tiden detonerar två sprängladdningar vid entrédörrar till ett par trappuppgångar i bostadsområdet Vallås. Detta sker med någon minuts mellanrum. Ingen person skadas men materiella skador konstateras.

– Det är två entrédörrar som förstörts av vad polis och räddningstjänst menar är två mindre hemmagjorda bomber som exploderat, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till statstelevisionen.

Nationella bombskyddet har varit och sökt av platsen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Göteborg

Strax efter kl 3 larmas polis till en adress i Hålanda där någon skjutit in i en villa genom två fönster. Tre personer befann sig i bostaden men ingen kom till skada.

– En person som bor i en villa uppgav att någon har skjutit in i deras hus, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, till Göteborgs-Posten.

LÄS ÄVEN: Rikspolischefen om invandrarbrottsligheten: ”Synnerligen allvarligt läge”

Man hittar hylsor men har ingen misstänkt och motivet är okänt. Polisen utreder händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott.

Malmö

Senare under natten, kl 3.46, skjuts flera skott mot en bostad på Augustenborgsgatan. Ingen person skadades dock.